Nyårslöften

Version 1:

  • Försöka äta bättre/nyttigare
  • Inte slösa så mycket pengar
  • Spendera mer tid med mina vänner
  • Göra det bästa av tiden i frankrike
  • Köpa mer rättvisemärkta och ekologiska varor
  • Träna mer/regelbundnare

Så får vi se om listan ändrar sig eller stannar som den är. Och om jag klarar av att uppfylla löftena...

Ett beroende är skapat.

Japp, så är det.
http://www.lyngsat-logo.com/logo/tv/bb/bbc_food.jpg
Jag har upptäckt att min mamma har kanalen BBC Food på TV:n, och som ni kanske vet så älskar jag att titta på matlagningsprogram.

Verkligen älskar det. Tyvärr så lagas det väldigt mycket kött och fisk, men det är intressant ändå. Jag kan titta på såserna de har till, eller uppläggningen eller få allmänna tips ändå.

Så nu har jag snart tillbringat två hela dagar framför matlagningsprogram. Med lite av den mörka, rättvisemärkts chokladen med mintchrisp som jag fick av rebecka i julklapp, och datorn i knät så mår jag som en gud.

Så här vill jag leva mitt liv. Fast eventuellt lite socialare någon gång ibland...

Gillar du också matlagningsprogram?

Idag är det Nyårsafton!

The image ?http://www.firstcamp.se/C125727800540742/0/9661CF1005803969C12573620051D6FD/$FILE/ny%C3%A5rsraketer.jpg? cannot be displayed, because it contains errors.

Ska fira hemma bara, eftersom jag är i skåne. Det blir jag, mamma, Patrik, Lillebrorsan och två kompisar till familjen.

Och massor med mat.

Nu ska jag gå och fundera ut några bra nyårslöften!

Vad är era nyårslöften?

Den efterlängtade julklappslistan

Det här fick jag:

Muminkoppar
Headset
bodylotion
Bok
Fransk-svenskt lexikon
Skitsnygg klocka
Datormus
Necessär
Handduk
Ljus
Fin choklad
Rosa skärp
Batteriladdare
Halsduk
Studentkokbok
Bok med saker jag måste göra innan jag dör
Biocheckar
örhängen


Säkert finns det något jag glömt, men tror nog att det mesta finns med.

Som ni ser är det en riktigt bra skörd i år. Bara saker som jag verkligen vill ha eller behöver, eller åtminstone finner roande. Perfekt.

I feel spoiled!

Tack alla ni sötisar...

Som var med ute i Torsdags...

Och till alla er som inte kunde: Sorry att jag valde en torsdag när ni jobbade, fredagen funkade inte och nu är jag i skåne.

För er som inte fattar vad jag menar så hade jag min "hejdå-stockholm" dag i torsdags.

Dagen började med att jag gick till tandläkaren och gjorde en rotfyllning. Inte det roligaste kanske, men vad fasiken. Sedan hade jag ett presentkort på Pilgrim sen jag tog studenten, som jag passade på att utnyttja såhär under julrean.
På eftermiddagen mötte jag upp rebecka, och vi gick och köpte en julklapp/inflyttningspresent till Jossan, eftersom vi båda missade hennes inflyttningsfest, och sedan stack vi till hennes jobb och hängde en stund.

Framåt 7 lämnade vi Jossan och mötte upp Evo istället, eftersom vi skulle käka middag tillsammans. Vi gick till bröderna Olsson, vitlöksrestaurangen på folkungagatan. Den kan jag verkligen tipsa om. Underbar mat, astuff lokal, skön atmosfär. Mycket trevligt.


Efter maten mötte vi upp Gustaf, Jonathan och Marcus. Först tänkte vi gå till little persia, men det var fullt, så vi drog vidare. Hade lite svårt att komma in på ett par ställen, och två av de vi ville gå till vär stängda. Till sist hamnade vi alla fall på något billigt ställe på Sveavägen, där vi drack öl och bara hängde med varandra. Lord trillade också förbi en stund, och det var härligt att se honom.

Det var en mycket bra och trevlig sista kväll, och väldigt kul att få träffa alla innan jag åker. Hoppas nu bara att Stockholm klarar sig utan mig.

Återigen ber jag om ursäkt för min frånvaro!

Jag har så mycket att stå i inför Frankrike resan, som ni vet. Men igår satte jag mig med min stora feta astunga resväska på tåget, och åkte till min mor i skåne. Så jag är färdigpackad, och kan till en stor del bara slappa och förbereda mig mentalt nu. Några få saker som ska införskaffas innan jag åker, men annars är det under kontroll.

Jag ska försöka skriva så mycket jag kan här nere, men som ni kanske minns så är det nåt bajs med mitt nätverkskort som göra att det blir skiiiiitlångsamt då och då, och av någon anledning händer just det väldigt ofta medan jag är här nere.

Men jag ska blogga, jag lovar!

Hoppas ni haft en bra jul!

Mycket att stå i!

Kommer inte hinna blogga så mycket de närmsta dagarna. Har massvis med saker att göra.

På fredag förmiddag åker jag ju till skåne, och därifrån direkt till frankrike så då ska allt vara klart. Ska ha packat för ett halvår. Vägt alla väskor, fixat adresser till allt som ska skickas ner. Mitt rum måste vara iordninggjort och perfekt, för att det ska kunna stå i ett halvår, och eventuellt även fungera som gästrum.

Dessutom ska jag hinnna med en rotfyllning, en avskeds"fest", alltså gå på krogen en sista gång, fixa lite med sakerna jag fick i julklapp och förbereda mig på den stora resan både fysiskt och mentalt.

Om mindre än två veckor är jag i Frankrike.
Otroligt läskig, men otroligt rolig tanke.
Det kommer gå bra.

Nu ska strax min farbror och hans familj komma hit och äta juldagsmiddag. Revbensbjäll eller vad det nu heter. Själv får jag nån vegbiff, men det blir nog bra det.

Julklappar hinner jag väl skriva om lite senare hoppas vi, men jag kan påpeka att årets skörd var över förväntan och jag är mycket nöjd.

Kommer en lista på vad jag fick och gav bort ikväll eller i morgon bitti. Orkar jag kommer det blider också, men det får vi se.

Hoppas ni hade en trevlig jul!

Hittade den här i egoinas blogg och tyckte den var hysterisk!


image592



God Jul

The image ?http://veramedflera.blogg.se/images/god_jul_2006_1166868753.jpg? cannot be displayed, because it contains errors.

Vet inte vem ungen är på bilden, såg honom/henne inte förränn jag redan postat bilden, men jag tycker den var fin ändå!

Jul med pojkens familj!

Japp! Idag är det jul nummer ett. Först till hans mormor och sedan till hans pappa. Imorgon är det jul med min låtsasmammas släkt, på juldagen är det med min kusin och så.

Och när jag åker till skåne i mellandagarna så blir det väl en jul med mamma och Patrik där nere.

4 jular för mig alltså. Mycket julmat.

God jul nr 1!!



Skriver mer när jag hinner, ha en superbra dag!

Jävligt tungt.

Vem vet? Det här kanske blir sista gången jag släcker alla lampor? Sista gången jag loggar ut mig? Sista gången jag kontrollerar att alla fönster är stängda? Sista gången jag vrider om nyckeln och trycker in min kod?

Jag är emotionell.

Har inte ens skrikit på några fjortisar. Då vet man att det är allvar.

Och imorgon är sista gången jag får träffa min älskling på bra länge. Men det är ok, för jag vet att vi kan klara det, vi kan ta oss igenom allt. Jag tror på oss. Men det är tungt. Jävligt tungt.

På jobbet!

Sista jobbpasset. Tungt. Väldigt tungt. Det är konstigt att man kan sakna något som skänkt en så mycket oro, ångest och uttråkning. Men det kommer jag nog göra.

Suck...

Happy Holidays from Google


Wiie, google har en ny logga. Försöker avgöra om de vill säga god jul med den, eller att de bygger om, eller något helt annat.

Vad tror ni?

Idag är det mycket att göra!

Lyckades dock ta lite sovmorgon, och gick och lade mig igen efter förra inlägget. Måste ju passa på att mysa med Theo så mycket jag kan nu! Så härligt!

Nu är jag dock uppe, har käkat frukost och duschat, så jag känner mig pigg och fräsh. Precis som jag vill ha det.

Strax ska vi iväg till Theos pappa för att trilla soyabullar. Det är alltså köttbullar gjorda på soyafärs så dem blir helt veganska. Ska bli intressant, för jag har aldrig gjort det förut. Klockan fem börjar jag jobba också.




Kanske är det så här de kommer se ut, soyabullarna...

Sista passet. Känns faktiskt tungt, men jag får ju komma tillbaks när jag kommer hem som tur är.

På något vänster måste jag hinna slå in massa paket också, till Theos mamma, pappa och systrar. Och de måste slås in idag, för tidigt imorgon ska vi till Theos mormor för den första julklappsutdelningen. Men jag får lösa det på något sätt. Vet bara inte hur.

Kvällen igår var helt underbar!

Mötte upp Clara och Frida på centralen, och förs så drog vi till BR i gallerian för att försöka hitta ett litet leksakshus till Claras syster. Vi hittade inget men vi var glada ändå! Och hungriga! Så vi drog till Tacobar.

Satt där i över två timmar tror jag. Länge i alla fall. Pratade om allt möjligt, men mest om min och Claras resa. Hon ska ju till Tyskland som au-pair, åker till och med samma dag som jag. Underbart! Efter två tiThe image ?http://cakesofheaven.webblogg.se/images/chokladdryck_1170253456.jpg? cannot be displayed, because it contains errors.mmar insåg vi dock hur sorligt det var, och hur varmt det var och hur jobbig miljön var, så vi gick ut och promenerade mot gamla stan.

Väl i gamla stan plockade vi upp Sofia, den som saknades i vår kära fyrkant, hon hade jobbat till 8 stackarn. Så gick vi till chokladkoppen och fikade. Åt först en blåbärspaj som var asstor och asgod. Sen beställde jag in en vit choklad också, mest för att jag ville smaka. Den var sötare än jag minns den, och jag fick inte ens i mig hela trots att de andra hjälpte mig. Men skummet på toppen var gott!

Efter det, när klockan var typ elva på kvällen, så drog vi hem. Vinkade och kramade av varandra eftersom vi inte ska ses på så länge. Men kul som fasiken hade vi!

När jag väl kom hem till pojken såg jag att hans syster hade kommit hem. Hon bor i Umeå i vanliga fall. Tror i alla fall det är Umeå. Hursomhelst så satt dem och datanördade sig i soffan när jag kom och tittade på en asmysko finsk stumfilm, som gick på den finska kanalen inatt. Knasigt!

Efter ett tag kom vi fram till att vi ville spela fia med knuff, men vi hittade ingen tärning. Så Theo programmerade ett program som slumpade fram siffror mellan ett och sex. Kändes jävligt nördigt (men lite tufft!) att sitta och ha tärningen på datorn när man spelade fia med knuff.

Might I add that i won big time.... NOT?!

Vid halv två gav jag upp och stupade i säng, trött som jag var. Det var min underbara kväll det.

Hoppas ni hade det lika trevligt som jag!


Julklapp från jobbet!

Fick ju min julklapp från jobbet igår, blev mycket bra. Den var inköpt på Designtorget, vilket ju är den mycket trevlig affär!

Fick ett stentuff memory med mustacher. Alltså överläppar. Vänster sida på ena kortet, osm man skulle para ihop med höger sida. Asroligt jue!

Fick en fin liten tändsticksask också. Med Ernst på. Sweet!



Hon är så skön min chef. Hon pratar nog nästan mer än vad jag gör, och det säger ganska mycket. Snäll är hon också. The perfect boss helt enkelt. Skönt att få sådan tur med sin första chef.

Skönt att få sån tur med sitt första jobb också för den delen. Har ju jobbat där i snart ett och ett halvt år nu, så det känns bra. Imorgon är dock sista passet, kommer nästan kännas lite trist. Kommer sakna alla snuskgubbar, och småflickor och sjuka människor, och gifta bögar och allt vad det nu är. Men mest kommer jag sakna alla de trevliga människorna såklart.

Som tur är ska jag ju få komma tillbaks när jag kommer hem.
Tryggt!

Granatäpple!

Har just proppat i mig ett granatäpple. Det är otroligt hur många kärnor det finns i den där frukten, och hur rosaprickig man kan bli när man äter det.

Smask!

Nyttigt också! Synd att det är så svårätet...

http://static.flickr.com/90/260424372_847c9d6c36.jpg


Men förbannat gott!

Gjorde så att jag petade loss alla frön i frukten, lade dem i en skål, tog en sked och proppade munnen full om och om igen.

En sådan trevlig grejj att ha för sig såhär mitt på en fredag. Perfekt!

Gillar du också granatäpple?

Julsång!

Hell yeah! 'Tis what I'm talkin' bout!




Känner hur julstämningen omfamnar mig när jag lyssnar på den här. Härliga årstid!

Bad, middag och ytterligare hejdån!

Härlig morgon har jag haft. Vaknade och gick upp. Åt frukost tillsammans med theo, och hann läsa både huvuddelen och kulturdelen i DN. Sen hoppade vi båda ner i badet med en badbomb som jag gjort själv på scouterna. Den var rosa och luktade coca-cola.

Nu sitter pojken och pluggar. Han har terminens sista prov i eftermiddag, så vi får hoppas det går bra!

Igår var han med mig på jobbet också. Jag hade en upplärningssession och lärde honom allt jag kan, så nu ska han ta mitt pass ikväll så jag kan gå ut med några av mina tjejkompisar.

Vi är ett gäng som hängt tillsammans sen konfen, och ikväll ska vi träffas alla fyra och käka middag och bara snacka. Hänga med varandra. Sofia kommer dock senare för hon slutar inte förrän 8 men ändå.

Det är lite kul för det är sista gången vi alla kan träffas på ett halvår, eftersom den 6e januari åker både jag och Clara iväg som au-pairer i ett halvår. Jag till frankrike och hon till tyskland. Så då kan vi stötta varandra, vilket är skönt!

Börjar vara så nära nu. Varje gång man träffar nån så är det sista gången, veta att man kommer vara där om inte alls lång tid. Nervositeten kryper sig på kan jag säga!

http://www.retrouversonnord.be/fichiers_retrouversonnord/matrix_hamster.jpg

Bjuder på en karatehamster! Hiii-yah!

Nätverkskort!

Det är lite jobbigt för mig att blogga. Inte för att det är tråkigt, inte för att jag inte vill, inte för att jag inte vet vad jag ska skriva, inte för att jag inte har tid. Utan för att jag inte har tid på den här datorn.

Är nämligen så att jag köpte en ny dator för ett tag sedan. På den datorn installerade min pojkvän operativsystemet Ubuntu (linux) Ett mycket trevligt och lättanvänt OS. Jag rekommenderar det, speciellt som det är gratis.

Men! Det finns inga riktigt bra installationsfiler för mitt nätverkskort. Oftast fungerar det riktigt bra, men ibland gå kopplingen till rautern ner, och det tar (utan att överdriva) drygt fem minuter att ladda upp blogg.se, fem till att logga in, fem för att gå till skriva inlägg osv. Det tar minst 25 minuter att skriva ett inlägg på en mening. Och det har jag inte tid med. Som tur är håller man tydligen på att jobba med det, så det borde inte dröja allt förlänge innan det kommer en uppdatering och allt fixar sig.

Men det är ju bara om man har samma nätverkskort som jag förstås!

http://www.kolumbus.fi/seanhype/luckan/senior-it/ubuntu-splash.jpg


Camino och indisk mat

Så var man hemma hos Theo då! Sitter och gosar med katten! Hon är så söt, lilla Gollum, fast hon stoppar klorna i mig.

På vägen stannade jag och köpte senaste nummret av Camino också, verkligen en tidning jag kan rekommendera. Handlar om hållbar konsumtion och är riktigt intressant.

Om en timme och så ska jag och Theo gå och köpa indisk mat (får äta tidigt idag eftersom jag ska till scouterna sen). Theo har gått med på att käka indiskt med mig två dagar nu innan jag åker (idag och imorgon) så jag ska få en stor dos indisk mat innan jag åker. Mums!

Känns som om det kommer bli en bra dag trots allt!



Och så iväg igen!

Japp... Som jag far och flänger. Nästa gång jag kommer hem är kvällen innan julafton. Ska sova hos theo ett par nätter.

Han åker ju till Thailand på julafton, och kommer hem efter att jag åkt till frankrike så det är ju sista chansen att se honom på himla länge. Men som tur är har han åtminstone lovat att komma och hälsa på mig!

Idag är sista scoutmötet för mig på ett halvår också. Jävligt trist. Måste säga hejdå till mina söta tjejer, dom kommer nog sakna mig. Jag är ju den "snälla ledaren". Så är det hejdå till mina scoutkompisar också, de jag är ledare med. Kommer nog bli ännu tråkigare, dom har jag ju träffat en gång i veckan sen flera år tillbaks. Men men, jag kommer ju tillbaks så småningom.

Nu ska jag äta frukost.

Ha en trevlig dag!

Vegansk senapssill

Vegetarisk senapssill

Ingredienser:
 1 msk senap
 2 tsk socker
 ½ msk vinäger
 3 msk olja
 1 dl sojagrädde
 1 röd lök
 1 ättiksgurka eller saltgurka
 aubergine (eller squash)    

 Tillagning:
En senapssill där sillen är utbytt mot aubergine. Passar bra till julbordet. Skär aubergine i filéer. Koka filéerna i kraftigt saltat vatten tills de blir mjuka och sladdriga. Blanda senap, socker och vinäger. Tillsätt därefter olja i en fin stråle under omrörning. Blanda i sojagrädden och häll såsen över auberginen. Garnera slutligen med gurka och rödlök.

http://www.icakuriren.se/img/recept/bilder/ik2502senapssill.jpg

Duktig Ingeborg!

Idag har jag haft en mycket bra dag, där massa bra saker blivit gjorda.

Upp till frukost, vidare till jobbet där jag presenterade min pojkvän för chefen och så, så nu ska han börja jobba där!

Säg grattis Theo allihopa!

Sedan vidare hem till mig, med ett stopp på vägen där jag hämtade ut ett paket på posten (pappas och amis julklapp) och så hem och slå in både den och ett par andra paket.

Efter det blev det lite mer julstök. Gjorde bland annat vegetarisk senaps"sill". Kommer bli mycket spännande att prova, receptet verkar mycket lovande. Ska rota reda på det och lägga upp det här senare.

Man använder i alla fall aubergine istället för fisk. Såsen smakade gott och det såg ut som sill, men den ska stå ett par dagar också, så vi får se vad som händer.

http://www.lagerblad.nu/files/sill.jpg

"Ät mig inte, snälla ät mig inte. Prova aubergine istället. Dom har så vacker färg, och fin smak. Mycket godare än mig" Stackars fisken Yngve. Bäst ni lyssnar på honom!

En trevlig dag på stan!

Eftermiddagen har jag spenderat på stan. Först hade jag några ärenden att springa (varför springer man ärenden, varför går man inte?) som bland annat apoteket, köpa frimärken och hämta ut en present till min kära pojkvän.

Sedan tog jag en lunch-sushi inne i Ringen på det där sushistället där. Hade inte ätit där tidigare och kommer inte göra det igen. Riset verkade gammalt och tort, bitarna föll isär utan att man behövde röra dem, det kändes inte alls som fräsch sushi. Men eftersom jag äter vegetarisk sushi så slipper jag i alla fall oroa mig för att må illa!

Sedan mötte jag upp sötaste rebecka (finns ett par inlägg ner, på bilden från min studentskiva) för vi skulle shoppa julklappar. Passade på att ge henne hennes julklapp också. En liten ask med "tiny people" i som man ska ha under kudden när man sover, så de beskyddar en. Den var gjord i guatemala och såldes i välgörenhetssyfte så det var ett plus också!

Köpte klart mina sista julklappar också. Skulle ha en till till pojken och något till brorsan också! Så nu behöver jag inte stressa något mer.

Tobbe, om du läser det här, feel lucky! Så här mycket pengar kommer jag aldrig lägga ut på dig igen!

Börjar fundera på packning!

Vet dock inte riktigt hur mycket man får ta med in på planet. Ganska säker på att det är 20kg som får checkas in, men vet itne hur mycket handbaggage jag får ha.

Vet inte heller om det är möjligt att ha en datorväska OCH en liten baggageväska som handbaggage, eller om jag bara få ha datorn. Någon som vet vilka regler som gäller vid Air France?

Vägde nyss min resväska. Den vägde 6 kg tom. Helvete säger jag bara! Hur ska jag kunna packa ner allt jag behöver i ett halvår, eller ens under en månad, på 14 kg. Det är skitsvårt det här med att vet vad som ska med.

Allt som jag inte behöver akut, typ sommarkläder osv, ska han skicka till mig när jag väl är framme, så det blir det i alla fall lättare av. Men han kommer nog få skicka saker jag behöver också, det är jättesvårt att packa för ett halvår!

Ni anar inte!

Någon som har några tips, vet nåt som man måste ha med på en sådan här resa eller vet nåt annat?

Hjälp!!

The image ?http://web.telia.com/~u38302477/gifs/austral/case.gif? cannot be displayed, because it contains errors.

Jag vill ha en såndär "krympa-maskin" så allt får plats i väskan utan att väga ett smack. Det vore ultimat!


Idag...

Är det bara en vecka kvar till julafton!

Så nära att jag kan ta på det!

Så här ser jag ut idag!

Kom på att ni aldrig fick se resultatet av den kreativa färgningen jag gjorde för ett par veckor sen. Synd för det blev skittufft.

Om ni inte minns vad jag pratar om så kan ni läsa det här.

Nu var det dock så att jag var tvungen att ta ett "passfoto" till mitt franska tunnelbanekort (tror jag det var i alla fall) så jag tänkte slå två flugor i en smäll.

Dels får ni säga vad ni tycker om fotot, dels se min nya hårfärg.

Är det tillräckligt snyggt (fotot alltså) för att jag ska trivas med det i plånboken ett halvår?

Angående frisyren så var den tuffare i början. Själva klippningen var mer edgy (se den utan färg här), och det som nu är vitt i luggen var knallrött. Tyvärr är mitt hår så sönderblonderat så den färgen ville inte fastna riktigt... Väldigt synd!

image79


Bild från studentskivan!

Hehehe!

Hittade just den här bilden, hade helt glömt bort det. På bilden ser ni mig och rebecka (jag är den blonda) båda lite lagomlullig, tillräckligt lulliga för att ramla av pallen vi satt på.

Haha!

image78

Bilden är alltså tagen för ett halvår sedan!

Tillbaks i Stockholm, mätt och belåten!

Jajamensan, så är det serru!

Fick gå upp redan 05.45 imorse för att hinna med tåget från Lund som gick halv åtta. klickan 11.20 satte jag åter ner foten i stockholm, and i felt good!

Sen bar det direkt iväg till skansen. Svisch, Svisch, ingen rast ingen ro. Med resväskan på släp klämde jag in mig på 47an och åkte dit, gick in och hittade min familj, plus mina gudföräldrar med barn. Vi äter julbord tillsammans varje år, och idag var det dags.

Soliden vart det.

Men innan dess hann jag faktiskt kolla på marknaden i ett par minuter. Lyckades till och med få med mig mellanbrorsan upp och dansa runt granen med alla småttingar. Det var askul. Räven raskar över isen och allt! Mors lilla kråka också! Så kul jag hade!

Sen åt vi och åt vi och åt lite till.

The image ?http://www.vindhem.com/images/julbord_bild2.jpg? cannot be displayed, because it contains errors.
Bild: google, inte från solliden

Som ni kanske vet så är jag vegetarian, äter varken kött eller fisk. Om man tar bott köttet och fisken från ett julbord finns det inte så mycket kvar, därför blir mina julbord oftast ganska enformiga.

Potatis med gräddfil och lök, rödbetssallad, kanske grönsaker, diverse ostar och efterrätterna förstås. Det är i princip det enda jag kan lita på att få äta när jag går på julbord. Men här hade dem en quinoasallad, en bönsallad, en tomatsallad och en grönsallad med skitgod dressing att dryga ut det hela med. Så mycket mat som jag äter har jag inte sett på ett julbord sen jag blev vegetarian.

Så jag är ganska nöjd. Misstänker dock att jag kan ha ätit min egna vikt i mat, och att jag snart kommer börja må illa.

Låt oss hålla tummarna för att det inte händer!

Mot Ystad!

Idag blir det  lite sightseing, eller hur det stavas.

Visserligen till ett ställe där jag redan varit 20 gånger eller så, men i alla fall.

Det bär alltså av mot Ystad om några minuter. Ska bara slänga i mig frukosten först.

http://www.stugvision.com/get_binary.php?id=3673


Väl där blir det lite shopping, kolla runt lite, allmänna promenader osv. Kommer bli mysigt!

Två små filmer!

Sågs igårkväll:
http://www.laserdisken.dk/billeder/forsidealm/107522321086016.jpge


Svart katt vit katt


Klart sevärd film!

Svårt att förklara vad den handlar om utan att ge bort för mycket. Den utspelar sig någonstanns på balkan, och handlar om livet där för en mängd människor.

Filmer är både rolig, knasig och intressant, jag tipsar om att se den!Sågs igårkväll:

Sågs idag:

http://onemansblog.com/wp-content/uploads/2007/05/PiratesoftheCaribbeanAtWorldsEnd.jpg

Pirates of the caribbean: at worlds end

Filmen var långt ifrån lika bra som sina föregångare, som redan dom var väldigt orealistiska och förutsägbara.

Droppen kom när en låt baserad på elgitarr kom upp. Filmen var over the top på alla sätt, överdriven, orealistisk och förutsägbra.

Depp var dock het!


Sett filmerna? Vad tyckte du?

En låt på franksa - den första jag kom på.




Edith Piaf - Non, je ne regrette rien

Maaaat!

Jajamensan...

Dagen har sett ut så att först gick jag och pojken på en promenad, så han fick se alla rullstensåsar och den stora bokskogen precis bredvid gården. Sedan åkte vi in till det mycket lilla plutsamhället som ligger här, för att handla mat. Vi tittade omkring där litegrann och till min stora förvåning hade en asiatisk livs öppnat.

Jag köpte supergoda ingefärskarameller!

Sedan handlade vi mat till resten av helgen. Jag och Theo åker nämligen hem tiiiidigt söndag morgon. Var tvungen att ta ett tidigt tåg, eftersom jag ska på julmiddag på söndag, en bra bit innan middagstid. Men det ska bli gott!

Idag är det i alla fall jag och Theo som står för maten. Vi har planerat en liten meny.

Förrätt: Broccolisoppa med ädelost.
Varmrätt: Rårakor med gräddfil, rödlök, fiskägg (linser till mig)
Efterrätt: ingenting. Om folk ber snällt kan dom få ta en banan ur fruktskålen.


Kommer bli skitgott.

http://www.tasteline.com/document/files/hus_rarakor_liten.jpg

Good morning Baltimore!

Hej hopp! Uppe med tuppen här känner jag.

Vi har faktiskt en tupp, men den hörs inte ända hit. Om den ens galer...

http://www.stighanefjord.com/images/Tupp-kval23.jpg


Det här är en tupp, inte vår tupp, men ändå en tupp. Så nu vet ni hur en sån ser ut!

Nu är det dags för frulle!

Dagen har gått bra!

Hann fixa allt på min lista. Jag är bäst.

Dock fick jag s'ga upp mig över telefon.

Jag hade till och med kollat upp att chefen skulle vara där idag, men nejdå. Hon var ute och köpte julklappar.
Så hon ringde upp när hon hörde att jag varit där, och så pratade vi och allt löste sig till det bästa. Kommer få komma tillbaks så fort jag kommer hem, och dessutom lyckades jag troligtvis ersätta min plats med Theo. Win-win!

Grattis Theo!

Nu sitter jag nere i skåne hos min mamma. Kunde tyvärr inte blogga från tåget, det kostar tydligen pengar att koppla upp sig. Mycket pengar!

Men nu är jag här i alla fall! Börjar bli trött, så nu ska jag bara kolla klart på seinfeld och sen är det läggdags för mig!

Godnatt!
http://www.leveragingideas.com/wp-content/uploads/2007/01/seinfeld.gif

Hehe, they're so funny!



Mycket att göra idag!

Idag är det mycket som ska hända. Om ca 20 minuter går min buss in till stan, och efter det är det att springa runt som en tok som gäller.

1. Till jobbet och säga upp mig/ anställa tillbaks mig själv till sommaren.
2. Hitta en billig skomakare nånstanns på söder.
3. Träffa Theo och gå och shoppa lite julklappar med honom.
4. Hem till Theo, fixa matsäck och göra mig i ordning.
5. någon gång efter fem går mitt och Theos tåg. Vi ska hälsa på min mamma i skåne.

Så det är mycket som ska göras idag, men jag känner mig rätt säker på att hinna med allt. Mest för att jag måste.

Lite nervös över min uppsägning, vet inte om jag ens behöver göra det, eller om det räcker med att säga att jag inte kommer vara där i vår. Men det löser sig.

Förhoppningsvis finns det internet på tåget, så då kan jag berätta hur allt gick då. Har ju en bärbar dator, så det är en möjlighet numera!

http://www.hot-screensaver.com/wp-myimages/resign.jpg

Hoppas ni får en bra dag! Och önska mig lycka till på jobbet!

Livet är upp och ner!

Jag är tillbaks!

Hurra!

Jag ber om ursäkt för att jag inte varit närvarande de senaste veckorna. Saker har hänt. Stora saker. My life as  know it will never be the same.

Snabb resume:

Familjen i london som jag skulle till fick reda på att deras gamla au-pair ville stanna och jag blev av med jobbet. (Det var där jag skrev det senaste inlägget)

Jag fick då en knäpp, och bestämde mig för att jag hur det nu skulle gå till skulle få en au-pair plats. Samma kväll skickade jag ut ca 30 mail med min ansökan i. Det var två familjer som tilltalade mig mest, en i bryssel och en i Paris. efter mycket snack, och ett jävla nejtackande till en massa familjer runt om i europa har jag nu fått en au-pairplats i Paris.

Kontraktet är påskrivet och biljetter köpta.

Som ni ser är det väldigt mycket som har hänt. Jag har varit väldigt stressad, och kännt att det som skulle hamna i bloggen mest skulle vara ventilering av min ångest, otålighet, nervositet och stress.

Men nu är alt bra! Jag ska till Paris!

Jag vet inte hur mycket jag kommer blogga de närmsta veckorna, innan jag åker. Det är nämligen mycket att fixa med försäkringar och skomakare och packning och allt vad det är. Men jag ska göra mitt bästa.

Jag har nämligen saknat min kära brutalchoklad så det inte är klokt!

När jag väl åker lovar jag också att fortsätta blogga, så att alla kan läsa om mina äventyr i frankrike. Det kommer bli roligt!

Det viktigaste jag vill säga efter de här två inaktiva veckorna är tack till alla er enträgna läsare! Ni som fortsätter kolla även om jag inte skriver något.

Ni gör allt värt det!






Jag har även köpt en bärbar dator!
RSS 2.0