A-kassan

Läser en analys av situationen kring A-kassan i DN.

När medlemsavgifterna i A-kassorna höjdes var det många som hoppade av A-kassan. Det innebär att A-kassorna nu går minus, och man därför måste höja medlemsavgiften ännu mer, vilket antagligen kommer resultera i ännu fler avhopp.

Samtidigt så gör regeringens nya lagändringar att A-kassorna har mer att hålla reda på, mer att göra och att de administrativa kostnaderna därmed ökar. Sammanlagt väntas regeringen få in ungefär en MILJARD mindre än väntat.

Svenskarna måste vid varje höjning tänka efter och avgöra hur säkert man sitter på jobbet, och om lönen tillåter en utgift på flera hundra i månaden, och om det inte finns något billigare alternativ. Och vilka tror ni det är som inte har råd med detta. Dom med bra, säkra, välavlönade arbeten? Knappast. Det är dom som redan innan knappt kan få vardagen att gå ihop som inte har råd att lägga ut ett par extra hundralappar i månaden. Det är dom som är i störst behov av denna säkerhet, av att ha ett välfärdssamhälle att luta sig mot, som inte kan det, medan de som redan kan stå på egna ben utan problem både kan studsa och hoppa på välfärdssamhället.

Jag blir sur! Arg! Tänk efter lite grann. Använd era hjärnor. Tänk om det var du eller dina nära och kära som varken hade råd att betala avgiften till A-kassan eller hade säkert jobb! Det krävs förändring!
Kommentarer
Postat av: Mimi

Så sant så sant...

2007-07-08 @ 14:04:26
URL: http://curiosa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0