En gåta!

I elden är jag ej men däremot i dess flammor, hos syskon finns jag ej men väl hos deras mammor, i jungfrun är jag ej men dock i hennes kammare, i tången finns jag heller ej men däremot i hammare.

Eftersom jag inte vet hur man skriver upp och ner kommer svaret en bit ner.


Svar:Bokstaven "a"

Nån som tog den?

Pepp Pepp

Jag är så fett pepp på festival just nu! Det kommer bli skojjigt!

Sitter och chillar ensam hemma hos amy, kollar på Family Guy. Fet myskänsla, har tagit ett bad också så jag känner mig fräsch. Det kommer inte hålla så länge :P

Staffars Serier (med och bakom disken) ur "" av . © Kellerman.

Haha!

Wiie!

Hemma hos Amy igen, så jag ska slippa gå upp så tidigt imorgon för att hinna med tåget. För imorgon åker vi, hurra hurra!

En annan mycket trevlig grejj med Amy är att hon har badkar. Det tänker jag utnyttja. Kanske skriver något mer senare idag, vi får se. Annars kan ni nog inte vänta er att jag skriver något förrän måndag eller kanske söndag. När jag kommer hem alltså. Då får ni alla smaskiga detaljer.

Ha det bäst! Det ska jag ha!

Nån som ska dit?

Till Peace & Love alltså? Har ju glömt att fråga. Vilka ska med? Och vad ska ni se?

Peace & Love

Inte långt kvar! På tisdag morgon åker vi!! Ska bli så himla kul. Är lite orolig för vädret dock. Jag och Amy, som de smarta jävlar vi är, gick och köpte ett tält utan yttertält. Tänk om det regnar. Då blir vi blöta. Och let's face it. Det kommer regna. Hua!

Så kan jag inte avgöra om jag ska ha med gummistövlar eller inte heller. Vi får väl se vad som händer. Så länge jag kommer ihåg biljetterna så löser sig resten. Permission to be a skabbig typ liksom, det är vad festival är. Kan vara hur skabbig som helst, ingen kommer bry sig.

Wiie! Två dagar kvar!

Mer miljöproblem

Ja, jag är ju som jag är. När jag väl kommit in på något så tänker och ältar jag, och läser allt jag kommer över. Åtminstone om det är något som intresserar mig. Och Veganisk, vegetarianis och miljöpåverkan är verkligen något som intresserar mig. Så jag använde mig av allas vår vän wikipedia för att få lite grundläggande information.

I och för sig forskade jag och en kompis i just det här ämnet i höstas i typ en månad, så jag vet redan det grundläggande, men det känns ändå inte alltid bäst att enbart prata utifrån ett ett år gammalt minne. Källkritik liksom. Här är i alla fall en text som jag kopierat direkt från Wikipedia.
 
Kunde jag skulle jag läsa på mer, men jag slutar snart jobbet så jag hinner inte. Inte hinner jag hem och leta efter min version av Vegan, Vegetarian, Allätare heller. Måste nämligen packa för Peace & Love, så ni få hålla till godo.

Miljöpåverkan


För att odla mat till djuren krävs stora arealer åkermark. Enligt rapporten Vegan, vegetarian, allätare från Sveriges Lantbruksuniversitet behöver blandkost 2300 kvadratmeter per person och år medan den vegetariska endast behövde 1 500. Minst mark behövdes för den veganska kosten som endast förbrukade 1000 kvadratmeter åker per person.


Köttproduktionen orsakar större utsläpp av växthusgaser än transportsektorn. Globalt står boskapsuppfödningen för 18 procent av växthusgasutsläppen. En vanlig mjölkko släpper ut cirka 154 kilo metan per år. Ett kilo metan bidrar lika mycket till växthuseffekten som 21 kg koldioxid gör.


Animaliska produkter i olika former kräver mycket större energiåtgång än vegetabilier. I Food, Energy, and Society har ekologerna David och Marcia Pimentel undersökt energiåtgång i livsmedelsproduktionen och kommer fram till att det för att framställa den mest energieffektiva ?proteinproducenten?, ägg, krävdes 16 gånger mer energiandelar än det protein som producerades. För kyckling var förhållandet 28:1, för fläsk 66:1, och för lammkött krävdes hela 188 gånger mer energi än vad köttet gav (Pimentel and Pimentel 1996: 79).

Vegetarianism

Ok, Ok. Jag berör bara frågan ytligt, men jag kan skriva mer en annan gång. Hittade bara det här och tyckte att det var väldigt intressant, trots att jag redan visste det.

Hursomhelst han man nu kommit fram till att köttkonsumtionen i vår värld är ett större hot än bilismen. Hot för miljön alltså. Enligt FNs livsmedelsorgan FAOs rapport "livestock's long Shadow" har man nu konstaterat att animaliekonsumtion är en av de största miljöbovarna vi idag.

Köttproduktionen bidrar kraftigt till skogskövling och ökad påfrestning av färskvattnet. Det drar mycket mer yta och energi än att odla vegetabilisk föda. Tyvärr så äter vi idag bara mer och mer kött, vilket innebär att detta problem kommer bli allt allvarligare.

Här kan ni läsa mer.

Visste ni försten att cirkus birkus 70% av all fisk som dras upp i östersjön går till djurfoder. Till t ex grisar, kor och höns. Djur som inte äta fisk. Samtidigt som östersjön blir alltmer utfiskat. Sjukt!

Family Guy

Har suttit på youtube i över en timme och tittat på klipp med Family Guy. Dem är ju för roliga. Skrattar så jag nästan kissar på mig. Helt hysteriskt!Speciellt gillar jag den här lilla krabaten. Han och Brian är roligast. När de är fulla, eller med Brians flickvän. Det är så bra. Oslagbart!

Goddagens!

Internet existerar fortfarande inte hemma, men nu är jag på jobbet, så jag tänkte passa på att skriva något. Annat än hur sur jag är på min internetleverantör menar jag då.

Igår så satt jag hemma och hade tråkigt. Helt plötsligt kom Marcus. Vi blev extremt sugna på chips och bestämde oss för att ta båten till affären. Det är en liten utombordare som Marcus har, och det regnade och blåste väldigt mycket. När vi efter 15 minuter i hårt regn på sjön, blöta så det droppade om oss, kom fram till affären så visade det sig att den var stängd. Den stängde 20 minuter innan vi kom dit.

Det fanns inget annat att göra än att sätta sig i båten och åka hem igen. Så det gjorde vi. Och när vi ännu blötare kom hem till mig så upptäckte vi att vi hade haft ostbågar och popcorn hemma hela tiden så vi hade åkt i onödan. Men det var kul. Ett litet höstäventyr såhär mitt i sommaren. Wiie!

Jajamensan!

ÅÅh! Om tre dagar så åker jag till P&L. Ser fram emot det så mycket så det är inte klokt. Måste börja packa snart också. Jag har i alla fall köpt en stol och ett tält så det blir finfint. Ska bo med Amy ju!

Det regnar här. Mycket. Jag vill gå ut och dansa i regnet, och sen komma in och dricka varm choklad. Hur mysigt och roligt låter inte det.

Jag lyssnar på Robin Hood nu... Så vi hörs väl sen. Ska hem snart, får se om jag få nåt internet hemma.

Knäpp är vad jag blir!

Mitt internet är nere. Igen. Sen i onsdags. Jävla hemmanet som inte kan ge en vad man betalar för. Har suttit i telefonkö i över en kvart, men sen gav jag upp. Fick aldrig ens ett "tack för att du väntar, vi tar emot ditt samtal snart" utan bara brusig musik. Jag misstänker starkt att de bara sket i att säga att supporten/kundtjänst var stängt på midsommar. Jag skulle nog aldrig kommit fram.

Dessutom så har saldotaket på telefonen gått igång trots att jag inte har ringt för hela beloppet. För andra gången på typ en månad. Jag har verkligen otur med tekniken för tillfället. Jag vill ringa och skälla på någon.

  AAAAAAAH!! Så känner jag mig just nu. Jag vill skrika högt, helst  slå någon också. Sitter hemma hos sötnosen Amy och betalar mina räkningar. Så fiffigt. Hon krånglar i alla fall inte. Vi ska strax laga lite middag åt oss. Mums!

Glad midsommar allihopa!!

Weehoo!

Sitter här och tittar på bärbara datorer. Blir alldeles sugen, lyckades plocka ihop en riktigt bra en för 11.000 drygt, men det är utan OS. och så är det 11.000. Jäkligt mycket. Funderar på Ubuntu  också och det är ju gratis. Om ett antal löner kanske...

Det är ingen som vet något ställe där man vet att man kan köpa bra och billiga bärbara? Vill ju ha en!

Ååh! Så är min och rebeckas "fest" också. Det ska bli askul! Hurra för oss!

Nemi

Haha roligaste strippen idag!

Kom tyvärr inte på hur man kopierade inte den i inlägget så jag länkar istället.

Så klicka här om du vill se den!

Hahahaha! Och sant också!

Kan lägga med ett mycket roligt klipp från Family guy också!

Klicka här för att komma dit!

Uppdrag granskning om Bobby

Såg det alldeles nyss. Man blir verkligen berörd av det hemska öde som drabbade barnet, över att systemet är så dåligt att det kan fortgå utan att någonting märks. Att man inte åtminstonde kollar upp vad som händer när en mamma med ett barn som tidigare fått hjälp av soc. avsäger sig denna hjälp. Ingen bryr sig.

Mamman och styvpappan är ju ytterligare en annan fråga. Som man säger i programmet är det ju utan tvekan två otroligt trasiga människor. Båda två trasiga människor. En som vill ha kärlek till varje pris, en som vill visa vad han går för, dominera. Lägg till ett handikappat barn i den kombinationen och släng ut dem i en stuga på landet helt utan insikt för omvärden, och lägg till lite aggression så har du händelsen.

Det är så svårt att förstå hur något liknande kan hända, men samtidigt inte. Samtidigt hör man om barn som blir slagna och utnyttjade dagligen, och man väntar på den dagen dödsfall också kan bli aktuellt. Det är hemskt att det kan gå till såhär. Verkligen hemskt. Det finns så många som behöver hjälp, men inte kan få det. Kanske kunde man gjort något för att förhindra det.

Tjohej!

Hjälp vad man blir störd av alla småskitar som ringer till jobbet hela tiden. Och gubbarna sen. Vad gör jag här nu? Jag ska inte ens vara här, det är Amy som jobbar men istället sitter jag här och gör hennes jobb medan hon sitter på golvet och äter pizza. Jaja, sällskap är ju i alla fall trevligt., man brukar ju halvt om halvt dö av uttråkning här på jobbet.

Amy: Kan du göra så dom pratar?
Jag: Klart!
Amy: Nejmen! Stäng av snusket!

Jag vet att ingen fattar men jag tycker det var roligt.

Mums!

Nu har jag äntligen ätit blomkål. Jag har haft världens begär för blomkål i flera dagar nu, och så nu åt jag en underbar gryta med massa blomkål. Så gott! Åt tills jag fick ont i magen och lite till.

Strax ska jag iväg in till stan för att köpa en födelsedagspresent åt rebecka. Kan ju inte skriva vad jag ska köpa eftersom hon kan läsa det, men jag tror nog hon kommer gilla det. Jag och rebecka ska ju ha vår födelsedags"fest" imorgon. Det betyder att vi bjudit in ett par människor för att käka middag och föra hemma hos henne och ska ut på krogen efteråt. Wow, det kommer bli kul!

http://www.diabetes.dk/includes/billeder/image.asp?size=300&id=76

Ser helt otroligt gott ut!

Ett skämt

Det var en gång två salladshuvuden i klänning som skulle gå över en väg.
Då blev den ena påkörd.
Då sa den andra:
Kom nu salladsdressing så går vi!


Hahaha, jag kissar på mig. Det är ju för roligt. Hahaha!

Mer banan!Hmm... Bilderna blev lite konstiga, men det är i alla fall bilder tagna på olika bananodlingar. Alla bilder är hämtade på olika ställen på internet, många från SNF, där jag även hämtat texten i det förra inlägget.

Bananer

Bananer är en av våra favoritfrukter här i sverige, i genomsnitt äter varje svensk 19 kilo bananer varje år. Gula fina perfekta bananer, utan skavanker eller bruna fläckar, tunga bananer som färdats runt halva jordklotet för att vi ska kunna äta dem. Det stora behovet av bananer ger katastrofala följder.


Bananodlingar är dessutom några av de odlingar som förstör absolut mest i vår natur, och är otroligt ohumana. Trots det äter vi bara 3,5% ekologiska bananer och ebdast 10% av dessa var rättvisemärkta. Nu ska jag berätta för er om vad bananen du äter gör för miljön och dina medmänniskor.


Miljön:


På bananplantagen växer oftast bara bananplator. Man använder massiva mängder bekämpningsmedel vilket gör att knappt några andra växer kan växa där. Den ekologiska mångfalden minskar, vilket drabbar miljön hårt, och det kan slå ut en bonde som råkar ut för en skadedjursattack.


Eftersom det på varje odling endast finns en eller ett par olika sorter bananer är dessa väldigt sårbara mot diverse skadedjur och sjukdommar. Därför besprutar man bananerna med en absurb mängd bekämpningsmedel.

Allt eftersom skadedjuren utvecklar motståndskraft mot gifter, blir gifterna giftigare och giftigare. Dessa gifter riskeras sedan att även sköljas ut i vattendrag, och skada områden och människor långt ifrån odlingarna.


Gifterna skadar korallrev, förstör för fåglar och annat djurliv och fisken drabbas hårt. I januari 2003 flöt det omlkring döda fiskar i en flod och två sjöar i Costa Rica. Denna flod tömde sedan sitt innehåll i karibiska havet. Det visade sig vara gifter från en bananodling ägd av Doles.


Från bananodlingar kommer också enorma mängder skräp. Man lägger varje bananklase i en plastpåse för att skydda mot angrepp och dessa kemikalieindränkta påsar skickas sedan till soptippen där de återvinns, med gifter. Förr slängde man dem bara direkt på marken, och de flöt ut i vattendrag och i havet och skadade djurlivet och korallrev. Till exempel har många havssköldpaddor gått åt på det här viset.


Människor:


Det går inte att använda bekämpningsmedel på ett säkert sätt. Heltäckande skyddskläder är svåranvända i det klimat bananer odlas i. Vissa bananodlingar har knappt några skyddskläder alls. Det händer ofta olyckor.


De som jobbar på bananplantager är i ständig kontakt med dessa gifter. Gifterna på påsarna man förvarar bananerna i ger hudproblem och nervskador. Alla de kemikalier som används i odlingarna hittas också i arbetarnas hem, i de madrasser de sover på, och i andra byggnader i närheten som till exempel skolor.


Man vet idag inte alla effekter som dessa gifter kan ge, och man vet inte vad som händer när de bryts ner i naturen.


Det är en otrolig skillnad mellan ekologiskt odlade bananer och konventionellt odalde bananer. De ekologiskt odlade bananerna odlas i samklang med naturen, det är bättre för både arbetare och miljön.


Tänk på att valet ligger hos dig - köp ekologiska bananer!

En internetbutik

Som säljer ekologiska varor, kläder, kroppsvård, skor och annar är www.ecoologicals.com

Där hittade jag detta snygga linne:

Amy Top

Hallåj!

Idag har jag varit nyttig. Kokade bovetegröt till frukost med nötter, russin och kanel. Det smakade som slem med nötter och russin och kanel. Men nyttigt är det. Ska börja äta det mer, eftersom det är bra för magen, innehåller mycket protein och är en bra start på dagen.

Min lilla pojke sitter här bredvid och ser alldeles söt ut. Jag ska gå och pussas med honom nu. Tjingeling!

Jäkla grejj!

Den här nätverksadaptern är verkligen trasig. Igår kunde datorn inte ens läsa av att den fanns, men nu funkade den som tur var. Pappa tror mig inte så vi får se när det kommer en ny, jag får tjata lite.

Föresten heter det inte nätverksadapter men jag får för mig det hela tiden. Det är en liten usb-pinne som kopplar upp mig mot nätverket.

Ett annat bra märke

är Jason natural cosmetics som ni hittar här.

Även dom är miljövänliga med bra ingredienser och kvalitet på sina produkter. De går att köpa på ungefär samma ställen som Weleda.

Mineraloljor

Med tanke på det fina inlägget jag skrev om Weleda nyss tänkte jag skriva ihop något om mineraloljor. Så jag frågade min goda vän Rebecka om hon kunde berätta lite, då hon är mycket kunnigare än jag. Hon gav mig länken till sin gamla blogg om just mineraloljor som visserligen råkar vara dåligt uppdaterad såhär på sista tiden, men fortfarande beskriver mineraloljor och problemen kring dessa väldigt bra.

Så jag länkar dit istället:

bensintillfrukost.blogg.se

Läs och förfäras!

jag heter...

Ingeborg!

Jag bestämde mig precis för att min blogg inte ska vara anonym. Då kan jag ju inte berätta för nån om den. Mycket bättre såhär. Så välkommen till Ingeborgs blogg helt enkelt.

Shopping!

Jag var och shoppade idag. Det slutade med att jag kom hem med ett paket ekologiskt odlat bovete och ett paket ekologiskt odlat rött råris. Nu vill jag bara hem och laga mat. Det fanns så otroligt mycket mer jag ville köpa där i hälsokostaffären. Men det är lite dyrt så det kanske räcker med lite i taget. Jag är i alla fall nöjd med dagens fynd.

Weleda!

Jag vill tipsa er om märket weleda. De säljer läkemedel och hudvårdsprodukter, och man kan hitta dem i t ex hälsokost affärer.

Weledas produkter är naturliga, de använder inga mineraloljor eller syntetiska ämnen. Enbart växtråvaror, naturliga eteriska oljor och liknande produkter som odlats biodynamiskt och ekologiskt används. Inga produkter är heller testade på djur.  Det är alltså mycket miljövänliga produkter, med bra kvalitet.

Själv är jag sugen på den här rengöringslotionen:
Iris Cleansing Lotion
Här hittar ni mer information och deras webshop.

barnhysteri

Det har hänt igen. En gång till. Jag står inne på indiska, tittar på något, minding my own buissnes. En liten pojke kommer springande. "mamma mamma!" Han har sett fel och tror att jag är hans mamma.

Två gånger på två dagar! Vad är oddsen?

När jag kom till jobbet för en halvtimme sen var min arbetskamrat där. Hon fick barn för tre veckor sen och barnet var med. Jag såg barnet. Jag brukar inte bli sådär "tjejig", men nu blev jag det. Jag kunde inte låta bli, jag var tvungen att åma mig och kråma mig och påpeka hur små fingrar hon har. Jag gör aldrig det annars, men inte ens en knivmördare hade kunnat stoppa mig idag.

Jag tror tecknena försöker säga något. Jag kanske ska bli mamma snart. Nån kanske tycker det. Jag blev faktiskt lite sugen, trots min ringa ålder. Det kanske är ödet.

Jag berättade om händelserna och min hypotes för min kompis. Hon hade varit och köpt byxor. Mammabyxor. Hon är inte gravid. Det måste vara ödet.

Ett skämt!

Det var en gång två gurkor som skulle gå över en väg.
Den en blev påkörd.
Då sa den andra:
Kom nu boston så går vi!

(skrattar så jag gråter)

Mums!

Klicka för större bokbild

Jag fick den här mycket trevliga kokboken i studentpresent. En av de bästa kokböcker jag äger upptäckte jag efter att ha tittat i den. Förespråkar att äta mycket vegetariskt, ekologiskt, närproducerat, gott och nyttigt. Om jag hade möjligheten att laga sån här mat skulle jag göra det mycekt oftare än vad jag gör. Fast jag gör det ibland.

Det kommer från och med nu bli en av de största inspirationskällorna gällande mina matvanor i framtiden, åtminstone om jag får bestämma. Jag vill bara slänga ut allt som finns i köket och äta såhär. Tyvärr krävs det massa speciella varor som inte finns i vanliga mataffärer, massa köksutrustning som jag inte har, och en ganska bra ekonomi. Men jag ska göra så gott jag kan.

Tha kid!

Så jag var alltså på femtioårsfest igår. Jag var yngst av alla de inbjudna, åldersgränsen var 18. Det var dock två små barn där, eftersom deras föräldrar inte hittat barnvakt eller nåt sånt. Annars var jag yngst. Det var trevligt. Allt var kul och alla var trevliga.

Framåt kvällskvisten började det bli kyligt ute. Rikitigt kallt och jag hade en tröja i bilen som jag bestämde mig för att hämta. Jag knatade på mot bilen och upptäcker att ett av barnen och hans pappa också är på väg med bilarna. Pappan går kanske tre meter framför ungen och försöker få honom att skynda på.

Jag skulle alltså sicksacka förbi ungen men vet ni vad han gör då? Han tittar på mig med stora ögon, pekar på mig med sitt lilla finger och säger "Mamma".

Jag blir chockad. Handfallen. Pekar på hans pappa och säger "Nej pappa". Ungen bara fortsätter stirra på mig och upprepar ordet mamma. Sedan tittar han frågande på pappan. Pappan tycker uppenbart att det är en smått pinsam situation och säger nåt om att mamma är där nere vid festen. Jag springer iväg och ungen pekar efter mig där jag springer.

Jag har aldrig sett ungen förr. Jag har aldrig donerat ägg eller adopterat bort  ett barn eller någonting. Jag är inte ungens mamma. Jag blev riktigt orolig där ett tag. Men sedan fick jag veta att ungen även hade kallat en random granne till värdparet morfar och blev lite lugnare för min egen skull.

Det var ju ett säkert bevis på att det var 1 ½ åringen som var dum i huvudet, inte jag. Nu har jag övergått till att oroa mig för hans mentala hälsa.

Homoäktenskap kan bli lagligt!

http://aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,69992570_852__,00.html

Vad glad jag blir när jag läser det här. Att folk inte bara förstår. Kärlek är kärlek och kärlek är fint. Alla borde ha samma rättighet att vara och visa sin kärlek, och den bör mötas med lika mycket respekt. Den här diskussionen har funnits så länge men nu verkar det alltså som om det bara är KD som är emot homoäktenskap. Det är majoritet för dessa äktenskap!

Att folk inte bara kan låta andra va! Låta folk älska den dom vill, gifta sig med den dom vill, leva sitt liv som dom själva vill. Alla heteronormativa typer som vandrar ju omkring ser det ju som en självklarhet att få gifta sig. Men det är det inte. Men nu kanske det kan bli det för flera. Äntiligen.


Bilder från Stephen Lynch

Sorry att det tog så lång tid. De här är två bilder som jag tog själv, vilket syns på bildkvaliten. Ser mest ut som svart kludd, jag är inte direkt någon proffsfotograf... Synd det. Men här är de i alla fall!

image1

 
image2

Det är synd att det är så svårt att se hur snygg han är. Han är snygg nämligen, mycket snygg. Man blev nästan lite knäsvag sådär.

Tiden går fort!

Wow! Kom på att idag är det exakt tio dagar kvar tills jag drar till Peace & Love! Fy fan vad kul det ska bli! Så jävla kul! Och massa bra band som kommer också!

Alice Cooper - The best of the best!
Iggy and the stooges
Charta 77
SMK
Asta Kask
Nationalteatern

Jag kan forsätta sådär resten av dagen... Fråga mig inte hur jag ska hinna se alla, men det blir nog bra. Ååh vad jag längtar!

Härligt!

Vädret är i alla fall underbart idag. Cyklade bort till en klippa en bit härifrån, och låg där och solade. Inte en skymt av människor på långa vägar, jätteavslappnande. Och motion med cykeln också. Det känns bra. Nu är jag stolt över mig själv.

Det ända som var dumt var att jag försökte kasta pinnar i vattnet, men jag nådde inte fram. Sämst!
Hade jag haft en kotte eller sten eller något sånt tungt så hade jag lyckats. Det var motvind. Det var därför jag misslyckades. Jag skyller på det.

Yikes!

http://www.expressen.se/nyheter/1.705043

Hur märker man inte att en tolvårig pojke är minderårig? Jag menar, han har ju knappt kommit in i puberteten, det måste ju märkas. Sjukt! Och tänk åldersskillnaden på dom. Förfärligt. Verkligen. Nu blir jag upprörd!


Tusan!

Nu har min nätverksadapter gått sönder också. Jag kan bara vara online i perioder av ca 10-20 minuter åt gången innan den blir så varm att den stänger av sig själv. Man får skriva snabbt.

Det går bra för mig idag. Jag skrev ett riktigt fint presentkort, och virkade ihop en liten fläta av garnet som smakprov som han ska få. Det blir nog bra det här ska ni se.

Ujujuj!

Idag är den stora dagen det. Min gudfars femtioårsfest. Halsduken är inte klar. den är drygt en halvmeter, fast jag suttit flera timmar med den både igår och i förrgår. Det finns ingen chans att jag kommer hinna klart.

Men jag börjar fundera på nödlösningar. Här är de två jag kommit på.

1. Jag tar med den halvfärdiga stickningen, säger något i stil med "titta vad fin den är" och ber att få återkomma vid kräftskivan. Man behöver ändå ingen halsduk mitt i sommaren.

2. Jag ger honom ett presentkort på en hemstickad halsduk gjord av Mig som han kan hämta ut i höst när det börjar bli kallt. Designen står jag för.

Vad tycker ni? Eller har ni några bättre idéer? Åhh kom igen nu, gimmi some!

Dumma kalla stranden!

Det var kallt vid stranden. Idag igen. Och det blåst. Idag igen. Och vattnet var kallt. 15 grader. Synd på en sån fin strand, en så fin tjej som jag är i badkläder, och en sån fint packad strandväska. Stackars solen, lyser i onödan, för nu sitter jag inne i alla fall.

Jag fick i alla fall raberberpaj. Utan vete och socker, eftersom mina grannar tydligen inte ätit det på tre år men ändå. Rabarberpaj. Pajen på bilden ser mycket godare ut än den jag åt. Men det är ändå en rabarberpaj på bilden så det är lungan.

http://gfx.tv4.se/imagesdb/editor/Mat/25970F8D-6FD7-44A3-92D9-BC6C6B673832.jpg

Stranden!

Dit ska jag nu! och det jag ska göra där är... *trummvirvel* Sticka!! Oj, så skojj!

Eller inte... Men skönt!

Kaninbebis!

Ååh! Så har man rivmärken på magen och benen. Skulle klippa klorna på min bebis och öhonsten, min kanin. Han gillar inte att få klorna klippta. Smart som jag var försökte jag göra det i bikini. Nu är jag rödrandig. Så kan det gå när inte haspen är på.

Sen sprang vi omkring en stund på gräsmattan. Jag i ena sidan av ett koppel och han på andra. Det var trevligt. Känns bra att han får röra lite på sig, äta lite äckliga grässtrån och tvätta öronen någon annanstanns än i buren nån gång ibland. Jag upptäckte även att min vrist inte var helt bra. Gjorde lite ont när jag sprang på den, men bara lite.

Ett mål i livet

Vet ni vad jag alltid velat göra? Få in 30 hela vindruvor i munnen samtidigt. Jag har försökt ett antal gånger men misslyckats. Man måste ha både stor mun OCH små vindruvor. Jag har liten mun och små vindruvor. Jag får töja ut mina kinder tills det får plats 10-15 vindruvor i dem helt enkelt.

Jag ska klara det!

Sommar

http://dll.nu/sommar_thumb.jpg

Den här bilden fick jag upp när jag googlade på det. Den var fin. Jag gillar körsbär!

En bra sida

http://www.ecofoot.org/

Gör testet, var ärliga, chockas över reslutatet. Den visar hur många jordklot vi skulle behöva om alla i världen levde som du.

JAG BEHÖVDE 7.4 JORDKLOT!!! Fast då gick det upp tå närjag skrev mitt postnummer och resten är för att jag åker omkring så mycket, bor fem mil från stan men jag åker alltid kommunalt. Dåligt försvar men ändå.

Breakfast time!

Och vår jos är slut! ngen jos! Ingen C-vitaminkick för att starta dagen. Hur ska detta sluta?

Sol igen

http://www.cafek.dk/uploads/RTEmagicC_solen.gif.gif

Titta så vackert solen ler emot oss denna vackra dag. Wunderbar! jag ska ta min stickning (pust stånk och stön) och lägga mig och sola så fort solstrålarna når runt knuten och jag kan ligga på verandan. Hurra!

Jävla internetleverantör igen!

Igår dog det ca tio minuter efter det sista inlägget jag la in. Vid midnatt var det änu inte igång. Jag blir verkligen knäpp! Andra gången på samma dag. Och långa avbrott också. Andra bullar är vad jag borde skicka till dem.

Så långsamt...

Det går att sticka.... ca 2 timmar har jag stickat nu, slarvigt och fult, och ändå bara kommit typ en dm. Jag räknar med att göra ca 18 cm till, det blir 36 timmar i den här takten. Jag får inte sova inatt alltså, för jag ska sticka. Kul...

Stickning!

Ååh jag suger på att sticka. För två år sen stickade jag en svart-rosa halsduk till mig själv. Den blev bra, och tog bara ett halvår att göra. Min gudfar gillade den, och vi började skämta om att jag skulle sticka en helrosa till honom. Han fyllde 50 i februari. Jag började sticka i september. Sedan visade det sig att hans 50-årskalas var nu på lördag, fyra månader senare. Phew tänkte jag, nu hinner jag sticka.

Det är nu två dagar kvar till kalaset. Jag har inte ens stickat två dm. Jag måste sticka, dygnet runt, och jävligt fort. Tusan också! jag som är jättedålig på att sticka, det går jättelångsamt och jag har redan tappat tre maskor. hjälp!

Jäkla internetleverantör!

Hur ofta är det egentligen ok att internet är nere hos leverantören? Vi snackar säkert i genomsnitt en gång i veckan här. Hela tiden. Och lantis som jag är så finns det ju ingen annan leverantör att byta till. Det är bara att tacka och ta emot. Dålig behandling, tack tack. Varan vi betalar för var borta en liten stund, tack tack. Ååh... jag blir så sur. Nu på förmiddagen var den nere i två timmar.

Jaja, nu är jag tillbaks i alla fall. Fast nu ska jag gå och sticka.

Kiss-Homer

http://www.contraindicaciones.net/images/Kiss-Homer.jpg

Titta vad jag hittade! Hahaha! Fett skön!

Honestly?

http://www.forskning.se/images/armpit.jpg

Skulle den där vara så mycket fulare än en rakad armhåla. Jag tycker inte det, verkligen inte. Jag tycker den är vacker.

Jag menar verkligen inte att klanka ner på folk som rakar armhålorna här, det är var och ens fria val. Trodde jag, ända tills jag försökte låta bli. Då blev det svårare, det är inte accepterat för tjejer i dagens samhälle. Förläget kniper jag armarna mot kroppen medan till och med de människor som kallar sig sina vänner säger "håriga armhålor, det är ju inte snyggt. Vill du låna en rakhyvel".

Och när man försöker förklara situationen får man höra "jaha... ja det är ju upp till dig men..."
Man känner sig inte direkt peppad. Det är det jag menar. Det fria valet går ut på att välja att raka armhålorna eller ensam gå mot strömmen i en våg av kommentarer. Jag känner bara några tjejer som inte rakar sina armhålor, men jag ser upp till dom för det. Verkligen. Starkt jobbat!

Raka armålorna

Att det ska vara så svårt att sluta med det. Jag tycker att det är rätt så sexigt med tjejer som inte rakar armhålorna, det inger självförtroende och naturlighet. Men hela tiden står jag ändå där med rakhyveln i handen och tänker, en sista gång bara. Men så kommer stubben, man sätter på sig ett linne, och känner sig lite rädd att räcka upp armarna så att det syns.

Tänk vad långt det har gått när jag mot min vilja tvingas raka bort denna helt naturliga hårväxt, som halva befolkningen får ha kvar. Tänk att det ska vara så jobbigt med lite naturligt hår. Varför? Det är ju inte fult med hår under armarna? Det tycker i alla fall inte jag. Varför känns det då så jobbigt?

Jag har slutat raka benen för väldigt länge sen. Det var inte så svårt. Men så har ag det lätt med min pigmentfria hud och mina små pigmentfria hårstrån. Dem syns inte ändå, de flesta tror mig inte när jag säger det. Men det är inte största anledningen till att jag inte rakar benen. Det är lite lathet, och en stor dos "making a point". Varför raka mina ben när det bara blir kallare, stubbigare och jobbigare. Varför bryr sig folk om allt hår?

Och varför har många män så hånrig rumpa? Min rumpa är slät, utan att jag rakar den. Varför har män så mycket mer hårväxt än oss. Och varför är den hårväxten ok?

hej hej hallå!

Nu börjar sommarlovsfasonerna sätta sig. Sov tills nu helt utan att vakna. Annars har jag alltid vaknat nån gån vid 6-7 tiden då jag är van att gå upp, och sedan somnat om men inte sovit längre än till nio. Men nu är hon 11 minsann, and let me tell you, it felt good!

Hursomhelst. Idag är ytterligare en såndär lat, ingenting att göra dag. Är fortfarande osäker på det där med bara frukt en hel dag. Mitt blodsocker är ju trots allt ganska känsligt. Plus att jag gillar mat. Men man kan ju alltid försöka. Gills grönsaker? Typ... en morot, eller en tomat? får jag äta det, så länge det är rått?

Trötter

Ni kanske börjar märka på mina inlägg att dom blir flummigare och flymmigare, mindre och mindre intressanta. Detta följer ett mönster. Ju mer av de ovanstående påståendena som stämmer in, desto tröttare är jag. Detta gäller även detta inlägg, vilket innebär att vi kan konstatera att det nu är hög tid för mig att sova.

Godnatt - Hattifnatt

En fråga!

Är det någon som vet hur man förlänger bloggen. Nu är det ju ett visst antal inlägg som syns om man scrollar ner, och ytterligare ett par man kan se om man klickar i spalten till höger, men jag vill att fler ska synas, åtminstone när man scrollar ner. Är det någon som vet hur man gör det? Förlänger hela sidan så att säga?

Konstigt

Att jag kan tänka på mat nu. Jag tycker inte att det känns som om jag gjort något annat än ätit hela dagen. Stor frukost. sen en pizza med min kompis efterföljt av en stor islatte, som inte var god, den var alldeles för söt, smakade sirap. Sedan köpte vi en chipspåse och fem små snickers var till filmen.

För första gången i världshistorien lämnade jag både ships kvar i påsen och godis kvar i sina paket. Så mätt blev jag. Herregud. Undergången är nära. Eller diabetes.

Frukt

Frukt är underskattat. Imorgon ska jag prova att bara äta frukt. Så får vi se hur sjuk jag är sen. Och hur trött jag är. Och hur hungrig man är. Det kanske inte är en så bra idé när jag tänker efter... Men nån gång måste man ju prova. Får inte göra något alltför ansträngande imorgon bara. Inget som kan bränna de få kalorier jag stoppar i mig i frukten. Då går det nu bra.

Loka

Det står en tom flaska loka här. Loka med citronsmak. Den ser god ut, och jag är lite törstig. Det är synd att den är tom. Dumma tomma flaska!

Hemfärden

Tänkte att jag kunde berätta lite om hur jag kom hem också. Jag skulle inte vara jag om jag inte lyckades snurra till något. Allt gick bra, jag kom av bussen, ingen hade stulit min cykel, det regnade, nyckeln passade, jag ramlade inte, och blev inte lika trött som på vägen dit.

Vad som hände var konstiga tankar i mitt huvud. Jag fick för mig att jag var förföljd. Det var någonting inne i skogen som följde efter mig hela vägen, kollade på mig, och om jag klev av cykeln skulle den meddela sina vänner och så skulle de äta upp mig.

Vad kan det vara hon trodde fanns i skogen, tänker ni nu. Grävlinga, björnar, vargar, vildsvin, köttätande råddjur? Nej nej, så lätt är det inte. Det var såna hära:

 
Direkt hämtade ur Jurassic Park (dom små som attackerar tjockisen). Jag fick för mig att man gjort om området där jag bor till en dinopark och att små elaka varelser ur denna film sprang omkring i skogen och bara väntade på att få äta upp mig. Jag som inte ens sett filmen på säkert 10 år.

Jag blev i alla fall jätterädd, cyklade på utav bara fan, mina mjölksyriga ben till trots, och kom hem välbehållen och bitmärks fri. Men jag har svårt att få ut bilden ur huvudet. Små dinosaurier. Bara en linjal höga. Och de skulle döda mig om jag klev av cykeln. Det hade varit mycket obehagligt.

Cykeln också!

Juste, kan ju berätta lite om min kondition. För sisådär en månad sen var den på topp. Topp med mina mått alltså, det vill säga jag klarade medelpassen på Friskis hyffsat bra, röd som en kräfta och häftigare armhämtning än en gumma med dödsångest, men jag hade trots allt inte dödsångest. Jag cyklade en mil på min träningscykel på strax över 20 minuter, och jag kände mig ganska vältränad.

Sedan hände det. Jag stukade foten. För ganska exakt en månad sen nu, och jag kan fortfarande känna av det när jag går i nerförstrappor eller springer. Därför har jag inte heller tränat på en månad, svårt eftersom jag hade så ont.

Idag fick jag dock den brillianta idén att cykla till busstationen lite längre bort, ca 5 km, så jag kunde ta en senare buss. Sagt och gjort. Och herrejävlar så dålig min kondition är. Jag höll på att dö. Jag kände blodsmak. Det var inte kul. Det var smärtsamt och faktiskt lite pinsamt med alla bilar som körde förbi när jag ledde min cykel uppför en av backarna.

jahapp.

Körlektionen gick åt helvete. Övade på smävägar, men har ingen aning om var min hjärna tagit vägen. Saker som jag kunde som rinnande vatten i Januari bara fösvann. Jag bromsade inte ner innan korsningen, jag bromsade i korsningen. Vilken kackerlacka som helst fattar ju att det är fel. Sämst.

(Photograph)

Sedan gick jag och såg denna film. Den var bra, rolig. Inte tillräckligt bra för att betala för att se på bio, men för att hyra på film. Det är ju min typ av humor också. Storyn var inte jättebra, ganska bristande men Will Ferrel och Jon Heder gör hela filmen. De var bra!

Hoho!

Idag ska jag ha körlektion. Vroom Vroom. Jag hoppas på det bästa såklart, på att få öva lite stadskörning.

Sedan ska jag träffa en mycket kär vän, och vi ska gå och äta nåt billigt, och sen så ska vi på bio. Blades of glory ska vi se, hoppas den är bra. Det är ju snubben från Napoleon Dynamite, Jon Heder, och den filmen är hur kul som helst. Jag hoppas att denna ska vara lika rolig. Det är häga förväntningar att leva upp till .

Middag!

Åt precis middag som jag lagat till mig och mina föräldrar. Pasta med linssås och fetaost, hur gott som helst! Smask Smask.

Om någon inte visste det så är jag ju vegetarian. Det har många fördelar, något som jag säkert kommer delge er någon gång i framtiden då det, precis som att bojkotta Nestlé, är något jag verkligen brinner för.

Det betyder inte att jag ogillar köttätare, utan att jag ogillar dagens samhälle, med industrin och alla dess följder. Ja, ni förstår säker delar av det själva. Jag är även oerhört upprörd över hur mycket köttätande och köttkonsumtion påverkar vår miljö, till det negativa såklart.

Hursomhelst är jag nu mätt och belåten, och ska ta mig en dusch.

Tjingeling!

Lathet

Ja det är skönt att göra ingenting. Men nu börjar jag tröttna. Eftersom jag råkar bo en bit ut på landet utan bra komunikationer kan jag inte dra in till stan eller så heller... rätt så trist. Vill göra något, men vädret blev sämre så man kan inte gå ut, det är försent att åka till stan. Hmm... Vi får väl se vad jag kan hitta på.

Förslag på vad man kan göra hemma ensam som är roligt?

Bada!

Ååh! Solen och värmen är borta! Jag såg ju att det var molnigt men trodde att det skulle vara ganska varmt ändå. Det var det också. Men inte tillräckligt varmt.

I vattnet var det i alla fall 18 grader exakt. jag tog mig ett par simtag, det var första gången i år jag badade utomhus. Konstigt eftersom jag typ är världens minsta badkruka och verkligen älskar att bada. Nu är det gjort i alla fall. Det var skönt och jag konstaterade att min nya bikini sitter bra även när den är blöt. Tur det!

Stranden väntar!

Ska ha en riktigt lat dag idag. Bara vara hemma, chilla på stranden, ta fram cykeln om jag orkar, inte göra något. Bara chilla, softa osv. Hur skönt som helst.

Man kan ju göra så nu när man varken har jobb eller skola... för en vecka sen var jag student, nu är jag arbetslös. Fast jag är ju i alla fall tim-anställd på ett ställe så jag överlever.

See you later!

Hjälp!

Desto mer jag läser vad jag skrev igår desto gladare blir jag att jag inte äter/använder deras produkter! Det är intressant hur man kan vara så grymm att man vill tjäna pengar på ett sätt som dödar folk. Det var dock intressant och "roligt" att läsa om det, alltid kul att lära sig mer om den värld man lever i och vad som koan göras för att förbättra den.

Kanske kommer något om Kraft Foods och tobaksindustrin, coca cola eller något annat i framtiden när jag sitter uttråkad på jobbet. Nu sitter jag inte uttråkad på jobbet. Sitter nyvaken hemma, ska gå och äta lite frukost och sedan ska jag til stranden!

Då kan jag visa upp mina nya badkläder med!

Lista

På en av de där sidorna jag länkade till i förra inlägget fans en länk till en bra lista över produkter och märken som har kopplingar till Nestlé.

Coca-cola, som för övrigt är ett elakt företag i sig själv, har ett stort sammarbete med Nestlé, och L'oreal är halvt uppköpta av Nestlé, och The Body Shop ägs av L'oreal, så från och med nu ska jag inte heller handla där. Det är fler företag än man tror med kopplingar dit.

Själv försöker jag undvika så många av de största märkena som möjligt. Kraft Foods går bort så fort det är möjligt, och trots att det är svårt försöker jag låta bli att stödja Unilever. Dessa två har nämligen kopplingar till tobaksindustrin, vilket är en industri jag verkligen inte vill hjälpa till att stödja.

Nya siffror

Nu fick jag nya siffror på vad Nestlés mjölkersättningskampanjer gör. Enligt WHO och UNICEF dör 1,5 miljon barn varje år pga att de får mjölkersättning istället för bröstmjölk.

Deras princip är enkel:
 • Mamman får gratisprov på bröstmjölksersättning
 • Mamman fortsätter att köpa bröstmjölksersättning med samma varumärke
 • Mamman ammar mindre och mjölkproduktionen minskar
Här slutar Nestlé att tänka - Vi kan fortsätta.......
 • Mamman upptäcker att pulvret är dyrt och späder ut det. Hon är dessutom ofta analfabet och kan inte läsa instruktionerna
 • Det är ofta ont om vatten
 • Bränsle är dyrt och hon har inte råd att koka vattnet.
 • Flaskan blir smitthärd istället för näring
 • Barnet blir sjukt i diarré och undernäring
 • Hon blir fortare gravid igen (amning hämmar ägglossningen)
 • Barnen blir sjuka och dör
 • Sjukvårdskostnaderna stiger

Nestlé bojkottas nu i 20 länder, däribland Sverige. Bojkotten stöds av hundratals
affärs-, utvecklings-, hälso- samt religiösa och politiska organisationer, däribland Rädda Barnen, TCO, Socialdemokratiska kvinnoförbundet, Vänsterpartiet och Miljöpartiet?.

Läs mer här och här. Vissa saker är kopierade från dessa hemsidor, mest för att jag tycker det var bra och tydligt skrivet.

Sådärja

Nu har jag ätit mina nachos och är mätt och belåten. Mums, gott var det. Druckit massa apelsinjos har jag också, man blir så törstig av värmen. Men jag älskar värmen.

Jag älskar sommaren och sol och bad, och att bara kunna dra på vilka kläder som helst utan att oroa sig för att frysa ihjäl. Sommaren är härlig. Tänk alla ni som klagar på värmen, för ett par månader sen klagade ni på kylan. Ta med en vattenflaska, ett glatt humör med ett öppet sinne och ställ er i skuggan ska ni se att det blir bättre.

Mimimimi!!

jag känner för att sjunga högt! Väldigt högt! vet inte varför, men en känsla av triumf och lycka sköljde just över mig! En mycket trevlig våg. Så nu sitter jag på jobbet och nynnar för mig själv. Tondöv som jag är. Det låter antagligen som fan, men det hör inte jag så vem bryr sig?

Hahaha!

Den här filmen är ju bara för rolig! Den har funnits med ett tag, men den är så sjukt rolig! Ta er en titt!

http://www.youtube.com/watch?v=P0T2mpUb8yo

Här är en annan sjukt rolig!

http://www.youtube.com/watch?v=w7vrjwwOCxc

Hemglass

Tänkte bara lägga till att det mycket somriga företaget Hemglass även dem ägs av Nestlé. Tänk på det ni, när ni springer till glassbilen nästa gång.

Har dock för mig att det finns olika glassbilar. Är det någon som vet?

Ett glas vatten

Kanske kan stilla hungern i en halvtimme till. Det är värt ett försök.

Förstår ni hur tråkigt jag har som skriver så många inlägg?

Hungrig!

Åååh vad jag är hungrig!!

Jag har Nachos med alla dess tillbehör som väntar på mig, men jag har ju som regel på mig när jag är på jobbet att jag inte ska käka förrän 19.00 som tidigast. Men jag sitter här och lyssnar på min knorrande mage, ska gå och dricka vatte och hoppas att det hjälper!Det där är allt jag ser! Mums!

Dubbelmoral...

Jag måste säga att det känns lite sämst av mig att anklaga och peka på vad man ska äta och inte äta, göra och inte göra.

Jag har en bekännelse. Idag åt/drack jag en milkshake från McDonald's. Jag velade i ca en kvart innan jag köpte den, men latheten och att jag var så sugen tog överhanden. Den var äcklig och jag skäms. Förlåt. Det var första gången på nästan ett år jag köpte något på McDonalds, och det kommer ta ett tag till nästa gång, det lovar jag.

En liten fråga...

Jag och ett par kompisar hade en väldigt intressant disskussion för ett tag sedan där vi diskuterade hur folk tänkte när de var och handlade.

Vad är det som gör att vi köper mat tillverkat av de stora jättarna, när det verkligen inte är bra, för varken mänskligheten eller naturen?

Lathet?
Okunskap?
Ovilja?
Ett sandkorn i öknen?

Vad tror ni? Varför bryr ni er inte om vilka som tillverkat maten ni äger, och vad den har för betydelse för vår värld?

Nestlé is the Devil!

Kanske bör skriva något om Nestlé, detta fruktansvärda företag vars produkter jag ej har inhandlat sedan 14 års ålder. Elaka elaka Nestlé.


Företaget har många varumärken ute på marknade, många i sverige, men ofta fler i utlandet. Till exempel har de varumärken inom områdena barnmat, välling, godis, glass, choklad, modersmjölksersättning, katt, och hundmat. Några exempel på Nestlés produkter i sverige är Nezcafé, Nestea, Mövenpick, After Eight, Kit Kat, Lion, Zoégas och Nesquick.Varför är då Nestlé så dumma?


Här är några exempel:

1. Ända sedan 70-talet har företaget fått mycket kritik på hur de marknadsför sin bröstmjölksersättning i U-länder. De rekommenderar ammande mödrar att byta till mjölksrsättningen istället för att amma naturligt, och att dessa mödrar på grund av detta blandar ut pulvret med smittat/smutsigt vatten har gjort att ca 15 barn varje år har dött. På grund av deras vilja att tjäna pengar, oavsett om det kostar liv. Nestlé har driver fortfarande sådana kampanjer.


2. I Usa köpte företaget ett vattenföretag och fick privat kontroll över mycket viktiga grundvattenresurser. De pumpade upp mer än 1.9 miljoner liter vatten per år. Människor försökte få dem att minska upptagningen av vattnet, men Nestlé vägrade. Nu söker de tillstånd till att få ta upp ännu mer vatten i närområdena. Detta är torra områden där torkan har blivit mycket värre sen Nestlé gjorde entre.


3. 2005 sålde Nestlé flera tusen ton smittad djurmat i Venezuela. Över 500 hundar, katter och fåglar dog efter att ha ätit av deras mat. Smittan berodde på att en leverantör hade lagrat majs som användes i maten på ett olämpligt sätt, vilket gav smittospridning.


Detta är bara några av de förfärliga saker Nestlé hittat på, allt för att tjäna pengar. Det är ett stort kapitaliskt företag, med stor makt över dagens konsumenter. Hjälp dem inte, stöd dem inte, ge dem inte dina pengar. Vill du att dina pengar ska gå till att döda barn? Om inte, välj en annan chokladbit, frukostflinga eller annat. Det är inte svårare än så. Även du kan påverka.


Vill man läsa om vad man kan göra så är detta en bra sida.

Stora dagar, stora händelser!

Så vad har jag haft för mig? Jag var på min kompis mottagning, det var jätteskänt med god mat bra väder och trevligt sällskap!

Sedan var vi på Stephen Lynch! Det var så bra, man blir lite svag i knäna när man ser honom! Snygg som f*n. Det var ungefär 5 killar per tjej i publiken, vilket var skojj! Konserten var jättebra och han är ju så rolig. Han körde lite nytt också. Kanske kan lägga upp bilder därifrån senare.

Igår hade jag en romantisk dag med min pojke. Vi hade picknick, åt god mat och kollade på film. Det levande slottet och The Big Lebowski. Båda mycket bra och sevärda filmer!

Idag har jag shoppat lite, bokat lite körlektionen åt mig, och nu sitter jag på jobbet igen. Har planer på att knåpa ihop ett lite seriösare inlägg åt er senare ikväll, får se om jag orkar ta mig i kragen.

Woohoo!

Jag är på mest aktiva listan! Go me!

Onödigt inlägg, jag vet, men något måste man ju roa sig med sådär! Nu ska jag iväg till bussen!

Hej och Tack - Myrstack!

Stephen Lynch

http://www.myspace.com/stephenlynch

Och honom har jag biljetter till! Kommer bli en underbar dag! Spana in hans MySpace här ovan!

Aah!

Det normala huvudet, med normala matvanor. Efter att igår ha tryckt i mig ca 2 liter apelsinjos, fyra varma mackor och massvis med nachos på min mages begäran sitter jag nu här och äter en vanlig frukost. Det är skönt, när huvudet inte dunkar och magen inte hotar med att vändas ut-och-in.

Men det var värt det för JAG HAR TAGIT STUDENTEN! Faller in i den stora massan av vitmössade skrigia typer ett tag.

Idag ska jag i alla fall på min bästa kompis mottagning, och sen ska hon och jag se Stephen Lynch på Kinateatern. Så kul!!

Jisses amalia!

Handbojjor i godis också! Tänk så mycker knäppt det finns på det där teknikmagasinet! Tänk allt kul man kan ha för sig med dessa. Det blir sockersött och superbrutalt på samma gång!

Gummy Handcuffs

Vibrator!Gissa vad det är!? Det är en vibrerande badanka för de lite roligare stunderna i badet. Hahahaha!!
Finns på Teknikmagasinet för endast 79 riksdaler!

En liten timme kvar

Det är nedräkning här. Exakt klockan 22.00 får jag stämpla ut, stänga av skärmen, ta mitt pick och pack och dra. Jag längtar. Vill bara hem och sova. Stackars mitt dunkande huvud. Jobba för guds skull inte dagen efter studenten.

Picknick kanske...

Det är ju mysigt. Nu när vädret är så bra! Köpa massa vindruvor och jordgubbar, och bara njuta. Låter ganska så trevligt, och tanken blir mer och mer tilltalande ju mer jag tänker på den. Sommar...

Romantiktips önskas!

Det är så här att min snubbe jobbar borta för tillfället så vi träffas inte så ofta som vi brukar. Max en gång i veckan, oftast mindre, vilket är mycket tråkigt.

På söndag är det dock våran 8-månadersdag, och jag vill överraska honom med någonting. Eftersom jag suger på romantik och jag vill göra något romantiskt så tänkte jag att någon annan kanske vet nåt. Det kan vara både på söndag eftermiddag och kväll, och jag har en viss budget, men bortsätt från det är det fritt fram med tips! Helst ska det inte heller vara alltför vardagligt, utan lite speciellt!

Så vad är era bästa romantiktips?

Ett litet filmtips!

Här är en jättebra film, som jag såg ganska nyligen. Det är en fransk film, som är ganska typiskt fransk. Rolig och sevärd!

La cité des enfants perdus heter den. Bilden är hittad mha google om någon är intresserad.

Kvällens sjunde inlägg!

Sa ju att jag skulle slå rekord. Inte så svårt eftersom bloggen inte ens existerat en vecka men ändå. Tur att man sitter på jobbet så man måste hitta saker som får tiden att gå... men jag slutar om inte mindre än 2 ½ timme, så halva passet är avklarat. Borde innebära 7 inlägg till. Haha!

Tårtor!
Jisses såna söta!! Dom är säkert supergoda också! Hitta fler tårtor här.

Bildhjälp!?

Finns det något sätt att lägga upp bilder i inläggen utan att spara dom på datorn först. Länka till en bild på en hemsida eller så, så att bara bilden syns. Funkar det och i så fall hur

Kom igen med tips här, tänk hur rolig bloggen skulle vara om jag bara kunde det.

Wow!

Om någon nånsin gör ett seriöst practical joke emot mig, så hoppas jag att det är liknande det här:

http://www.pinkprankproject.com/

Ååh! Färgen, grejjen, tanken. Det är så vackert...

Tack!

Jag tänkte bara passa på att säga tack till alla ni söta människor som uppvaktade mig på min sutdent, kom på min mottagning, gav mig underbara presenter. Kände mig lite som en prinsessa den dagen, även om jag hatar det uttrycket. Menar förstås bortskämd och uppskattad, inte hjälplös och krävande.

Speciellt tack till min absolut bästa kompis, som inte har en aning om att den bloggen finns, men som jag uppskattar ändå! Du är bäst, skulle inte klara mig utan dig.

Vill också ge en tanke till min pojke som lyser upp min dag! Och så hans syrra som skickade en jättefin pärlplatta till mig igår, en väldigt fyndig present!

Klagomål!

För att tjata lite extra! Vad är poängen med att bli bakis? Jag vet ju allt det där om vätske och saltnivåer och hejsan hoppsan, men ändå. Det är ju så irriterande.

Ännu mer irriterande är det att ju fullare man blir, desto större chans att bli bakis och desto mindre chans att komma ihåg dricka resorb innan man går och lägger sig. Detta är precis vad som hände mig. Tusan också!

Dåliga lilla jag!

Nu var det ju typ två dagar sen jag bloggade sist. Men det ska vi råda bot på. Ska försöka slå rekord i hur många inlägg jag kan skriva ihop ikväll.

Just nu sitter jag i alla fall på jobbet, trött som fan och bakis som fan. Tog ju som jag redan nämt studenten igår, sjukt kul det var!! Har alltid trott att flak var överskattat, men det var faktiskt väldigt kul!

Blä för bakfylla. Det är väl ändå en onödig grejj.

Svenska flaggan

Jag var ju som sagt på mottagning hos en av mina bästa vänner idag, vilket var mycket trevligt. God mat, gott sällskap, tack för världens bästa eftermiddag!

En sak slog mig dock. Vad har svenska flaggan med att man tar studenten att göra? På varenda studentprydnat, varannan studentpresent och en hel massa annat studentigt sitter den blågula fanan som kronan på verket. Jag förstår inte kopplingen. Varför har vi så många flaggor när vi tar studenten?

Produktiv morgon.

Idag gick jag upp klockan halv åtta på min lediga dag för att hinna städa mitt rum inför imorgon då min mottagning är. Sen ska jag baka tårta och åka på två andra kompisars mottagningar.

Men för fem minuter sen när jag stod och fönade håret så slog mig en fråga. Varför? varför har vi mottagningar? Är det för att vi är stolta över att vi hållt ut i tre år. är det för presenterna, är det för tårtan?

Och om vi nu ska ha mottagning, varför är det så viktigt att mitt rum är rent? Alla som kommer känner mig ändå. alla är där för att fira mig. Vad spelar det för roll om jag inte städar rummet? Det är inte som att någon kommer säga :" här ligger en dammråtta, fy fan" och ta sitt pick och pack och dra utan att ens smaka på tårtan. Antagligen kommer inte ens någon att gå in i mitt rum. Så varför städar jag?

Finns det någon som kan svara på detta?

Hur bajsar sjöjungfrur?

Alltså... Det är en sak jag har tänkt på rätt länge nu. Och det är det här med sjöjungfrur och sex/toalettbehov.
Har de liksom rom och lake som fiskarna eller är det den trevliga akten av samlag som krävs? I så fall, vart sitter hålet? Jag antar för enkelhetens skull att det är samma hål som de bajsar och kissar ur, så då blir det bara ett hål att lokalisera.

Sitter det nere vid sjärtfenan som på fiskar, eller sitter det "en bit under midjan" som på oss människor?

Säg nu inte bara att sjöjungfrur är påhittade och därför inte bajsar/förökar sig. That's taking the easy way out!

Jag vill ha ett riktigt svar!

Den där listan...

Ojsan Hoppsan. Kom på att jag "lovat" att skriva en liten lista över mig själv. Dvs, jag lovade de läsare jag inte har att göra det.

Nu är det på detta vis att jag vet inte vad som ska vara med i listan. Jag kom såhär långt:

Ålder: 18, snart 19
Bor: Någonstans i Storstockholm

Så alla ni labans och spöken och vanliga dödliga också för den delen som är det minsta nyfikna, känn er fria att fråga. Sitter ändå på jobbet utan något bättre för mig.

Slutet på ett kapitel

Det är svårt att greppa tanken på studenten. Den tar en med storm, samtidift som man väntat och förberett sig för den här dagen nästan hela sitt liv. Det är slutet på en epok i livet. Aldrig mer skola, lektioner, lärare, klasskamrater. Nu överdriver jag väl eftersom jag planerar på Högskolan någon gång i framtiden, men det är inte samma sak.

Vi hade vår sista lektion någonsin idag. Kollade på bilder från klassresan och delade ut biljetter till slutskivan. Sentimentalt, sorgligt men ändå så otroligt skönt. Det är som att mattan dras undan under ens fötter, men ändå landar man mjukt.

Vi hade vårt sista betygsgrundande moment för ungefär två veckor sen och det är så otroligt skönt. Det är verkligen en last som lyfts av ens axlar. För helt plötsligt kan man titta på tv och faktiskt helt koncentrera sig på programmet, utan att ha dåligt samvete. När man kommer hem om dagarna är man klar med det som ska göras, det är inga läxor, rapporter eller undersökningar som ska skrivas. Det är bara jag och min fritid, och helt plötsligt är det mycket lättare att slappna av. Men det är jobbigt också, när man är van att ha en viss mängd saker att göra och helt plötsligt inte ha något att göra. Det blir mycket dötid.

Över till någonting positivare. Jag satt 20 minuter i Björns trädgård idag, bara jag och en bok, medan jag väntade på att jag skulle börja jobba. Det var så skönt. Solen sken, träden blommade. Jag fann liksom någon slags ro. Usch vad jag låter som en gammal tant som går ut på balkongen för första gången på säsongen, men det var länge sen jag hade tid att bara hänga med mig själv i solen, helt utan stress. Det var trevligt. Folk borde besöka fler parker.

Tack och Hej - Leverpastej

Godmorgon!

Eftersom det var så många av er läsare som frågade, nämligen ingen alls (skärpning!), om vem jag är så tänkte jag bara kunngöra att detta är en anonym blogg. I alla fall hitills, men jag kan ju ångra mig om en vecka eller så.

Mitt namn eller vem jag är kommer alltså inte finnas med i bloggen, skriver jag om folk jag känner kommer jag ge dem kodnamn, osv. Då kan jag skriva vad som helst om vem som helst utan att någon blir sårad. Precis vad jag alltid strävat efter, uttrycka elaka åsikter anonymt. Snälla också.

Lite fakta om mig kommer ni säkert att få framöver, kan göra en liten dålig lista om mig nån gång när jag har tid.

Brutal choklad?

image1

Ser det inte brutalt ut?

Som om nån tagit en stor kniv och skurit henne längs ryggraden, och hon blöder choklad. Egentligen är det en chokladinpackning. Det ska tydligen vara lugnande och harmoniskt och ge välbehag. Själv tror jag att jag skulle uppnå allt detta mycket bättre om jag fick äta chokladen. Sånt slöseri med choklad, på ryggen kan man väl hälla gelehallon eller skumbananer eller något annat äckligt istället. Det skulle säkert vara lika bra, och med sockret på gelehallonen kan man ju kalla det för en "scrub" också.

Välkommen till min blogg!

Jasså... Då så har man alltså en blogg. Vet egentligen inte vad jag ska skriva här, men nånting kommer man alltid på. Något att fördriva tiden med när man sitter på jobbet eller hemma utan någonting att göra. Positivt det låter. Men det löser sig, något kommer alltid upp. Men jag varnar er. Egocentrism, narcissism och överlägsenhet kan förekomma, ni kan komma känna er underlägsna.

Hade faktiskt tänkt köpa en såndär fin svart-rosa blommig skrivbok från pocketshop för att skriva ner mina galna tankar i, men sen så kom jag på att skrivkramp är en stor faktor i mitt skrivande. Och då menar jag inte att jag inte kommer på något att skriva, jag menar smärtan man får i skrivarhanden, vilket i mitt fall är den högra. Inte får man ont i handen av att knappra på ett tangentbord inte, mycket smartare lösning. Ibland förundras jag över min egen smarthet. Inte bara slipper jag smärtan, jag kan även plåga stackars oskyldiga individer med mina utomordentligt smarta och alltid väldigt logiska tankebanor.

Tar ju det stora klivet snart också. På torsdag för att vara exakt. Det är ju självklart studenten jag pratar om. Nu kan jag skriva ner allt om det stora steget ut i vuxenvärlden. Hurra! Som vi alla väntat. Men jag har ju i alla fall mitt på det torra, vet vad jag ska göra i sommar, vet vad jag inte ska göra i höst (ingen högskola här inte), har ju en snäll och hyffsat välbärgad pappa som inte tvingar mig att betala hyra eller så. Man har det ju bra faktiskt. Men ändå, det varar inte för alltid.

Jag ska lämna er nu... Återkommer någon gång när jag kan komma ihåg lösenordet. Vi ses då.
RSS 2.0