Nestlé is the Devil!

Kanske bör skriva något om Nestlé, detta fruktansvärda företag vars produkter jag ej har inhandlat sedan 14 års ålder. Elaka elaka Nestlé.


Företaget har många varumärken ute på marknade, många i sverige, men ofta fler i utlandet. Till exempel har de varumärken inom områdena barnmat, välling, godis, glass, choklad, modersmjölksersättning, katt, och hundmat. Några exempel på Nestlés produkter i sverige är Nezcafé, Nestea, Mövenpick, After Eight, Kit Kat, Lion, Zoégas och Nesquick.



Varför är då Nestlé så dumma?


Här är några exempel:

1. Ända sedan 70-talet har företaget fått mycket kritik på hur de marknadsför sin bröstmjölksersättning i U-länder. De rekommenderar ammande mödrar att byta till mjölksrsättningen istället för att amma naturligt, och att dessa mödrar på grund av detta blandar ut pulvret med smittat/smutsigt vatten har gjort att ca 15 barn varje år har dött. På grund av deras vilja att tjäna pengar, oavsett om det kostar liv. Nestlé har driver fortfarande sådana kampanjer.


2. I Usa köpte företaget ett vattenföretag och fick privat kontroll över mycket viktiga grundvattenresurser. De pumpade upp mer än 1.9 miljoner liter vatten per år. Människor försökte få dem att minska upptagningen av vattnet, men Nestlé vägrade. Nu söker de tillstånd till att få ta upp ännu mer vatten i närområdena. Detta är torra områden där torkan har blivit mycket värre sen Nestlé gjorde entre.


3. 2005 sålde Nestlé flera tusen ton smittad djurmat i Venezuela. Över 500 hundar, katter och fåglar dog efter att ha ätit av deras mat. Smittan berodde på att en leverantör hade lagrat majs som användes i maten på ett olämpligt sätt, vilket gav smittospridning.


Detta är bara några av de förfärliga saker Nestlé hittat på, allt för att tjäna pengar. Det är ett stort kapitaliskt företag, med stor makt över dagens konsumenter. Hjälp dem inte, stöd dem inte, ge dem inte dina pengar. Vill du att dina pengar ska gå till att döda barn? Om inte, välj en annan chokladbit, frukostflinga eller annat. Det är inte svårare än så. Även du kan påverka.


Vill man läsa om vad man kan göra så är detta en bra sida.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0