Bredband, försäkringar och flyttkartonger

Jag flyttar ju nästa vecka, för er som inte visste det.

Till en liten lägenhet på Kungsholmen, i Stockholm, som jag hyr i 2a hand av min mamma.

När man ska flytta måste man tänka på helt sjukt mycket grejjer.

Har suttit i två dagar och jämfört försäkringar, bredband och telefonuppkopplingar för att hitta de billigaste alternativet. Svårt när man inte vet vad som redan finns, vilka uttag som finns osv.

Alla ni som flyttat hemifrån. Varifrån får ni ert bredband? Har ni koll på vart man hittar det billigaste och bästa?

Goddagens

Idag kommer det bli en spännande dag.

Den börjar lugnt med sovmorgon, och chill hemma, men om en stund måste jag och Theo in till stan (vi är hemma hos mig), och köpa en present till hans pappa. Han har nämligen både fyllt 60 och gift sig, så på lördag är det värsta brakfesten!

Efter en tidig middag med min snubbe, så är jag off till universitetet. Idag är första dagen på min franskakurs nämligen. Alltså inte en lektion, utan en introduktion och information och allt sånt ska vi få idag.

Det ska bli mycket intressant. Kursen jag ska läsa heter hörförståelse och muntlig produktion, vilket jag tror kommer passa mig alldeles utmärkt. Ska bli intressant att se vad svårighetsgraden är, men jag tror inte den kommer vara så farligt. Men jag hoppas på en liten utmaning i alla fall.

Men vi får väl se.

Filmer

Här kommer några snabba recensioner på de två filmerna vi såg igår.

Film 1

Harold and Kumar escape from Guantanamo Bay

http://i28.tinypic.com/2zp4n47.jpg

Uppföljaren till 1:a Harold & Kumar Go to White Castle, som råkar vara en av mina absoluta favoritkomedier. Trots att filmen bjuder på många skratt, och många referenser till filmen innan, håller den inte alls samma mått. Ett plus är dock att den här filmen tar vid precis där den andra slutar, så de passar utmärkt för ett maraton. Ett annat plus är att Neil Patrick Harris är med i även den här filmen. Rolig film, men ha inte för höga krav.

http://media.hd.se/2008/02/06/288933/large/morgan.jpg

De flesta känner vi väl igen Morgan Pålsson, från SVTs hipp hipp. Här är hans egna långfilm. Jag anade att den kasnke skulle bli lite överdriven, men nej, den var verkligen rolig rätt igenom. Och min typ av humor också. Jag skrattade faktiskt så mycket att jag var tvungen att gå på toa tre gånger under filmen. Så om det här är din typ av humor, och du känner för ett rejält skratt så kan jag verkligen rekommendera den här filmen.

En bra skörd

Sådärja. Nu är vi hemma, och nyätna, så vi är mätta och belåtna.

Alla andra åt potatis och falukorv i ugn, men jag käkade faktiskt groddar med stekt zuccini, soyakorv och en senapssås. Massvis med gott.

Blev en bra shoppingskörd idag, trots att jag inte själv köpte något. Fick på min bror en hel del bra grejjer.

Lyckades få på honom ett par jeans, en tjocktröja och två par skor. Dessutom hittade Theo en finfin tröja, så alla var nöjda och glada.

Nu sitter jag här, mätt efter en nyttig middag och tittar på Du är vad du äter, och känner mig relativt nyttig för en gångs skull. Det känns bra. Ni borde prova.

Shoppa

Sådärja. Frukosten äten, det blev fil med diverse nötter och frön, och en ost och tomatmacka. Fullkornsbröd såklart.

Strax måste jag springa iväg och möta upp min bror. Lyckades nog övertala Theo om att han också ville följa med och shoppa, så nu ska jag få på grabbarna lite snygga kläder är tanken.

Kommer filmrecensioner ikväll på filmerna vi såg igårkväll, om jag orkar skriva dem i alla fall.
Hursomhelst så hade vi det jättetrevligt. Lord lägenhet var jättemysig, och han gjorde en supergod böngryta åt oss till middag. På kvällen drack vi lite drinkar sen, så det var trevligt.

Nu väntar stan på mig! Tjingeling!

Filmkväll!

Ojojoj!

Blandade helt ihop dagarna och glömde bort att jag skulle på filmkväll ikväll. Så nu blev jag tvungen att springa in i duschen, ut igen, klä på mig och packa väskan.

Sover hos Theo inatt, första gången jag sett honom på en vecka. Imorgon ska jag träffa min bror, och köra en shoppingrunda med honom, nu när han är uppe i Stockholm och har chansen till fler affärer än skånska landsbygden.

Ikväll ska jag få se Lords lägenhet för första gången. Känns jättekonstigt att jag inte sett den tidigare, han flyttade ju redan i höstas, men jag har ju inte varit hemma hela våren, och innan dess blev det inte av. Men nu så, ska jag få se hur han bor, den jäkeln.

Jag hoppas att ni alla får en trevlig söndag i alla fall! Det tänker jag ha!

Bonne Matin!

God morgon på er allihopa!

Inatt var jag tydligen trött, för jag sov i elva timmar. Vet inte hur det gick till eller nåt, men i elva timmar sov jag.

Nu har jag i alla fall precis druckit upp min proteinsmoothie, körde på samma recept som igår. Tyvärr var det slut på krossade linfrön, så jag tog hela och det var ingen hit. Dem var lite förstora för att man skulle kunna dricka smothien utan att de irriterade, så man fick sitta och tugga på dem i alla fall. Men man får ju i sig massa nyttigheter med dem!

Hade planerat på en promenad efter frukosten, men det har börjat ösregna nu. Röta, måste jag säga. Jag vill inte så gärna promenera i regnet. Kanske kan promenera efter, då är alltid luften så fräsch och luktar så gott. Men å andra sidan så blir man blöt, jag måste typ promenera i gummistövlar.

*Pling* Dagens I-landsproblem.

Ja, det är verkligen synd om mig.

Såna här morgnar pysslar jag bland annat med sånt här:

Mineraloljor

Igår när jag skulle gå och lägga mig passade jag på att läsa en oerhört intressant artikel tidningen Camino om Mineraloljor. Det är oerhört intressant, och verkligen något att tänka på, så därför tänker jag tillbringa den första timmen på jobbet med att läsa mer om just mineraloljor, och även ge er en snabbkurs.

Jag har stött på många artiklar i ämnet tidigare, och gärna velat sätta mig in i det, men det har aldrig blivit av. Dock vet jag att det har nämnts tidigare att detta är något att undvika.


Mineraloljor

Mineralolja framställs ur råolja, och innehåller varken vitaminer, mineraler eller fettsyror är ett av de vanligaste, och skadligaste preparaten som används inom hud och kroppsvård.

Mineraloljor är inte bra ur en miljösynpunkt
då de både utvinns ur fossila bränslen och dessutom är otroligt svårnerbrytbara.

Ännu värre inser man att det är med konsekvenserna för huden. Mineraloljor täpper till 40 -60 % av hudens porer, vilket gör det otroligt svårt för huden att återhämta sig och behålla sin naturliga återfettning. Man kan jämföra det med en plastfilm man lägger över huden, som aldrig sjunker in. Inget kommer in, inget kommer ut.

Så här skrev Cherchez La Femme i ett blogginlägg (läs hela om du klickar på länken):
 "Många försvarar mineraloljan med att den är 100 procentig inert, dvs inte tränger in i huden, och på så sätt ger en film som skyddar huden mot uttorkning. Detta är delvis sant. Att den är inert och ”skyddar” huden som en filhttp://www.locknersbilochmc.se/images/hhk.jpgm är sanning, men eftersom mineraoljan aldrig tränger igenom huden kan den också hindra andra ämnen från att göra det. Att mineraloljans film på så sätt skulle skydda huden mot uttorkning är ännu mindre sant. I samma stund som mineraloljan tvättas av återgår huden till sitt uttorkade tillstånd. För att ha någon effekt skulle då mineraloljan behövas vara insmord på huden tjugofyra timmar om dygnet. Detta skulle då leda till att huden aldrig skulle få någon chans at andas, porer skulle täppas till, svettutsöndringen av talgprodukter skulle hindras, orenheter bildas och huden skulle snart frodas av elakartade bakterier. Ibland brukar emulgeringsmedel tillsättas som lurar kroppen att ta upp detta främmande ämne som mineraolja, vilket i sin tur så småningom kan ge upphov till olika slags hudeksem och problem. Efter en längre tids användning blir huden torr och livlös och man har då kommit in i den onda cirkeln av ett evigt smörjande. Forskare vid Akademiska Sjukhuset i Uppsala hävdar dessutom via labtester att mineralolja även kan framkalla ledinflammationer vid regelbunden användning, dock av mildare grad. Kort sagt: mineraloljor har absolut ingen som helst välgörande effekt, och är inte bra i något avseende."

Det finns flera olika namn på ämnen som tas från mineralolja:
Paraffinum Liquidum, Ozokerit (kan ingå i t.ex. maskara), Polyisobutene (kan ingå i t.ex. lipgloss), Mineral Oil, Petrolatum, , Vaselin, Paraffin, Mineralolja, Petroleum med flera



Ett annat tips på en blogg från 2006, som min kompis Rebecka gjorde som en del av sitt p
rojektarbete, handlar om just mineraloljor och är uppdelad så att del är lätt att ta åt sig och läsa informationen. Där hittar du även utförligare beskrivningar och tips på bra produkter du kan köpa istället. Hon finns länkad bland mina favoriter med sin blogg bensintillfrukost.blogg.se.

Som källor till den här artikeln har jag använt mig mest av de två bloggsidor jag redan hänvisat till, men även den här sidan.

Ett smart tips är att googla på det, man får upp hur mycket som helst. Försök se så att det är pålitliga källor bara.

Engelska wikipedia har en relativt bra beskrivning på vad mineraloljor är, även om de inte går in särskilt mycket på användningen i kosmetik. Kan vara intressant att läsa ändå.

Lunchdags

Sitter för tillfället och glor på The holy grail, och käkar lite lunch.

Blev några goda mackor (osötat fullkornsbröd med surdeg i) med avocado, böngroddar och citronsaft på. Jättegott och nyttigt. Såna där raggarkakor, eller rallarrakor eller vad det nu heter är det som jag käkar.

Dem är faktiskt jättegoda. Jag tycker ofta att mörkt bröd är mycket godare än ljust bröd, så det passar ju perfekt.

Hade återigen tur när jag satte mig ner för att äta, tajmade början på The holy grail perfekt. "oh brave Sir Robin, Sir Robin".

Underbar film, som jag snart har sett lite för många gånger.

På tal om Monty Python måste jag meddela att den här sången på något vänster nästan blev en inoffeciell lägersång, åtminstone hos oss ledare på lägret förra veckan.
Av någon anledning var det väldigt många som hade med sig rutiga skjortor, och väldigt många som högg ved utan skjortor osv.





Jävligt bra sång egentligen.

hallå bloggen! vad sägs om mina ny

MMS

hallå bloggen! vad sägs om mina nya brillor som jag köpte igår? Eller mitt lustiga leende för en delen? Roligt med brillor tycker jag. Och att le. Man blir faktiskt gladare av att le, så är man lite nere så kan man låtsasle så brukar i alla fall jag bli gladare. Litet tips!

How I met your mother!

Hur kan man ha sån tur!?

Sätter mig i soffan för att njuta av min smoothie. Slår på TV:n.

På TV visas en av mina absoluta favoritserier, som jag inte ens visste visades på svensk TV.

http://l.yimg.com/img.tv.yahoo.com/tv/us/img/site/28/00/0000042800_20070911175407.jpg

How I met your mother. Har ni möjlighet, se den! Så sjukt rolig!

Har den sänts på TV länge?

"It's gonna be legend... wait for it, wait for it, DAIRY.
Legendary!"

Har ni sett den? Vad tycker ni?

Proteindrink

Stod på paketet att man skulle blanda två matskedar av pulvret i t ex mjölk. Läste på energiförteckningen. 2 msk = 87 kalorier.

Jag är ledsen men jag behöver en större frukost än så. Frukosten är nog en av de största anledningarna till att jag kan ta mig upp på morgonen.

Hursomhelst tog jag 3 msk i stället. Blandade dem med ca 3 dl mjölk, 1 banan och ca 1½ msk krossat linfrö och sedan mixade jag ihop det hela.

I'm telling you, det blev riktigt gott. I can see myself eating this every morning!

Godmorgon alla glada!

Här sitter jag, nyvaken och fin i min knallrosa morgonrock.

Känner mig på topp.

Igår köpte jag en hink med proteinpulver, alltså veganskt sojaprotein. Det är ett jättebra måltidskomplement, speciellt för vegetarianer eftersom det innehåller massa bra aminosyror och b-vitaminer och mycket mer.

Min plan var dock att jag skulle börja käka proteindrinkar till frukost, Jag har ju, som ni kanske märkt, en viss förkärlek för diverse drinkar och smoothies på morgonen, så det här kan nog vara ett bra, nyttigt och väldigt GI-vänligt alternativ.

Dock har jag inte smakat ännu, så vi får se hur det går. Recension kommer!

Den seriösa varianten

Det här är ju alltså min egentliga plan. Tanken är att jag ska gå ut hårt, bryta min dåliga vanor, och lära in nya som är enkla att anpassa till det vanliga livet, alltså så att det inte blir jojobantning av det hela. Eller bantning alls för den delen. För det gör jag inte. Jag bantar inte. Jag skaffar en nyttigare livsstil, och går förhoppningsvis ner som resultat.
http://www.cartoonstock.com/lowres/mba0473l.jpg
För det första har jag börjat på nån slags GI light diet. Jag klarar inte av dieter där man inte får äta, visst jag försöker dra ner så jag inte äter onödigt mycket, men jag måste få bli mätt.

Tanken är:

  • Byt ut mycket av kolhydraterna i måltiden mot extra protein och fett.
  • Äta mycket sallad.
  • Byta ut vanlig pasta mot fullkornspasta, ris mot fullkornsris, bröd mot fullkornsbröd osv.
  • Bara godis/chips/kakor och liknande på lördagar.
  • Småäta mindre, och äta bättre vid måltiderna.
Jag ska alltså inte ta bort kolhydraterna ur min kost, jag ska minska dem, och jag ska byta ut dem mot bättre och långsammare kolhydrater. Det viktigaste är dock att jag ska äta bra vid måltiderna för att förhindra att jag småäter. I många fall kanske de försvinner ur kosten, men det är då jag kan ersätta dem med någonting annat. Igår åt jag till exempel quornfileer, fetaost och bönsallad med en senapssås till middag, och det behövdes absolut inget mer.

Detta resulterar alltså inte i mindre mat, utan i nyttigare mat. Näringsrikare mat, som håller blodsockret på en bra nivå. Jag hoppas det ska kunna anpassas till en kost där jag både äter gott, mår bra och håller vikten, något jag verkligen tror är rimligt med denna typen av kost.

När flytten väl sker (två veckor) har jag även ett innestående presentkort på friskis och svettis som ska utnyttjas och jag tänkte försöka träna 2-3 gånger i veckan, som innan jag åkte till frankrike.

Vad tror ni om det här. Kommer det funka?

Så här ska jag göra

Jag har ju alltså en plan, för hur mitt nya nyttiga liv ser ut.

Träning 7 dagar i veckan. Vila är för förlorare.
Bara gurka på måndagar, tomat på tisdagar osv. I obegränsad mängd, det är ju jobbigt att vara hungrig.

Då kommer jag nog ner i min drömvikt:

http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2006/10/size0Model_285x450.jpg

Hon ser verkligen snygg ut. Det syns att hon tar hand om sig själv.

Gå ner 7 kg

Som jag kanske nämnt tidigare gick jag upp en jävla massa vikt i Frankrike. Strax över 7 kg för att vara helt ärlig.

Det är alltså mer än ett kg i månaden. Något säger mig att det inte kan vara hälsosamt.

Precis som alla andra vackra människor i den här världen har jag större komplex för vissa saker än andra.

  • Min näsa, som är oroväckande lik ett tryne i fel vinkel. (Det är inte bara jag som tycker att jag ser ut som en flodhäst när jag spärrar ut näsborrarna.)
  • Mina fötter. Jag har ankfötter. Skitsmala hälar och feta framfötter, med kortaknubbiga tår på. Min lilltånagel är så liten att man inte ens kan fundera över att måla den, men bred är den, min kära lilltå.
  • Min vikt. Sad but true.
Jag har på något vis kommit fram till att min näsa sitter där den sitter, och mina fötter likaså. De är en del, kanske inte den mest attraktiva, men vafan, de sitter ju på mig så dem måste vara rätt snygga ändå.

Men vikten, den kan man ju påverka. Jag har redan tidigare i mitt liv haft problem med maten, inte ätstörningar, men ötrubbningar kanske. Mat har inte alltid varit min vän, och det lever kvar.

Därmed inte sagt att jag vill vara size 0. Det är fult. Man ser sjuk ut. Fattar inte hur folk kan eftersträva det. Jag vill se hälsosam ut, det är mitt mål.


Innan jag åkte till Frankrike var jag ok med hur jag såg ut. Skulle väl inte dött av att gå ner ytterligare några kilon, men så är det. När jag tittade mig i spegeln så såg jag mig. Ingeborg. Jag såg mig inte som perfekt, men det var jag som tittade tillbaks.

7 kilo senare känner jag inte igen min kropp när jag ser mig i spegeln. Jag är ju ganska kort, och då syns dessa 7 kg väldigt mycket. Mitt absolut största mål är alltså att komma tillbaks till den vikt där jag kan se mig själv i spegeln och se mig. Inte mitt huvud på någon annans kropp. Inte mig med en kudde hängd på magen. Och att må bättre.

Nu har det nya livet börjat. Nu ska jag ner, tillbaks till gamla matvanor och rutiner, börja träna igen.

Så kom igen, in med era bästa motivationstips!

Äntligen sittandes på jobbet

Det är så jobbigt det där med att enda chansen att hinna i tid innan banken stänger är att vara där klockan ett. Bankmötet tar en halvtimme. Jag börjar jobba klockan 6, och hinner inte hem emellan. Jag har knappt några pengar (eftersom allt sparas inför flytten och studentlitteraturen), och jag hinner inte hem emellan. Så jag har gått omkring och tittat på diverse fina saker jag inte har råd med hela eftermiddagen.

Hursomhelst gick det bra på banken. Dem hade något slags "studentpaket" som verkade mycket fördelsaktigt. Bland annat får jag min internetbank och VISA-kort gratis under studietiden, har rätt att låna upp till 25000 med bra villkor och en kundtjänst dygnet runt. Det skaffade jag på en gång. Antar att det finns liknande på de flesta banker, men jag är inte så insatt.

Bytte ut mitt maestro mot ett VISA när jag ändå är i farten. Funkar på massvis med fler ställen. Plus att nu när jag ska bli "vuxen" och klara mig själv kan jag ju inte springa runt med enbart ett ungdomskort heller. Det vore ju jättedumt!

Bara som en brist på min självdisciplin måste jag erkänna att två saker blev köpta idag. En av dem hade jag dock planerat på att köpa så det är ok. Men ett par solbrillor på Indiska råkade åka ner i väskan också. Som tur är kostade de bara 20 spänn, men är ändå lite besviken över att jag inte kunde hålla mig. Men de var faktiskt skitsnygga!

Jag misstänker starkt att jag för tillfället sitter och försöker övertyga mig själv om att jag inte alls är sådär svag, och att det inte var ett så farligt köp. Men vad har jag för självdisciplin egentligen?

Testar om det funkar att mms-blogg

MMS

Testar om det funkar att mms-blogga. Min mors grannars hundvalp på bilden, bara ett par dagar gammal. Så söt.

Hej hopp!

Hade en lat dag igår. Är lite småförkyld sådär, så jag bara latade mig och försökte må bättre.

Idag däremot blir det mer som händer. Om cirkus birkus en timme åker jag in till stan.

Måste hinna gå till banken innan den stänger. Viktiga bankärenden att utföra. Sen har jag några timmar då jag inte ver säkert vad jag ska göra... Men sedan, vid 18, så är det dags att gå till jobbet och tjäna lite pengar.

Sånt är alltid trevligt.

Känner mig väldigt smart, då jag insåg att jag antagligen kommer bli hungrig nån gång emellan frukost (nu) och middag (på jobbet), så jag har lagt ner en burk nötter i väskan. Mums, och nyttigt!

Åh vad jag längtar tillbaks

Tänk att sitta på en fransk uteservering och käka croissants efter en lång utekväll just nu. Eller glassa i solen i trädgården. Eller shoppa runt la fayette och hallarna.

Åh vad jag vill tillbaks.



Så här såg alltså huset jag bodde i i paris ut. Fönstret längst upp, med stängda fönsteruckor var mitt rum.

Ser det inte underbart ut?


Bli sjuk

Igår var jag som sagt och registrerade mig. Då fick jag se, åtminstone delar av mitt schema.

Tanken var att mamma skulle möta mig när hon var i Stockholm på jobb mellan den 25-26, men eftersom jag har så mkt att göra då, så får vi helt enkelt dela på lägenheten då.

Det blir första natten det.
Wiie.

Annars har jag en ruskig förkylning på väg över mig. En såndär som blirr värre ju mer man sover, ändå vill man bara sova. Misstänker att jag egentligen fick den på lägret, men nu när jag har mer tid att slappna av och varva ner så bryter den ut ordentligt.

Jaja, det som inte dödar härdar!

En dag på stan

Har haft en mycket trevlig dag idag.

Började med att åka in till stan och vandra runt lite, innan jag mötte upp Lord och Amy på Amys jobb. Sedan gick vi till en indisk restaurang och käkade lunch, innan vi gick tillbaks till hennes jobb och drack kaffe och chillade en stund.

Vid tvåtiden drog jag och Lord vidare, promenerade till Sveaplan där jag registrerade mig för min utbildning. Efter det drog vi hem till hans flickvän där vi drack jos, chillade och slöglodde på hur funkar det.

Det var skönt för jag fick skitsnacka av mig lite, det behöver alla ibland, så nu behöver jag inte gå och fundera på det längre.

Jag hoppas att ni också har haft en bra dag!

Bild på mig och brorsan

Ni kanske minns att jag var ute och firade min brors myndighetsdag för en dryg vecka sen?

Här får ni en bild, rippad från fejjan. Bra grejj det där.



Sådär såg vi ut. Hell yes.

Ett stort avslöjande.

Mkt som händer de kommande veckorna.

Som jag nämt tidigare är det stora saker i görningen, nyheter av alla värsta grad.

Egentligen är det två stora, för mig väldigt spännande nyheter.

Detta gör att jag har massvis att göra de närmsta veckorna, kanske till och med månaderna.

Här kommer den första.

Jag ska börja plugga i höst. På stockholms universitet. Till socionom. Och dessutom en kvällskurs i franska.

Så idag har jag tillbringat morgonen med att förgäves försöka hitta litteraturlistor, tider för registrering, platser och diverse andra bra att veta grejjer.

Här kommer den andra, och den största.

Jag ska flytta hemifrån. Ska hyra min mors lägenhet i andra hand. En etta på 26 kvadrat mitt på kunsholmen. Jag flyttar in om mindre än 20 dagar. Får nyckeln den 25-26.

Det är ingen tid alls kvar. Lägenheten, som jag inte sett sen jag var 15 eller så, är redan fullt möblerad, med fungerande kök och liknande. Så det blir inte en stor flytt på det sättet.

Men det ska bli otroligt skönt att inte bo hemma.

Jag kan berätta för alla er som undrar att det är väldigt jobbigt att bo hemma. Det tyckte jag redan innan Frankrike. Men har man väl flyttat hemifrån en gång, så är det sjukt mycket jobbigare att komma hem igen. Att behöva rätta sig efter andras tider, berätta var man är, när man kommer hem, inte bara kunna komma och gå som man känner för. Nej, det ska bli sjukt skönt att få stå lite på egna ben.

Jag känner mig så otroligt vuxen.

Ibland är det bra att vara Ingeborg!

Oi!

Glömde berätta att jag inte kunde blogga på en vecka.

Jag har varit på scoutläger, på den härliga ön vässarö, i stockholms norra skärgård.

Nästan hela min kår var där, dvs alla som kunde.
Vi var som mest närmare 160 pers, som var med och firade att vi fyllde 80 år. Vi åt tårta den dagen.

I största allmänhet var lägret lyckat. Det enda som kunde vara bättre var vädret. Men jag gillade att det regnade. Läger med fint väder blir lätt för enkla, tappar utmaningen (som patrullscoutledare, vilket jag ju är, vill man ju utmana sig själv och sina kunskaper hela tiden.) men med lite regn blir det svårare och mer spännande. Dock var det ju både minisar och juniorer med på detta läger, och för dem är inte regnet en höjdare. Mycket glömda regnjackor, skor/kläder/sovsäckar som glömts utanför tältet och så vidare.

Men det går att lösa det med.

Absolut jobbigast var den natten då det blåste drygt 20 sekundmeter. Det kanske inte låter sjukt mycket, men ni som sovit i tält, speciellt tält med barn, i sånt väder vet att det inte är lätt. Vissa tält blåste iväg, så vi fick gå upp mitt i natten och sätta upp dem igen. Ett gammalt förrådstält fick ett stort hål i sidan uppblåst på sig. Pressenningar fastsatta med spikar stora som stockar (och i somliga fall riktiga stockar) lockade, trippla lager sisal gick av.

Men som sagt. Det är inte kul om det är för lätt. Å andra sidan var mitt tält ett av de som satt utmärkt, så jag låg och sov som en liten gris hela natten. Men jag fick hjälpa till desto mer på morgonen efter.

Nu är jag hemma igen, och har stora nyheter som ni snart ska få veta. Flera stora nyheter till och med!



Så här kan i alla fall ett gäng scouter se ut vid ett lägerbål. Jag är i den fina röda "cirkeln", i full regnmundering. Ända beiga plaggen jag äger, och de får mig att se ut som en michelingubbe. Men jag var i alla fall torr!



RSS 2.0