Helgen

Theo är här så jag är rädd att den dåliga uppdateringen kommer fortsätta en vecka till. För tillf'ället prioriterar jag nämligen min pojkvän, som jag inte sett på tre månader, över bloggen.

Han åker på fredag, men då kommer två andra kompisar till mig. Så först på måndag kommer bloggningen bli som vanligt igen.

Hursomhelst tänkte jag berätta vad vi gjort i helgen.

I lördags var vi först vid ett bageri som var kännt för sina glutenfria bröd, men det visade sig att bröden innehöll 2 % mjöl, så det var för mycket. Det låg dock precis vid en jättefin park, verkligen en park att rekommendera vid namn Buttes Chaumont. Det var en jättevacker park, se bilden nedan som jag googlat fram, med en stor sjö, en halvö med ett berg, fina gräsmattor och stigar emellan.

http://www.sightseeing-in-paris.com/buttes-chaumont.jpg

Efter det gick vi till La Fayette. Eftersom parken ligger i 19e så var det en bit att gå, men det var mysigt, trots att det haglade lite. Vi åt lunch på en liten libanesisk restaurang precis bakom la fayette, väldigt prisvärd. Mycket gott. Sen åkte vi hem.

Igår tog jag med the till min favoritmarknad här nere, vid namn Montreuil. Det är en otrolig marknad, man kan hitta allt. Men det är lite sorligt också, mycket tiggare, människor som saknar kroppsdelar osv.
Idag tänkte jag ta med honom in och visa Marais, de judiska kvarteren, som också är väldigt mysigt- Gå omkring kriong hotel de ville och så, där är det mysigt.

Theos ankomst

I torsdags kväll kom Theo hit. Min Theo!

It is great!

Ända tills på fredag kväll ska han stanna med mig här i Paris.

Tyvärr jobbar jag ju dock denna veckan, och i frankrike är ju inte långfredagen en röd dag, så igår fick jag jobba. Men det var inte så farligt, behövde bara lämna och hämta i skolan.

Så på dagen åkte jag och Theo in till Paris och vandrade omkring kring hallarna. Jag visade några affärer jag hittat som jag trodde att han skulle gilla, och han visade en köksredskapsaffär som var tuff.

På kvällen åkte vi in till Paris för att käka indisk mat på en restauranf vid quatre-septembre, alltså nära Opéran. Det var mycket gott. Jag fick äntligen en Palak Paneer.

http://www.sailusfood.com/wp-content/uploads/palak_paneer.JPG

I stockhom åt jag alltid Palak Paneer när vi var och åt indiskt. Det är verkligen hur gott som helst. Hegjord indisk ost i en spenat och gräddsås. Mums!

Jag har saknat det!


 

Zappa och Cooper

image118

Den här skittuffa affischen köpte jag i ett litet bås vid Seine i fredags. Den kommer se så jäkla bra ut på vilken vägg som helst!

Det ända dåliga är att det är en kopia, men vafan!

Här har ni de två hjältarna, och två av mina absoluta favoritartister:



Alice Cooper - Eighteen




Frank Zappa - Bobby Brown (inte hans bästa låt, men fanns lätt att hitta på youtube.)

Hope you like it!


Kittys ungar

I torsdags, fem dagar gamla, såg kattungarna ut såhär. Så jäkla söta.

Vi vet nu även att det är en flicka och en pojke som hon fick.

I söndags öppnade flickan sina ögon, och i tisdags öppnade pojken sina ögon. Tyvärr har jag inga bilder på det, men ska försöka ta. Theo kommer ju med sin stora kamera imorgon (hurra!), så han kanske kan ta lite bra bilder.

Tills vidare får ni hålla till godo med denna!

image117

En lyckad måltid

Idag på lunchen hände något fantastiskt.

Jag lagade en måltid som: Ingen ratade, ingen bara åt en del av ( t ex bara potatismoset), ingen var tvungen att trugas för att äta, ingen behövde en macka eller frukt efteråt. För första gången satte sig alla tre ner och åt gladeligen av min mat. ALLA TRE!

Det är stort. Den minsta är alltid så. Den andra ofta, men ibland måste man truga. Den äldsta äter typ inget.

Och nu undrar ni förstås vad det var för fantastisk kreation som jag tillagat. Och det ska jag berätta.

Det var... Ris, fiskpinnar och ketchup!

http://www.tasteline.com/document/files/mantt_fiskpinnar_222.jpg

(bild från internet, inte det vi åt).

Det roliga är dock att jag serverat fiskpinnar förut. Men då hittade jag inte fiskpinnar. Utan såna där som är precis likadana men en cm bredare. Det var läskigt, då ville de inte ha.

Men skam den som ger sig. Nu hittade jag smala fiskpinnar, och då jäklar! Tur att jag är så bestämd över att barn behöver en varierad kost, och eftersom de inte äter fisk här, så inbillar jag mig att jag måste se till att få i barnen lite fisk då och då.

Fast jag själv inte äter fisk.
Men å andra sidan är jag medveten om hur det faktum att jag inte äter fisk påverkar mig, och äter annat för att uppväga. Det gör inte barnen...

Min fina halsduk och ett rosa körsbärsträd

Kolla vilken bra bild jag fick till. Med min kamera. Min lilla pluttkamera. Ser ju ut som en proffesionell bild ju!

Eller är det bara jag som tycker det?

image115

Om någon undrar så föreställer bilden en väldig närbild på min halsduk. Som jag fick i julklapp av min kära mor. Den är väldigt bra, speciellt då den både går att använda som halsduk när det är kallt, och sjal när det är varmt. Hemskt praktiskt.

Den här bilden föreställer ett körsbärsträd fullt med rosa blommor precis vid barnens skola. Väldigt vacker.

Bilden är inte i samma klass som halsduksbilden, men den duger. Har faktistk ljusat upp den lite i gimp (typ som photoshop), men eftersom jag inte kan nåt om bildredigering så är det nog inte så bra. Men den såg ut som den var tagen på natten innan, vilket den ju inte var.

Känner mig dock tvingad och påpeka att det var jätteljust ute, och solsken när jag tog den. Bilden ser visserligen inte ut som natt längre, men skymningen verkar nalkas. Vilket är en lögn.


image116

Allt det här med en liten digitalkamera för amatörer.

Vem visste att jag kunde sånt?



Sicko

http://laughingsquid.com/wp-content/uploads/sicko_poster.jpg

Sicko

Jag antar att de flesta av er har hört talas om filmen, och om inte, åtminstone hört talas om Michael Moore, så jag tänker inte gå in på det.

Filmen handlar i alla fall om sjukvårdssystemet i USA, hur försäkringsbolagen styr, och hur människor kan förlora allt för att de blir sjuka. Och visst, jag håller med, välfärdssystemet i USA är långt ifrån perfekt, och har otroligt många brister. Det är sannt att försäkringsbolagen nekar alla möjliga saker av dumma anledningar, och att en stor del av folket över huvud taget saknar försäkring.

Man kan väl se det som en förlängning av efftekten av en eventuellt privatiserad sjukvård ( eller privatiserade apotek för att anknyta till sverige).

Dock blev jag lite besviken på filmen. Det var intressant, och kom men många bra och intressanta argument och poäng, men den kändes inte som om den var baserad på så mycket fakta. Det mesta han räknade upp verkade vara saker som personer i hans omkrets varit med om, och han hänvisade inte till rapporter eller något sånt, vilket jag tycker är viktigt i den här typen av film.

Till exempel fanns det en del av filmen som berättade hur sjukvården i frankrike fungerar, vilket fick det att låta som om husläkaren skulle komma hem till en gratis mitt i natten om man ville det. Och visst, det är kångt mycket bättre här än i USA, men gratis är det inte.

Han skulle haft med hårda bevis, och mindre historier, så hade det varit bättre. Men det är ändå en klart sevärd film, och så länge man försöker tänka på källkritiken, och vara rationell, så är den bra. Det öppnar om inte annat ens ögon för hur det ser ut i ett av världens största och framgångsrikaste I-länder, och det är inte vackert.

Sweeny Todd

http://moviepatron.com/blogimg/jul07/sweeny.jpg

Sweeny Todd
The demon barber of fleet street

Filmen handlar om en barberare, som lever lyckligt i London med sin fru och sitt barn, tills en domare som gillar frun kommer och förstör allt. Efter 15 år till sjöss återvänder han till London, för att hämnas, och få ro i sin själ.

Det är Tim Burton (A nightmare before christmas, Charlie and the chocolat factory) som gjort filmen, och han är en av mina absoluta favoritregissörer. Precis som med de flesta av hans filmer är den här lite konstig, tar oväntade vändningar, och visar saker ur ett annat perspektiv än vanligt.

Filmen är en musikal, baserad på musikalen med samma namn. Det är en blodig historia, och om man inte tål blod är det verkligen inte en film för dig. Johnny Depp är inte riktigt lika bra som vanligt, hans karaktär var visserligen välspelad rätt igenom, men man kände igen lite för mycket från andra karaktärer han tidigare spelat. Helena Bonham Carter var dock bra, och det var kul att Sasha Baron Cohen var med.

Ett extra plus för att skådespelaren som spelade slingersvans och skådespelaren som spelade snape (i harry potter) spelade onda bundsförvanter i filmen. Det ger nog lite extra plus hos alla oss Harry Potter-älskare.

På det stora hela var det en bra film, som jag verkligen kan rekommendera. Den blir varken långtråkig eller förutsägbar, utan bjuder på nya vändningar hela tiden. Men det är inte den bästa filmen som Burton gjort.

Men den är klart sevärd. Jag kan nog tänka mig att se om den i framtiden.

Frånvaro gånger tusen!

Förklaring finns dock.

Hela lördagen låg jag och sov och var bakis. I fredags var vi först på nån liten gullig bar vid bastille, sen gick vi till La Perle, och sedan vidare till truskel. Jag gick hemifrån kvart i åtta på kvällen. Jag kom hem klockan åtta på morgonen. Det var en lång, men otrloligt rolig natt, men mycket alkohol.

En nuit blanche, kallas det här när man är ute hela natten.

Sedan på söndagen började datorn knepa sig. Suck. Men nu har jag fått igång det igen, även om det går trögt.

Men som tur är kommer Theo på torsdag kväll (tjoho!), så han ska få titta lite på den tänkte jag!

Både idag och i söndags var jag och kollade på bra filmer hos Jenny, så ni kan dessutom vänta er två recensioner. Men vilka filmer det är, det får bli en överraskning.

Födelsedag!

För det är ingen vanlig dag, för det är pappas födelsedag, Hurra Hurra Hurra!

image114
(väldans gammal bild)


Lets give it up för världens bästa pappa!

La Louvre

Idag var jag och Jenny på Louvren. I en hel timme.

Först en kvart då vi tittade runt. Sen en kvart för att hitta Mona Lisa. Sen en kvart för att titta runt. Sen en kvart för att hitta utgången.

Louvren var ett klart överskattat ställe. Ska ni på museum i Paris någon gång så ska ni definitivt till Musee D'orsay!

Louvren hade bara massa skitgamla saker från okända konstnärer/skulptörer. Massa romartid och kristna saker.
Antagligen jätteintressant om man är intresserad, men är man inte det så är det inte mycket att ha.

Men det är tufft att kunna säga att man sett Mona Lisa.

Dock var inte ens den mycket att se. Den är kanske en halvmeter x en halvmeter stor, dvs skitliten. Och man fick inte gå närmre än tre meter, så man såg inte så jättebra.

http://www.developpement-durable-lavenir.com/images/Mona_Lisa.jpg

Nu är det krogen nästa!

Hörs imorgon!

Hos Farmor och farfar

Var ju på middag hos Mamie och Papie igår. Det var trevligt, jag fick även träffa Stephanes bror. Fick öva lite på min franska också, vilket ju alltid är bra, även om man gör det dagligen här nere.

Mest så lyssnade jag dock. När fransmännen sätter igång ett samtal så kan jag oftast förstå lite (beror på vad det handlar om), men det är svårt att själv prata, eftersom man behöver lite tid på sig att formulera det man vill säga, så när man tänkt klart är de redan på nästa ämne. Men det blir lättare och lättare allteftersom tiden går.

Men man lär sig många ord, och uttal och så genom att lyssna också!
Franska är ett otroligt vackert språk.


Trött som tusan!

Ca klockan åtta igår fick jag ledig, efter en jobbig och stressig dag. Så då duschade jag, gjorde mina läxor, och sen somnade jag.

Är ganska trött idag också. Men jag klarar mig.

Ikväll ska jag på middag hos Stéphanes föräldrar. Det blir nog intressant. Hoppas vi inte stannar för länge...

Sorry att jag uppdaterar så dåligt. Är bara så trött, och har inte haft så mycket tid.

Nu ska jag ta en powernap.

Jobba, jobba, jobba

Det här är första gången idag jag har ens fem minuter ledigt. Har varit sjukt stressad.

Skjutsa till skolan.

Handla.

Göra lunch.

Förbereda morgondagens lunch (då jag har fyra barn).

Hämta i skolan.

Servera lunch.

Gå med Ella till dansen.

Städa köket (efter mig själv och barnen och förmiddagens jobb).

Lämna Theo på basketen.

Hämta Ella på dansen.

Plugga med Ella (vi övar på alfabetet nu!)

Lämna Alex och hämta Theo på basketen.

Bada Ella och läsa läxor med Theo.

Sitta vid datorn 5 minuter (alltså nu).

Hämta Alex på basketen och lämna på fäktningen.

Göra middag till alla barnen, och servera den (mamman bortrest, pappan tandläkaren).

Städa i köket.

Hämta Alex på fäktning.

Hoppas att Stephane kommer hem innan läggdags.

Måste även hinna duscha och göra mina läxor.

Jag är helt slut! Och värre blir det!

Skönt att röra på sig

Japp, ni läste rätt.

Det var skönt att röra på sig. Trots min förkylning. Trots min förbannade rinnande näsa, som är till mer fasa än nöje.

Så var det trevligt att träffa Matilda också, hon har legat sjuk en vecka, så man har inte sett så mycket av henne direkt.

Vi pratade om allt möjligt. Och hon berättade för mig att hon visste en tjej som varit på Toni&Guys hårskola, och fått klippas och färga håret GRATIS.

Jag måste få adressen, telefonnummret allt som kan få in mig där!

Jag har ju typ haft ångest hela veckan för att jag måste spendera 50 euro av min lön på frisören, plus färg ovanpå det, och jag vågar inte gå till en dålig frisör, för jag är så jävla petig med mitt hår! Men en Toni&Guy-skola vore det ultimata, det var ju hos dem jag skulle klippa mig ändå, och eleverna lär ju ha en lärare närvarande. Wow!

Jag måste dit!

Promenix och expoderane ägg!

När vi kommer hem från skolan så vill barnen ha mellanmål, och sen gör de sina läxor.

Idag ville Ella ha ägg, så Stephane lade några ägg i en kastrull och satte på vattenkokaren, och gjorde i ordning för att fixa ägg till henne.

Under tiden satt Ella och åt sina flingor, och läste en mycket intressant bok (den innehöll säkert sex hela meningar) om bokstaven Q för mig. Vi satt där i godan ro, jag stolt som lyckats få henne att göra sin läxor.

Då händer det.

Ett högt boom hörs från spisen. Jag tittar dit och ser ett halvt ägg flyga genom luften.

Stéphane hade glömt bort äggen, och därför glömt bort att slå på de kokande vattnen, så de stackars äggen låg i en skållhet kastrull, på en platta på högsta temperaturen. Om man lämnar ägg så så exploderar dem. Högt och över hela köket exploderar dom. Minst en meter upp i luften var dem!

Hursomhelst så gick det bra, och Stéphane fick koka nya ägg. Nu, några timmar senare, har jag ätit middag och ska strax träffa Matilda för en promenad.

Kommer bli trevligt. Är förkyld och helt täppt i näsan bara, så jag hoppas vi inte går för fort, för då kommer jag bli jätteanfådd! Men hon har också varit sjuk så det är nog lugnt!

Kattungarna kryper omkring!

Här är ytterligare tre bilder tagna på de små liven. De är bedårande, när de kryper omkring på sängen!

De här bilderna är tagna igår, när de var drygt ett dygn gamla. Den nedersta blev bäst!



image111

image112

image113

Har ni tänkt på att de ser ut som små råttor? Katter gillar ju ost också, så det kanske finns ett samband...

Tavlor jag såg idag

Det är mest impressionism på Musee D'Orsay. Så jag tittade på impressionistiska tavlor.

Inte för att jag vet vad det innebär, men det låter bra att kunna säga.

Hursomhelst kommer här tre exempel på tavlor jag såg idag:

1. Van Gogh

http://www3.sympatico.ca/codan/Images/VanGogh1.JPG

2. Claude Monet

http://www.reproarte.com/files/images/M/monet_claude/monet_seerosenteich_dia.jpg

3. Cezanne

http://www.cartage.org.lb/fr/themes/arts/paintres/pcx/Tr00317b.GIF

4. En konstnär som jag inte hört talas om förut, men tyckte om vid namn Camille Pissarro.

http://www.cartage.org.lb/fr/themes/Arts/paintres/pcx/0012067b.GIF

Det känns lite som om jag sett en kändis. Eller massa kändisar.

Måste skryta om hur kulturell jag känner mig helt enkelt!


Musee D'Orsay

Idag bestämde jag och Jenny oss för att gå på museum. Först tänkte vi gå till Louvren, men det visade sig att där var det stängt på tisdagar, så vi gick till Musee D'Orsay istället, vilket också är ett stort konstmuseum.

Eventuellt ska vi dock till Louvren på fredag.

Jag är inte särskilt konstintresserad, kan jag inte säga, men i kortare perioder kans det vara kul, när man åtminstone kände igen lite av sakerna. Några exempel på tavlor som vi såg kommer i nästa inlägg, om min lilla dator känner för att vilja det. Till det här ville den uppenbarligen inte att det skulle vara bilder.

Efter Musee D'Orsay så promenerade vi en stund längs Seine, och sen käkade vi en sen lunch, och sedan var det dags att ta sig hemåt, för att hämta barnen från skolan och återgå till att göra våra jobb.

Musee D'orsay är ett otroligt stort konstmuseum, som ligger belägrat i centrala Paris, bredvid Seine. Det var en gång i tiden en gammal tågstation, men det finns inte kvar några spår av tåg eller så. Men själva strukturen finns kvar.

http://www.linternaute.com/imprimer/savoir/renovation-du-musee-d-orsay/image/14114.jpg

Klättrar på mamma Kitty!

image110

För er som undrar kom ungarna mitt i natten i Theo, 9-åringens säng. Han vaknade mitt i natten av att Kitty hoppade upp i sängen och började trampa omkring på honom, i ansiktet och så, och förstod att det var dags. Så nu sover han på en madrass i föräldrarnas rum istället, då sängen är ockuperad av en kattfamilj.

Här ser vi den stolta kattmamman när hon mysar/leker med sina barn, knappt 12 timmar gamla.

Cool pose har hon fått till också, Kitty.

Bilder på kattungarna!

Eftersom min dator har fått för sig att börja hänga upp sig i tid och otid, så måste jag publicera en bild per inlägg, tar för lång tid annars. Så nu kommer väl ett par kattbildsinlägg här.

image109

Här är den första bilden som jag tog. Kattungen är inte ens 12 timmar på den här bilden, och sitter i min hand. Märk att hela katten får plats i handen på mig, även när den spretar med benen.

Den är sjukt liten och söt.

Ser ut som en råtta!

Kamerajäkel!

Kom hem och såg att batterierna till min kamera laddat färdigt. Så jag gick ner och tog lite bilder på kattungarna.

Pluggade in kameran vid datorn för att ladda över bilderna. Och då... hängde sig datorn.

Det var dock inte kamerans fel att datorn hängde sig men det innebar att jag var tvungen att manuellt starta om datorn, utan att först göra en säker borttagning av maskinvara.

Eftersom jag har linux, så går det inte att koppla in kameran i datorn nu, eftersom loggfilerna inte stämmer.

Så finns det ingen liten datanörd som läser det här och kan berätta för mig hur jag får bilderna till datorn?

Annars blir det ju inga kattungar!

Kall mat till barnen?

Är hemma från franskan nu. Första lektionen på två veckor. Det var lite jobbigt att börja jobba igen, att gå upp tidigt och allt.

Trots att jag inte ens jobbade imorse. Det är Stéphanes sista vecka hemma innan han börjar på sitt nya jobb, så han ville skjutsa barnen till skolan. Men jag hade ju franska, så jag fick gå upp samma tid som vanligt, äta frukost med barnen, hoppa in i bilen samma tid som vanligt, köra till skolan som vanligt, plocka upp Jenny som vanligt, åka till franskan som vanligt.

Enda skillnaden var att barnen åkte i en annan bil, inte som vanligt.

Snart får jag nog in rutinen igen dock, då blir det lättare.

En annan sak som inte är vanlig, är att jag inte äter lunch med Ella idag. Nej nej. Jag har ju hoppat på mammagruppen nu. Så i stället för att äta lunch med ella tre dagar i veckan, behöva stå och titta på när hon leker en timme om dagen, förfrysa tårna en timme om dagen, så gör jag det inte.

Eller, en dag i veckan måste jag ju göra det förstås. Torsdagar blev min dag. Men då får jag fyra barn att hålla koll på, så det blir nog full rulle ändå.

En dag i veckan ska jag alltså ordna mat åt fyra barn. Fyra kräsna barn. Och eftersom jag har franska innan så kan det inte vara varm mat.

http://wintermute.blogg.se/images/barnmat_1183151436.jpg


Så jag behöver inspiration.

Vad finns det för kall mat, som uppskattas av barn? Och som är lätt att göra?

Än så länge har jag kommit på pastasallad, pannkakor och där är det slut!

Duktig dag?

Igår gjorde jag ingenting. Absolut ingenting. Ändå fick jag en hel del saker gjorda, vilket är trevligt.

Såna där småsaker, som jag har tänkt göra jättelänge, blev gjorda. Bra av mig.

  • Gjorde franskläxan
  • Sorterade vilka franskpapper som ska ligga i vilken mapp
  • Ringde hem till både mamma och pappa.
  • Skapade ett konto på studera.nu, så jag kan söka till högskolan när det öppnar.
  • Bäddade om sängen, bäddmadrassen hade nästan ramlat av.
Så i största allmänhet gjorde jag ingenting. Men fick massa saker gjorda.

Gills det som en duktig dag? Med tanke på att jag är förkyld kanske...


Åh kattungar!

Tyvärr har batterierna inte laddat klart än, men katterna är fortfarande söta.

Mamma Kitty lämnade dem nu ensamma för första gången, men hon är nog snart tillbaks. Hur länge klarar de sig utan mamman?

De är nog de mest bedårande små varelser jag någonsin sett! Tiny-tiny!

Här är en annan bild på en katt. En väldigt gammal bild. Som ni nog sett flera gånger om, de flesta av er. Men det gör inte mig nåt.

http://angrybear.blogspot.com/cat.jpg

What can I say, it makes me laugh!

Kitty har fått bebisar!

Två yttepyttesmå katter som kurar ihop sig i sin mammas famn.

Sötaste nånsin!

de har pyttesmå tassar, är helt blinda, och får utan problem plats i handflatan på en!

Helt galet sött!


Bilder kommer så fort jag laddat batterier till min kamera!

Kitty ska få bebisar!

Imorgon är det exakt nio veckor sedan hon blev dräktig. Nio veckor är så länge katter brukar vara dräktiga.

Jag antar dock att det funkar som med människor, att det kan komma några dagar tidigare eller några dagar sent.

Som ni kanske vet brukar hon sova i mitt rum ganska ofta om dagarna, då det är lugnt och barnen inte får gå in och störa henne här. Så vi har varit lite oroliga för att hon ska föda på min säng eller något, så de senaste dagarna har jag varit extra noga med att ha dörren stängd, så det inte blir några överraskningar när jag vandrar in nästa gång.

Alldeles nyss stod hon och mjauade utanför, och jag tänkte typ "ok, nu är det dags", och öppnade dörren för att kolla var hon var. Snabbt som attan sprang hon in under min säng, där hon inte brukar vara, men katter gillar ju att föda under saker.

Jag fick panik och började slita ut filtarna och lådorna som jag har under sängen, för att göra det så oskyddat som möjligt.

Då gav hon mig bara en konstig blick, och sedan gick hon iväg igen. Boy, did I feel stupid for chasing her away!

Är det någon som vet hur man vet när det är dags? Visar de på något sätt att nu ska jag minsann gå och föda? Eller mjauar/skriker de högt under själva akten?

Nån som vet? Så man vet vad man ska leta efter?

http://www.miramilaia.se/cleo_ungarnasover_270304.jpg

Bild: Google

Åh, snart kommer vi ha såna här ulliga sötisar hemma här! Jag längtar!

Dancing in the streets

image108

How about some festbilder?

Här är jag när jag dansar. Det är ett otrioligt bra kort, jag har ju inte en konstig min eller nånting, trots att jag intagit mer än en vinflaska, och dansar.

Jag ser ju tuff ut.

Fast å andra sidan, det gör jag ju typ alltid.

Lägg märke till den glada snubben i bakgrunden. Lustigt!

Dagens låt

Nämnde jag att jag hade ont i halsen igår?

Det hade jag i alla fall, så jag bestämde mig för en lugn kväll hemma och att jag skulle ut idag. Men jag kan knappt prata, jag är jättehes. Tror ni det är dumt att gå ut då?

Tusan också!

Då passar sig sån här härlig chillmusik bra, som bara får en att känna sig lugn och harmonisk. Enjoy!



Sigur Rós - Glósóli

Väldigt vacker musikvideo också.

Sluta göra reklam i min blogg!

Sluta att göra reklam för era bloggar i min blogg.

Kommentarer som heter "läs min blogg", "Var med och tävla i min blogg" och liknande är inte bara tråkigt utan korkat. Våga läs igenom åtminståne första stycket på det jag skrivit och hitta på nån halvdan kommentar så jag kan tro att ni läst lite i alla fall.

Om ni kommenterar på det jag skriver så kommer jag gå till er blogg, läsa i den, och antagligen svara i den.

Om ni kommenterar er egen blogg i min blogg så kommer jag skratta föraktfullt. Ni ska vara glada att jag än så länge inte skriver elaka kommentarer till svar, jag har varit på väg ett par gånger!

Och alla ni som skriver "ha en bra dag"- och inget mer, det är nästan lika illa, bara det att ni är artiga också. Men er brukar jag i alla fall kika in hos om jag får tid över.

För övrigt så undrar jag varför man gör reklam för sin blogg så. Vill man inte att folk ska läsa för att de är intresserade? Om jag vill svara på din kommentar så kommer jag läsa din blogg, så enkelt är det.

Jo, jag måste få gnälla lite ibland jag också!

Ingeborg testar att skriva med färg

Rosa

Svart

Blå

Grön

Gul

Röd

Vit

Min Parisvistelse!

Haha, ja visserligen så bor jag ju i Paris hela våren, men nu syftade jag snarare på de två dagarna jag spenderade i Paris innerstad, nämligen från i onsdags till igår.
http://www.annuaire-parisien.com/img/articles/1021.png
Vad jag hade för mig på onsdagkvällen vet ni ju, det skrev jag om.

Så vi börjar torsdag morgon, när jag och Amie vaknar i Jennys studio, alldeles totalsega, och blir joinade av Jenny. Vi gör oss i ordning och går ut. Först en kaffe på Starbucks (jag älskar starbucks, synd att de är så dyra).

Sedan gick vi bara omkring lite, Amie köpte strumpor på HM, och visade oss till en del bra second hand affärer. Vid hotel de ville, och runt där finns en hel del bra faktiskt. Sen skulle hon åka hem, så jag och Jenny gick ner och promenerade längs med Seine. Det var trevligt, även om vädret kunde varit bättre. Vi gick bland annat till Notre Dame, och det är så maffigt så det är inte klokt.

Katedralen började byggas på 1200-talet, och det tog över hundra år att slutföra den. Det går inte att beskriva hur vacker, och otroligt cool den är. Att man kunde bygga såna saker för så länge sedan är helt otroligt, jag gick typ omkring och gapade. Den är så otroligt stor, med högt i tak, målningar, fönster och statyer och gargoyler (eller vad det nu heter i plural) och det är helt fantastiskt.

Jag är ju inte det minsta spirituell, men Notre Dame och Sacre coeur är verkligen sevärdheter i Paris och man missar något om man inte ser dem.

Hursomhelst så gick jag och Jenny tillbaks till studion sedan, och köpte med oss så vi kunde laga middag, eftersom det blir billigare så. Jag gjorde pasta med ädelostsås med broccoli, gröna ärtor och sockerärhttp://www.prnewswire.com/mnr/navan/28772/images/28772-hi-Mojito.jpgtor. Det var gott, men jättemycket, så vi fick alldeles ont i magen.

På torsdagkvällen kom Amie och Alex till oss igen. Vi drack lite vin i studion, och bestämde oss för att först gå ut och ta en drink, och sedan möta upp Alex kompis som kunde fixa in oss på diverse ställen. Så vi gick till Cafe Etienne Marcel och drack varsin drink. Jag fick in en stor och riktigt god Mojito, vilket var väldans trevligt.

Tyvärr visade det sig att Alex kompis skulle jobba över, och då vi fortfarande var lite halvnyktra så köpte vi mer vin och gick tillbaks till studion och chillade lite. Men sen blev klockan lite väl sent för att gå ut, så Alex drog hem och jag och Jenny gick och lade oss.

Så igår så vaknade jag och Jenny, tog det lite lugnt, åt de sista av hennes mammas otroligt goda vaniljbullar som Jenny fått med sig nu när hon var hemma i början av veckan, och packade ihop våra saker och städa lägenheten.

Sen gick vi ut på stan och åt frukost på ett trevligt café med jättegoda baugetter. Jag fick en med massa sesamfrön på.

Så gick vi runt och tittade lite i affärer i och kring hallarna. I hallarna ligger ju många av de stora affärerna, men det finns ett antal riktigt bra minre affärer i området runtomkring.

Mycket snygga t-shirts och så, men alldeles för dyrt.

Hursomhelst skulle vi möta upp den tjejen som skulle hyra studion på eftermiddagen. Det är ju Jennys au-pairfamilj som äger studion, så hon skulle överlämna nyckeln och så.

Efter det såg båda fram mot en lugn kväll, så då åkte vi hem.

Det var mina dagar som en innerstadsbo det. Jag avundas numer alla som bor där inne kan jag säga, det var två mycket härliga och roliga dagar. Men som tur är så åker jag ju in på 20 minuter, och tågen går ganska ofta, så jag klarar mig!






Hemma igen!

Nu är jag hemma i min lilla by, i mitt lilla rum, hos min "lilla" familj igen.

Har verkligen haft ett par underbara dagar!

Men efter två nätters festande, inte så mycket sömn, massor att göra hela tiden och med en begynnande förkylning så är det faktiskt skönt att vara hemma. Har tagit ett varmt härligt bad, så jag känner mig ren och fräsh igen (vi glömde att ta med tvål och schampoo, så vi har bara duschat med vatten, så man kände sig inte så ren).

En härlig måltid lagad av familjen, riktigt god för en gångs skull har innjutits, och en låt om en hund som bara gillar choklad har sjungits och dansats till tre gånger.

Nu är jag redo att bara gå in på mitt rum, hoppa i pyjamasen, sätta på en film, krypa ner i sängen och göra ingenting. Det är precis vad jag behöver efter två så roliga, men energikrävande dagar.

Jag lovar, det kommer bättre uppdateringar om vad jag har haft för mig ikväll eller imorgon!

Hey yo!

Sitter här i Jennys familjs studio precis vid hallarna. Det är fett soft.

Vi var ute igår, drog till truskel igen. Sist jag var där var det skitskabbigt, för mycket folk, för låg volym, äckligt och så, men igår var det ok. Mest för att musiken var högre och man fick plats att dansa och så, så det var skönt.

Det var typ två "15"-åriga killar som dansade skitknasigt. Så Jenny gjorde sin "sexydance", med dem, och typ råjuckade mot dem med händerna i luften. De fattade inte att hon drev med dem, så de blev skiträdda. Det var bland det roligaste jag nånsin sett. Borde finnas på film.

Just nu så håller i alla fall jag, amie och Jenny på att göra oss i ordning för att gå ut. Får se vad vi hittar på. Lite fika, lite shopping och så antagligen. Trevligt att bo så centralt.

Ha en bra torsdag everybody!

Fest i Paris!

Dags att börja göra mig i ordning för att åka in till Paris and party it up!

Först hem till Amie och föra lite, sen ska jag möta upp Jenny och lämna mina saker i studion, där vi ska bo i två nätter. Så vi behöver inte oroa oss för hur vi ska komma hem och grejjer, vi bor supercentralt.

Sen är det ut som gäller!

Vet inte när jag kommer kunna blogga nästa gång, kanske jättemycket, kanske inte alls. Kommer bara ha tillgång till internet via Jennys dator om det finns nån granne som man kan snylta på. Annars blir det tyst här.

Åh vad ni kommer sakna mig.

Glöm inte att lämna massa söta kommentarer i min frånvaro!

Kanelbullar

Pia och Ella har bakat kanelbullar idag.

Ny, stora, härliga kanelbullar, så hela huset doftar underbart.

Jag var nyss nere och åt två stycken. De var fortfarande lite varma från ugnen, och sådär lagom degiga i mitten. Helt perfekta med ett glas kall mjölk till.

http://www.zwedenweb.com/content/images/kanelbulle.gif

Det är vid sådana här tillfällen man blir riktigt glad att man bor i en svensk familj.

Finns det något som slår nybakta kanelbullar?


Dagens låt!


Ramones - I wanna be your boyfriend

Mycket bra band, mycket bra låt.

Me like!

Dock långt ifrån den bästa låten de gjort, men men.

Vad är det för fel på kärlek?

Förenade gaystudenters kontor har blivit inkletat i bajs. Fem gånger.

Nu vill de sätta upp en övervakningskamera. Det borde de få, om du frågar mig.

Hur tänker en människa när den gör såhär?

Vad flyger genom hans eller hennes huvud?

Inte nog med att det måste vara en extrem homofob, den måste också tycka att det är så fel att den är villig att bryta mot lagen för att visa det.

Nu är det visserligen inte 100% säkert att attentaten är riktade mot gaystudenterna, men bevisen pekar mot det. Bajset var inte efterföljt av några meddelanden eller liknande, men det har aldrig hänt innan, och sedan gaystudenterna flyttade in, fem gånger.

Vad har folk emot kärlek?

Så gott som all kärlek är vacker kärlek, det är det som är det härliga med kärlek. Så länge kärleken inte skadar någon (som vid t ex pedofileri) så är det vackert.

Snälla, kan någon tala om för mig hur homofober tänker, för jag förstår det då inte?!

Läs DN:s artikel här.

dagens mat?

Gör ett försök till, råkade glömma bort mig där i mitten.

Måndagens mat:

Frukost:

3 mackor med ost och tomat
1 glas jos

Fika:

En stor (alltså mellanstorleken på starbucks) chai-latte

Fördrink till middagen:

Lite chips
Ett glas vin

Middag:

Potatismos
Gryta med paprika, zuccini och haricots verts.

På kvällen:

En banan

Tisdag mat:

Frukost:

Två mackor med ost och tomat
1 glas jos

Lunch

Nachos med salsa och fromage frais (typ turkisk yoghurt)

Middag:

Ris
Tomatsallad


Ganska bra om jag får säga det själv. Det har i alla fall inte blivit så mycket småätande, vilket är bra!

Förövrigt kan jag nu meddela att jag lyckats hitta turkisk yoghurt. Eller nåt som är nästan likadant i alla fall. Det heter fromage frais (färskost) eller fromage blanc (vit ost).

Jag är så smart som kom fram till att det måste vara samma sak som matlagningsyoghurt. Konstigt ändå att fransmännen är så dumma att de tror det är ost? Eller är det ost, och det är vi som är dumma och tror det är yoghurt?

http://lesmetamorphoses.unblog.fr/files/2007/12/fb.jpg

Chilla med Matilda

Nu på kvällen kom matilda över, och vi chillade lite och såg på film.

Det blev "house of wax".

Den var inte bra. Paris Hilton kan inte spela for shit. Och så är hon ful också.

Men eftersom att jag är världens mest lättskrämda människa, så satt både hon och jag där och var asrädda i alla fall. Fast filmen var otroligt ytlig, genomskinlig och förutsebar. Det är så typiskt!

Kollade precis på ett avsnitt av scrubs, bara för att jag ska kunna somna nu.


The image ?http://www.dymaxionweb.com/kulturedrome/house%20of%20wax.jpg? cannot be displayed, because it contains errors.

Fast det där med hälsenan var faktiskt äckligt. Fy så ont det måste gjort!

Republique

Blev en lugn dag idag. Mina polare var fortfarande sjuka, så jag har typ varit ensam hela dagen.

Men det gör inget.

Vid halv två tog jag mig i alla fall i kragen och for in till Paris. Och kom hem för fem minuter sedan!

Tog tunnelbanan till Republique, och gick bara omkring där.

Tyvärr såg det väldans varmt ut innan jag åkte hemifrån, så när jag åkte tog jag sommarjackan.

När jag kom fram till Paris var himlen grå, och det blåste massa. Så jag pallade bara att gå omkring i en timme, innan jag förfrös mig och åkte hem.

Men det var en trelig timme!

http://www.histoiredefrance.net/photos/place-de-la-republique.jpg

Här har ni statyn som bor vid Place de la Republique!

Göra idag?

Får se vad som händer idag. Är lite osäker.  Skulle egentligen gått och kändisspanat med två, men de verkar vara sjuka. De kanske kryar på sig till eftermiddagen. Eller så får jag hitta nån annan att hänga med.

Jag måste tvätta också!

Ska spendera två nätter i Jennys familjs studio (tillsammans med Jenny), och då vill jag ha rena kläder med mig. Den ligger för övrigt på den där Saint Denis gatan om jag inte minns fel, så det kommer bli spännande att vandra hem om natten.

Rosa hår!

Åh! Hittade just en gammal bild på mig där man ser mitt rosa underhår!

Det stannade bara kvar några veckor, men det var några underbara veckor.

Vad fan jag har på huvudet vet jag dock inte!

Men jag vet att den är tagen på Harry B James, eller "harrys" i Stockholm. I miss that place!

Tänkte bara bryta av mina ytliga inlägg nu under kvällen med ett om min hårfärg. För att röra runt i grytan liksom.

image107

Jag tror att jag eventuellt är aspackad på den här bilden.



Så måste jag be om ursäkt till min mamma och patrik, och pappa, och alla andra släktingar som läser det här och eventuellt tycker att det är jobbigt att jag pratar om alkohol och fylla.

Det är min blogg, lev med det. Ni läser på egen risk. Jag skriver om mitt liv, så som det ser ut.

Jag fyller ju snart 20 (det är exakt fyra månader kvar idag (grattis i förskott, mig)) och då super man.

Den svarta koftan

Nu ska ni berätta för mig om den här koftan är värd 20 euro.

image105

Den rödapilen pekar på där min rumpa slutar. Alltså längst ner på rumpan, eller längst upp på benet, om du så vill. Det gröna pilen pekar på där jag vill att den ska sluta. Vilket är precis innan slutet på rumpan.

image106

Jag vill även påpeka mina fina poser (jag är så jävla snygg), och att de ärligt talat var helt omedvetna.

Och att jag har på mig mina nya jeans (enbart på grund av att jag hade svarta innan, och då såg man inte koftan, och jag inte kände för att vara naken).

Och så vill jag be om ursäkt för att det tre gånger på raken har kommit inlägg om kläder och utseende. Skärpning mig. Hade jag gått in på min egen blogg just nu så hade jag skrattat ånfullt, eventuellt lämnat en anonym elak kommentar där det stod att jag såg tjock ut, och gått därifrån.

Haha, nä jag skulle inte lämna anonyma elaka kommentarer, men skrattet stämmer.

Ibland måste man få vara ytlig...



Ingeborg och jeansaffären

Idag var jag och Anna som sagt och promenerade runt på stan.

Vi gick bland annat längs Saint Denis. Det är antingen ett rue, boulevard eller avenue framför, men min lilla hönshjärna vägrar avslöja vilket.
Den gatan är i alla fall en av de gator som, speciellt kvällstid, gästas av women of the night. Horor alltså. Men även dagtid kan man hitta några, jag intygar.

Dom stod där i kortkort, fet urringning, sönderfärgat hår, sju liter smink, och fick mig att tycka synd om dem.

Men det var inte det jag skulle berätta om.

När vi gick längs gatan råkade jag nämligen spana in i ett skyltfönster. Men astuffa jeans i. Coola modeller, coola färger. Och riktigt jeans, inte nåt konstigt tunt tyg som ska föreställa jeans.

Eftersom jag gärna vill ha ett par rosa stuprör, riktigt rosa, riktigt stuprör, så valde jag att gå in. De hade rosa stuprör. Skitfina rosa stuprör. I tjockt härligt jeanstyg, och inte i nåt elastiskt tjafs som inte håller. Dessutom hade de andra modeller på skitsnygga rosa jeans. Snygg rosa dessutom. Jag var kär.

Men när jag bäst står där och klämmer och vrider för att hitta min storlek kommer en av expiditerna fram. Han frågar något som jag uppfattar som "vilken affär är du från?", men jag antar att det är min dåliga franska som spelar mig ett spratt.

Till sist hittar jag min storlek, och börjar leta efter ett provrum. Jag hittar inget. Så jag letar lite till. Anna hjälper till, snäll som hon är. Men till sist frågar man vart man kan prova.

Men vet ni vad? Man kunde inte prova. Man fick faktiskt inte ens köpa byxor där! Det var en jävla affär som sålde jeans till affärer som sålde jeans!?!

Min provhyttsfråga gjorde att alla tre expiditerna skrattade åt mig, och trodde jag hade tappat förståndet.

Sen körde de ut mig ur affären. Inte nog med att jag gick miste om de skitsnygga jeansen, jag blev utskämd också! Men det gör en rätt bra historia, eller vad säger ni?

http://www.seenon.com/image/external/SeenonSodaImg/import/20071031/80-3.jpg/fit/200x200-80-3.jpg

Hur snyggt är inte det här? Helst vill jag dock ha plats för båda skinkorna, och två byxben som räcker ända ner till fötterna. Men en halv rumpa är en bra start.

Jag borde kanske ha frågat var man kunde köpa dem...

Och så vill jag bara fråga varför en jäkla grossisthandlare väljer att ställa ut massa plagg i ett skyltfönster på en shoppinggata, om de inte säljer saker??

Shopping igen!

Det var då ett jäkla shoppande på mig.

Idag kom jag dock inte lika billigt undan som tidigare gånger, men så farligt var det inte.

Jag köpte ett fint "pösigt" linne på hm, och ett par jeans på zara.

Och gissa vad. Båda två var gråa.

De som känner mig vet att jag i stort sett bara använder svarta och rosa kläder. Ibland slinker det ner något med lite vitt eller lite grått, men aldrig helgrå/helvita kläder.

Men nu! Både linne och byxor!

Jag tror Paris förändrar mig!

Så köpte jag en svart kofta också. En sån som jag letart efter länge. En lång svart enkel kofta.

En som man kan ha till byxor man lätt får butcrack till, till klänningar och när man bara mysar. En man kan ha till allt.

Men nu är jag osäker på om jag bara köpte den för att det faktiskt var en lång svart kofta. Om det var ett impulsköp.

Jag ville nämligen ha en kofta som gick till lite nedanför rumpan typ. Den här är nere på låren, typ en decimeter längre än jag egentligen tänkte.

Så nu äger jag två svarta koftor. En som är lite för kort, men funkar till viss saker. En som är lite för lång och funkar till vissa saker.

Men den där perfekta längden som passar till allt lyser med sin frånvaro i min garderob.

Det är inte så att jag inte gillar koftan. Nej, nej, inte alls. Men jag har inte råd att spendera pengar på saker jag inte behöver. Och uppenbarligen behöver jag en kofta som är kortare än vad den är.

Men frågan är om den inte funkar ändå. Får kanske lägga upp några bilder sen eller så, så ni får se vad ni tycker, den kostade ändå 20 euro.

http://www.gerex.com/images/gris%20metal%20-%20metal%20grey.jpg

Såhär kanske jag slutar om jag inte passar mig. En stor grå fyrkat. A grey square.

Bäst jag har på mig lite extra rosa imorgon...

Min helg

Min helg såg ut såhär.

I fredags festade jag. Det vet ni. Jag kom i säng vid typ sju på morgonen. Gick upp vid tre-tiden, lite lagom bakis sådär. Hade haft skitkul.

Nu är grejjen den att man blir helt otroligt trött av att var uppe så länge, och med huvudvärk på det så öppnar man inte gärna sina armar och välkomnar världen. Har alltså varit hemma och chillat resten av helgen. Tog en lååångpromenad igår.

Familjen kom hem i lördags också, så det är inte lugnt och skönt här längre, utan barn och skrik och bråk är tillbaka. Det blir rätt jobbigt i längden, men vad kan man göra? Det är aldrig tyst!

Sen jag fick lov i onsdags har jag lyckats vända på dygnet. Gå upp vid ett-tiden, gå och lägga mig sent på natten. Skönt för att man är förberedd för fest, men dåligt på alla andra sätt. Så nu satte jag väckarklockan på nio imorse för att vända tillbaks mig.

Ska in till stan och shoppa strax. Tänkte gå runt Lafayette och där, eftersom jag letar efter nåt fint till min far som fyller år.

Sen ska jag möta upp Anna för en fika. Hon har varit i tyskland hos sin pojkvän en vecka, så det blir spännande att höra om hennes eskapader.

Det är skönt med Anna, just för att hon också har pojkvän.
När jag går ut med andra här så låter det ofta "jag vill ha en man", "ska jag göra nåt med honom", "hur får jag honom att dela en taxi hem?". Så är det ju inte för mig, och det gör mig inget. Men det gör att man inte kan vara med i de andras "lekar på samma sätt". Men jag har lika kul för det!

Dock är det skönt med någon i samma sits. Man kan prata om hur det är, och inte prata om "den där killen från det där stället i söndags". Olika perspektiv liksom.

En kväll ute!

Det är otroligt! Jag kan blogga! Helt fantastiskt. Kommer äntligen in på internet, även om det går skittrögt.

Var ute på krogen igår. Hade askul!

Drack en hel flaska vin på förfesten, sen drog vi vidare. Vi var sex tjejer som var ute. Och vi kom inte in.

Första gången när vi försökte sa vakten att vi var för fulla. Ingen av oss hade druckit på ett tag, och vi hade promenerat, så vi var verkligen inte så fulla. Andra gången kom vi inte in för att vi redan försökt en gång.

Men sedan så träffade vi några britter, italenare och tyskar utanför. Och det visade sig att ingen som inte var fransk kom in, för att de jäkla rasistvakterna var dumma i huvudet.

Två drog till truskel då, men det är värsta skabbstället, så vi ville inte följa med. Vi drog in på baren bredvid med italienarna och tyskarna istället. Det var en reggaebar som var rätt juste bortsett från att det var lite för många aspackade 50+are. Jag blev bjuden på öl av en av italienarna. Det var trevligt.

Kvart i sju imorse kom jag hem. Tog första bussen hem.

Även om det var misslyckat att vi inte kom in där vi ville så slutade det med en bra kväll. Jag hade kul!

Får se när jag kommer skriva igen, beror på hur bredbandet beter sig. Men jag hoppas på snart!


RSS 2.0