En fredag som alla andra?

Jag tänker inte berätta för er vad jag gjorde igårkväll.

Men jag tänker ge er två bilder, så får ni gissa själva.

image174

image175

Hejdå Karin, Lucas och Haby. Hoppas Sverige behandlar er väl!

Hey ho!

Jag vill förklara varför jag bloggar så lite.

Det finns flera anledingar. Jag tar dem i punktform.

  • Att blogga tar tid, och nu när min tid i världens bästa stad närmar sig sitt slut vill jag rikta all uppmärksamhet på Paris och mitt liv här, och inte sitta framför datorn.
  • Eftersom jag under hela våren inte haft lika mycket tid som vanligt framför datorn har bloggen blivit lidande. Jag känner inte igen mig själv lika bra. Helt plötsligt kom det massa inlägg om vad jag shoppat, och eftersom jag inte har tiden eller energin till att komma på lustiga formuleringar har humorn helt försvunnit.
  • Politiken är inte heller kvar. Utan politik och humor är inte den här bloggen så Ingeborg.
Jag kommer fortsätta blogga. Var inte oroliga. Den riktiga ingeborg kommer tillbaks.

När hon kommer hem från Paris (flygbiljett bokad 8e Juli), hoppas hon på att få massa tid till att surfa och hitta på fyndiga saker, och eftersöka ananasens härkomst och annat som saknas på bloggen.

Fram tills dess kommer bloggen att vara som den varit de senaste veckorna. En dagbok mer, jag kommer inte skriva varje dag, utan nån gång i bland, och då mest skriva om vad jag har för mig om dagarna.

Ha tålamod är ni snälla, innan jag tappar mig själv helt i bloggdjungeln. Men fortsätt kika in för tusan!


För idag är det min namnsdag

Hurra, hurra, hurra!

Hurra för mig nu allihopa!

Hello world

Så nu kommer en genomgång av slutet av den här veckan.

Torsdag och fredag kan beskrivas av ett ord. Feber. inte så väldigt kul.

Jag bestämde mig därför att vara hemma i fredags, gick och lade mig tidigt, somnade vid typ 10 och vaknade klockan 14 dagen efter. Så länge tror jag aldrig att jag sovit i ett streck förut. Men min plan funkade, för första gången någonsin. Jag gick och lade mig med feber och ont i halsen, och jag vaknade pigg som en svala och frisk som en val. Om valar är friska och svalor pigga alltså. Det tror jag de är.

Fredagen blev dock betydligt roligare. Det var transfest hemma hos Karin och Lucas, sista festen för de åker ju hem om en vecka. Avskedsmiddag på fredag, mycket sorgligt.

Hursomhelst så hade jag en ditmålad grön mustasch och lustig rutig stickad väst på mig. Jag var typ sämst klädd av alla, men det är svårt att gömma mina bröst. Det blev bara dåligt hur jag än försökte, så till sist gick jag som mig själv i alla fall.

Hursomhelst så var vi där och tittade på eurovision. Inte superkul, men sällskapet var bra, och bålen var god.

Sen drog jag och Sofia och Emelie till La flèche d'or, en klubb i yttre delen av paris innerstad. Har bara varit utanför en gång förut, utan att komma in. Men det var bra. Stort dansgolv, bra musik, lite för dyrt i baren och lite för varmt men annars var det bra. Sen åkte jag och Emelie hem till hennes studio, fem minuters gåväg från champs elysees, och sov där. Frukost på stan, och nu är jag hemma. Mycket trevligt var det.

Ska kolla om det kommer några transbilder på fejjan, som jag kan visa för er, jag glömde att ta några tyvärr.

Febrig, full och förargad.

De tre F:n. Som jag består av nu.

Febrig på grund av en förkylning.

Full på grund av att jag ätit alldeles för mycket sushi, så nej, för en gångs skull var jag inte full på riktigt.

Förargad på grund av det här.

Jäkligt förargad blir jag när jag läser sådant. Det är förjäkligt att sverige inte kommit längre, nu när debatten pågått såpass länge. Stå upp för er, alla brudar där ute! Och stå upp för er alla grabbar där ute också, jag vet att de flesta av er tycker det är fel, så säg nånting för tusan!

Hjälp vilken dag.

Jobbade från 7 imorse till klockan 8 ikväll, borsett från två lediga timmar på förmiddagen.

De ända två lärdomarna jag fick var att kattungarna var friska, och inte gillar saker uppstoppade i rumpan (veterinärbesök). Jag antar att det var värt det.

Skön eftermiddag dock, Jennys och mina ungar hade en "playdate" hos oss, så jag slapp underhålla dem. Mycket praktiskt. Jag fick en jenny som underhöll mig istället. Mycket bättre!

Ibland undrar man...

Imorse när Stephane öppnade kylskåpet blev han alldeles bestört över att det inte fanns någon jos kvar. Han hade köpt två paket dagen innan.

Jag kom på mig själv med att rulla med ögonen och tänka att det var naivt av honom att tro att två liter jos om dagen räcker när de dricker så otroligt mycket jos i familjen.

Och då insåg jag hur mycket jag egentligen handlar. Att det numer är jag som har mest koll på vad som finns, behövs och saknas. Som har koll på hur mycket som går åt, och av vad.

Och jag som aldrig handlade i början. Nu handlar jag minst två gånger i veckan...

Världens härligaste vecka

Hela veckan har varit så bra. Så eftersom jag inte bloggat om den kommer här en redogörelse.

Måndag:
Barnen var lediga, jag barnvaktade med hjälp av Stephane så allt gick superbra.

Tisdag: Var på versaille med Jenny och min fransklärare, mycket trevligt. Jobbade superlite.

Onsdag: Jobbade massor, men det var en ovanligt enkel onsdag.

Torsdag: Jobbade, det gick bra på franskan, blev bjuden på sushi till middag av mamman. Missade dock en avskedsest för en kompis, vilket var en bummer, men det var trots allt en bra dag.

Fredag: Mina älskade vänner Rebecka och Evelina kom hit! Jag har smugit mig in på deras hotellrum och bott där med dem hela helgen, så det har varit ashärligt. I fredags var vi först och tittade på sacre coeur, sedan gick vi och käkade lunch, sedan åkte jag hem och jobbade i fyra timmar, innan jag åkte tillbaks in och det blev fest. Förade hos Jenny, en snabbvisit på PopIn som var helt överfullt, och sedan T som vanligt.

Lördag: Shopping, shopping, shopping. La fayette. Hallarna. Plånbok tom. Vi tittade på Notre Dame, och det kom ett hälregn så vi blev fullkomligt dyngsura. På kvällen bjöd de mig på middag, sötnosarna, på en jättebra fransk restaurang vid gare du nord. Bland den bästa maten jag någonsin ätit. Fick en crepes suzette för första gången, det var sött men gott.

Söndag: Marknaden i montreuil tills det började regna. Sedan var jag tyvärr tvungna att överge Rebecka och Evelina för att gå och möta en tjej som heter Sofie och kanske ska ta över min plats i höst. Hon skulle träffa familjen, så jag åkte hem med henne, berättade om jobbet, var med på "intervjun" och visade runt henne i huset, och körde runt lite i området.

Nu ska jag duscha och sen måste jag göra mina franskläxor.

See ya later!

Idag på Carrefour

Idag på Carrefour var den en person som fes vid yoghurthyllorna.

En hög lång fis följt av ett rätt rött ansikte och en hysteriskt fnissande Ingeborg.

Jag ville bara berätta det...

Japanskt körsbärsträd

Ett sånt här träd ska jag ha när jag blir stor.

Så jäkla coolt.

Inte högt någonstanns, men förjäkla brett. Det blev som en ascool grotta där under, där man kunde sitta på de krokiga grenarna. Det är däför Emelies ben skymtar därunder.

image173

Japp, ett japanskt körbärsträd är någonting för mig det.

The walk of shame

Jag älskar den.

Den härliga känslan av att komma hem klockan två på eftermiddagen, när man åkte till en fest klockan 8 kvällen innan. När man har på sig samma kläder, fortfarande har lite svårt att gå rakt, och inte vill stå för nära någon för att man vet att man sprider en lätt doft av cigg och gammal öl.

Så kommer man hem. Så sitter hela familjen i trädgården och dricker saft. Och där går man, trött, äcklig, stinkande och i gårdagens kläder. Ser hur föräldrarna höjer ett ögonbryn och ler konspiratoriskt mot en, medan barnen, som tur är, är för små för att fatta varför jag kommer hem som jag gör.

Bra gjort Ingeborg.

Och nej, jag har inte festat ända till två. Jag festade till fem inatt, och sen sov jag i en kompis studio i Paris. Så var inte oroliga...

Nu ska jag duscha.

Inbrännt halsband

Någon som kan gissa vad jag har/hade runt halsen?

image172

Jag känner mig jäkligt vacker. Som tur är har brännan nu börjat lägga sig. Jag kan till och med sova på mage och så, trots att huden nuddar lakanet. Tricket är bara att ligga still, annars gör det lite ont.

Bilden tog i måndags kväll, några timmar efter solningen...

BTW. Jag undrar om min hals alltid har varit sådär lång. Har ingen känsla av det, men kanske är jag en giraffmänniska trots allt.

Muuäää eller vad giraffer nu säger.

Trevliga mornar

Har ni tänkt på vad mycket lättare det är att vakna när vädret är bra?

Även om man har gardinen fördragen, så när man väl kommer upp ur sängen och öpnnar den och ser den klarblå himmeln, så inser man hur mycket lättare det gick. Trots att man inte visste hur bra vädret är.

Det måste vara det sjätte sinnet.

Som svensk har man ju dessutom denna jättefina känsla av att man måste utnyttja vädret, passa på nu när det är fint. Eftersom jag har bränt hela framsidan, så kan det vara lite svårt för tillfället, men det börjar lägg sig, så jag kanske ska satsa på att få igång min baksida idag istället.

Det bästa med min körsbärsröda framsida är det faktum att jag låg i solen med mitt halsband på mig. Så nu har jag halsbandet dygnet runt, för evigt inbränt i min hud. I kinda like it...

Ey yo!

I'm back!

Och den här gången har jag ingen ursäkt. Har helt enkelt kännt för en liten bloggpaus, så jag tog en.

Mycket och lite har hänt sedan jag sist skrev.

Mina päron har varit här. Mitt lov har tagit slut. Vädret har blivit till en värmebölja, bikini är typ för varmt.

Bullen och Mishka har blivit jättestora. Nu är de ute och vandrar i trädgården lite då och då. Ibland hoppar de upp på muren som avgränsar vår trädgård, och sedan ner på andra sidan. Då måste man gå och hämta dem. Mycket gulligt.

image171

Här har ni bullen i egen hög person.
RSS 2.0