Dagens middag

Ska vi göra ett försök till att visa hur det går för mina matvanor.

Idag blev middagen en riktig hit, verkligen jättegod. Slog på stort och köpte en vegetarisk filé, dyrt, men ibland är det värt det.

Till den blev det en yoghurt och ajvarsås, och en sallad med romansallad, tomat, gurka, paprika, champinjoner och rödlök. Fick till en jättegod dressing med hjälp av lite citronsaft, lite vitvinsvinäger, och den smaksatta olivoljan från grekland som jag fick av pappa och Ami häromdagen.

En riktig hit!



Nu ska jag bara ta det lugnt en stund, sedan är det dags för något som verkligen blivit en rutin för mig sedan jag och Theo flyttade hit till lägenheten. Nämligen en stor kopp the, och lite mörk choklad. Smaskigt, och relativt nyttigt.

Glykemiskt index

Så jag har väl försökt präva mig på det här med GI.

Det går sådär halvbra. Eller snarare, när jag är hemma går det bra.
Men om man går ut på en helg till exelpel, så går det ju genast åt helskotta med drinkar och öl, och gärna lite snacks till det, följt av en bakisfrukost dagen efter. Ojojoj.

Men det är ok, jag känner att jag måste få fuska ibland, så om jag tar det lite lättare på helgerna så gör det inte så mycket.

Det stora problemet är att äta ute. Jag är ju ofta på språng, för er som inte upptäckt det, och måste få lunch i skolan, och middag på jobbet. Så ofta jag kan och orkar så brukar jag göra matlådor, men om jag ska äta både lunch och middag ute fler dag i rad så har jag inte tid att göra så många matlådor. Eller orken att bära omkring på ett helt skafferi.

Det som gör det hela ännu lite svårare är ju att jag inte äter kött, vilket gör att "färdigmaten" i affärer heller inte är så rolig alla gånger. Sallad vet jag ju är bra, men när de enda alternativen är vegetarisk eller grekisk, så det kan ju bli lite tråkigt om man äter det för ofta. Inte så varierat så att säga.

Jag ska försöka bli lite bättre på att dokumentera hur det går för mig och mina matvanor här i bloggen, vad jag äter och när det är jobbigt.

Men kom igen nu allihopa. Ge mig tips på mat man kan köpa på stan, inte för dyrt, men som är åtminstone någorlunda GI.

Just nu är jag förbannat sugen på ananans, färsk ananas, kanske med en klick grädde!

http://www.lifeportalen.se/uploads/pictures/292/368a80d130f4cac98bb09f9b6a1f2ebc.jpeg
Bild: här

Fler bilder från helgen

Snäll som jag är snodde jag dem från rebeckas facebook.



På båten på väg ut till Möja. Märk att jag gör kaninöron på kaffemuggen.



Dem fina drinkarna som Ida bjöd oss på på kvällen.



En mycket smickrande bild av oss tre när vi åker flakmoppe.

Kurslitteratur

Jag köpte just böcker till den kursen som jag började på idag. De borde vara här nångång i slutet på veckan, eller senast i början på nästa.

Jag betalade 2000kr. För fem böcker. För en kurs som håller på i 4 veckor. Sen är det fem nya böcker.

Det är helt sjukt dyrt att plugga.

Ber om ursäkt för min bitterhet, var bara tvungen att klaga av mig lite.

Dessutom är jag så trött att jag inte ens orkar träna idag. Pank och lat. Pluggande gör under för mig.

Bartömningen

Så nu kommer hela den långa berättelsen. Följd av bilder.

På fredag eftermiddag åkte alltså jag och Rebecka ut till vår kompis Ida, på möja. Väl där mötte hon oss och skjutsade hem oss på sin flakmoped.

Efter det så gjorde vi lite tacos hemma hos henne, och drack cider och åt middag. Mycket trevligt. Hennes syskon var där också, trevliga typer, även om hennes brorsas kompis inte var fullt lika trevlig.

Efter middagen, en liten drink och lite guitarhero hoppade vi i alla fall i båten, och begav oss mot Ingmarsö. Idas storebror körde båten dit, då var han fortfarande nykter. Men ungefär halvvägs fick han för sig att han skulle ha sig en grogg. Men då jävlar blev det fart i gumman. Jag har nog inte låtit så arg sen Ella höll på att bli påkörd. Han fick alltså ingen grogg.

Så var vi framme vid Ingmarsö, där vi även mötte upp deras pappa, och massa andra kompisar. Sen var det drinkar för hela slanten som gällde. Det var ju så billigt och trevligt. Jag och Rebecka dansade en massa. Med varandra, med oss själva, med idas brorsa och hans kompis, och Rebecka dansade även med en aggro fyllehagga (det var kul att titta på!).

Nån gång efter midnatt började det bli dags att bege sig hemåt. Idas storebror och hans kompis var nu helt väck. Idas brorsa vägrade komma, alla försökte hämta honom misslyckades. När hans kompis försökte övertyga honom om att komma knuffade han honom i vattnet från bryggan. Sen drog han upp honom igen.

Till sist fick vi i alla fall på alla på båten, och Idas lillebror körde hem oss. Hela båtresan ägnades åt att försöka få brorsans blöta kompis att ta av sig sina jeans, få på sig en filt, stanna inne i båten, och framför allt få tag på hans mobil och plånbok för att se att de fortfarande var kvar. Det var dem, även om mobilen var körd.

Vi tjejer skulle gå av tidigare, för att ta flakmoppen hem som stod på en annan del av ön. Men då klev idas fulla bror också av. Han fick inte plats på moppen. Så vi åkte hem, och sen fick jag och ida åka tillbaks två km på moppen och leta efter brorsan. Vi hittade honom inte. Så vi ringde honom, och han sa att att han satt i ett garage. Han skulle vänta där, så vi skulle komma och hämta honom. När vi kom dit hade han vandrat ut på en åker eller nåt. Till sist hittade vi i alla fall varandra, och åkte hem, medan han och jag satt där på flaket. Han sluddrade osammanhängande saker, och jag narrade honom utan att han fattade det. Ganska kul!

Väl hemma tillbringade jag, Ida och Rebecka drygt tre timmar, till klockan sex på morgonen, och pratade skit. Pratade av oss om allt, delade gymnasieminnen osv. Riktigt härligt.

Sen sov vi. Gick upp vid elva, åt frukost, tog båten hem, bussen in mot stan, mötte upp farsan, åkte hem till honom, käkade middag och åkte hem och sov.

Här kommer bilderna:

Jag och en cosmopolitan (vilken lyxdrink!)



Jag och Rebecka delar broderligt på ett glas vin



På flakmoppen när vi letar efter Idas brorsa



Morgonen efter hittade jag Idas brorsas sparkcykel. Den var kul. Och gul.



Den lyxiga maten mina päron bjöd på. Vegoschnitsel, potatismos, bön och tomatsallad. Mums.



På vägen hem hittade jag något av det absolut roligaste man kan hitta i skogen. Röksvamp.



Det hela var en mycket bra helg.


Hemma hos mig päronen

Tog en liten detour på vägen hem från Möja, och våldgästade min käre far.

Nu står han och Anne-Marie och lagar mat till mig medan jag sitter här och latar mig. Jag känner mig så snäll..

Bartömningen var jätteroligt, och det var så härligt att hänga med Ida och Rebecka igen. Tyvärr var en av Idas brorsor och han kompis med, och de blev fulla som svin.

Ska berätta mer om det senare, cuz it's quite the funny story.
Det kommer även bilder när jag kommer hem till min egen dator där jag kan lägga upp dem.

Hoppas ni haft en bra helg allihopa!

Bartömning!

Det här börjar nästan bli en tradition nu. Tredje året i rad som vi åker ut till min kära vän Ida på möja, vidare till Ingmarsö där vi festar hela natten på bartömningen av Ingmarsö krog, och så tillbaks till Möja, där vi sover, på kvällen.

Det ska verkligen bli himla kul. Jag hoppas det ska bli lika kul som förra och förrförra året!

Vi ses nog imorgon, jag ska jobba hårt för att få med min kamera!



Här har ni en bild från förra året. Är det sådär billigt får man allt ta och bunkra upp! Och det där håret. Tur att det är borta.

För övrigt klippte jag mig i torsdags, det blev helsnyggt.
Ska komma ihåg att fota det också, så ni får se!

Senaste nytt!

Häromnatten vaknade jag och behövde gå på toa. Så jag gick upp och gick på toa. På vägen ut från toaletten lyckades jag sparka in tån i golvlisten.

Det gjorde förbannat ont. Äsch, det gör det ju alltid, tänkte jag och gick och lade mig igen.

På morgonen så vaknade jag och reste mig upp, och insåg att jag fortfarande hade int i tån. Jag tyckte det var lite konstigt, så jag synade tån lite närmare. Det saknades nästan en halv tånagen, och en liten bit medföljande tå.

Jag alarmerade genast Theo, och uppmärksammade honom om att någonstanns mellan badrummet och sängen ligger en liten bit av min tå. Väldigt liten, men ändå.

Nu, två dagar senare har vi fortfarande inte hittat den. Jag tror någon tagit den.

Sidan funkar inte

Hejsan allihopa Nu äntligen lyckas jag skriva något. En blandning av att sidan inte belat laddas och bloggtorka har drabbat mig, men mest med flit. Är trött på att skriva inlägg om ingenting, bara för att skriva. Därför kommer det enbart skrivas när jag har något att berätta nu en stund, så att jag kan hitta tillbaks till mitt riktiga bloggande. Det betyder inte att jag enbart kommer skriva politiska saker, utan att jag kommer skriva saker jag vill berätta för alla eller ingen. Hoppas ni är nöjda med det. Ha det bra. Tjingeling!

Den här fina klänningen

Har hittat en så otroligt fin klänning som jag så jävla gärna vill ha. Och den har ett bra pris också.

Enda problemet är att affären endast levererar inom storbrittanien. Tusan.

Nån som vet hur man kan komma runt det?

Här är klänningen!

Äntligen

Äntligen är rapporten klar.

Egentligen blev den klar igårkväll, men eftersom att jag (mha Theo) fixade alla stilmallarna till den i open office, blev det jättekonstigt när jag skickade till andra i klassen. Men nu har jag gjort den till en PDF så nu bör det fungera...

Har tränat idag också. Började passet med att trampa snett, men bestämde mig för att bita ihop. gjorde ont några minuter, men sen var det bättre. Men så fort avslutningen kom runt började jag känna av det igen, när jag gick hem gjorde det lite ut, och nu när foten fått vila en stund gör det faktiskt så ont att jag haltar lite.

Så jäkla konstigt att man kan trampa så snett att man faktiskt haltar av det, och ändå, pga att det inte var något mellanrum emellan, hoppa omkring på foten en timme. Knasigt. Hoppas de går över tills imorgon.

Nu är det snart dags för middag. Jag och Theo har gjort tabbouleh med bovete, och hoummos till det. ska bli så gott!

En riktig trötter

Vilken jäkla dag.

Rapporten vi skriver i skolan ska vara klar imorgon, lämnas in på torsdag, vilket innebär att det är slutspurt nu.

Idag jobbade vi från 10-17 med rapporten, utan raster.
Jag fick typ ursäkta mig för att gå på toa, och köpa lunch. Och vi ska göra om det imorgon.

Kom hem vid sextiden, och bara dog i soffan. Lagade en fräsh sallad med Theo, och nu ska jag verkligen bara slappa resten av kvällen. Eller kanske plugga lite, får se hur det går...

Träningad helt slut!

Gosh, jag är otränad.

Innan jag åkte till Frankrike tränade jag ju minst två gånger i veckan, ofta tre, och mådde bra.

I Franrike inte bara slutade jag träna, utan alla vardagsmotion försvann dessutom.

Så nu när jag vandrar in på friskis medelpass och tänker "det här har jag gjort förr - det här kan jag" så har jag fel. Jag kan inte. Jag klarar knappt av ett medelpass längre.

Men tro inte jag ger upp för det. Jag tänker kämpa hårdare, fortsätta gå på passen och en vacker dag kommer jag också orka skutta runt med de andra små hurtbullarna. Jag lämgtar.

Tills dess är det dock träningsvärk som gäller. Men jag är åtminstone stolt, för jag vet att jag gör mitt bästa!

Djurhållning

Eftersom jag inte kan sätta på TVn eller något annat som låter nu när Theo sussar, så passar jag på att läsa igenom en av de många broschyrer jag packade på mig på Vegomässan.

Denna från djurens rätt. Inser själv att den antagligen är vinklad, men de har med källhänvisningar, så lite sanning lär ligga bakom.
Eftersom jag blir så otroligt upprörd över vad jag läser tänkte jag dela med mig av några viktiga punkter ur innehållet.

Hönor, tuppar:
I Sverige idag finns ca 6 000 000 ägghöns, och av dessa 40 % i burar. Max 16 i varje bur, och de måste ha minst ett A4 stort område var. Stor del av resterande höns hålls i burar inomhus, ofta med grupper om tusentals fåglar, trots att en naturlig flock nästan aldrig är över 20 individer. Detta leder till onormala beteenden.
   Av ca 10 miljoner kycklingar som kläcks varje år är ungefär hälften tuppar. Då de inte kan lägga ägg dödas de direkt genom att man kastar ner dem levande i en köttkvarn.
  
Kycklingar: 75 000 000 kycklingar dödades i Sverige 2007. Dessa kycklingar fick aldrig träffa sina mammor. Dessa kycklingar är framavlade till att växa fort, vilket ger dem problem med till exempel benen. Av kycklingarna får upp till 24 stycken gå på arean av en kvadratmeter. Dåligt underlag gör att de ofta har t ex frätsår på fötterna. 35 dagar lever en kyckling ungefär. Sedan transporteras dem till slakterier, och ca 150 000 dör under transporterna. Sedan hängs de upp i fötterna, fortfarande vid medvetande, därefter doppas de i elektriska vattenbad för att bedövas, innan man skär halsen av dem och låter dem förblöda.

Fisk: Ca 6 miljoner fiska dödas i svenska vatten varje år. De flesta i havet, men vissa fiskar odlas även i bassänger. Fiskar kan känna både smärta och lidande, med det ignorerar många fiskare. Fiskarna får ofta kvävas till döds, efter en hemsk behandling av att fångas på krok, i nät eller trål. Hos odlade fiskar är det vanligt att man koldioxidbedövar fisken innan man kör strupen av den, men det är ineffektivt, och fisken är ofta vid fullt medvetande.
  
Dessutom är fiskeriet en otroligt svår påfrestning för natueren, något som jag ska läsa på lite mer om så jag kan utbilda er i det också. Kanske tar mig tid att skriva ner vad som stod om nötkreatur och grisar också, men det finns en risk att jag redan tjatat om det förut.


Jag tror jag måste sluta äta ägg... Även om jag redan nu äter ägg väldigt sällan och är jättenoga med att enbart äta ekologiska ägg. Det räcker inte.


 

Godmorgon.

Relativt i alla fall. Det är ju måndag, och jag vet att jag har en 12 timmars dag framför mig. Har varit många sådana på sistone, man blir rätt trött.

Sitter i alla fall här med mig proteinfrukostdrink och undrar över hur jag ska lyckas ta mig och träna idag. Jag går nämligen i skolan mellan 10 och 16, och sen ska jag vara på jobbet klockan 18. Det tar en halvtimme att åka emellan, och jag måste köpa med mig middag på vägen. På dem 80 minuter som blir kvar ska jag alltså både hinna ta mig till ett friskis, byta om, träna, och duscha och byta om igen. Kan bli lätt stressigt, men det får gå.

Har jag bestämt mig så har jag bestämt mig, och jag ska komma in i nya bättre vanor, som bland annat innebär träning 3 gånger i veckan.

Härlig svullo kväll

Var som sagt min "lediga" matdag idag, försöker ju äta lite GI annars.

Kvällen till ära blev det tacos med refried beans och massa grönsaker och salsa. Supergott. Kokade lite Quinoa och blandade ner resterna i det, plus lite olja och vinäger, och vips har jag en supernyttig lunch tills imorgon.

Till tacosen blev det ett avsnitt av Mord i sinnet, en helt fantastisk serie, som både fascinerar och får håren att resa sig. Lättskrämd som jag är satt jag och kramade Theos ben under slutet.

http://www.tv4.se/polopoly_fs/1.471863!image/392952490.jpg_gen/derivatives/w450/392952490.jpg

Tänk om man kunde göra det Tony Hill gör utan att vara galen. Det skulle jag nog älska. Fast det skulle ta jävligt hårt på psyket, så jag vet inte om jag skulle klara det.

Är även stolt för jag är klar med allt plugg för idag.

Nu sitter jag här framför Bridget Jones med en kopp gott yogi chai te och lite 70% choklad. Har faktiskt börjat gilla den mörka chokladen bättre numer, och jag köpte en supergod med tranbär på vegomässan i lördags som passar utmärkt. Nu kan jag bara slappa loss tills filmen är slut och njuta av att inte har något som ligger i bakhuvudet och gnager. Skönt!

Lägenheten

Nu har jag sprungit runt med kameran en stund.

Såhär ser det ut hemma hos mig:

Här har vi köket, och balkongen, som ligger utanför fönstret i köket:

 

Måste nog påpeka att jag faktiskt tagit itu med den stora högen disk, duktig som jag är och nu står den och torkar i diskstället.

Efter det kommer vi såklart till rummet:

     

Vill bara påpeka den snygga tavlan över skrivbordet (affischen som jag köpte i Paris) och över madrasserna där sängen ska stå (på svampbob). Fina va?

Dörren till vänster på den första bilden med Theo leder in till badrummet som jag glömde fota. Hallen fotade jag inte heller. Ber om ursäkt för att det är så stökigt, beror lite på att vi flyttat runt möbler, och hängt upp tavlor och så idag.

Så vad säger ni? Tror ni det kan bli något?

Plugg, plugg, plugg.

Var ju ett år sedan man satt i skolbänken nu. Om man bortser från franskan förstås. Men nu är jag tillbaks.

Har precis varit duktig och tillbringat en timme med plugget.
Kommer behöva göra mer ikväll, men först måsta jag få lite feedback, från tjejen som jag skriver texterna tillsammans med.

Vi håller på med ett grupparbete om socialt arbete och sociala problem, på fem personer, och har delat upp frågeställningarna emellan oss, vilket innebär att jag sammarbetar om faktatexterna med en annan tjej.

Skulle läsa igenom en sak som hon skrivit utifrån en intervju vi gjort, och även skriva dit lite delar från ett par föreläsningar vi har haft. Det slutade med att jag skickade henne en regnbåge, eftersom jag färgkodade allt efter om det var relevant eller inte, vad jag skrivit dit, mina kommentarer fick även de en egen färg. Lite jobbigt att läsa kanske, men otroligt tydligt.

Massvis med saker

Sådärja. Nu är vi hemma igen efter en tripp till Theos mamma där vi bland annat hämtade ett skrivbord med stol och hurts, två par skor, två tavlor och ca 750 m sladd. Or so it feels.

Theos mamma hade även varit i Indien på affärsresa nyligen, så vi fick med oss massa spännande kryddor och indiska snacks och liknande. Hon är snäll hon.

Lägenheten börjar verkligen ta form nu, och vi har en ganska bra plan över hur vi ska möblera. Det är en etta, så man måste tänka på att hitta bra lösningar för hur allt ska gå in. Soffan vi har nu ska ut, eftersom vi har hittat äckliga pälsängrar i den, förbannade smådjur, och antagligen kommer en ny komma in.

Dessutom sover vi på madrasser på golvet för tillfället, men då min farbror och faster ska flytta i oktober, så har jag flörtat till mig två nittiosängar gratis, som ska in.  Bilder kommer så fort jag laddat kamerabatterierna.

Jag verkligen älskar att ha en "egen" lägenhet att inreda, även om min ekonomi inte riktigt tillåter allt jag vill göra. Men att kunna ha de tavlor jag vill ha, skafferiet arrangerat som jag vill, med enbart saker som jag äter och vill ha. Det är jätteroligt!

Det jobbigaste är dock att lägenheten är så grå. Grå väggar, grå köksluckor, endast avbrutet av vita dörrkarmar runt gråa dörrar och en grå matta är lite deprimerande. Försöker motverka med så många färgglada tavlor och färgglada påslakan och liknande som möjligt, så det inte ska kännas som en institution, och nu börjar det verkligen likna något.

Nästa gång min mamma eller Patrik (som ju är mina hyresvärdar) kommer hit kommer de nog få en positiv överraskning. Eller börja gråta för min stil är så olik deras, men det är deras problem.

Jag är nöjd och det är det som räknas!

I'm back!

Hejssan alla glada små vänner där ute.

Nu är jag up and running igen. Vem kunde tro att leveranstider för bredband är två och en halv vecka, som minst? I sure didn't know.

Men nu vet jag, och alla andra som undrar vart jag tagit vägen också. Än så länge har vi dock bara en sladd, så jag och Theo slåss om vem som ska använda den hela tiden. Jag vinner oftast...

Annars känns det så jäkla bra att bo här. Mitt i stan, affärer, krogar och resturanger på ett spottavstånd. Härligt som tusan!

Skolan går bra. Kastades direkt in i ett stort grupparbete, men det går bra. I fredags var det insparksfest, vilket i princip enbart bestod av pastasallad och billig öl, men det var trevligt.

Igår vad det vego-mässa en bit bort på kronobergsgata, och sedan jobb som gällde.

Idag är tanken att vi ska flytta hit lite av Theos grejjer, sen är det lite plugg som måste göras, och bäst av allt. En brak-taco-middagär planerad ikväll.

Mums.
RSS 2.0