Rolig musikvideo

Bra låt, juste band, skojjig video!



Titta och njut! Vad tycks?

Drinkar, drinkar, drinkar!

Med lagom mycet huvudvärk... Bartömning är askul! Men så billigt att det blir farligt... Drack minst tio drinkar, alldeles för mycket, men fy tusan vad kul vi hade!

Och så fick man chansen att prova alla de där drinkarna man inte har råd att prova i vanliga fall. Drack en egenpåhittad av bartendern med den snygga rumpan som innehöll bland annat mangorom och jordgunnslikör som var helt sagolikt god. Smaskens!


http://www.tasteline.com/document/files/th_drinkar_dragare.jpg

Vad gillar du för drinkar?

Tjollahopp!

Idag ska jag till Möja. Det är nämligen bartömning på en närliggande ö därute i våran vackra skärgård. Så kul, och billiga drinkar!

Hursomhelst kommer jag nog inte blogga mer idag, ni får ge er till tåls tills imorgon.

The image ?http://d1369335.u39.surftown.se/Bilder2005/kultur/MariaNorb.jpg? cannot be displayed, because it contains errors.

Här får ni en fin bild på en pärlplattesoffa i gayflaggans färger under tiden, så ni har något vackert att titta på. Den ser dock inte så bekväm ut...

Ska ni göra nåt kul i helgen?

Prutten kostade 850 00 kronor!

Göran Andervass satt på jobbet när hans kollega kom in i hans arbetsrum och fes. Pruttade, mökade, släppte en stinkare, och tydlingen stank det ordentligt. Ärendet gick till tingsrätten där Göran fick 850 000 kronor som plåster på såren.

För en prutt! Det fanns visserligen andra faktorer som spelade inte men, mest var det prutten!

Sjukaste jag hört! Läs mer här.



Har du nånsin släppt dig på ett opassande ställe eller en opassande situation? Eller kanske till och med släppt dig så att det fått dumma/konstiga/roliga konsekvenser?
Lämna din pruttbekännelse här!

Fler bilder på en sån piercing jag vill ha

     


  

Vad tycker ni? Snyggt va? Har du nån piercing?

Bilder hittade på bmezine.com

Hoppa in i bilen!

Nu ska jag strax hoppa in i bilen helt ensam och köra mig själv till en av alla dessa infartsparkeringar så att jag kan ta mig till jobbet i rimlig tid. Så jävla coolt! Och jag är bara lite nervös...

Måste också säga tack för alla fina och snälla kommentarer jag fick igår! Ni är så söta som säger så snälla saker! Tack! Tack! Tack!

http://images.jupiterimages.com/common/detail/96/34/22143496.jpg

Filmade sex

En 15-årig pojke i Malmö åtalas nu för förtal. Anledningen är att han filmade när han hade sex med en 13-årig flicka med sin mobiltelefon och sedan visade upp filmen på skolgården. Det är oklart om flickan visste att han filmade.

Om man gör något sånt här, förstår man då inte att flickan kan känna sig kränkt och sårad? Förstår man inte att man är elak, visar upp någonting väldigt privat, utan att ens fråga alla inblandade? Att man bryter någons förtroende, mobbar någon, svartmålar någon? Vilket jäkla kräk!

Läs mer här.

Vad tycker du om det här?

Chokladbollar

Jag är för tillfället så grymt sugen på chokladbollar. Helt otroligt sugen. Så därför ska jag lägga upp ett recept på chokladbollar, även om jag alltid improviserar när jag bakar. Fast jag brukar aldrig komma så långt som att rulla bollar. Jag äter bara upp smeten. Den är det godaste! Enjoy!

Chokladbollar                                       

100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk kallt starkt kaffe
pärlsocker eller annan garnering

Gör så här
Smält smöret och låt puttra en kort stund.

Rör ihop socker, kakao, havregryn, kaffe och smöret. Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, ca 1 timme.

Forma bollar. Rulla i pärlsocker (gärna mångfärgat), kokos eller annan garnering. Servera till kaffet.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2c/Chokladbollar.jpg/800px-Chokladbollar.jpg

Så gott, eller vad säger ni?

Skapa eller motverka anorexi?



Den här bilden föreställer en fotomodell/skådespelerska som lidit av anorexi från det att hon var 13 år. Idag är hon 27 år gammal och väger bara 31 kg.

Bilden visas nu i tidningar och affischer i Italien, som ett sätt att provocera och få folk att öppna ögonen till de ideal som modevärlden är med och skapar. Och hon både ser och är sjuk ut.

Samtidigt säger toppdesigners som Giorgio Armani, Domenico Dolce och Stefano Gabbana att anorexi inte har någonting med mode att göra.

Kritiker säger att bilden kan få motsatt effekt. Istället för att avskräcka från ätstörningar så kan den skapa ätstörningar, flickor kan vilja se ut som henne. Hon blev ju trots allt känd på grund utav sin kropp.

Vad tror ni, kommer kampanjen locka eller avskräcka från ätstörningar?

Jag har körkort!

Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort! Jag har körkort!

Förlåt. Jag vet. Irriterande och onödigt. Men jag måste. Jag är så jävla glad!

JAAAAA!!

Vill ni veta vad det viktiga jag hade att göra imorse var? Det hoppas jag, och om inte så berättar jag det ändå. Jag hade uppkörning imorse. Testet som om man klarar det ger körkort. Och vet ni vad?

Jag klarade det!

Jag har körkort!! Hurra!

The image ?http://www.z.lst.se/NR/rdonlyres/1C1C228B-F385-44A3-8CCB-DF63FFEE4E72/0/korkort.gif? cannot be displayed, because it contains errors.

Så där kommer jag nästa se ut på min bild. Själva plastbiten får jag dock inte förrän om en vecka, men jag har ett papper som tillsammans med leg fungerar under tiden.

Fyfan vad bra jag är!

Stor dag idag!

Viktig dag idag. Nervös. Önska mig lycka till!

Det finns inga homosexuella i Iran

Inte en endaste en. Inga homosexuella finns det i Iran. Det säger i alla fall landets president Mahmoud Ahmadinejad.

Jag säger såhär. Hahahahahahaha. Fet chans!

http://i26.photobucket.com/albums/c140/jedisentinal/simpsons_nelson_haha2.jpg

Så här typ.

Så blir jag lite ledsen också. Sorgligt är vad det är.

Födelsedag!

Min underbara vän Evelina fyller 19 stora år idag. Grattis Evelina! På fredag ska vi ut och svina minsann!

image3

Här är vi, Evelina och jag. Det var väl intressant?

God morgon!

Ååh! Vilken härlig mucik att vakna upp till. Alice Cooper, när det fortfarande var ett band, with the original line up! Gosh!



Så vad tycker ni?

Idag.

Idag är det träning, övningskörning och scouter som gäller. Det vill säga en väldigt lugn dag. Skön dag. Till och med rolig dag.

Ska hålla i nån instruktion också. Vågar inte skrvia för mycket ifall någon av ungarna läser. Det är bäst jag gör en bra instruktion, så dom blir nöjda med mig. Logiskt.

Ja mina vänner, så här ser ett inlägg om ingenting ut. Inte så kul enligt mig men Hope yoy like it!

Supergott!

I helgen var jag och handlade lite med mina föräldrar, och då passade jag självklart på att hoppa in i min lokala te-butik. Och nu måste jag tipsa om vad jag hittade där. Ett ekologiskt grönt te smaksatt med mango och citron som är helt underbart. To die for, som man säger på andra sidan atlanten. Himmelskt, beroendeframkallande och sjukt gott. Jag vill bara ha mer och mer.

Det är tur att grönt te är så nyttigt, så ajg slipper dåligt samvete. Nu är det bara kissnödigheten jag måste dras med.

http://www.medicallink.se/news/newsImages/338.jpg

Dator!

          

                                   
                                                  

Det verkar som om den är min, denna skönhet! Hurra!

Är det för övrigt någon som köpt mycket saker via blocket och vet när/hur betalning brukar ske? Känner mig inte säker med att sätta in så mycket pengar på någons konto innan jag vet att jag får vara, och gissar att säljaren känner likadant. Blocket har ju nåt som kallas internetgiro. Funderar på att använda det, någon som gjort det och vet hur det fungerar?

Mysigt med nya tidningen!

Kände mig lite halvtrött och sådär i eftermiddags och bestämde mig för att mysa till det. Sådär som man gör. Satte mig bekvämt i sängen med stora feta jättekuddar bakom ryggen, och täcket över benen, och tog fram min nyinköpta tidning, som jag läser för första gången.

Snubblade över tidningen av en slump när jag surfade igår, gillade konceptet, och bestämde mig för att köpa ett exemplar.

   
      


Camino heter tidningen och är ett livsstilsmagasin för en smartare livsstil. Jag har alltså tillbringat min eftermiddag med intressanta artiklar om palmolja, utfiske, biobränsledebatten och olika synsätt och aspekter av det vi äter. Väldigt intressant måste jag säga. Kan defenitivt rekommendera er alla att läsa denna tidning.

Läs mer på deras hemsida, där jag även norpat bilden: www.caminomagasin.se

Järnspikar och smaskig dryck!

Gjorde nyss en sån där typisk Ingeborg-grejj. Jag skulle nämligen ha en körlektion vid två. Så jag var på körskolan vid två. Då kommer min körskollärare och frågar vem jag ska ha lektion med, för han ska ha snubben som sitter bredvid mig. Jag hade skrivit upp fel i almanackan. Det är imorgon jag har körlektion. Jag fick snällt traska hem igen. Fasiken!

Inget ont som inte för något gott med sig. Jag passade i alla fall på att gå till gymmet innan lektionen, där jag gjorde sit-ups tills jag nästan trodde jag skulle dö. Nä, så farligt var det inte, men jag kämpade på.

Så då kommer här ett litet tips från mig. När jag kommer ifrån gymmet/träningen brukar jag alltid vara lite hungrig, men inte måltidshungrig. Jag behöver ett mellanmål alltså, något så jag klarar mig tills nästa stora mål. Och jag har hittat det ultimata.

Oatlys ekologiska havredryck med smak av apelsin och havtorn. Snabb påfyllning när energireserverna tryter, och ett mycket bra alternativ till drickyoghurt. Massvis med C-vitamin, fibrer och utan tillsatt socker. Funkar rätt bra om man är törstig också. Dessutom är den helt vegansk.

The image ?http://www.vegankrubb.se/wp-content/uploads/Bild%20005.jpg? cannot be displayed, because it contains errors.

Bärbar dator

Har sedan länge varit sugen på en sån, och hittade en rätt juste sådan på blocket för bara en tusenlapp igår. Så jag la ett bud! Hoppas hoppas!

http://techyourbiz.com/imgresize/bigstockphoto_Laptop_Geek_6621.jpg

Kanske blir jag också så här cool om jag får en laptop?

Tips till alla Göteborgare!

Den 6:e oktober öppnar Scandic Rubinen sina dörrar för Göteborgs första etiska och ekologiska modeevent. Catwalk, outlet, gäster och debatter är bland annat vad som står på schemat. Eventet går under namnet Camino Venue # 1:Mode.

Det låter fett soft om man frågar mig. Synd att jag inte kommer befinna mig i Göteborg vid eventet, för det låter sjukt kul! Avnundsjuk är vad jag blir.

http://www.snf.se/snf/seminarier/index.htm

Sushi och jätteräkor

Smaskigt. Har precis stoppat i mig en god sushi. Gott, nytttigt, inte särskilt eko-vänligt. Jag tog dock en vegetarisk sushi vilket är mycket bättre. Den största boven i dramat är nämligen Jätteräkan, tigerräkan, Scampin, vad du nu vill kalla det.




Scampi

"De jätteräkor som kan hamna på din tallrik skadar naturen i tropikerna. Odling av jätteräkor orsakar skövlade mangroveskogar, förstörd jordbruksmark, förstört fiske och sociala och ekonomiska problem för dem som lever i områdena." Naturskyddsföreningen

Hur mycket jätteräkor vi äter kan man direkt koppla till skövlingen av Mangroveskog i Thailand och indonesien. Vill man skyddanaturen, vår jord och hjälpa lokalbefolkningen ska man sluta äta jätteräkor. Inte ens de ekologiska jätteräkorna duger.

För att odla jätteräkor huggs mangroveskogen i vattenbrynen ner och där försvinner också skyddet mot havets våldsamheter. Mer än 50% av mangroveskogen som funnits finns inte kvar idag. I sydostasien finns endast 20-30% kvar. Dessutom används giftiga bekämpningsmedel och antibiotika som läcker ut i haven och förstör miljön.

Dessutom gör odlingen av räkyngel, som ju krävs för att odla räkor, jättestor påverkan på vår miljö.

Vissa Jätteräkor fångas med bottentrålare som dödar allt som kommer i sin väg. Växter, korallrev, marina  livsmiljöer. 5-6% av det man fångar är jätteräkor, resten slängs tillbaks, oftast dött.

För människorna boende i området blir resultaten katastrofala. Mark, vatten, arbetsmiljöer, naturligt skydd från saker som tsunamis och föroreningar försvinner. Väldigt få kan arbeta på räkodlingarna, resten får klara sig bäst de kan, när skogen, fisket och bruksmarkerna är borta.

Bra länkar: Naturskyddsföreningen, wikipedia, mannautställningen. Bilder: Googlesök



Mangroveskog


Räkodling  
    

Mangroveträd vid räkodling
  


Jätteräkor

Regntätt kan vara giftigt.

Naturskyddsföreningen har analyserat diverse impregneringsmedel, alltså medel man sprejar på kläder och skor för att göra dem vattentäta. 11 av 13 testade produkter innehåller miljögifter.

Det har de senaste åren utvecklats metoder för att analysera flourerade miljögifter, och det har strömmat in raporter om fynd i både människor och djur. Isbjörnar, sälar och nyfödda barn hittar man ofta gifter hos. Det krävs bara små mängder av dessa gifter för att det ska ge effekt på fortplantning, cellfunktioner och hormonsystem, och de halter många djur har kan ge allvarliga skador. Gifterna bryts heller inte ner i naturen, utan bör förbjudas.

När man sprejar sina plagg med dessa medel kommer en stor del av medlet i luften, vilket är en av anledningarna till de höga värdena i naturen. Detta medför risker både för naturen, djurens och vår egen hälsa.

Dessa förpackningar bör så snabbt som möjligt försvinna från butikshyllorna, som det är idag finns det inte ens information om att de innehåller gifter på förpackningarna.

Två av produkterna innehöll dock inte dessa miljögifter, vilket visar att det är möjligt att impregnera kläder ändå.

Källa: Naturskyddsföreningen

Vill du läsa vilka produkter som innehöll vad, och hur mycket, läs här.

Navelpiercing

Funderar på att pierca naveln, inte däruppe där alla har utan i nederdelen på naveln liksom. Åsikter, funderingar?

http://www.bmezine.com/pierce/07-navel/A70922/high/bmepb613677.jpg

Typ såhär fast utan en ful diamant, med bara en vanlig enkel industrial. Vad tycks?

Bajs

Titta vad roliga saker man kan hitta när man googlar på bajs!

Jävla Hicka!

Nu har jag hicka. För tredje gången på en timme. Hemskt. Jag har hållt andan. Jag svimmade nästan. Jag har druckit vatten upp och ner. Hickan kom tillbaks. Jag har provat att skrämma mig själv. Jag misslyckades. Jag har provat att svälja. Det hjälpte inte.

Hur blir man av med hicka? Hur får man den att inte komma tillbaks?



Den här bilden hittade jag när jag googlade hicka. Jag har ingen aning om vad den har med saken att göra, annat än att frimärket hickar. Vi verkar ha mycket gemensamt, jag och frimärket.

Ursäkta röran

Roligaste klippet någonsin. Hon märker ingenting! Hysteriskt.

Anders och Måns

Något måste man ju göra på jobbet...

Så sabbar jeansen miljön

Ett par "vanliga" jeans kostar...


6 600 liter vatten

ett halvt kilo kemikalier

103 bekämpningsmedel

13 kvadratmeter mark för odling av bomull.

 Källa: Aftonbladet

Och det är bara början. Köp Ekologiska, rättvisemärkta och organiska kläder.

Kåta Gubbar

Här är en av de få saker jag kommit fram till på jobbet.

Kåta gubbar och fjortisar är en jättebra kombination om man vill tjäna pengar. Det är synd att vi vill det, för det är en väldigt dålig kombination på alla andra sätt.

Sluta skrika och sluta snuska er!

Citat om Klimat

"Problemet med klimatförändringar påverkar oss alla, så det är ingen idé att tjafsa om vem som ska betala".


Margaret Thatcher inför FN, 1998


"Vi måste förstå att det här inte är en fråga som vi kan ta tag i om inte USA, EU, Ryssland, Japan, Kina och Indien samarbetar. Även om Kyotoprotokollet tar oss i rätt riktning så är det inte tillräckligt. Vi måste dra ner radikalt på växthusgaserna men Kyotoavtalet stabiliserar dem inte ens. Det fungerar inte heller som det ska om inte USA är en del av det."


Tony Blair, The Observer 2005


"Grönlands inlandsisar kommer troligtvis försvinna inom 50 år om man inte kraftigt reducerar utsläppsrätterna vi har idag. Troligtvis kommer den effekten av den globala klimatförändringen inte gå att stoppa innan en ny istid."


Kofi Annan, New Scientist 2004



Källa: Aftonbladet

Every morning he went out with his umbrella and put a stick in the place where the water came up to, and every next morning he went out and couldn?t see his stick any more, so he put another stick in the place where the water came up to, and then he walked home again, and each morning he had a shorter walk than he had the morning before.

[A.A.Milne, Winnie-the-Pooh]

Källa: http://www.bom.gov.au/

Roligaste filmerna!

Ramlar nästan av stolen så roliga är dem! Hahaha!

http://www.nightrose.com/lenore.htm

Lenore är verkligen sjukt rolig!!

Mer kul!

The image ?http://tantbruniskogen.blogg.se/images/lenore_strip_2_1177181853.jpg? cannot be displayed, because it contains errors.

Fett kul!

Och massa sanning i det!

The image ?http://www.dn.se/content/1/c6/52/61/17/nemi_20061030.gif? cannot be displayed, because it contains errors.

Topless

Vem har missat incidenten i Uppsala där två systrar belv utslängda från ett badhus eftersom de badade utan bikiniöverdelar på dig. Debatten har gått het kring detta ämne, många är för och många är emot. Det är en jämställdhetsfråga, som det är dags att vi tar tag i.

 

Därför tänker nu lilla jag lämna mitt bidrag till debatten.

 

Det första jag tänker när jag hör det här är varför skulle de inte få gå topless? Jag menar, vad är kärnan i problemet, varför får killar visa brösten men inte tjejer? Är det för att brösten anses vara något privat, som man enbart delar med sin käresta? Är det för att traditionen och samhällets normer säger det? Är det för att det finns massa barn som inte behöver se nakna damer på badhus? Är det för att det är just bröst, detta sexuellt laddade fenomen? Jag vet inte, men jag ska försöka beskriva mina åsikter om alla alternativen.


Privata bröst: Bröst är i dagens samhäller väldigt sexuellt laddade. De är en erogen zoon, och en kroppsdel som ofta används under både förspel och själva sex-akten. Så jag kan förstå vad tankesättet kommer ifrån. Men killars bröst är även dem en erogen zoon, som kan smekas och lekas med i sänghalmen, om det är där det faller ut.

 

Sen kan ju folk resonera som så att man vill ha något privat, något man bara kan ge till den man älskar, som en privat del. Jag köper det. Killar har snoppen och rumpan, tjejer har muttan, rumpan OCH brösten. Varför behöver vi en till privat sak? Räcker inte de första två, och är det inte mer jämställt om det är så. Bröst visas ju dessutom flitigt i urrigningar av alla de slag, i media osv. Det verkar som att så länge man har nipplen täckt så är det tillsräckligt. Jag köper det inte, dåligt argument. Kan killar vifta med sin bringa kan jag också göra det.


Traditioner och Normer: Självklart säger våra traditioner och normer att det är så här. Annars skulle det aldrig ens uppkomma en debatt kring ämnet. Men hur gör man för att ändra på traditioner och normer, jo man slutar följa dem, och man protesterar mot dem. Det var inte alltför länge (vet inte exakt dock) som en liknande debatt uppkom då bikinin introducerades och kvinnor började visa magen ofentligt. Det är ingen som har problem med det idag. Kör på, säger jag!


Är det pga barnen: Folk kan ju använda det som argument, men faktum är att vi alla föds nakna, de flesta barn har nog sett sin mamma naken, naknare än i trosor hemma, att amma ofentligt anses inte knäppt trots att bröstet syns, och alla springer ändå omkring nakna i omklädningsrummet. Nuff said.


Är det pga att de är bröst: Mycket möjligt. Bröst är ju ett av de uppenbara fysiska fenomen som skiljer oss från killar. Men varför innebär det att vi ska gömma dom. Varför är det inte tvårtom, haha ni har inga era pankor, täck era kroppar, vi vill inte se? Och om det nu skulle vara i dessas fettklumpar rena existens problemet ligger, hur är det då med manboobs, eller tjejer som inte har särskilt stora behag? Dom tjejerna borde slippa, medan även männen borde tvingas ha behå på sig..

 

Inget resonemang håller. Leve det naturliga, leve reformen, leve jämställdhet.


The image ?http://www.cdnn.info/topless_250188.jpg? cannot be displayed, because it contains errors.
Det här är ju både uppskattat och accepterat på många badstränder. Varför gäller inte det badhus?

Favvo-recept

Här kommer ett av mina favoritrecept, där de flesta ingredienser faktiskt går att hitta ekologiskt. Det är en riktig kaloribomb, smaskigt värre!

The image ?http://www.arla.se/Images/RecipeImages_270/15780.jpg? cannot be displayed, because it contains errors.


Vit Chokladmoussetårta

Kaka:
400g mandelmassa
4 ägg
4 msk kakao
Rivet skal av en apelsin
 
Fyllning:
300g vit belgisk choklad
6 dl vispgrädde
4 äggulor
 
Kaka:
Riv mandelmassan och apelsinskalet. Blanda med äggen och kakaon.
Bred ut smeten i en smord form med löstagbar botten och grädda i ugnen i ca 20 minuter på 175 grader.
 
Fyllning:
Smält chokladen i vattenbad, Låt svalna något under omrörning, rör hela tiden så att den inte klumpar sig.
Vispa grädden och blanda ner den något svalnade chokladen, rör i en äggula i taget.
 
Häll fyllningen i formen, men se till så att kakan är helt kall innan du häller i choklad smeten.
Ställ in i frysen i minst 4 h, ta ut 40 minuter innan servering.
 

Läskig film

Baserad på verkligheten. Inget för känsliga tittare.



Det är hemskt. Kan knappt komma på någon annan fördel med köttätande än enkelheten, och har man varit vegetarian ett tag, som jag, så är det lika enkelt att vara vegetarian.

Varning - Inlägget innehåller gratisreklam

Jag har väldigt tråkigt, som ni kanske har förstått av mina otroligt ointressanta föregående inlägg. Så därför kommer nu ett till sådant.

Som bevis på min uttråkning kan jag meddela att jag satt och googlade mig själv, när jag hitta ett barnklädesmärke som hette Ingeborg. Det var gjort av en tuff typ, som återanvönder gamla kläder och tyger och gör om dem till barnkläder medd 60-70 tals inspriation. Snygga om jag får säga det själv.

Så här kommer länken: http://www.ingeborgdesign.se/

För tillfället är jag lite stolt över mitt namn faktiskt. Här är ett smakprov:



Hittade även denna gamla sida som jag inte varit inne på på väldans väldans länge. Man var nog knappt tonåring sist man var där alltså. Nostalgi! http://lee.org/reading/general/Hampsterdance/

Pretentiös

Jag måste sluta vara så pretentiös. Jag är så himla bra ändå förstår ni, jag behöver inte låtsas eller anstränga mig.

T ex. det kanske inte spelar någon roll om varje inlägg i bloggen är superseriöst och noga efterforskat. Det kanske är ok att ha en dålig dag och känna sig som om man håller på att dö på träningspasset man klarade med galans ett par dagar innan. Det kanske är ok att ha trasiga skor på sig när det regnar, så länge man inte klagar.

Tänk på det allihopa! Ni är bra som ni är! Ni behöver inte bara visa era bästa sidor, dom näst bästa (läs sämsta) är fina dom med.

Fast å andra sidan. Det är gött att vara bäst också.

Guttaperka

Idag var jag hos tandläkaren för tredje gången på en vecka. Skitkul tänker ni, men då tänker ni fel.

På min rutinkoll förra vecka upptäckte vi nämligen att mina tänder var i toppskick, inga hål, fint borstade, hejsan hoppsan så bra jag är. Problemet var bara att vi även upptävkte en tand som varit död sen jag var 14. I fem långa år hade den suttit där och varit död, vilket förklarar varför jag har haft ont i den trots att den varit hel och ren. Så jag fick göra en rotfyllning, eller jag är mitt i en. Det tar typ 58 tandläkarbesök att göra det nämligen. Eller fyra i alla fall, om man har tur.

Det gör i alla fall inte ont. I tanden. Eftersom den är död. Överallt runtom tanden gör det däremot förjävligt ont, eftersom man sätter nån jävla klämma på tanden var uppgift är att underläta för tandläkaren, mosa ens tandkött till oigenkännlighet och få en att tro att tanden ska sprängas. Mycket bra pryl.

Det enda bra med det här, vilket jag fick reda på för två sekunder sen när jag googlade på rotfyllning för att få reda på vad min tand egentligen hade för sig därinne i munnen var att man efter att ta ut allt äckel fyller igen den med något som heter guttaperka. Guttaperka! Det är nästan värt det för att kunna säga att man har guttaperka i tanden.

Bodyscrub sökes

Nu är det såhär att jag har tittat runt lite på nätet och kommit fram till att det här med att göra egna tvålar, badbomber, hudoljor, scruber och liknande saker inte verkar altför svårt. Och detta vill jag defenitivt lära mig med om, så släng in alla era tips, recept och liknande i en kommentar så ska vi se om jag får något napp. Ska leta själv också, så kanske jag kan sammanställa lite tips på hur man tillverkar egna sköna skönhetsprodukter i framtiden.

  


Om någon vet var man kan köpa stora lager med små flaskor, alltså riktigt små som man kan ha t ex parfym, eller schampoo i så vore även det uppskattat.

BDHI - Certified Natural Cosmetics

I Sverige har vi inget företag/ organ/annat som kontrollerar smink, och skönhetsvård utifrån ekologiska synsätt. Det är synd, för det innebär att man i sverige kan kalla cosmetik ekologisk trots att den är full utav mineraloljor eller andra produkter som skadar vår miljö, eftersom de flesta råvaror, de största råvarorna är ekologiska.

Som tur är finns det ett tyskt märke som kontrollerar just detta. BDIH heter dom och är en sammanslutning av industrier och företag för läkemedel, hälsoprodukter, mattillsatser och  hygienartiklar. De prioriterar att bevara naturen, använda minimalt med kemiska processer, och ha en låg allergirisk. Därför tänker jag nu ge dem lite gratisreklam!

"Naturkosmetik förskönar och vårdar oss med ingredienser från naturen. Detta möjliggörs med naturliga råvaror som är vänliga mot både huden och vår miljö." Så skriver de på sin egen hemsida.

BDIH har ett hårt regelverk, och tydliga mål som alla producenter som får deras märke måste leva upp till. 

Här är några av de krav de ställer:

1. Råvaror anskaffade från växter ska så långt det är möjligt komma från ekologiska odlingar eller ekologiska vilda uppsamlingar.

2. Inga djurtester får förekomma, eller beställas av producenten.

3.  Produkterna får inte innehålla: Syntetiska färgämnen, syntetiska doftämnen, etoxilerade råvaror, silikoner, paraffin eller andra produkter från petrolium.

4. Endast vissa naturidentiska konserveringsmedel är tillåtna, utöver naturliga konserveringsmedel, och dessa måste då tydligt framgå på produkten.


5. Ingen radioaktiv strålning får förekomma

Dessutom har de andra mål för sin verksamhet som t ex:

Att konsumenter ska utbildar och råvaror kunna spåras.

Ogillande av genteknik, som ej är godkänt inom ekologisk odling.

Man ska ha miljövänliga tillverkningsprocesser, produkter ska ha optimal nedbrytbarhet och miljövänliga förpackningar.

Man ska främja social kompatibilitet, gynna fair-trade råvaror, sammarbeta, använda och återanvända.

Läs alla riktlinjer här.


Om ni vill vara fina och rena och ändå vara miljövänliga, leta efter detta märke. Det är ett av de hårdaste märken i världen för ekologisk kosmetik, med sammarbeten med många andra liknande organisationer. Det är ett kvalitetsmärke.

Titta på deras hemsida efter produkter de certifierat, annars kan jag även tipsa om affären i söderhallarna som heter typ Naturkosmetik eller något liknande. Minns inte exakt men det finns bara en.

http://www.bdhi.se/

Sorglig värld vi lever i



Och man kan faktiskt känna igen sig en hel del.

Kött= djurplågeri = gaser

"Förr i tiden åt vi söndagsstek. Idag äter vi kött varje dag, ofta flera gånger. Köttätandet i världen har femdubblats sedan 1950 och tillsammans sätter vi i oss ungefär en kvarts miljard ton kött varje år. Fram till år 2050 väntas konsumtionen ha fördubblats ytterligare en gång. Köttätandet är kanske det som tydligast signalerar att en befolkning rest sig ur fattigdom och kan unna sig något extra. Men ökningen har möjliggjorts genom sjunkande priser och att forna tiders betande boskap till stor del ersatts med storskaliga och hårt effektiviserade djurfabriker."

Så avslutas en artikel i SvD vid namn Kött större klimathot än transporter. Artikeln börjar med att konstatera att redan svarar för 18% av de växthusgaser som vi människor släpper ut. Nästan en tjugondel. Och om drygt 40 år ska vi alltså äta dubbelt så mycket kött som vi gör idag. Det kan ju vilken idiot som helst förstå att det inte är bra.

Djurhållningen i världen står idag för  två tredjedelar av människans totala utsläpp av den högeffektiva växthusgasen kväveoxid, och över 35% av våra metanutsläpp och 9% av koldioxiden. Detta för att vi ställer högre krav på köttproduktionen i dag, krav som i att vi vill ha mer kött. Det gör att det mesta köttet numera föds upp på ett västerländskt sätt, där de inte får äta det de är skapade att äta utan ensidiga foder baserade på fröer som soja och majs. Det fodret slukar mer fossila bränslen, man tvingas skövla regnskog för att odla det, och som krona på verket gör det att korna får kroniskt ont i magen och pruttar mycket mer växthusgas. Jag anar systematiskt djurplågeri, i en marknad där kvantitet betyder mycket mer än kvalitet, och där huruvida djuren får ett gott liv inte ens tas hänsyn till.

Köttätandet är alltså en av de två-tre värsta bovarna i dramat, som tar upp både mycket mark, vatten och energi, samt ger enorma utsläpp. SvD artikel baserar sig på en rapport i ämnet framtaget av FAO och Världsbanken, och visar bland annat på att om man inte gör något åt våra köttätarvanor så är nästan allt annat vi gör för att hindra klimathotet bortkastat. Men det finns hopp. Genom miljövänligare odlingsmetoder och bättre djurfoder, kan man komma en lång bit på vägen, med ganska enkla medel kan man alltså minska dessa gasutsläpp (och motverka åtminstone delar av djurplågeriet).

Läs SvD artikel här.

Jag har även bloggat om ämnet förut: Vegetarianism och Mer Miljöproblem

Superbra test!

Jag vet att jag har tipsat om det förut, men jag vill slå ännu ett slag för denna hemsida, där man kan kolla hur många jordklot som skulle behövas om alla levde som du. Resultatet är chockerande kan jag berätta.


Själv fick jag den pisamma summan 13,5 jordklot, men då gick det upp 4 jordklot när jag skrev i min postkod, och nästan 6 jordklot för alla resor man gör. Och det finns inget jag kan göra för att ändra på detta. Jag åker så gott som alltid kommunalt, håller på att ta körkort, så jag åker ALDRIG ensam i en bil. Men jag bor mer än två mil från närmaste mataffären, mer än 5 mil från mitt jobb (och från skolan jag slutade i förra året). Jag bor helt enkelt på landet, och behöver åka såhär mycket, trots att jag försöker välja miljövänliga alternativ. Men det svider i hjärtat och samvetet hoppar in ändå, när man får resultatet av detta test. Att man ska vara så attans beroende av bilar och bussar.

Då kan ni säkert tänka er hur det är för alla som bor där jag bor och pendlar in till stockholm med bilen idag, åker hela vägen ensamma två gånger om dagen. Det kommer jag ALDRIG göra, inte när jag har körkort. Jag vill ha körkort så jag kan handla mat, och använda infartsparkeringarna när jag åker in till stan eftersom att det inte går tillräckligt många bussar hemifrån mig för att jag ska komma in/hem alla gånger.



13,5 klot. Jag kan säga att jag skäms, och kommer göra så mycket som möjligt för att ta ner den siffran. Förlåt för att jag förstör era hem.

Stackars jorden!

Till alla tvivlare

Det finns många som inte tror att växthuseffekten är ett problem, att den inte är orsakad av människan, att det har pågått längre än man tror. Inte konstigt då många i media har gått ut med sådana åsikter, och försökt bevisa detta.

Så till er som inte tar frågorna på allvar har jag två tips. Läs den här artikeln där Karin Bojs på DNs vetenskapsredaktion svarar på de sex vanligaste argumenten från skeptikerna, och se An Inconvenient Truth med Al Gore. Sedan finns det mycket att läsa vidare om.


Så här mår jorden. Det enda lilla jordklot vi har. Människor, ta ert ansvar, öppna era ögon.

Hermans

Jag ville bara tipsa om en av mina favoritrestauranger här i Stockholm, Hermans som ligger upp på fjällgatan på söder.

Varje dag serverar de en helvegetarisk (där även mycket är veganskt) buffé som alltid är jättegod. Så om ni har vägarna förbi, kika in på det här stället. Se så gott det ser ut. Blir hungrig bara av att titta på bordet med alla goda röror och sallader. Mums!



Vatten på flaska 2

Som jag tidigare har skrivit så är det faktum att vi köper så mycket vatten på flaska ett stort hot mot miljön. Nu har Aftonbladet gjort en undersökning som visar att vi svenska genom att dricka flaskvatten skapade 34 000 ton koldioxid, och att siffran om man använder kranvatten skulle vara nära med 0.

Aftonbladet har även undersökt hur mycket olika tillverkare släpper ut, de har granskat  9 välkända märken. Vatten som kommer från frankrike släpper ut bra mycket mer än närproducerat vatten Evian ger 166g koldioxid per flaska, och Perrier ger 200 g koldioxid per flaska.

Svenska märken släpper alltså ut bra mycket mindre. Loka ger 27g/ flaska, euroshoppers ger 23g/flaska medan ramlösa bara ger 0,003g/flaska.

Så drick vatten hemifrån kranen, men om ni absolut måste köpa vatten, köp Ramlösa. Ramlösa har dessutom en hel del goda smaker.

http://www.kollor.com/blogg/upload/ramlosa_nya_smaker.jpg

Bild: www.carlsberg.se

Dun!

Jag och pojken hade en disskussion idag om huruvida jag borde köpa ett duntäcke. Det är ju varmt och så, men jag trodde att fåglarna for illa när man plockade dunet, medan han menade på att man tog dunet från fågelbona när fåglarna inte var där.

Alltså bestämde jag mig för att kolla upp detta och här är resultatet:

Dun kan plockas på många olika sätt:


*Fåglar som ger dun kan användas i andra syften, till exempel köttindustrin (och dödas alltså).
*Vissa fåglar dödas enbart för deras dun.
*Vissa fåglar (t ex gäss) plockas med gämna mellanrum, alltså flera gånger under en livstid.
*Vissa fåglar (t ex ejder) stoppar sina bon med dun, och då kan man alltså gå och plocka dun i deras bon efteråt.

Information: Wikipedia

Vi hade alltså båda rätt i vad vi trodde, men eftesom wikipedia avslutar med att påpeka att diverse djurrättsgrupper kritiserar framställningen av dun då den är smärtsam för många fåglar, och man inte kan veta hur dunet plockats kommer jag nog inte vilja köpa ett duntäcke.

Tänk på allt som slängs!



Det slängs så mycket onödigt.

Kritik mot krav

Jag har hört många saker om Krav från många olika ställen. Anledningar till varför de inte är bra, och till varför det är bra.

Man hör saker om att om djuren blir sjuka får de inte medicineras, och om man medicinerar en ko bli alla andra kor på gården också fråntagna sin ekologiska stämpel. Man hör saker om feta bankkonton för privat bruk, om orimligt höga priser för att få ha ett kravmärke på sin vara, och bristfälliga kontroller.

Jag skulle jättegärna vilja veta hur mycket sanning som ligger bakom alla dessa påståenden, och kommer kanske någon gång i framtiden försöka gräva i frågan. Undertiden undrar jag om någon av er har hört något eller vet något, bra eller dåligt om krav?

Är det fortfarande ett företag värt att stödja, eller sitter det feta plånböcker någonstanns och suger upp pengarna?

Jag hittade även en ett år gammal artikel där Krav får möjlighet att svara på några kritiska artiklar aftonbladet skrivit (som tar upp mycket av den kritik jag skrev häröver), och jag tycker själv att krav kom med bra svar på frågorna. Det finns kanske en risk att det är aftonbladets artiklar som startade alla dessa förvirringar kring Krav?

Läs artikeln här!

Skulle du kunna gå iväg från det här?

poverty
Foto: The Accidental environmentalist

Vatten på flaska

Det har varit uppmärksammat i media en längre tid nu att man kan göra mycket för miljön genom att helt enkelt sluta köpa vatten på flaska.

I Sverige har vi mellan 1992 och 2006 ökat våran konsumtion från ca 9 500 ton till 34 000 ton. Det är en ökning med 260 %. Varje flaska buteljerat vatten ger ungefär 1000 gånger mer koldioxidutsläpp än samma mängd kranvatten. Och i sverige har vi jättebra kranvatten!

Största delen av det vatten som köps är dock smaksatt vatten. Nyttigare än läsk, roligare än vatten. Men man kan smaksätta sitt eget vatten, vilket är bättre för både miljön och plånboken. San Fransisco har nu beslutat att helt slutat sälja buteljerat vatten, just på grund av denna anledning. Ett bra initiativ som jag hoppas att många kommer följa. 

I en artikel du kan läsa här beskrivs även att det finns en fabrik på ön Fiji, som producerar buteljerat vatten, som sedan säljs till bland annat USA, där det är jättepopulärt. På fabriken tillverkas över en miljon flaskor om dagen. Trots att mer än hälften invånarna på ön Fiji inte själva har tillgång till kontrollerat rent vatten alla gånger.

På Fiji är bara ett exempel på liknande händelser. Coca-Cola har gjort liknande saker flertalet gånger till exempel.

MiljöBloggAktuellt hade även skrivit ett intressant inlägg i ämnet.

Tänk på detta nästa gång du vill köpa en flaska Vittel, Ramlösa eller liknande. Är det verkligen viktigare att du får lite godare vatten, på bekostnad av att andra inte får vatten alls? Eller att det är 1000 gånger bättre för miljön att fylla flaskan hemma?
Vattenflaska



Företag som inte når upp till ARN:s beslut

Carls konsumentblogg har hela listan, som är sammanställd av råd och rön.

"Allmänna reklamationsnämnden (ARN) är en statlig myndighet som har till huvudsaklig uppgift att opartiskt - och utan avgift för parterna - pröva konsumenttvister.

Anmälan kan göras av en enskild konsument som har en tvist med en näringsidkare om köp av en vara, tjänst eller annan nyttighet."


Så beskriver ARN sig själva, de är alltså en myndighet som finns för oss konsumenters skull, för att skydda våra rättigheter. Om företag inte lever upp till de krav ARN ställer finns det en anledning att fråga sig själv om det är ett företag man är villig att stödja och handla med.

Bekämpningsmedel i frukt och grönt

Både Klotet 2007 och Carls konsumentblogg har tagit upp detta ämne, så jag tänkte även jag skriva ett par rader om detta.

Det har nämligen kommit fram att det finns rester av bekämpningsmedel i den frukt och grönt vi äter och köper i affären. Ugefär 8,6 % av färsk och fryst frukt innehåller halter över det tillåtna.

Såhär skriver konsumentverket i ett pressmedelande:

"Resultatet av kontrollen visar att barnmat och ekologiskt odlade produkter inte innehöll några rester av bekämpningsmedel. 8,6 procent av proven av färsk eller fryst frukt och grönsaker innehöll halter över gränsvärdena. Av de frukt- och grönsaksprover som producerats inom EU innehöll endast 2 procent halter över gränsvärdena, medan motsvarande siffra för frukt- och grönsaksprov från övriga länder var 12 procent."

Vill man äta nyttigt, både för miljön och kroppen är det alltså ekologiskt och/eller närproducerat som gäller.

Men man ska vara försiktig. Hittils i år har 23 olika frukter och grönsaker hamnat  på livsmedelsverkets svarta lista. Det här är grönsaker som kan ha sålts i svenska affärer i flera år. Några av dem har riktigt höga mängder med bekämpningsmedel, t ex ett parti koriander med en nivå insektsmedel 150 gånger högre än det tillåtna inom EU. Här kan ni läsa artikeln, och klicka er vidare till vilka grönsaker som har fastnat.

Här har ni även en lista på vilka frukter och grönsaker som man besprutar mycket.

Här har vi ytterligare ett exempel på varför att äta etiskt även är bra för kroppen.


Bild: Google
RSS 2.0