Min lunch

image104

Åt väl egentligen lunch för en två timmar sen, men internet har varit så segt att jag inte kunnat få upp det.

Hursomhelst har ni min lunch här.

Den består av:

Tabbouleh med extra russin
kikärtor
Gröna oliver
Jordgubbar
Och en ostmacka som inte är med på bilden

För ovanlighetens skull drack jag även mjölk till maten. I vanliga fall äter jag bara mjölk till flingorna, och i te eller kaffe, eller möjligtvis oboy,  jag dricker sällan ett glas mjölk rakt upp och ner, men jag fick ett sug.




Lyxmorgon

Idag vaknade jag av att det var inbrott här. Eller av att jag trodde det i alla fall. Det hördes steg, prassel, skrammel, och dörrar som smällde.

Så jag klädde på mig medan jag stampade i golvet. Sen gick jag ner och upptäckte att det bara var katten som var hungrig. Hur tusan en katt kan låta så mycket har jag ingen aning om, och tro mig, jag har träffat högljudda katter förr. Jag misstänker att hon fick hjälp utifrån. Det är ju väldigt lyhört här, och om grannen stänger sin dörr tillräckligt hårt så skulle jag inte vara förvånad om det hördes in hit.

Hursomhelst så fortsatte jag ner till köket, med tron att jag skulle vara tvungen att gå och handla för att få frukost.

Igår var både skafferiet och kylen helt tomma. Men när jag kom ner till köket var det första jag såg två härliga kartonger med jordgubbar, och en limpa, färdig att skivas. Dessutom fanns det helt plötsligt ost och jos i kylen.

Så med jordgubbar och det superdupergoda brödet blev det en riktigt härlig fukost trots allt.

The image ?http://www.chlorophile.net/images/fraises.jpg? cannot be displayed, because it contains errors.

Tänk att det redan går att få härlig jordgubbar här. De är säkert växthusdrivna och skadliga för miljön dock, men det är inte så långt kvar tills de solmogna kommer.

Härligt!



Zappa försvarar musiken

Hahaha!

Det här var roligt, även om det då var en allvarlig disskussion.

Lyssna på argumenten. Man undrar ju vad de här människorna tänker med egentligen.

Starkt av Zappa att klara sig så länge innan han kallade snubben för idiot.




Ja, jäklar, vilka typer det finns på vår jord.

Magnus Betner

Såg just på ingenting är heligt med Magnus Betner!

Fy fan vad rolig han är!

Jag har skrattat så jag fått ont i magen!

Så är han ju easy on the eye as well!

Han har många talanger den här mannen.

http://www.secondsweden.se/wp-content/uploads/2007/03/bm8.jpg

Har också kommit fram till att jag glömde tvätta idag. Så jag har knappt några rena kläder, inga rena handdukar eller lakan. Så då måste jag vara hemma och köra typ 3 maskiner imorgon.

Jag som ville åka och shoppa eller nåt, nu när jag fått lön!

Men det är nog inte så kul att shoppa naken...

Så har jag ju ingen bil den här veckan heller, så man kan ju inte bara åka nånstanns lite snabbt. Tusan!

Kitty ska få bebisar!

Vet inte om jag nämnt att familjen har en katt.

Det är en väldigt söt katt som heter Kitty. Hon är väldigt snäll och kelig. Speciellt med mig, men jag misstänker att det beror på att jag inte ska lyfta henne, flytta henne, klappa henne och så varje minut. Jag liksom låter henne komma till mig. Det är nog därför.

Hursomhelst så löpte kitty innan jag kom hit, men slutade ungefär samtidigt som jag kom. Frågan var om hon bara slutade, eller om hon var dräktig (heter det så med katter?)

Numera är det uppenbart att hon har bebisar i magen. Inte nog med att hennes små bröstvårtor är stora och röda, och ser ut som små hallon på magen på henne, hon är dessutom tjock. Om man håller henne på magen kan man till och med känna att det rör sig där inne.

Nu är det mellan en och två veckor kvar tills kattbebisarna kommer bara. Jag hoppas hon inte får dem i min säng, då det är där hon gillar att sova mest. Måste nog bröja stänga dörren när jag inte är hemma, så hon inte gör det. Det finns en kartong där vi vill att miraklet ska ske (haha miraklet! - Äcklet snarare), men där är hon aldrig.

Åh, jag älskar små kattungar. Kattungarna får gärna bo på mitt rum. Det är skälva födandet som gärna får vara någon annanstanns än just på min säng. Men man får se vad som händer.

Här är en närbild på hennes ansikte, med en tass ivägen i alla fall:

image103

Wow... I must be going crazy...

Sorry för den usla uppdateringen de senaste dagarna.

Ungen tog verkligen kraften ur mig, så när jag väl blev ledig om kvällarna så föll jag bara i säng typ. Jag är en svag människa, det måste vara det.

Idag drog i alla fall ungen och hennes pappa till deras kusiner någonstans på västkusten, så jag och mamman blir ensamma hemma. Så skönt, jag får huset för mig själv om dagarna.

Idag firade jag med att göra ingenting och äta glass.

Det var massvis med gott.

Men sen hände det nåt konstigt. Jag skulle ta ett bad, och det var inte så konstigt. Men när jag väl låg där och "guppade" (man måste nog vara väldans liten för att faktiskt guppa i ett badkar) så sneglade jag på badrumshyllorna. Och vad såg jag där, uttittandes ut min necessär, om inte en såndär engångsförpackning med ansiktslera.

I vanliga fall hade jag garvat arslet av mig, men inte idag. Vet ni vad jag gjorde... Jag satte på mig den!

Jag vet inte hur den kom dit men där var den. Grön och ful, och så luktar den illa, och jag förväntar mig inte att känna någon skillnad. Sist jag använde något sånt här måste varit på ett skönhetsmöte vi hade på scouterna när jag var 16, och alla fick ansiktsmasker.

Så i skrivande stund sitter jag här och ser ut som en alien.

Här är bildbevis:

image102

Jag tror min hjärna slagit slint. Det kanske är något med de klorfyllda vattnet jag envisas med att bada i här.

Jag. I en ansiktsmask.

Säg till om ni ser några grisar flyga förbi!

Tröttsamt!

Jävlar vilken energi barn har.

En och en halv dag, och jag är slut.

Höll på att somna i soffan efter lunchen igår, men Ella for runt som en tok hon. Jisses!

Snart ska vi i alla fall till Jenny, och käka lunch där. Ella och hennes grabb är ju polare, så det blir bra de. Då slipper vi underhålla dem, vi kan dricka kaffe istället.


Sånt här tycker jag om när jag läser!

Absolut ett steg i rätt riktning!


Tjo!

Wow!

Jag trodde ju att jag skulle få sovmorgon idag, inte till 11 kanske, men att ungen åtminstone inte skulle upp före åtta-niotiden.

Tjo, så fel jag hade.
Klockan sju fick jag gå upp, precis som vanligt. Hon sover längre än så på helgerna, elakt av henne.

Så klockan sju imorse så satt jag och spelade ett spel. Och försökte få henne att förstå varför vi inte kunde åka till badhuset riktgt än, då det ju fortfarande var 3 timmar kvar tills de öppnade.

Jag var tvungen att underhålla en tjatande Ella i tre timmar innan vi kunde åka. Men det gick bra. En lyxfrukost, några avsnitt av Simpsons (på franska såklart), och lite spel. Och sen kunde vi packa och fara iväg.

Ca en och en halv timme var vi i badhuset. Vilket är rätt länge med tanke på att allt som fanns där var en knökfull fyrkantig bassäng, utan leksaker eller nåt. Vi lånade en boll av en bebis en stund, och plaskade runt där.

Det fanns ju dock en stor bassäng där också, 50m bassäng, där jag hade velat simma, men eftersom Ella inte kan simma än, utan går i simskola, så måste vi ju vara där hon bottnade hela tiden.

Nu är vi i alla fall hemma, och jag har tvingat i henne pasta med tomat och kikärtssås, och duschat och tvättat hennes hår. Så hon inte är så klorig längre.

Då var bara halva dagen kvar då... Förslag på vad man kan göra?

Min helg!

En snabbgenomgång då.

Igår kände jag mig som sagt lite halvkrasslig, och var bara hemma hela dagen. Det var precis vad jag behövde, bara ta det lugnt, titta på film, stressa ner och koppla av.

Idag mådde jag mycket bättre.

Så jag åkte in till stan med Jenny, och åkte till Marais, de judiska kvarteren, där det är öppet på söndagar, och kollade runt. Åt en supergod falafel, som faktiskt hade hummus i sig. Och sen gick vi omkring kring hallarna ett tag, och drack en kaffe på starbucks.

Sen åkte vi hem till Jenny och käkade middag och såg på Moulin Rouge. Den är inte så bra.

Nu är jag hemma i alla fall, och förbereder mig inför imorgon, då jag ska åka och bada med ella, och vara barnvakt hela dagen. Men det ska nog gå bra.

Sjuk?

Var ju som sagt inte så peppad inför igårkväll, men drog in till stan ändå.

Det hela började bra.
Jag och Jenny gick till judekvarteren (inte gay som jag skrev förut) där man kunde köpa svingoda falaflar. De serverades dock inte som i sverige, utan med nån kålsallad och typ grillade kalla auberginer. Men det var gott. Det märktes att det var riktiga hemgjorda falaflar.

Så drog vi vidare till Amie, med varsin flaska vin, för en förfest. Det var trevligt, sällskapet och allt. Men sjukt trött som jag var så hjälpte inte ens vin för att få igång mig, så när de skulle ut så drog jag hem istället, och var väl hemma strax efter ett sådär.

Nu på morgonen när jag vaknade så upptäckte jag varför jag var så opepp igår.

Jag är ju dunderförkyld nu! Huvudvärk och halsont och så!

Men igår så var jag bara trött. Hoppas det går över fort i alla fall, men det känns inte som en långvarig förkylning. Mer en såndär så man ligger däckad i en dag eller två, och sen mår bra igen. Och nej, det är inte för att jag är bakis om nån tror det, drack bara en halv flaska vin igår, på typ två timmar, så det lovar jag att det inte är.

http://www.presidentielle-2007.net/images/dujour/sarkozy-president-malade-delucq.jpg

Fest blir det!

Hade lovat att gå ut med jenny ikväll.

Förfest med Amie och Lydia och några till. Har varit aspeppad hela dagen, och fett festsugen.

Men nu så bara dog det. Blev så jäklans sugen på en kväll hemma, med mig själv.

Men då tog Jenny i med hårdhandskarna och lockade med falafel.

Finns ett kvarter i Paris som är känt för sina falaflar, fast jag vet inte var det är. Det är även ett känt gaykvarter om jag inte misstar mig.

Jag kommer trivas perfekt!

http://blogs.menupages.com/sanfrancisco/falafel.jpeg

Så då blir det väl utgång för mig ikväll trots allt. Men efter ett par glas vin är väl vem som helst pepp, och annars går det ju tåg/nattbuss en gång i timmen, så jag kommer hem!

Vad mycket text!

Jisses. Två långa textinlägg.

Men för all del, läs dem gärna och säger vad ni tycker. Det är viktiga frågor, det handlar om sveriges framtid!

Men nu måste jag ändå lägga in nåt kul.

Och vem tycker inte att djur med kläder på är kul?

http://www.villiard.com/blog/wp-content/uploads/2007/05/cinema-drole.jpg

Högskoleansökningar 2 /bekännelse

Först och främst vill jag påpeka att jag inte vill skryta eller framhäva något annan än mina åsikter gällande hur snsäkningar till högskolan, och komvux fungerar.

Sen är det också viktigt att ni vet hur komvux kommer förändras. Än så länge fungerar det så att man kan läsa upp sina betyg på komvux, och sedan söka till hägskolan med dem, om de inte var tillräckligt bra från början.

Nu ska man göra det svårare för folk som redan har ett godkänt att läsa upp det (dåligt för att det blir svårare att förbättra sina poäng, bra för att människor som inte har behörighet, eller IG får chansen lättare).

Antagningarna till Högskolan kommer från och med 2010 innebära att alla som läst på komvux, oavsett om det är läst för behörighet, eller läst upp sina betyg kommer hamna i annan pott, och därigenom få mindre chans att komma in. Färre platser går till dem så att säga.

Nu till mig. Jag råkar ha turen att vara född som en av de där white priviledged kidsen, de som jag berättade om i förra inlägget. De som har akademikerföräldrar, och större möjlighet till vidareutbildning.

På gymnasiet läste jag sam beteende. Samhällslinjen med inriktning på beteendevetenskap, på en av stockholms innerstadsskolor, en av de skolor som kräver lite av sina elever, om jag säger så.

Jag har alltid haft ganska lätt för mig i skolan. Skriva kommer naturligt, lyssnar jag på läraren, så minns jag ofta mycket av vad han och hon säger. Men det betyder inte att jag inte fått kämpa.
http://www.hsv.se/images/18.539a949110f3d5914ec800060689/process_liten.jpg
Jag har slitit som ett djur för att få de betyg jag har. Det har varit perioder då jag varit så stressad att jag inte kunnat sova, jobbat till tre på nätterna, hela trean undvek jag att göra saker på söndagar, eftersom det var min pluggdag. Och då pluggade jag en jävla massor i veckorna.

Jag gick ut gymnasiet med ett slutbetyg på 18,94. Ett slutbetyg som jag är jävligt stolt för, har förtjänat, och kämpat hårt för. (20.0 är max och 10.0 är alla g, för er som inte hänger med i svängarna.)

Saken är den att det jag helst vill utbilda mig till är psykolog. Men på psykologlinjen i Sverige krävs det 19,9 eller 20,0 för att komma in. Sjukt bra betyg.

När jag pratade med min syokonsulent på skolan om det här, så berättade hon att jag har tre alternativ.

1. Jag pluggar utomlands. I köpenhamn finns en rätt stor skola.

2. Jag söker till en annan linje, hoppas på att kunna förflytta mig inom systemet. Går det inte så är jag screwed.

3. Jag läser upp mina betyg på komvux. Problemet är dock att det är så många som vill in på den linjen, att det varje år lottas bland de sökande som ansöker. Och det tar ofta fler år att komma in just därför. Om jag inte kommer in innan 2010 så hamnar jag i så fall i komvuxpotten, och då är det kört. Och inte bara på psykologlinjen, utan jag får dessutom svårare att komma in på fler andra linjer än vad jag hade från början.

Därför rådde min syokonsulent mig att inte läsa på komvux.

Istället ska jag läsa till socionom. Får jag chansen så ska jag byta till psykologprogrammet, om inte kan man vidareutbilda sig utifrån sin socionomexamen, även om det tar 10 år extra, då det krävs massa jobberfarenhet.

Så mycket fick jag för att jag slet häcken av mig.



Det var här jag kände att skolväsendet svek mig.

Och då har jag en jävla tur som först kände det här.

Bullshit - alla bör ha rätt till en utbildning!

Är det rätt att du som kommer från ett studieovant hem inte har lika lätt att komma in på hägskolan?

Är det rätt att du som invandrare, som har svårt med svenskan, eller kanske inte fått läsa engelska i din tidigare hemvist får svårare att komma in på hägskolan?

Är det rätt att du med dysleksi eller andra psykiska eller fysiska handikapp får svårare att komma in på högskolan?

Är det rätt att den som när den var 14 år gjorde fel gymnasieval, för att det var det enda sättet den ens kunde tänka sig att ta sig igenom gymnasiet, därmed inte ens får behörighet till högskolan?

Är det rätt att den som tar sig i kragen och läser upp sina betyg, kompletterar med nya kurser, eller sotar för sina misstag tidigare i skolbänken ska hamna i en särskild grupp, med sämre chanser att komma in på högskolan?

Är det rätt att de som kommer från rika familjer, som har akademikerföräldrar, och som pallade trycket på sam eller natur, ska ha förtur på högskolan?

Självklart måste ju hårt arbete löna sig, och har man valt en svår gymnasielinje och tagit sig igenom den med bra betyg, så måste man också få beröm, och uppskattning för det. Självklart ska man då kunna komma in där man vill, så länge man har kunskaperna och behörigheten.

Men om man inte klarade det, ska det behöva betyda att ens chanser är förstörda?

Att man aldig kan ångra det valet man gjorde som 14-åring, när man valde till gymnasiet?

Att man, om man valde bort ett tredje språk i grundskolan eller gymnasiet, för att man redan hade svårt för de två andra och ville lägga sin energi på dem, då får hela sin framtid försörd?

Är det rätt att göra det ännu svårare för dem som hade problem i gymnasiet att ta sig vidare?

Det är det som de nya tillträdesreglerna till högskolan innebär.

Här kan ni läsa mer.



Åh vad jag blir arg när jag läser om det här.

Som om det inte redan nu är svårt med gymnasievalen. Att som 14-åring bestämma sig för vad man vill göra de närmaste tre åren, inklusive att ta i hänsyn det faktum att om de väljer fel så måste de eventuellt läsa på komvux för att komma vidare efteråt.

Ska man ta bort det alternativet nu också?

Vad väljer man; en linje med framtidsutsikter, trots att man inte har någon energi till att plugga, kommer lida sig igenom gymnasiet eller kanske till och med hoppa av eller en roligare linje med färre framtidsutsikter men som gör att man faktiskt tar sig igenom gymnasiet?

Och de som inte ens klarar gymnasiet? Är deras chanser förstörda nu? Finns det inget sätt att komma tillbaka. Det måste läsa på komvux, hamna i en särskild pott, och har de tur kan de komma in på de mindre eftertraktade linjerna.

Kom igen, Sverige har kommit längre än såhär.

Gårdagens mat

Vad säger ni, börjar det bli långtråkigt det här eller?

Anywho...

Frukost:

Ett glas jos
Två mackor med ost och tomat

Mellanmål:

En liten bit baguette

Lunch:

En baguette fylld med chevre, tomat och sallad. Och en jävla massa majonäs, det var inte så gott...

Fika:

En café au lait (fast dem är små här)
En pain au chocolat

Mellanmål:

En skål med cornflakes

Middag:

Ris med champinjon och squashgryta

Sugdämpare på kvällen:

En kiwi

Nyttig eller onyttig? Vad säger du?

Lov

Idag är sista dagen innan barnens lov!

Wiihaa!

Själv är jag ledig hela andra veckan, och eventuellt i slutet på första. Det blir en av mina två kontrakterade semesterveckor som ryker, men det ska bli skönt.

Ellas lov börjar vid lunch, och de andras två när de slutar i eftermiddag.

För mig blir det sista gången jag behöver göra lunch åt bara Ella.

Efter lovat ska vi ju hoppa in i den där mammagruppen, och då behöver jag bara laga mat åt 4 barn en gång i veckan.

Plus åt alla tre av mina på onsdagar då de har halvdag. Men det kommer nog att bli bra.

Det blidde lite foton

Jajamensan, duktiga jag pallrade mig ut på en promenad, på säkert 500m. Mycket hurtigt.

Försökte fota högt och lågt, men min kamera är inte så jävla bra i mörker, så nu har jag fått slänga ca 25 % av alla bilder.

Här är de bästa godbitarna, de som blev över:

Ett körsbärsträd i blom

image98


En jättestor kotte

image99


En hundbajs (den skarpaste bilden bortsett från de tre andra, det säger lite om mina fotokunskaper)

image100


Sist men inte minst, en bit mossa hängades på en mur

image101


Ja, det var ett litet urval av det man kan se här i Frankrike.

Hundbajs är vanligt serni, för här plockar man inte upp efter sin hund. Nej, man kollar var man sätter fötterna istället.

Erkänner att det inte är jordens bästa bilder, men kom igen, det är mörkt ute och jag kan inte ett skit om foto.

Men den med körsbärsblommorna blev jag nöjd med.
Får gå ut och fota dem igen när det är ljust ute, så kancke man kan få en närbild.

Lata Ingeborg!

Jaha ja.

Jag som hade tänkt var duktig och gå på en promenad med Matilda ikväll.

Men hon tänkte tydligen vara ännu duktigare. Hon tänkte ta sig i kragen och springa ett varv serni.

Så här sitter jag ensam på min kammare.

Kanske borde ta fram lite choklad som tröst. Fast jag inte borde.

Eller så kan jag gå ut och fota alla fina blommor jag vill fota. Men nu är det mörkt ute. Men jag har ju blixt. Kanske är värt ett försök!

I så fall kan jag förvarna om att det borde dyka upp lite bilder här snart.

Eller inte. Man vet aldig med mig.

Bortsett från att jag är onyttig to the bone förstås. Det vet man!

http://www.axess.se/web/files.nsf/images/WWWW796KLX/$file/th_Roger%20Scruton%20intervjuas%20av%20Hakelius.gif


Om man googlar på onyttig får man upp den här bilden. Jag tycker att den passade väldigt bra i sammanhanget.

Jag sitter nämligen också här och grimaserar!



Den supersnygga stöveln

Jag kan helt enkelt inte släppa de supersnygga stövlarna. Så fina tyckte jag att de var.

Men jag har verkligen inte råd.

Läs här om du inte vet vilka jag pratar om.

Men nu tänker jag så här va. Det är bara 4 ½ månad kvar tills min födelsedag. Så om någon känner för att köpa de där stövlarna åt mig, och gömma dem i en garderob i ett par månader, så borde det gå bra.

Jag har storlek 5 ½ i converse, så storlek 6 borde nog passa.

Hint, hint.

I'm on the blogghunt

Jag behöver lite bloggar att läsa i.

Roliga och intressanta bloggar.

Inte så mycket "dagens kläder" och titta vilken fin tröja jag inte har råd att köpa inlägg. Det är inte så jäkla intressant.

Gärna politiska bloggar, i alla möjliga riktningar, och bloggar där den som bloggar bjuder på sig själv.

Kom igen, tipsa nu!

vad tycker ni gör en bra blogg förresten? Vad får er att återkomma?

Bloggar som ni gillar kommer säkert jag också gilla!

Jag tror på er, mina kära läsare!

Bort med testiklarna - bedövning onödigt!

Visste ni att man i Sverige tar små griskultingar och skär av testiklarna på dem. När de är små. Och försvarslösa. Ofta utan bedövning, eftersom det inte finns en lag på det.

Veterinärer kan dock bedöva inför detta ingrepp, men då det är dyrt och "onödigt" så skiter många bönder i det.

Allt för att djuren inte ska bli så jobbiga när de växer upp, eller få en sån kallad galtlukt.

Tänk om nån skulle skära av dig dina testiklar/ din livmoder utan bedövning, för att man annars blir så jobbig i tonåren när alla hormoner rasar. Hur skulle du känna det?

I Norge finns det en lag om att man måste ha bedövning när man utför ingreppet. Den lagen borde vi också ha. Dock måste den där utföras av veterinärer.

"I många europeiska länder tillämpas inte ingreppet alls, men okastrerade hangrisar är inte någonting som vare sig uppfödare eller charkuterister vill handskas med i Sverige. Dels blir djuren svårhanterliga, dels riskerar deras kött att drabbas av en frän stank, så kallad ornelukt, vid tillagningen."

Det var ett utdrag ur en artikel från DN som du kan läsa här.

Som tur är så handlar artikeln om att det nu ska startas en utredning om huruvida man skulle kunna ge bönderna möjlighet att själva bedöva griskultingarna.

Självklart är alla veterinärer emot detta, men även om jag kan se risker med att icke utbildade får handera så starka bedövningsmedel, så öppnar det upp för debatt, och jag tror det är ett steg i rätt riktning.

http://www.dafto.com/websites/webb_filer/bildbank/Griskulting.gif

Titta på den lilla krabaten. Skulle du vilja att någon stoppade en kniv i honom på grund av lathet?

Äntligen fick jag min obligatoriska torsdagsfika!

Ja, ja , ja!

Hurra, Hurra, Hurra!

Det är nämligen så att varje torsdag så måste både jag och Jenny vänta i 50 minuter vid skolan, jag väntar iof så flera gånger i vecka, men bara en dag tillsammans med någon.

Och om man går in vid matsalen så finns där ett café. På det här cafét har de sjukt gott kaffe, och ännu sjukare goda pain au chocolat. Hemligheten är att de värmer den lite, så chokladen är lite halvsmält sådär.


 Egenligen tror jag att bara elever och lärare får äta där, men då de äldsta eleverna är 18-19 och det springer omkring 50 olika språk på den där skolan, så kan jag fuska in mig utan problem.

Inte så kul när man är ensam dock, och det är därför jag och Jenny har gjort det till en traditon varje torsdag.

Men! Tre torsdagar i rad har det skitit sig. Min grabb har håltimme och ska hem tidigare, hennes slutar senare, min slutar senare, och nån gång var nån sjuk.

Och då blev det inget skolfika på tre veckor.

Och jag saknade det som tusan! Men idag blev det av i alla fall!

http://images.jupiterimages.com/common/detail/86/23/23042386.jpg

Pain au chocolat är så jäkla gott. Och det verkligen kryllar av dem här. De säljs i bagerier, på cafér, i mataffärer, på McDonalds, överallt!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Jag kommer bli fet på dem.

Det är ju typ bara smör liksom. Men för tusan så gott det är!

Dagens mat

Frukost:

1 glas jos
1 päron
1 macka med camenbert
1 macka med ost och tomat

Lunch:

Bokstavssoppa (tomatsoppa med pasta i)
Baguette med ost och tomat
Efterrätt: Två kakor och en fruktyoghurt

Mellanmål:

2 clementiner
1 banan

Middag:

Potatismos
Några cornichonger, eller vad det nu heter.
Sallad med tomat och avocado, och en vinägrett

Så onyttigt eller nyttigt. Ni bestämmer!

Gossip girl

Är det nån som vet när Gossip Girl börjar sändas igen?

I USA alltså?

När är nästa air, som man säger på andra sidan Atlanten?

Har ju på något konstigt vänster lyckats fastna för den serien... Precis som alla andra svenska tonåringar eller så...

http://img519.imageshack.us/img519/5276/gossipgirlpromo02xh9.jpg

Barbie - nej tack!

Stephane hämtade Theo efter basketen, så jag fick vara hemma längre med Ella.

Vi fördrev tiden med att titta på film. En film som hon valde.

En film om barbie.

Det var bland det värsta jag någonsin sett.

Det var dåliga sånger, dåliga skämt, dåliga animeringar, dåligt manus, dåliga skådespelare, dåliga förebilder, förbannat objektifierande och prinsessäckligt. Jag kan inte komma något endaste bra.


http://www.dvdrama.com/imagescrit2/b/a/r/barbie_merveilleuse_1.jpg

Här ser ni perfektheten själv, den som alla små flickor vill vara efter att ha sett en såndär film. Hon ser helt sjuk ut. Om någon hade sådär stora ögon på riktigt skulle folk skratta! Det är inte naturligt!

Ni kanske ser hur fina animeringen är också...


Men Ella gillar det, så det är bara att hålla käften och sitta bredvid.



Jösses...

Dessa onsdagar.

Man blir helt matt.

Skjutsa hit, förhöra dit, mata här, plocka undan där.

Och till råga på allt så måste jag göra mina franskläxor, plus att jag hade tänkt gå ut och springa.

Men det regnar ute, då är det inte trevligt att springa.

Nån som vet vad man kan träna inne, på en pytteliten yta, som varken låter, ser fånigt ut eller kräver redskap?

Funderar på styrka, men då måste jag ju värma upp på något sätt i alla fall?

Eller det kanske är överskattat med uppvärmning?

Bitarna faller på plats

Åh! Det känns så bra, att så många nu har bokat biljetter för att få träffa mig!

Om exakt en månad så kommer min Theo hit, och jag kan knappt vänta. En månad går så fort, men kan ändå vara så lång tid.

Hursomhelst stannar han i 8 dagar, och han ska bo här på mitt rum.

Dagen innan han åker hem så kommer Clara och Frida hit, och de sover först en natt på vandrarhem, och sedan sover de mellan fredagen och söndagen hos mig.

Stackars familj, det blir en och en halv vecka av mina kompisar i huset!

Sedan i slutet av april kommer farsan och Ami ner, och de ska vara här i hela fem dagar!

I'm so loved!

Åh vad kul det känns att få massa besök hemifrån. Man saknar ju alla och lite till liksom!

I've got to keep in touch with my roots!

Dagens låt

Det här är en låt som växt på mig. Var inte jätteförtjust första gången man hörde den.

Men den spelas på radion ca var 5 minut här nere, och eftersom jag tillbringar mycket tid i en bil, så blir det att jag hör den hela tiden.



The hives - tick tick boom

Färgexempel

På den här bilden ser man den färgen jag funderar på att gå tillbaka till:

image74

På den här bilden ser man hur mitt hår ser ut nu, i färgerna i alla fall, inte frisyren, för nu är den så lång och ful, så den vågar jag inte visa:

image83

Svart är iof också jäkligt snyggt, men är lite rädd att det ser ut som en hjälm, nu när jag inte har långt hår längre...

Vad tror ni, kan jag färga över slingan?

Svart eller brunt?

Ett tag funderade jag på att slå in slingan i folie innan jag färgade, men jag har färgat hemma tillräckligt många gånger för att veta att även om man lyckas vid färgningen, så räcker det med att tvätta håret en gång för att slingan ska bli aldeles grådaskig. Och det känns ju inte så lockande...

En till blondinbild!

Vad konstig min frisyr ser ut på den här bilden.

Kan ju i alla fall meddela att jag står i kåken (vår scoutlokal) med juniorskjortan på mig. Haha, juniorskjortan alltså, den har blivit till värsta interna skämtet!

Åh, jag blir så sugen på att färga håret när jag ser de här bilderna! Jag gillar ju mitt svarta hår, men utväxten börjar bli lång, och det är snarare mörkbrunt en svart numera. Problemet är att jag inte har råd att färga hos frisör, och om jag färgar hemma så blir jag nog tvungen att färga över min blonda slinga.

Men det kanske är värt det, vad tror ni?

Skulle nog färga det mörkbrunt i så fall, så att jag kan börja gå tillbaks till något som liknar min riktiga färg. Kan lägga upp en bild på den färgen strax, jag hade den en stund emellan det blonda och det svarta, om någon minns.


image39

Vad kul det är att kolla igenom alla gamla bilder. Även om bloggen inte ens funnits i ett år så finns det ju en del att hämta ifrån!


Tittade igenom gamla bilder...

...Och hittade den här gamla bilden. Tror att den är tagen sommaren 06, hjälp vad det var länge sen.

Och snacka om att jag hade en annan frisyr. Ibland saknar jag mitt platinablonda svall, men jag fick det ju aldrig fullt så blont som jag ville ha det. Jag ville ju ha det riktigt vitblont, så jag såg ut som en galen vetenskapsman eller nåt.

Men nu är det svart! Fast jag har ju en blond slinga förstås.


image7

Jag undrar föresten varför det hänger en kapsylöppnare i håret på mig...?

Det där dilemmat!

Inatt utsattes jag för ett riktigt dilemma.

Eller inatt och inatt, imorse kanske jag ska säga.

Min väckarklocka ringer kvart i sju varje morgon, och jag går upp vid sju. Så nu vet ni det.

Men imorse vaknade jag kvart över sex och var helt otroligt kissnödig. Eftersom det var så nära tills jag skulle gå upp visste jag inte om jag skulle gå på toa eller inte.

Här är ju de tre scenarion som kan hända:

1. Jag går upp på toa, och går och lägger mig igen. Eftersom jag varit uppe blev jag lite piggare och det tar mig ca 15 minuter att somna om, vilket gör att jag enbart får sova i 15 minuter till, och sedan vaknar bra mycket tröttare och otrevligare.

2. Jag går inte på toa, utan ligger vaken i min säng i en halvtimme och lider av att vara så kissnödig att det nästan gör ont.

3. Jag går på toa, men går inte och lägger mig igen. Det säger sig ju självt, det här är inget bra alternativ. Jag missar ju en potentiell halvtimmes sömn, oavsett om den gör mig tröttare eller piggare! Jag är inte den som hoppar ur sängen så tidigt på morgonen om jag inte måste!

Usch vad jag hatar när man vaknar om nätterna!

Internet är segare än segast

Det är nog dagens sista inlägg nu, det har nästan tagit mig två timmar att komma in på bloggen. Men jag startade om nätverkskortet, så då gick det lite bättre...

Har varit fett onyttig idag, känns inte bra alls. Men men.

Här kommer dagens mat:

Frukost:

½
glas jos
2 mackor med björnbärssylt

Mellanmål

En mandarin

Lunch

Tabbouleh
morotsallad
en kiri (typ brödpinnar med färskost)

Mellanmål:

Två mackor med camenbert
en skål med fiberflingor och mjölk

Middag:

En hemgjord hambörgare, utan kött. Mest bröd, grönsaker, ost och ketchup, men jag lade på bönor också.
Lite jordgubbar också, färska.

Snack:

Chips

Japp. Chips. Sylt. Camenbert.

Inte så bra. Men imorgon blir det nya tag.

Någon som har några bra tips för när suget sätter igång?

Dagens nostalgilåt!

Älska!

Åh så många minnen man har till den här låten.



Sailor moon min vän...

Gårdagens mat

Frukost:

Ett glas jos
2 mackor med ost

Mellanmål:

Ett kex och en mandarin

Lunch:

Tabboulhe
morotssallad med vinägrett

Mellanmål:

Tre dumleklubbor

Middag:

Omellett med bönor, ost och tomat.
Efterätt: Pain au chocolat

Träning: Ett friskispass

Nyttigt eller onyttigt?


Presentation av mig och mitt jobb i Paris

Som jag tror att de festa nog har förstått så jobbar jag som au pair i Paris nu, och jag tänkte berätta lite om det.

Familjen:

Jag bor i en familj med tre barn.

Två pojkar, Alex och Theo, som är 11 och 9 år gamla, och så lillaflickan Ella som är 6 år gammal. Det är mitt jobb att ta hand om dem när föräldrarna inte är hemma kan man säga.

Föräldrarna heter Pia och Stephande. Hela familjen är väldigt trevlig, och jag kände mig välkommen och uppskattad från första stund. Jag har lite av en storasysterroll kan man nästan säga.

Familjen är svensk/fransk, och pratar båda språken, och jag pratar svenska med allihopa. I framtiden kommer nog jag och pappan, som är den franska, börja prata franska med varandra dock.

Var vi bor:

Vi bor i en liten by väster Paris. Vad den heter kanske jag berättar senare, men inte nu. Från byn går det hursomhelst tåg in till Paris, och det tar ca 25 minuter att åka in dit, vilket inte är så farligt. Tågen går ca 1 gång i timmen, och på nätterna på helgerna går det även nattbussar så jag kan komma hem.

I byn bor det någonstanns mellan 5000 och 10000 invånare. Det är en väldigt gammal och pittoresk by, och väldigt gullig. Man behöver verkligen inte vara rädd för att gå genom byn själv när det är mörkt. Byn är byggd kring en kyrka från 1100-talet, och runt kyrkan ligger det lilla centrumet som innehåller en liten mataffär, en slaktare, en bagare, ett postkontor, några frisörer osv.

Mina arbetsuppgifter:

Mest är jag chaufför egentligen. På morgonen hjälper jag barnen att få i sig frukost och ser till att de borstar sina tänder och så, sedan skickar jag dem till skolan.

Ella är för liten för att få äta i skolan, så tre dagar i veckan fixar jag mat åt henne, och äter med henne utanför skolan mitt på dagen. Detta kommer dock ändras efter lovet, som börjar nästa vecka. Jag har nämligen pratat med några mammor och vi ska ta alla barnen en dag istället, så jag får fyra barn varje torsdag.

På onsdagar har de halvdag, så då hämtar jag barnen mitt på dagen, tar hem dem, fixar lunch åt dem och skjutsar dem till diverse fritidsaktiviteter.

Annars hämtar jag dem mellan fyra och fem, och kör hem dem, äter mellis med dem, och börjar läsa läxor med dem.

Närr föräldrarna kommer hem tar de över och jag är ledig, och likaså är jag ledig på helgerna.

Varför au pair och varför frankrike:

Jag har ända sedan jag började läsa franska när jag var 12 velat åka, och bo i frankrike. Jag älskar språket, jag tycker att det är jättevackert, och har det som ett av mina mål med tiden här att lära mig bra franska. Jag gör mitt bästa, och man lär sig fort.

Eftersom jag inte ville ta ett utbytesår på gymnasiet, och inte riktigt har råd att åka hit och plugga så länge som jag vill, så är det att åka hit och jobba som var det kvarvarande alternativet. Dessutom vill jag lära mig om deras kultur, och om jag åker som au pair så får jag ju verkligen bli en del av kulturen.

Dessutom är det en bra merit, en rolig och annorlunda upplevelse, och en erfarenhet för livet.

image79

Ungefär såhär ser jag som skriver ut.

Eller jag gjorde det i Januari, innan jag åkte hit i alla fall.

Om det är mer saker ni undrar över så är det bara att fråga!




Det här blir min dag!

Idag ska jag bara ta det lugnt. Egentligen är ju tisdagar den enda dagen bortsett från helgerna då jag har tid att åka in till Paris, så jag brukar försöka göra något.

Men idag var jag så trött, och kände att jag behövde en stund för mig själv utan barn som avbryter, stress, saker som ska hinnas fixas osv.

Har dock uträttat ett litet ärende.
Jag och Jenny kom fram till att vi ville läsa en bok på franska, och sen kanske diskutera den och skriva någon kortare text om den, så vi pitchade idén till vår lärare igår. Han var på och visade en bok som var bra.

Le petit prince, heter den, och är tydligen översatt och rätt känd i sverige också. Det är en barnbok, eller ungdomsbok egentligen, men den är bra för vuxna också. Så språket är ganska lätt.

Så nu på morgonen har jag varit och köpt två exemplar av boken, ett till mig och ett till Jenny.
Var i en skiiitstor bokhandel ganska nära vårt hus. Och när jag säger skitstor så menar jag verkligen skitstor. Jag gick vilse där inne typ tre gånger på en halvtimme.

De hade inte bara böcker, utan småprylar, smycken, garn, pennor och block och sånt, och en massa annat. Det var ganska intressant faktiskt.

Så köpte jag en nagelfil också, men inte på bokaffären...

http://gutenberg.net.au/ebooks03/0300771h-13.jpg

Här har ni den lilla prinsen i egen hög person!

Blött hår och franska instruktörer

Haha, det är roligt, skillnaden på passet mellan den franska och den svenska instruktören. Friskispasset alltså.

Båda har ju gått friskis egna utbildning, i sverige, så det är inte däri skillnaden ligger. Det är även svårt att peka på var skillnaden var. Det var liksom... mer flummigt, mer dansigt, färre men konstigare rörelser.

Jag med min otroligt dåliga kordination hade otroligt svårt att hänga med.
Det händer dock rätt ofta, men det var ovanligt mycket tycker jag nästan.

Jaja, svettig blev jag i alla fall!

Så nu har jag kommit hem och duschat av mig. Det jobbiga är nu att jag inte kan gå och lägga mig med blött hår. Jag hatar att sova med blött hår, och dessutom ser jag ut som ett monster när jag vaknar om jag gör det.

Och inte har jag nån hårtork heller... Nä, jag får helt enkelt sitta här och vänta tills håret torkar!

Men jag kan ju roa mig med att svara på alla era otroligt gulliga kommentarer i förra inlägget. De värmer verkligen! Fortsätt så!


Jag är för jävla bäst!

Mitt utvecklingssamtal är nu avklarat

Bra saker som sades om mig:

  • Ansvarsfull
  • Frågar när det behövs, i nya situationer, men hanterar även situatiner bra själv
  • Tar initiativ
  • Pratar mycket med barnen, så de får öva på sin svenska
  • Kommer ej försent
  • Flexibel
  • Trevlig och glad
Negativa saker som sades om mig:

  • Ingenting
Däremot så sade dem att jag är den bästa au pairen de någonsin haft, och jag är den tredje eller fjärde, lite osäker. Pia sade även att jag hade många fina egenskaper, som gjorde att jag passade utmärkt som au pair, men som också skulle göra att jag går långt i livet. Och hon har erfarenhet, så hon vet nog vad hon pratar om.

Dock är det så att Stephane är mellan jobb, så just nu är han hemma mycket, vilket gör att jag aldrig är ensam hemma, och att han kan hjälpa till och avlasta mig lite, men i mars börjar han på sitt nya jobb, och då kommer arbetsbördan gå upp lite. Men samtidigt kommer jag få huset för mig själv, och inte behöva tänka på var bilen är och vad han tycker och tänker hela tiden. Så det är på plus och minus.

Jag är för jäkla bäst!

Säg grattis till mig nu allihopa!

En riktig proteinbomb!

Japp, ikväll kände jag för en riktig proteinbomb. Så det blev det också!

En omellet fylld med tomat, bönor och ost. Serverad med en avocado.

Det var supergott!

The image ?http://www.anrell.nu/kokbok/agg/omelett_rakstuvning_b.jpg? cannot be displayed, because it contains errors.
Det är inte min omelett på bilden. Men det hade kunnat vara det. Om jag hade kommit på den ädla konsten med hur man får en omelett hel. Tror dock att det kan ha att göra med att jag alltid har lite ägg och mycket grönsaker och så i. Det är ju den godaste delen!

Nu är jag mätt som en tok, tur att träningen inte börjar på 2 ½ timme.

Det är lite jobbigt att jag måste äta så tidigt innan dock. Egentligen tänkte jag göra mat som jag bara kunde värma upp lite senare, men en omelett är ju godast färsk, så det blev så.

Annars måste jag från det att barnen kommer hem, vilket är nu, hinna göra läxor med dem, få i dem mellis, se till att de gör allt de ska, byta om och göra mig i ordning. På två timmar, och eftersom att den första timmen blir upptagen av barnen, och att jag inte vill äta för nära träningen, så har jag inte tid att laga mat under den perioden.

Äta kan jag dock göra, medan barnen käkar mellis. Det funkar också!

Snart är mitt utvecklingssamtal... Pirrigt!


Dags att fixa i ordning lite middag!

Det är skönt att för en gångs skull enbart laga mat till mig själv. Då kan jag ha på kryddor!

Blir nog resterna av tabboulhen jag åt till lunch, med nån bönröra till! Gott!

Äntligen lite proteiner!

Haha, nej så farligt är det inte. Det går ganska bra i alla fall.

Hemma är det rätt lätt.
Det är när man går ut som det blir problem.

Vegetarian är inte ens ett begrepp i frankrike, det börjar komma och bli vanligare dock. Men många vet inte ens vad det betyder.

Det är bland annat därför jag börjat äta på donken igen.
Hemma äter jag alldrig på donken, gillar inte vad de står för, vad de gör med miljön och hälsan, hur mycket det kan påverka på den internationella marknaden osv. Men här måste jag förbise sådant, annars får jag inget att äta!

På donken kan man åtminstone avbeställa köttet. De flesta ställen har inte vegetariska alternativ, eller möjligtvis en macka med ost och tomat, vilket blir jäkligt tråkigt i längden.

Igår, när vi var på marknaden, som ändå ligger i utkanten till paris, blev vi sugna på falafel. Det fanns säkert 10 olika kebabställen där, och 5 olika halalslaktare, så man kan ju gissa på att det var mycket människor med härkomst från nordafrika eller mellanöstern där.

De flesta som jobbade på kebabställena visste inte vad falafel var. Efter att ha letat i minst 10 ställen gav vi upp, och gick till donken, för där fanns det så jag kunde få ett vegetariskt alternativ.

Tråkigt men sant!

http://bbkld.com/blog/wp-content/uploads/2006/11/mcdonalds1.jpg


Här har ni en bild som jag tycker representerar mycket av det donken står för.

Plus att den är rolig...

Roligt klipp!

Stephane (barnens pappa) ska hämta barnen idag, så jag kan chilla hela eftemiddagen. Jätteskönt!

Då har jag tid att fixa en riktig middag åt mig innan träningen.

Så ska jag ha en "utvecklingssamtal" med mamman också, så vi får se vad som funkar bra och inte.
Bra att få veta, även om jag är lite nervös... Wish me luck!

Innan dess ska jag ha lite av en perfekt eftermiddag dock. Bara chilla. Jag har ju min dumleklubba!

Och så har jag det här:




Den här serien är så brilliant. Det finns typ inga tråkiga delar av den. Den är bara för rolig. Jag kan inte få nog av den!

Godaste nånsin!

Det spelar ingen roll hur mycket jag försöker. Så länge det finns dumleklubbor på mitt rum så måste jag äta lite grann...

Men nu försvinner den sista strax!

The image ?http://www.cybercandy.co.uk/acatalog/2196.jpg? cannot be displayed, because it contains errors.

Tur att det inte finns flera sen. Och att jag ska träna ikväll, ger mig lite bättre samvete...

Men det är ju så gott!

Gårdagens mat

Tänkte ge det ett försök. Här är gårdagens mat. Döm själva hur nyttigt det blev.

Frukost:
2 mackor med ost och tomat, ett glas jos, och en halv croissant.

Lunch: Bigmac utan kött + pommes på donken.
Efterrätt: En halv beignet med nutella

Middag: Fyra pannkakor med sylt/socker

Jag är väl sådär halvnöjd. Inte så nyttig mat, men jag smååt inte i alla fall!

Scrubs

http://www.scrubs-fr.net/images/elements/scrubs.jpg

Den här serien är så jäkla bra!

I love every minute of it!

Dagens humor

image457

Hahahahahahaha!


Dagens låt

En liten mellow låt såhär på kvällskvisten...


Paolo Nutini - Autumn

Usch... Nu kommer den här obligatoriska delen av varje söndag då jag måste sätta mig ner och göra mina franskläxor inför imorgon. Ska sätta på lite skön bakgrundsmusik, och ta tjuren vid hornen. Det är nog bäst det...


En liten presentation...

Jag kom på att ni kanske egentligen inte vet så mycket om mig, och framförallt hur jag har det här i Paris.

Om familjen, om staden, om mig osv...

Så jag tänkte knåpa ihop en liten presentation, främs av min situation i Paris, som au pair dårå.

Om ni har några frågor så kan ni ju slänga in dem, så kanske de kommer med. Om ni inte har det så kanske jag kan komma på lite själv.

Så nu har ni något att se fram emot. Cliffhanger, huh?

Dagens inköp!

Det blev lite grann ändå, men inte så mycket pengar.

Jag köpte:

  • En svart kofta (inte riktigt som jag ville ha den, men den duger)
  • En prickig klänning som nu när jag kom hem visade sig vara alldeles för liten.
  • En bok på engelska, så jag har nåt att läsa medan jag väntar på barnen.
  • En såndär stärka naglarna - lack. Tänkte det kunde vara kul att prova.
Sammanlagt blev det 5 euro, vilket kändes helt ok.

Marknaden var väldigt speciel. Det var bara högar med saker. Det var alltså ett bord, och på bordet ligger en fet hög med saker, och så är det till exempel "allt för 1 euro". Så får man rota, och slåss med alla andra för att hitta något.

Med andra ord måste man gå dit med lite energi för att orka leta, annars går det inte.

Så provade vi en beignet också. Det eller crepes är vad fransmännen äter på fettisdagen/ Mardi gras.

Det var lite som en munk, fast man skar upp den och lade nåt i. Vi körde på nutella. Det var gott!

http://img410.imageshack.us/img410/6716/dscn1600mm2.jpg

Med andra ord är det nästan precis som en munk...


Dags för marknad

Idag ska jag och Jenny till en marknad vid Porte de Montreuil. Den ska vara jättebillig tydligen.

Jag hoppas på att hitta en svart kofta, jag har en nu, men den sitter fult, och har hål i sig. Så det är nog dags för en ny...

Solen skiner idag, så det är perfekt väder för en marknad. Hoppas att jag hittar bra saker bara.

See you later alligators!

Hur man gör barn nöjda

Barnen var verkligen jättesnälla, och det blev inga problem alls.

Först gjorde jag köttbullar med lingonsylt och potatismos åt dem. Jenny hjälpte mig, hon åt middag här, sen åkte hon till festen och kom tillbaks på natten och sov här. Hon bor ju inte vid nån station så...

Alla barnen åt av allt! Framsteg!

Sen var det gummibjörnar, marabouchoklad och chips framför simpsonsfilmen. Den minsta fick jag gå upp och lägga mitt i filmen, och läsa en bok för. Mellangrabben gick och lade sig själv när filmen var slut, och jag och den äldsta stannade uppe och kollade på några avsnitt från Simpsonserien.

Jag tror att både jag och barnen var nöjda med kvällen.

Dock gick de två yngsta och lade sig i föräldrarnas säng, de sa att de fick det, och när föräldrarna kom hem så låg jag och sov. så vi får väl se om det var galet av mig, men barnen blev i alla fall glada av att få sova där, så det blev ju lättare igårkväll.

Hur man gör barn glada = http://livefromsweden.files.wordpress.com/2006/09/kottbullar.jpg  +   The image ?http://www.simpsonsweb.com/promo-card/movie_poster_16.png? cannot be displayed, because it contains errors.


Onyttig igen!

Japp. Sådan blir dagen.

Barnen måste ju skämmas bort lite, så det blir först köttbullar till middag, och sedan blir det chips och choklad och film. Då kommer de somna gott sen.

Eller så kommer de bli helt sockerstinna, och knäppa i bollen.

Så länge de är glada imorgon bitti så är jag nöjd!

Undrar vilken film som alla kan tänkas vilja se bara. Svårt!

Supersnygg stövel!

Inte ofta jag tipsar om kläder som jag gillar, men här kommer det. Den här stöveln är så jäkla tuff! Vill ha! Åh vad jag vill ha!



Du kan titta närmare på stöveln om du klickar här.

Thank you Theo, for showing me this awesome boot!

Jag har ett enormt habegär just nu. 95% går till den här stöveln ungefär. Resterande 5 riktar in sig på en pain och chocolat. Jag tror jag springer ner till bageriet jag.

Hemma från badet!

Har fått en lätt huvudvärk, vilket är konstigt då jag väldigt sällan har det. Har tvingat i mig två glas vatten nu i alla fall, så jag hoppas det går över.

På badhuset var det trevligt. Jag simmade en dryg km, vilket var både skönt och nyttigt.

Dock hade de inga ordentliga omklädningsrum. Ett stort rum med massa bås i, så man fick gå in i ett bås och byta om. Och sen så fanns duscharna precis vid bassängen, delade mellan män och kvinnor och så att man såg dem från bassängen.

Så man ville inte direkt slita av sig badkläderna och tvätta håret. Så jag ska hoppa in i duschen här hemma strax istället.

Snart kommer jag lukta kokos igen... Mmm...

Badhuset!

Här ska det till badhuset åkas!

Wiihoo!

Jag ska simma omkring som en galning i min rosa, numera antagligen för lilla bikini. Det kommer bli bra.


http://img400.imageshack.us/img400/1880/bikini2be.jpg


Jag kommer nog förhoppningsvis se bättre ut än sådär dock. No offence lady...

Dagens idag.

Idag blir en lugn dag. På gott och ont.

Har tillbringat morgonen med att sova ut. Det var skönt, må ni tro!

Tror att jag ska åka och simma med Jenny i eftermiddag, om vi hinner. Hoppas det, för det vore skönt!

Kvällen däremot är den jobbigast delen.

Jag ska vara barnvakt.
Föräldrarna frågade i typ måndags om jag kunde tänka mig att sitta barnvakt på lördag, eftersom de frågat mamie så många gånger och inte vill fråga igen nu.

Jag ville vara snäll så jag sa ja.
Tänkte att jag kunde festa på fredagen istället, och att det kunde vara skönt med en kväll hemma. Två minuter senare fick jag en inbjudan till en fest på fredag. Två av mina Pariskomisar fyller år, och ska ha åttiotalsfest. Kommer bli en jädra hejdundrande fest.

Som jag inte kan gå på!

Och jag som redan ägde leopardprickiga tights och en bowie t-shirt. Jag hade varit snyggast där!

The image ?http://butik.skrattkammarn.se/images/donna%20copy.jpg? cannot be displayed, because it contains errors.

Som tur är kommer det nog fler fester. Dessutom har folk kameror, så jag kan se hur alla såg ut!

Turkisk restaurang!

Assoce tror jag den hette, och den kan jag verkligen tipsa om, ifall ni kommer hit och vill ha turkisk mat. Dock var där inga låga bord och vattenpipor, utan det var en vanlig restaurang. De var väl antagligen tvungna att sluta med det nu, då det vid årskiftet infördes en lag med förbud om rökning på offentliga platser, samma som i sverige.

Gick väl på 30 euro ungefär, men då fick jag trerätters, med vin till och gav nästan fem i dricks, så det är ju inte så jäkla farligt.

Han som jobbade där, servitören var jätterolig. Han fick en verkligen att känna sig välkommen. Frågade var man kom ifrån, och pratade på. Han sa att han tyckte vi pratade jättefort på svenska, men man tycker väl att alla som pratar helt okända språk pratar fort kanske...

Vid elvatiden kom det in en såndär gubbe som säljer rosor, och först ville vi inte ha, men sen bjöd servitören oss på varsin ros!

Min är vit.

Maten var god den med. SSpeciellt lyckades jag beställa in en höjdare till förrät. Nånslags aubergine som var grillad eller nåt, med peppar och så, och täckt av youghurt med massa vitlök i. Sjukt gott!

Varmrätten var en gryta med nån slags gryn som jag inte riktigt vet vad de heter till. Som couscous men större typ. Den var helt ok, men den nådde inte upp till förrättens standard.

Till sist blev det klassikern baklava. Det är så gott! Otroligt sött men otroligt gott!

Till kalaset delade vi på en flaska vitt vin, turkist vitt vin. Minns tyvärr inte vad det heter för det var också väldigt gott.

http://z.about.com/d/portlandor/1/7/T/0/-/-/nicholas_baklava.jpg

Ser det inte gott ut?



Verkar bli restaurang ikväll!

Jenny och Sofie kommer hit om en halvtimme, och då ska vi in till Paris för att få i oss lite middag!

Sofie hade läst om nån turkisk restaurang, med god mat och vattenpipor, till ett bra pris. Det låter awsome!

Hoppas att ni allihopa får en bra fredagkväll!

Dagens låt!

För att matcha min T-shirt!


David bowie - China girl

I love this song!

Min fina bowie-tröja!

Nej det här är inte ett modeinlägg!

Det är bara jag som fick en jättefin tröja av min pojkvän på hans födelsedag. Haha, ironiskt jag vet, speciellt när han fortfarande inte fått något av mig! Men det kommer, jag lovar!

Hursomhelst är denna superduperfina tröja köpt i Thailand!

image97

Jag vet att det är en urdålig bild!

Egentligen är den mer rosa än vad den ser ut, men ljuset var så konstigt så det gick inte!

Hur Ingeborg är inte den här tröjan??

I'll tell you, it is all Ingeborg!


Perfekt att sova i, eller mysa i, då den är lite stor...

Igår var bloggen inte min bästa vän!

Tre anledingar:

  • Jag var trött och hade mycket att göra (inte)
  • Internet var helt fantastiskt segt
  • Jag kom inte på något vettigt att skriva
Dock kan jag meddela att jag inte ens klarade av en vecka av nyttigt ätande.

Fy på mig!

Men jag har en idé!

Jag har sett att det finns massa bloggar som lägger upp vad de äter varje dag. Inte alltid (no offense) det intressantaste att läsa, så länge det inte går ut på att man själv sitter i samma sits.

Men!

Om jag skulle lägga ut allt jag åt varje dag, och då menar jag ALLT, då skulle jag säkert inte våga äta massa onyttiga saker. Sålänge jag inte fick för mig och ljuga förstås, men det skulle jag aldrig göra.

Så om det skulle komma ett inlägg om dagen, med min mat, som de som inte är intresserade slapp läsa, vad skulle ni tycka då?

Tror ni det skulle hjälpa?

Hej dagboken

Idag har varit en bra dag. Den började som vanligt med att jag gick upp och hjälpte barnen med frukosten och så. Sedan hade jag franska, det gick också bra.

Eftesom Alex ska träffa nån snubbe med sin klass nu i eftermiddag, så fick jag extra ledigt också!

Hoppas jag får en skön kväll!

Tack och hej - leverpastej


Jag är helt enkelt inte lika bra på att skriva dagbok som Bert. Tusan!

Mysko hemsida!

Det var min bror som hittade den åt mig. Bland det sjukaste jag sett.

Jag hoppas det är ett skämt!

Människor som vill vara delfiner, och göra tidelag accepterat?

Gå in här.

Dagens bra och dåligt!

Idag har jag haft en produktiv dag. Har hunnit med massa saker.

Bra saker:

  • Städat + dammsugit mitt rum och badrum
  • Tvättat tre tvättmaskiner, en vit, en rosa och en med lakan och handdukar
  • Gjort mina franskläxor
  • Lagat mat från scratch till barnen, som åtminstone uppskattades av två
  • Skött mina arbetsuppgifter ovanligt bra
  • Fått barnen att lyssna lite mer på mig
  • Joggat i 20 minuter
Dåliga saker:

  • Spenderat för mycket tid framför datorn
  • Glömt ta med frukt till Alex mellan hans träningar, vilket jag hade lovat
  • Ätit både mandelmassa, chokladpudding och en madeleine. Plus massa ost. I onödan.
  • Glömt att lägga ett kort på posten.
Jag tänkte börja försöka äta litte nyttigare. Förut hade dagens matvanor inte bekymmrat mig, men så hade jag inte ätit hemma i sverige. Här är frestelserna fler, och tillfällena likaså. Så jag började äta väldans mycket.

När jag fick för mig att jag återvänt till puberteten, och få massa finnar på ställen där jag inte haft finnar sen jag var 14 insåg jag att det kanske började gå till överdrift. Nu ska jag försöka göra så att jag på lördagar får äta vad jag vill. Resten av dagarna ska jag göra mitt bästa för att inte småäta, och välja nyttigare alternativ.

I'm gonna last a week!

Barn och deras mat.

Jag hade lagat lunch. Eftesom ingen varit och handlat sen i fredags var utbudet inte så stort, men jag lyckades ändå knåpa ihop en, enligt mig, mycket god gryta.

Det enda som saknades var kryddorna, och det vill barnen inte ha.

Till grytan serverar jag couscous.

Minstingen ska på dans innan lunch, så jag vet inte hur det går med henne.

Mellanungen lyckades jag få att smaka lite, och då visade det sig att han tyckte om grytan och tog massor.
The image ?http://www.crispywaffle.com/images/tn_couscous2.jpg? cannot be displayed, because it contains errors.
Den äldsta vägrade smaka. Han ville inte ens ha couscous. "Jag tycker inte så illa om det, men jag tycker det finns godare saker". Han ville ha cornflakes. Jag tvingade i honom lite couscous i alla fall, och sen fick han cornflakes.

Och den där itvingade couscousen var en prestation. Det var tjat, och det var gnat, och det var sura miner.

Jag blir knäpp. Barn ska äta den mat man ger dem, så länge det inte är pga av antingen allergi eller att de verkligen inte tycker om nåt. Men det vet de ju inte förrän de har smakat.

Tyvärr är det dock inte min roll att uppfostra dessa barn. Jag kan bara följa de riktlinjer föräldrarna sätter upp.

Däremot, något som jag är riktigt stolt över är att jag fick de båda äldsta att både äta, göra sina läxor och städa sina rum innan datorerna åker på.

Det är en riktig prestation det!


Min konstiga dröm!

Inatt drömde jag en mycket konstig dröm.

Jag var på fest med mina kompisar. En hemmafest, med jättemycket folk. Vi satt typ bara och hängde.

Då kommer det fram en okänd snubbe och tycker att jag ska hänga med hans kompisar istället. så jag går dit. Jag blir utmanad på c
shottävling av hans kompis.

Den går till så här. Vi har en mugg med massa lappar i. Man ska dra en lapp. På lappen står en utmaning eller uppgift. Om man klarar den får man ta två shots. Om inte, får man ta en ny lapp. Och vi har kanske 20 shots var som vi ska få ner. Den som är klar först vinner.

Men... saken är den att shotsen är inte riktiga shots. Det är träklossar. Cylinderformade träklossar i fina färger, såna som barn leker med. Så jag satt i min dröm och svalde träklossar.

http://www.teckenhatten.com/images/klossar.JPG

Som den röda klossen i mitten var dom, mina "shots".

Vad tror ni det betyder?



Strejken är över!

Nu ni, igår tog den slut. Strejken bland författare och manusförfattare i USA. Så nu kommer nog serierna igång snart igen!

Skönt!

Enligt DN var själva oscarsgalan hotad av strejken.
Men nu är faran över.



Sacre Coeur

Idag var jag i Sacre Coeur. Solen sken och fåglarna kvittrade, och parken där utanför är bland de underbaraste ställena i Paris. Att bara sitta och njuta av utsikten och värmen, oslagbart!

Bilder från mig kanske kommer, men här kommer en som jag hittade på google.

The image ?http://photos.jemenvol.net/img/23/sacre-coeur-004.jpg? cannot be displayed, because it contains errors.

Även om jag inte är det minsta religös, måste jag säga att detta är en otroligt vacker och maffig katedral, och det är verkligen något att se, så vacker och gammal som den är.

Dock förstörde "giftshopen" inne i kyrkan intrycket något... Blev lite för comerciellt för min smak då...

Jag hann köpa mappar också, så nu kan jag få ännu bättre ordning på rummet!

Så var vi i den svenska affären också. Den ligger precis vid Pigalle, ni vet där alla sexaffärerna är. Moulin rouge och så.

Hursomhelst hittade jag många trevliga saker i affären. Dumleklubbor, och bäst av alla QUORN. Som jag har saknat det. Haha, nä så farligt är det inte. Tror att jag lyckades övertyga hon som driver affären om att ta in lite sojakorv också. Det vore grymt!

Det är svårare att få i sig alla näringsämnen här än hemma.
Dels för att det inte finns "köttersättningsprodukter" vilket innebär att varje gång jag vill ha mat måste jag laga värsta grejjen, finns inga genvägar om man är trött en kväll. Dessutom är inte alla barn så stora på bönor och linser, och jag måste göra mat som de äter också.

Men jag gör mitt bästa!

Dagens låt!

Den här låten spelade min fransklärare för mig igår.

Jag tänkte, hmm, kanske nåt för bloggen...?

Sedan spelades den i en långsam version till avslappningen på friskispasset.

Jag tror ödet vill att ni ska höra denna låt, som uppenbarligen är väldigt känd i frankrike.



Hugues Aufray - Santiano

Låten handlar om en sjöman som åker till San Fransisco för att tjäna pengar, och måste lämna sin älskade hemma. Trots att han är ledsen för det, är han stolt över att få jobba på ett så fint skepp, och han lovar att ta med guld och presenter, och gifta sig med henne vid sin återkomst.

Här är texten:

C'est un fameux trois-mâts, fin comme un oiseau,
 Hisse et ho, Santiano
 Dix-huits noeuds, quatre cents tonneaux,
Je suis fier d'y être matelot.

R Tiens bon la barre et tiens bon le vent,
Hisse et ho, Santiano
Si Dieu veut, toujours droit devant,
Nous irons jusqu'à San Francisco.

Je pars pour de longs mois en laissant Margot
 Hisse et ho, Santiano
D'y penser, j'avais le coeur gros
En doublant les feux de Saint Malo.

On prétend que là-bas, l'argent coule à flots
Hisse et ho, Santiano
On trouve l'or au fond des ruisseaux,
J'en rapporterai plusieurs lingots.

Un jour je reviendrai, chargé de cadeaux
Hisse et ho, Santiano
 Au pays, j'irai voir Margot,
À son doigt, je passerai l'anneau.

R' Tiens bon la barre et tiens bon le vent,
Hisse et ho, Santiano
Sur la mer qui fait le gros dos
Nous irons jusqu'à San Francisco

Wow blogg.se

Igår var ni segare än avnligt. Tog mig 10 försök att logga in. Sedan när jag tryckte på skapa inlägg, så loggades jag ut. Tre gånger. Sedan när jag väl kom fram och skrev ett inlägg och sklle publicera det, så loggades jag ut. ca 7 gånger.

Sedan hakade firefox upp sig.

Skärpning!

Strejk!

Jaha så var det ja! En strejk i Hollywood. Jäklans manusförfattarna kräver saker. Säkerligen med all rätt.

Hoppas det löser sig snart!

För övrigt åt jag just frukost till middag.

Trots att jag redan käkat både frukost och lunch idag. Men jag måste ju käka innan familjen på måndagar, och jag pallade verkligen inte att laga mat.

Mitt nyttiga jag åt detta:

  • En bit broccoli
Men eftersom mitt nyttiga jag är på strejk tillsammans med manusförfattarna, så blev det bara en tankebroccoli.

Mitt onyttiga jag åt:

  • Två ostmackor (vitt bröd, men med frön i, bästa som går att få tag på)
  • en björnbärsyoghurt
  • En skål cornflakes med mjölk och kanel
  • två glas jos
Det innehåller nog alla proteiner jag behöver efter träningen, eller vad tror ni?

Min morgondag!

Imorgon blir det nog inte så mycket bloggande för min del. Har massa att göra.

Först är det, precis som alla andra måndagar, så att jag skjutsar barnen till skolan, och därefter åker jag till franska. Sedan tillbaks till skolan och äter minstingen. Sedan brukar jag åka hem, men inte imorgon, för då ska jag hem till Anna för en fika. Sen ska jag hämta barnen på skolan, och då åker vi hem. Sedan ska jag dock iväg igen, för jag ska till friskis och svettis.

Kommer bli en påfrestande, men rolig dag!

Får se om jag hinner blogga alls, men annars vet ni ju vad jag gör nu.

Appropå salamandrar, Jag har tänkt på att det verkar som om många serier bara slutat sändas nu, och det är ju konstigt om alla serier har slut på säsongen precis nu. Hörde något rykte om strejk i LA, men vet inget om det.

Någon som vet?

Min toalett!

Tadaaaa!!







Klicka på bilderna för att göra dem större

Jag hoppas ni ser vad det föreställer. Det är den utlovade toaletten. Den är ungefär lika stor som en garderob, och bakom salongsdörrar.

Inte vidare skyddat...

Som tur är finns det två vanliga toaletter i huset, som jag får använda hur mycket jag vill!

Tillbaks från Ikea!

Det var verkligen ett välbehövt besök på Ikea, då jag har längtat efter ett sätt att göra mitt rum mer personligt, och dessutom mer och bättre förvaringsutrymme.

Så som det såg ut när jag kom fanns det en garderob, med både hyllor och en stång för att hänga kläder. Och ett jättelitet nattygsbord, med en liten låda under.

Det innebär att alla mina kläder är safe. De får plats. Skor och så också. Men resten, saker, grejjer, finns det ingenstanns att lägga. Mobilladdare, datorsladdar, kartor, böcker, smycken, solbrillor, tidningar, allt som inte går att hänga på en galge var helt enkelt dödsdömt.

Men inte nu längre.

Dels köpte jag en såndär sak som man hänger på galgstången, med en massa fack i, där man kunde ha små lådor och skor och sånt. Så fler kläder fick plats i garderoben, fler skor, och dessutom kunde jag lägga saker som brillor, smycken, mössor och sånt i lådorna. Så nu hamnade alla accesoarer bland kläderna.

Och så blev det två kartonger med fina mönster att ställa under sängen. Den ena har jag utnämnt till elektroniklådan. Där kan jag ha datorväskan, och alla sladdar, batteriladdare, kameragrejjer, mobilladdare och allt som hör till.

Den andra blev matlådan.
Nu kommer det låta som om jag är glupsk, och det beror på att jag är det. Jag får ju mat, alla tre måltider om dagen, av familjen, plus att jag får gå och ta vad jag vill ur deras kyl, och köpa mat till mig själv på deras kort osv. Men om jag är sugen på chips eller godis, eller kanske vin och sprit, så känns det inte rätt att köpa det på kortet. Iof har de sagt att om jag blir sugen på chips får jag köpa det, men det känns inte rätt att de ska betala för saker som jag fick betala hemma. Mat och sådant betalar de dock. Så nu hamnar allt jag köper för egna pengar i den lådan.

Nu ligger det tre påsar lantchips, och två marabouchokladkakor där. Kommer nog ta ett tag att käka upp allt. Men som jag skrev innan, när man väl hittar svenska saker så gäller det att passa på. Och i Ikea i utlandet finns det alltid en liten matavdelning med svensk mat, så jag passade på.

Köpte köttbullar till barnen också, men de betalade inte jag för!

Nu är allt som saknas innan jag kan börja få riktigt bra ordning på mitt rum några mappar där jag kan sortera papper och liknande. Dels har jag ju massa viktiga papper, som mitt kontrakt med familjen och flygbiljetter och sånt, men jag har även sjukt mycket franskapapper. Sisådär ett kilo!

Som tur är har jag ju i alla fall ett eget badrum. Ingen egen toalett dock, men ändå. Eget handfat och badkar. Och därinne finns några hyllor, så allt smink och schampoo och tvålar och krämer jag äger finns ju där. Så det är skönt.

Sådärja. Nu vet ni lite mer om hur jag bor. Förlåt om det blev mycket att läsa, men ni tycker säkert att det är intressant.

Toaletten är för övrigt väldigt intressant. Borde ta lite bilder på den och lägga upp, första gången jag såg den skrattade jag i säkert 10 minuter. Så det kanske kommer om och när jag orkar!

Ikea och Harry Potter!

Igår så åkte jag till Jenny. Båda var relativt trötta och ville ha en lugn kväll.

Först så käkade vi pasta med tomatsås, sedan såg vi på Harry Potter fem. Det var precis vad jag behövde.

Dessutom så hade jag kommit över en halv påse ostbågar, något som inte finns i frankrike. Det var mycket gott!

Det är konstigt hur man kastar sig över allt svenskt när man är här, bara för att man inte vet när man kan få det nästa gång. Även om man knappt saknar den saken, så vill man passa på.

Man vill nästan bada i allt som är svenskt!

The image ?http://modigh.webblogg.se/images/doodles_1180384167.jpg? cannot be displayed, because it contains errors.

Såhär kanske jag slutar om ett par månader... Man kan aldrig veta!


Och så finns det såklart massa saker som man saknar också! Jag saknar tillgången på quorn och andra vegetariska produkter till exempel.

Nu ska jag i alla fall åka och plocka upp Jenny, för vi ska bli ännu svenskare och åka till Ikea. Jag måste köpa galgar!

Emile Zola

En härlig promenad blev det, trots att solen gått i moln.

Hade tänkt gå in mina nya ballerinaskor, men de gick inte på fötterna när jag hade tjocka The image ?http://www.cahiers-naturalistes.com/images/A07%20Zola%20a%20Medan.jpg? cannot be displayed, because it contains errors.bomullsstrumbyxor på. Inte så konstigt när jag tänker efter. Barfota sitter de dock perfekt!

Eftersom jag ville ha ett mål på min promenad så bestämde jag mig för att gå till Masion d'Emile Zola, som ligger i grannbyn. Jag har sett skyltarna och tänkt gå dit, så nu var ju ett perfekt tillfälle.

Det är typ tre km dit, eller två i alla fall, inte helt säker, mitt "ögonmått" är inte det bästa. När jag väl kom fram var väl klockan ungefär fem. De hade stängt för fem minuter sedan!

Bilden föreställer Zola där han sitter på en bänk i sin hemby, Médan, som är min grannby.

Tusan!

På vägen tillbaks gick jag dessutom förbi grannbyns stora kyrka. Nästan alla byar häromkring är byggda kring gamla kyrkor, dom är så vackra. Den som är i min by är från 1100-talet, och även om jag inte varit inne än, så är den jättevacker från utsidan.

Tror ni man fick gå in och titta i den grandiosa katolska superfina gamla kyrkan eller?

Nej!

Det blev alltså ingen kultur för mig idag.

Fast jag ska ju titta på film med Jenny senare... Det är ju också kultur...


Är alldeles seg.

Alldeles för seg! Känns som om jag slappar bort hela dagen, men pallar inte att göra något.

Saken är ju att det finns så jäkla mycket att se och göra i Paris, så det gäller att hinna med allt innan jag åker hem.

Som tur är så är jag inte bakis i alla fall.
Det hade gjort det ännu värre. Men seeeg!

Jaja, nu ska jag ta ett härligt kokosdoftande bad, och hoppas att jag blir lite frächare och piggare av det. Så ska jag se vad som går att hitta på ikväll!

The image ?http://www2.arnes.si/~sspsskva/R07/tpar/kokosNaKrozniku.jpg? cannot be displayed, because it contains errors.

Jag skulle vilja hitta världens största kokosnöt. Så stor att jag kan använda den som badkar.

Då kan man snacka om kokosdoftande bad!

The validation

Den lilla visade just det största mått på uppskattning jag fått sen jag kom hit.

Jag står i köket och fixar frukost åt mig själv. Då kommer hon springandes och lägger armarna om mig i världens bamsekram.

Men tro inte att det slutar där.

- Vi måste göra klart den där grejjen också.
- Vilken grejj?
- Den där boken som vi började läsa, som du sa att vi skulle fortsätta med. Det som jag måste läsa varje dag. Du måste göra det med mig!

Hon erbjöd sig alltså frivilligt att göra sin läxor, bara för att få vara med mig. Jag är imponerad av mig själv!

The image ?http://www.ancientworlds.net/aworlds_media/ibase_1/00/09/37/00093773_000.gif? cannot be displayed, because it contains errors.


Kvällen!

Kvällen igår var väldigt intressant, men även rolig.

Trots att vi inte var ute till sex.

Vi började hos Amie, förfestade där, vilket var väldigt trevligt sådär som förfester nästan aldrig är.

Sedan drog vi till ett ställe som heter Truskel.
Egentligen hade vi tänkt en social club i montmartre, men det var asmycket i inträde där. Så det blev truskel. Sjukt mycket folk, mest skabb.

En helt okänd människa kom fram och sa att han älskade mig och sen kysste han mig på pannan.
Det var lite lustigt.

Eftersom det var så mycket skabb och äckliga människor, som han över, där, så drog vi nån gång efter tre. Nattbussen gick vid fyra, så kvart i fem var jag nog hemma ungefär.

Ganska helkväll det med!

Och jag hade faktiskt roligt!

Totalt onödigt inlägg!

Ida gav mig nyss min 1000:e kommentar!

Grattis BrutalChoklad!

Semlorna blev bäst!

Verkligen jättebra, Jenny hade ett jättebra recept, och med min expertis från att ha jobbat i bageri så blev de skitgoda.

Teamwork!

Medan de jäste passade vi dessutom på att titta på scrubs, vilket alltid är kul!

Nu ska jag göra mig i ordning för att åka in till stan och festa hela natten.

Att festa till 6 på morgonen kanske låter mycket, men här är det inte det. Man går ju i allmänhet ut senare här, kanske runt midnatt till ettiden, och ställena stänger ofta inte förrän mellan 4 och 7 på morgonen. Det är det naturliga här, en kulturkrock helt enkelt.

Man blir rejält trött kan jag dock meddela!

Om du frågar mig är det däremot jobbigare att de inte har vatten i baren. De tycker helt enkelt inte att man behöver vatten efter en flaska vin och flera timmars dans. Det tycker dock jag...

I sverige pratas det ju massa om varannan vatten för att hålla sig på en jämn nivå, och inte bli bakis. Här snackas det om att inte dricka vitt vin efter att man druckit rött.

Kulturkrock, som sagt!

http://ateliers.champion.fr/wp-content/uploads/2007/04/vin_canard_b.jpg

Semlor!

Idag är det mycket som händer. Men skojj ska det bli.

Strax ska jag iväg till Carrefour (fetaste av feta mataffärer) och inhandla alla ingredienser man behöver till semlor, ink mjöl och allt. Sedan iväg till skolan och käka lunch med minstingen, och efter det till Jenny för att baka riktiga, hederliga svenska semlor.

Mums!

http://www.sweden.se/upload/Sweden_se/english/articles/SI/2006%20uppdaterad/Swedish%20semla/semlor_2.jpg

Jag hoppas våra också blir såhär fina!

Sen är det hämtning av barnen, de vanliga rutinerna som gäller, och sen ikväll, då ni då blir det utgång!

Satsar på att vara ute tills första tåget hem går, vid sex på morgonen, men det är nog inte så svårt, eftersom klubben stänger sex. Det är typ nån social klubb eller vad den hette, precis vid montmartre.

Montmartre är verkligen en av de mysigaste delarna av Paris!



Dagens låt

En liten lusitig sång/stand up!




Stephen Lynch - Priest

Det här är så roligt!

Såg honom live på Chinateatern i somras. Det var ruskigt bra!

En skön dag

Som om det inte räckte med det underbart fina vädret, så återvände även mamman från USA idag, vilket innebär en arbetsminskning för mig, då jag inte behlöver hjälpa till på kvällarna lika mycket.

Dessutom erbjöd hon sig att hämta barnen från skolan!

Jag är ledig resten av kvällen, och har redan varit ledig i två timmar sådär.

Asskönt när man är så trött som jag är idag.

Jag utnyttjar för tillfället tiden till att återuppdatera mig i säsong två av Heroes. Spännande...

http://www.nbc.com/Heroes/images/wallpapers/heroes-downloads-desktop-group-1152x870-01.jpg

Får se vad som händer ikväll...

Lutar mot en lugn kväll med ett långt bad, så jag orkar gå ut och festa hela natten imorgon, men en promenad med matilda, eller att åka hem till jenny och titta på scrubs låter också ganska frestande.

Det blir vad det blir!




Solen lyser och fåglarna kvittrar!

Idag är en riktigt härlig vint...vårdag i Paris. Snudd på sommar till och med, fast inte i skuggan.

Himlen är klarblå utan moln, och när solen ligger på så kan jag säga att den värmer något otroligt. Bilen blev kokhet, och vinterjackan åkte av.

Dessutom hittade jag knoppande tulpaner utanför min fransklärares hus idag!

Det är så man nästan seriöst funderar på att lägga sig i bikini och sola.

Fast då kommer mitt sunda förnuft och talar om för mig att jag skulle dö om jag gjorde det. Det är vid sådana tillfällen jag väljer att lyssna till förnuftet.

image93

Som tur är finns det annat man kan göra när det är fint väder.

Som att rida ifrån polisen på en låtsashäst med en 6-åring.

Bilden är dock inte tagen idag, men under samma lek. Och kvaliten är mindre bra, då 6-åringen tagit bilden. Hon var inte så bra på det där med att hålla kameran still...

I guess it's my mugshot!

Fy tusan!

Jag hatar mornar!

Det spelar för tusan ingen roll när man går och lägger sig, går man upp tidigt är man lika trött ändå!

Kommer gäspa mig igenom min fransklektion!

Stackars läraren...

Tack så mycket!

Åh vad snälla ni är, och vad glad man blir när man får höra att folk tycker om ens blogg!

Nu gjorde ni faktiskt min dag!

Alltid kul att vara uppskattad.

Dock tror jag att jag måste ge en liten förklaring. Det var mest till mig själv jag bad om ursäkt. Till er också, men mest till mig själv. Eftersom jag får dåligt samvete när jag ej längre använder bloggen som ett medel för att påverka, så som  var tanken från början.

Men jag är nöjd som det är nu, och alla ni som läser är en stor del av det.

Och självklart så vet jag att mit liv är intressant. Vad är det för mening med att ha ett ointressant liv? Och vem vill läsa om något ointressant?

När vi ändå är på ämnet om mina läsare, så har jag märkt att jag har en del läsare varje dag. Oftast någonstanns mellan 80-120 men det varierar.

Jag vill gärna veta vilka ni är! Kan ni inte skriva ett litet hej, och kanske vad ni gillar/inte gillar med min blogg, så att den kan bli ännu bättre!


En ursäkt till miljön!

Jag vet, min blogg är för tillfället inte vad jag vill att den ska vara.

Å andra sidan är den precis vad jag vill att den ska vara.

Jag vill att den ska vara en dagbok, ett ställe där jag kan lufta mina tankar, uttrycka mina åsikter och skriva om vad som känns aktuellt för mig just nu.

Och det är den.

Men jag vill också påverka. Tidigare har jag skrivit väldigt mycket om politik och miljörätt, två frågor som jag verkligen är engagerad i.

Jag är fortfarande engagerad i dessa frågor.

Men jag skriver inte om dem längre, och det vill jag be om ursäkt för.

Jag har dock en bra förklaring. För att skriva om sånt kräver mycket mera tid och arbete. Om jag vill skriva om ett företag till exempel, så vill jag se till att jag har mina fakta rätt, och att jag har källor. Självklart skriver jag otroligt vinklat, bloggen är ett sätt för mig att nå ut med just mina åsikter, ingen annans.

Den extra tid som det tar att ha en väluppdaterad blogg om sådant har inte jag. Längre. Jag har haft det, och jag hoppas verkligen att jag får det igen, då det ger mig en anledning att sätta mig in i och engagera mig i olika frågor.

Men för tillfället är mitt liv såpass intressant ändå, att jag tror ni vill veta vad jag har för mig om dagarna.

Jag kan inte lova mer politik i bloggen, men jag lovar att försöka, och jag lovar att jag utanför bloggen fortfarande är lika aktiv.

Saknar ni mina åsikter så kan ni ju alltid läsa lite under kategorin politik.

Kanske kommer jag att posta några av mina gamla inlägg igen, de jag gillar mest.

Vi får se vad som händer.

Framförallt är bloggen dock en sak jag skriver för mig själv, även om jag verkligen uppskattar att så många läser och kommenterar.


Hur ska detta gå?

Jag är trött som fan. Jag menar verkligen som fan, jag är nästan rädd att somna vid ratten.

Desstutom är jag barnvakt ikväll. Och imorgon bitti.

Which means no "me-time".

Hur ska det gå?

Eftersom det är onsdag så är det dessutom halvdag, och jag är ensam hemma. Det kommer bli skytteltrafik värre än vanligt, inklusive att jag däremellan ska få i dem både lunch och middag, och se till att de gör sina läxor, och att de har kul, och att de kommer i säng i tid.

Och sen ska jag se till att de kommer upp imorgon.

Jisses!

Men eftersom att jag är bäst och vet att jag kan klara allt, så kommer det gå bra.

Dessutom har jag köpt fiskpinnar!

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1d/Fishfinger1.jpg/180px-Fishfinger1.jpg

Jag tror nämligen att barn gillar fiskpinnar!

Barnmat?

Jag måste ju som sagt laga mat till barnen ibland. Och jag finner det jävligt svårt. För jag har så jävla dålig fantasi.

Problemet är att den mat som jag lagar hemma inte fungerar här, av två anledningar.

1. Ingredienserna finns inte.

2. Barnen äter inte.


Barnen är ganska kräsna, vilket är lite jobbigt, och gör att jag måste anpassa maten efter vad de gillar.

Saker som går bort är:

All fisk utom fiskpinnar.
Kryddor (de är jättekänsliga mot kryddor allihopa, då de inte är vana vid kryddor. I Frankrike används typ knappt salt och peppar)
Saker som är "konstiga".
Saker som är "nya".

Ja, jag vet att det gör det hela lite komlicerat.

Än så länge har jag enbart gett dem pasta med färdig tomatsås som jag vet att de gillar, och olika rester.

Men jag vill ju laga mat åt dem, och jag måste laga mat åt dem.

Så ge mig förslag på mat som barn gillar!!

http://farm2.static.flickr.com/1089/1331989855_433e3a7169.jpg

Tyckte att denna reklam var ganska passande...

Mardi gras!

Idag är det Mardi gras. Eller fettisdagen på svenska.

I frankrike, och många andra kristna länder, firar man ganska mycket. Här har man en "carneval".

Barnen fick klä ut sig i skolan och äta crepes, och ha massa skojj hela eftermiddagen.

När jag kom för att hämta barnen fanns det inga barn att hämta, bara en maffiasnubbe och mimmi pigg, gömda bland prinsessor och häxor och trollkarlar och troll och hundar och gamla gubbar. Det var en upplevelse när alla barnen var utklädda!

http://chanly.apinc.org/mardi-gras.jpg

Bild: Google

Den franska motsvarigheten till semlor är crepes. Det är därför barnen ätit massa crepes i skolan. Själv verkar det inte bli några crepes, eftersom barnen inte vill äta det två gånger på en dag.

Tack för det!




La defense!

Där har jag tillbringat min dag.
http://www.pele.org/shop/GrandeArcheArcheLaDefense10A_500.jpg
Där finns ett stort shoppingcenter förstår ni.

Och den nya triumfbågen, som numer räknas som ett av paris större monument och turistattraktioner.


Jag såg båda!

Blev lite saker köpta också!

En snygg liten jeanskjol på hm av alla ställen. Skitsnygg, men man får se upp men vad man har till, annars finns det risk för mycket visning av hud!

Och en helsvart och en helvit t-shirt. Och ett svart linne. Inte så roliga saker kanske, men dock saker som behövs i min garderob. Som jag kan ha under tröjor, och skortor och klänningar och sånt liksom. Basplagg helt enkelt!

Det var verkligen något jag behövde, plus att jag hittade dem billigt, så jag är nöjd.

Friskis och svettis!

Jajamensan.
http://www.jippie.nu/dtr1210/dtr31/bilder/friskis_o_svettis.gif
Nu sitter jag här, nyduschad efter ett skönt pass på friskis och svettis.

Med en svensk värd och en svensk instruktör.

Instruktören visade sig faktiskt vara mamman som ella åt med häromdagen! Vilken liten värld!


Hur otroligt skönt som helst att få röra på sig!

Imorgon behöver jag ju inte fixa lunch åt ella heller, behöver som sagt aldig det på tisdagar.

Så jag och Jenny ska till La defense!

Kommer bli mycket trevligt tror jag nog!


All the rave in france!



Såhär dansas det överallt.

Det är jälvigt coolt.
Om man kan det.

Tyvärr är det inte många som kan. Om man inte kan ser man jävligt dum ut. Och då menar jag jävligt dum.

Men kan man, då jävlar. Då är man en stjärna!

Das grabbs in the video kan dom minsann.
Tufft som sten.

(Svengelska is my grej right now!)

Jag hatar franska tangentbord!

Alla tangenterna har ju bytt plats.

Q med a till exempel. Och let's face it, hur ofta vill jag skriva q?

Inte särskilt ofta. Dock vill ju fransmännen det.

Ännu jobbigare är dock att man måste hålla ner skift för att skriva en punkt. Jag gillar punkter.

Det är en jäkla tur att jag hade med en egen dator med svenskt tangentbord!

Dagens låt!


Etienne Daho - Mon Mànege à moi


Semlor!

Idag verkar bli en bra dag!

Eftersom jag inte shoppade något igår, och det faktiskt finns en del jag behöver, typ massa kläder så jag slipper tvätta så mycket, så funderar jag på att åka in lite tidigare och ta en sväng till, men jag är inte säker.

Annars är det svenska kyrkan som gäller idag. Var inte säker på att jag skulle dit, men när jag fick höra att det var semlor som stod på menyn så var det klart. Vad är våren utan semlor liksom!

I love semlor!

Jag och eiffeltornet är gamla polare!

Eller vadå! Vi har ju träffats typ tre gånger. Nu senast för två veckor sen.

Här kommer bildbevis!

image92

En lång dag!

Men en rolig dag. Jag var helt inställd på shopping och hade massa pengar med mig. Men särskilt mycket köpte jag inte...

Ett par strumpbyxor och en handkräm. Det var allt!

Är stolt över mig själv för att jag inte köpte en massa dumt krafs!

Så fick jag se le Printemps och Lafayette också!

Inte direkt vår prisklass, fast på nedervåningen av lafayette, den så kallade ungdomsavdelningen, var priserna bättre och kläderna snyggare.

http://france-for-visitors.com/images/large/magazin-galeries-lafayette-inside.jpg

Såhär ser det ut i lafayette, fast ännu maffigare. Jättevackert tak verkligen, helt fantastiskt. Och stort och pampigt och fancy. Otroligt!

Bilden är inte min, men nu har jag också bilder!

Mina nya kick-ass-brillor!

image91

Tyvärr felvänd, men jag tror att jag kommit på hur man undviker det nu!

Jag kan inte vända dem i F-spot (mitt photoprogram) utan måste vända dem i bildvisaren och sedan spara. Tyvärr vet jag inte hur man gör om man redan vänt den i F-spot... I'm brilliant!

Hursomhelst kände jag att jag var tvungen att visa mina astuffa nya brillor som jag köpte på marknaden i helgen. Egentligen syns inte mina ögon igenom, det är nog blixten som gjorde att det blev så.

I'm as cool as ice!

Saknar...

Sitter här ensam en lördagsmorgon och saknar min bebis...

Tur att han har bokat biljetter hit nu i alla fall...

Jag saknar dig, sötis!




Smöriga kärleksballader is the shit för kärlekskranka Ingeborgar på lördagmornar...

This is for you!

Shopping!

Igår blev en mycket trevlig kväll. Åt pizza med barnen och deras farmor, då pappan var på nåt galej med sina kompisar, och efter det kom jenny och sofie hem till mig för att se på film.

De hade med sig chips, choklad och cola, vilket var trevligt. De hade med sig en chipssmak som hetter chevre et poivre noir (chevre och svartpeppar) som bara smakade ost, och en som hette bolognese (tomatsås) och som smakade korv, och var skitäckliga.

Och en med sourcream and herbs (på engelska!) som var skitgod.

Och för första gången sen jag kom har jag dessutom hittat mjölkchoklad som inte smakar som kalenderchoklad. Dessutom var den billig!

Vi såg på:

http://sagas.allmyblog.com/images/sagas/sagas_20061125_123344.jpg  och   http://images.megastore.se/images/item/medium/879863.jpg

Nu ska jag göra mig iordning, och sen ska jag in till stan och shoppa! Wiie!

image56

Åh vad härligt!

Fick utlopp för min passion för ostmackor med tomat och flingsalt på alldeles nyss!

Det är verkligen supergott!

Dock var det på vitt, svampigt bröd, men det är mest sånt som finns här. Det finns de som har uppemot 20 % fullkorn + tillsatt fiber. Wow, imponerande! Eller inte!

Dock har jag upptäckt att det lokala bageriet säljer ett gott fulkornsbröd. Så det blir väl dit jag får gå!

image56

(obs. gammal bild)


Det säljs i alla fall mycket, och goda och fräscha grönsaker här. Det gillar jag!

Så då var lunchen avklarad!

Hon fick lite rester bara, men det slank ner det också!

Här regnar det som fan. Inte ens varit uppehåll en sekund på hela dagen. Tråkigt.

Har dock lyckats leta reda på ett paraply så jag är relativt torr. Tyvärr är det världens mest segelliknande paraply. Spelar ingen roll hur man håller det, det fångar blåsten ändå. Det betyder att den positiva effekten av allt regn är att jag kommer få feta armmuskler.

That is what I call a silver lining!



The image ?http://www.cartoonstock.com/lowres/rmc0060l.jpg? cannot be displayed, because it contains errors.
RSS 2.0