Ååh!

Ååh! Huvudet! Magen! Äckelkänslan! Halsen!

Men det var en förjävla bra kväll igår alltså! En förjävla bra kväll!

Förölande på Theodoras (sunkhak här vid fridhemsplan) och sedan Anchor resten av natten. Med några klasskompisar och deras vänner.

En förjävla kväll!



Nu lämnar jag er här med den här bilden. Själv måste jag nämligen hoppa in i duschen och sen fixa frukost!

God morgon allihopa!

Phew!

Äntligen är tentan över. Äntligen är den här jäkla kursen över!

Helt ledig, utan dåligt samvete i fyra dagar, innan nästa kurs börjar på måndag!

Jag säger bara ah! Så skönt!

Nu ska jag iväg och träna.
Har varit riktigt lat på sista tiden, det var nästan två veckor sedan jag tränade. Men nu så. Ska bli skönt att få verkligen svettas och springa av mig all stress så jag verkligen kan njuta av helgen!


Laddarkväll

Tja, det jag inte kan nu, det kommer jag nog aldrig kunna. Ska se till att jag läser igenom mina anteckningar en gång till innan jag går och lägger mig bara.

Har pluggat hela förmiddagen, och stora delar av eftermiddagen.
Den tid som blev över har gått åt till att slappna av och ta det lugnt, så att jag imorgon kan uttnyttja min hjärna till dess fulla kapacitet.

Väskan är nu packad med pennor och extra pennor (vi får enbart ha kulspetspennor av någon anledning), lagboken, en vattenflaska och en liten burk rostade pumpafrön så jag ska kunna hålla energin uppe under tentan. Nu får ni hålla tummarna för mig imorgon bitti!

Jag och Theo satsade på en riktig brakmiddag idag. Egentligen var den planerad till igår, men då jobbade jag så det blev inte av. Men en riktig lyxmiddag, och en höstig sådan.

Vi rostade nämligen rödbetor och palsternacka i ugnen, med lite salt och svartpeppar och det blev jättegott. Till det åt jag vegfärsbiffar med massvis med persilja, rosmarin och vitlök, och Theo åt en rödvinsmarinerad kyckling, och en yoghurtsås med fetaost! En riktig höjdare!

  


Hur gott ser det inte ut?

Titta vad jag hittade!

Åh herre gud! Detta är verkligen en av mina absoluta favoriträtter!




Jag sitter bokstavligt talat framför datorn och dreglar nu. Inte så sexigt kanske, men vadå. Vi snackar Palak Paneer!

Pluggandet tar över

Tentan är på onsdag förmiddag, i den här jäkla juridikkursen. En väldigt intressant och användbar, men oerhört svår och förvirrande kurs.

Har i alla fall pluggat civilrätt nu i ett par timmar, så nu är det dags att ta tag i förvaltningsrätten, som är ännu mycket mer förvirrande. Men jag kämpar på.

Tänkte bara tipsa om ett perfekt pluggsnack, som man kan äta när man pluggar utan dåligt samvete.

Rostade saltade pumpafrön. Såna med skalet kvar på. Det smakar lite som popcorn, fast nötigare, och det är nyttigare, så man behöver inte ha dåligt samvete. Dom är ju dock salta, så se till att ni har något att dricka till.

http://www.odla.nu/artiklar/images/bilder/rostade_pumpafron.jpg
Klicka på bilden så kommer ni till sidan där jag hittade den.

Internetshopping!

Spana in vad jag just klickade hem från Årstiderna, där jag även lånat bilden och texten.



Varubeskriving

- för de modiga - LantLådan är den låda vi helst vill sälja, eftersom råvarorna är odlade här i närheten, där de också ska ätas. Lådans innehåll kräver dock mod, eftersom innehållet varierar från kålrabbi till rättika, jordärtskockor, pumpor och då och då sköna äpplen, päron och bär. Du får grönsaker du inte hade en aning om existerade och du lär dig att laga mat med dem. Med denna låda följer du årstiderna på närmaste håll. Lådan innehåller uteslutande grönsaker från Norden, primärt från Sverige. På sommaren är det lätta grönsaker i lådan. På vintern är lådan lite tyngre och grövre med mestadels rotfrukter och kål. Precis det vårt klimat tillåter och har att erbjuda på våra breddgrader. Lådan räcker till 3-4 personer.


Bara en provlåda såhär första gången för att se om det är något att ha. Men vilken bra ide. Jag kommer både bli tvungen att lära mig om, och äta säsongsbetonat, samtidigt som det är närproducerat.

Och man slipper släpa hem tunga matkassar. Matlådan står direkt utanför dörren.

Vilken grej! Är det någon som har provat?

Ett trevligt recept

Grönsaktpatè
- för att öka andelen vegitabilier på julbordet

400g palsternackor
400g morötter
250g broccoli

Skärs i bitar och kokas var för sig i saltat vatten i
ca 15 min. Hacka sedan dem väldigt fint var för
sig och blanda varje grönsaks puré med:

½ tsk salt
½ tsk potatismjöl
1 ägg
½ dl kesella eller mjölk.

Smörj en avlång brödform. Häll först i broccolin,
sedan palsternackan, sist morotspurén.
Grädda i minst 1h. 175 C. Ska vara fast. Serveras
kall i skivor tillsammans med övriga julbordet.


Låter som något man kanske vill prova till julbordet, eller var säger ni?

Att äta enligt säsong...

Jag vill gärna äta enligt säsong, men jag har inte stenkoll på exakt vad det innebär.

Visst vet jag att rotfrukter är bäst på hösten, och sparris och jordgubbar på våren, men resten då? Vad är bäst på vintern, och fram emot sensommaren?

Har googlat runt lite, men inte hittat någon riktigt bra guide. Här kan man läsa sig till ganska mycket.

Men det jag vill ha är en enkel bildguide. Typ som tallriksmodellen fast med en del per årstid. Jag vet att jag har läst en massa sådana, och klippt ut en hel del i mina dagar, men inga som jag hittar nu.

Nån som har en bra och enkel guide att dela med sig av?

En riktig söndagsmiddag

Idag blev det en riktigt lyckad middag. En såndär som är så typisk för mig och Theo.

Den innehöll liksom allt.

Den var vegetarisk.
Den var ny (för oss)
Den var exprimenterande.
Den var inspirerad från andra matkulturer än den svenska.
Den var precis som jag vill ha den.

Det blev ekologiska falaflar, från ett paket färdig mix jag hittade i affären för ett tag sedan, och köpte hem. Till det blev det en ny spännande färdigsås, som vi även den vågat oss på att köpa. Falafelsås hette den. Till det serverades det en hemgjord hoummus, späckad av färsk persilja, en hemgjord vitkålssallad som blev jättegod och lite kalamataoliver.

Man måste verkligen passa på att äta mycket rotfrukter och kål och sånt nu på hösten. Det är så billigt! Dessutom är det bättre för miljön att äta enligt säsongerna, då maten kan odlas naturligt och närmare affären.

En riktigt härlig morgon!

Idag blev en såndär morgon man riktigt längtar efter. En sån som man kommer tänka på när man föreställer sig hur man vill att en riktigt mysig söndagsmorgon ska gå till.

Och det har jag vintertiden att tacka för. Eftersom man ställde bak klockan en timme i natt innebar ju det att jag vaknade en timme tidigare.
En hel timme extra att ta vara på.

Dagen började med en riktigt härlig frukost bestående av rågskorpor med lite majonäs, kokt ägg, salt och citronsaft på. En riktig proteinbomb (med lågt GI såklart), och det enda sättet jag faktiskt riktigt tycker om att äta ägg på.

Sen blev det en härlig morgonpromenad längs Norr Mälarstrand. Det är något jag verkligen längtat efter att göra ända sedan jag flyttade in till stan för två månader sen, men som inte blivit av. Hursomhelst var det en såndär riktigt härlig höstdag, då himlen är lite grå, men vädret ändå är fint, det är perfekt promenadtemperatur och luften känns sådär härligt frisk. Det är dagar som dessa man är glad att man bor i Stockholm.

Nu är jag i alla fall hemma igen, och sitter i soffan och gottar mig med en stor härlig kopp te. Det är såhär det ska vara.

Resten av dagen kommer dock få ägnas åt pluggande. Inte lika härligt kanske, men måste man så måste man.

Shopping

Idag blev det en riktig shoppingdag.

Härligt, men inte så miljövänligt.
Jag kanske inte exakt behövde allt jag köpte, men jag behövde mycket av det. Och ibland måste man få unna sig, och detta var de första kläderna jag köpt (bortsett från ett par strumpbyxor) sedan i Juli.

Efter att ha fått tillbaks betyget från min första kurs på högskolan, och ha lite extra kontanter i plånboken som jag sparat mig till kände jag att jag måste få skämma bort mig lite. Mest köptes det dock underkläder, något jag verkligen var i behov av, men det blev även en fin klänning och en kjol.

Får ni någonsin dåligt samvete när ni shoppar saker ni inte behöver? Det kan jag få. Det är en svår avvägning, eftersom jag tycker att kläder är roligt, och mår bättre när jag kan känna mig fin, samtidigt som man inte ska ta av naturens resurser i onödan.

Det blev även ett litet verktyg till köket. En sak som jag inte känner särskilt många som använder, men som jag använder ganska ofta. Den är fenomenal. Spana bara in mitt fina collage!



Jag tror jag börjar lära mig det här!

Lär mig att göra collage

Theo sitter och är otroligt otålig (inte) med mina inte särskilt tekniska förmågor.

Men jag vill lära mig göra collage. Vad använder ni för program när ni gör collage egentligen, någon som har några tips?



Titta på den här skönheten som vi lyckades knåpa ihop. En bra start!

Slapp men huslig

Idag har varit en slapp och skön dag, men lite saker har jag fått gjort i alla fall.

Jag har varit och handlat.

Skulle köpa ost, och då försöker jag numer alltid välja en utan Löpe. Äter bara löpe i nödfall, för er som inte vet utvinns det ju ur komagar, kanske skriver mer om det en annan gång. Hursomhelst hade jag svårt att hitta en utan Löpe, och till sist bad jag om hjälp.

Mannen jag frågade visste tyvärr inte heller, MEN, fylld med äkta servicekänsla gick han och ringde leverantören för min skull, och kom tillbaks och visade vilka ostar jag kunde välja på. Om det hade varit en restaurang hade jag verkligen dricksat ordentligt.

Köpte nån form av glutenfri mjölmix som man bara behövde blanda med vatten och jäst så det skulle bli ett fullkornsbröd som skulle påminna om danskt rågbröd. Nu är det färdigt, och det blev riktigt bra faktiskt. Theo, som väldigt sällan får riktigt fullkornsbröd, var riktigt nöjd. Tyvärr hade jag bara en kakform att göra den i, så den blev lite platt.



Vi har redan börjat förbereda middagen också. En fräsch tomatsallad/salsa står och marinerar i kylen.

En härlig tomatsallad med några stora tomater, en hel grön chili (utan kärnorna), saften från 1 lime, lite hackad persilja, en skvätt vitvinsvinäger och massa koriander. Helst vill man ju ha färsk koriander, men fattig student som man är får man nöja sig med den på burk. En härligt god, stark och syrlig salsa att ha till lite vad man vill. Inspriationen fick vi från en tomatsallad vi åt på en indisk restaurang nån gång för länge sedan, och som båda varit som besatta av ända sen dess.

Till den blir det quornfileer för mig, och kyckling för Theo, samt några buketter broccoli för att dryga ut. How good does that sound huh?

Hej igen!

Det här har varit en väldigt händelsefull vecka. Saker har inte varit som de brukar vara. Saker har förändrats.

Det har resulterat i en hel del tänkande från min sida. På mig, min situation, men även på bloggen.

Jag har kommit till ett beslut.

Min blogg ska vara en livsstilsblogg. En livsstilsblogg för hållbart leverne.

Och nej, jag tror absolut inte att jag lever ett hållbart liv nu, bloggen ska handla om min strävan att leva ett hållbart liv. Att leva ett nyttigt liv. Att leva ett roligt liv. Med gott samvete.

Bloggen kommer handla om min konsumtion, och hur jag tänker kring den. Min hälsa och hur jag tänker kring den. Det jag äter och hur jag tänker kring det.

Jag kommer kanske inte blogga lika ofta, men det kommer bli viktigare inlägg. Mer politik och tankar, och mindre ytligt kraft.

Today is the first day of my new life. Jag bor inte hemma, och jag kan fatta mina egna beslut kring mitt eget liv. Ett nytt tag med GI efter en veckas slappande.

Wish me luck

Vi hoppas

Hej Hej

Missade ju att skriva hur det gick med eksemen.

Så jag kom till den "mycket kompetenta doktorn".

Han konstaterade att jag hade exem, den smarta jäkeln.

-Jo, sa jag. Det vet jag ju redan. Frågan är bara varför, vad det är jag är allergisk mot, så jag kan sluta exponera mig för det.
- Nej, det är exem svarar han.
- Jo, men de måste ju bero på något, säger jag.
- Du har antagligen en sådan hudtyp, säger han. Hade du mycket exem som liten?
- Jodå. Jag fick exem varje gång jag åt något jag var allergisk mot, eller utsattes för något som jag var allergisk mot.
- Du ser. Det är bara din hudtyp som är känslig. Hade du varit allergisk skulle du fått astma.
- Jag har aldrig fått sådana problem av något jag är allergisk mot förut.
- Nej men så är det. Kanske är luften i din lägenhet torr. Smörjer du in exemen.
- Ja, flera gånger om dagen, med den här krämen.
- Det var då konstigt att det inte försvunnit. Jag skriver ut en starkare åt dig.

Sen gav jag upp. Tog receptet och gick hem.

Till hans försvar har det faktiskt blivit bättre av krämen. Men jag vet fortfarande inte varför det kom, och speciellt inte varför det bara kommer i lägenheten.

Han förbjöd mig även att bli städare eller frisör. Det är tydligen inte bra för min hud...

Spana in katastrofen




Så kan ni lägga på en ännu rödare ton, lite mer utspritt en svidande och kliande känsla och ni har mitt liv i ett nötskal.

Ah. Mina ögon

Det finns en anledning till att jag inte fotat mig själv på länge.

Som jag redan nämnt har jag nämligen eksem runt ögonen. Dem får mig att se cirka 30 år äldre ut. Jättesnyggt, verkligen.

Trodde det berodde på min huvudkudde, eftersom det blev bättre när jag bytte bort den med Theo. Men så kom det tillbaks.

Nu har jag haft eksem runt ögonen i över 1 månad. Så mycket att folk påpekar det. DET ÄR JÄTTEJOBBIGT. Inte nog med att jag inte ser klok ut, inte kan använda smink eller krämer och ansiktstvättar eftersom det svider, så kliar det och svider som fan.

Jag är så jävla trött på dem.

I eftermiddag har jag tid hos en läkare på vårdcentralen. Jag tänker inte gå därifrån förräns jag ser normal ut igen...

Hurt hurt hurt!

Superproduktiv dag.

Städat som tokar. Organiserat, dammsugit, dammtorkat, tvättat kläder, tvättat fönster, tvättat toaletten, ställt undan saker på vinden osv. Börjar verkligen känna mig hemma här nu!

Just nu finns det en plåt med rödlök paprika och aubergine i ugnen, som jag strax måste gå och röra runt i.

Ikväll kommer min far och Ami på middag, och är snälla nog att ha med sig alla saker jag behöver inför hajken nästa söndag, och eftersom de är så snälla och hjälpt oss så mycekt i flytten vill jag och Theo bjuda på en supermiddag. Fast GI såklart, även om Theo kanske kokar ris som de kan äta.

Sparris och ärtsoppa till förrätt. Kikärtsbiffar med grillade grönsaker till varmrätt, och sen kaffe och lyxchoklad.

Kommer nog bli mysigt hoppas jag!

Äntligen kängor

Så vad gjorde jag då hemma hos Theos mamma?

Jo jag skulle träffa hans syster för en affärsuppgörelse. Hon var nämligen ägare till ett par vandringskängor som hon inte använder längre.

Vandringskängor, precis sådana som jag har änskat mig varje jul och födelsedag de senaste trhttp://www.utrustad.se/images/scout_lundh_opt.jpge åren, och envist försökt spara pengar till, men alltid hittat något mer "akut" att lägga dem på. Man använder ju trots allt inte såna här kängor alltför ofta.

Men varje gång det är dags för hajk, eller läger, så ångrar jag bittert att jag inte lagt ut pengarna. Det blir kallt, tungt, blött allmänt jobbigt utan.

Nypris kostar sådana här kängor närmare 2000 kronor. Eftersom jag köper dem begagnat får jag en massa rabbat, vi har dock inte kommit fram till ett pris än. Dem är väldigt lite använda, och i ett mycket gott skick, och dessutom fick jag med ett par yllesulor!

Det här är nog den bästa dealen jag gjort på länge. Dem kommer sitta finfint på hajken nästa helg!

Det är ett par Lundhagskängor, Modellen Scout, och passar utmärkt med både tjocka sockor på vintern och tunnare strumpor om sommaren. Väldigt vattentåliga, stryktåliga, lätta för sin storlek med en härlig rundning på sulan så att man nästan rullar fram. I Love It. Bra grepp har dem också.

Om ni klickar på bilden kommer ni till sidan där jag hittade bilden.

Vilken dag!

Idag har varit en riktigt lyckad och väldigt späckad. Den började med att jag gick upp supertidigt (den jäkeln som kom på att man borde gå upp klockan 6 på en lördag borde skjutas) och for iväg mot scouterna.

Sen var det tävling som gällde hela förmiddagen och halva eftermiddagen. Min uppgift var en eldningskontroll för miniorer, och dem fick då tända ljus på tid, så de fick öva på både att tända tändstickor och själva ljuset. Väldigt uppskattat.

Kan även meddela att mina tjejer vann överlägset över de andra två avdelningarna i samma ålderskategori! Hurra för oss!

http://www.wpclipart.com/signs_symbol/assorted/victory.png

Klicka på bilderna för att veta var jag hittade den.


Efter en kvick visit hemma hos Theos mamma och syster befinner jag mig nu på jobbet. Ska berätta mer om vad jag gjorde hos Theos mamma strax, måste bara jobba lite emellan.

Jag kan även meddela att gårdagen blev fantastisk. Supergod middag på en närliggande indisk restaurang, följt av filmen The colour of magic, gjord på boken med samma namn av Terry Pratchett.

http://www.shinyshiny.tv/the%20colour%20of%20magic.jpg

En riktig höjdarkväll alltså. Gjorde en lite GI-paus där på kvällen också, åt både ris och glass, men ibland måste man få unna sig, och idag är jag tillbaks i goda vanor igen!

Goddag!

Idag kommer bli en riktigt bra dag. Det är ju våran 2-årsdag, och nu har jag bokat bord på en restaurang i närheten, som verkar mysig.

I måndags började jag äta ordentligt enligt GI-modellen. En blandning av den där rivstart och Nystart för er som vet vad det innebär. Det innebär alltså jättelite kolhydrater, just nu under den första tiden, medan kroppen ställer om sig för den nya dieten, och man vill gå ner i vikt.

På över fem dagar har jag inte ätit några högkolhydratrika livsmedel. Inget ris, pasta, bröd, potatis, och liknade, och jag tror att jag redan den här veckan ätit lika mycket protein som jag i vanliga fall gör på en månad, och jag äter ganska mycket protein. Till frukost åt jag nästan 60 gram protein. Jisses.

Jag börjar dock märka effekterna nu, både positiva och negativa. Jag har redan fått ett jämnare humör, och absolut en jämnare energi. Istället för massa ibland, och ibland nästan somna av ingen anledning har jag nu lagom med energi dagen igenom. Men samtidigt så är jag lite tröttare än vad jag brukar. Går och lägger mig lite tidigare.

Men den största fördelen är hur jag mått. Visst finns det några små nackdelar men på det stora hela så har mitt självförtroende fått sig en boost (både utseendemässigt och så är jag stolt över att jag klarar det här), jag är mindre hungrig och känner mig mer balanserad i livet.

Dock så har jag märkt att det inte går så bra att träna. Visseligen säger dem även inom GI, att när man tränar så ska man äta kolhydrater för det behöver kroppen, men man har verkligen svårt att få fram samma energi om man inte ätit kolhydrater innan. Så om två tre veckor, när jag sakta kan börja smyga in små mängder kolhydrater i min diet, så kommer jag må jättebra.

Det verkar även funka mot sockersuget. Min jämna energinivå gör det lättare att motstå suget, då det inte är lika starkt.

För folk som vill gå ner i bukt, få ordning på sina matvanor, eller helt enkelt må lite bättre kan jag verkligen tipsa om GI. Gör det till en grejj som passar dig, ditt liv och dina matvanor, och du kommer må mycket bättre!

http://www.fra.edu.stockholm.se/images/skolrestaurang/sallad_fsg.jpg

Mycket sån här god mat har det blivit, men det trivs jag bra med!

Vår middag

Lyxmiddagen blev inte riktigt lika bra som jag hade hoppats. Jag hade nämligen köpt vegfärs utan att läsa på innehållsförteckningen, och självklart var den inte glutenfri. Till sist fick Theo hjälpa mig att kleta ihop quornfärs med ägg och få det att hålla ihop. Men i slutändan blev det väldigt gott i alla fall.

Det blev alltså quornbiffar med fetaost, tzatsiki och en sallad med färsk spenat, paprika och tomat.
Mycket gott.

Äntligen en prenumeration

http://attityd.nu/wp/miljo/files/2008/03/camino_250.jpgNu har jag äntligen skaffat mig en prenumeration på en av mina absoluta favorittidningar. Det kan nog ta en stund innan den första tidningen kommer dock, sa att den skulle börja vid nästa nummer.

Tidningen heter Camino och är ett livstilsmagasin för en hållbar livsstil. Mycket intressanta artiklar och bra tips på hur man kan dra ner på sin miljöpåverkan.

Det här är verkligen en tidning jag kan tipsa om.

Börjar få lite dåligt samvete för att min politiska insatthet har blivit lite lidande sen jag var i Frankrike.
Eftersom jag inte pratade språket, och hade lika mycket att säga till om hur jag ville äta och så, så var det svårt att påverka där, men nu när jag kommit hem ska jag verkligen ta tag i det igen.

Jag har ju återigen slutat dricka Coca-Cola, slutat med Nestlé (skäms så himla mycket över att jag åt det i frankrike, men dem är mycket större där och svårare att undvika) och försöker köpa så mycket ekologiskt och rättvisemärkt jag bara kan.

Så småningom kommer jag nog komma tillbaks till mina gamla rutiner, sätta mig in i de nya rön som finns i miljövärlden och bli lite mer eftertänksam. Förhoppningsvis kommer Camino hjälpa mig hitta tillbaks till den delen av mig själv, som jag verkligen har sakna.

Kärleken flödar

Imorgon har jag och Theo varit tillsammans i två superbra år, vilket vi såklart kommer fira med ett restaurangbesök.

Det blir nog indiskt, det är lite vår grejj sådär. Mums mums.

Men redan idag ska jag börja skämma bort honom, genom att bjuda honom på middag. Han har ingen aning om vad det blir, men jag hoppas och tror att han kommer gilla det.

Han tror att jag ska bjuda på paj, eftersom jag har snackat om att göra en paj ett tag nu.
Haha, lättlurade suckern. Han har ingen aning!

Är jag inte snäll så säg? Theo har tur som har någon så snäll, rolig och snygg som jag.


Gratäng

Något som jag aldrig riktigt använt i stor utsträckning, men som jag länge tänkt att jag ska bli bättre på är att laga mat i ugn. Jag äter väldigt mycket grytor och sallader och annat som steks eller kokas, men jag vill verkligen lära mig mer om hur man gör goda gratänger, pajer och så vidare.

Därför ska jag försöka göra så mycket sån mat jag kan nu, men det blir inte lika lätt som att laga mat jag är van vid. Jag får tänka till lite.

Igår gjorde jag i alla fall en sjukt god gratäng till mig och Annlou, som var och hände med mig på eftermiddagen igår. Skivade aubergine och lade i botten på en gratängform, på med lite tacoquornfärs, ett lager med skivade zuccini och på med mer färssås. ett tunt lager av aubergine och succini med lite ost på och så in i ugnen. Skulle passat jättebra med fetaost i också. Smask!



Zuccinin började gråta när vi skar i den...


Hejsan

Hej allihopa!

Har varit mycket som hänt de senaste dagarna, men det har varit roligt.

Blir mycket scouting den närmaste tiden. Föräldramöte i tisdags, vanligt möte igår, tävling på lördag, möte nästa onsdag som alltid, och hajk nästa helg. Men det blir bara roligt det.

Idag fick jag äntligen mina böcker från bokus jag hade väntat på. Och jag måste säga, att jag är besviken på bokus. Tog ett antal dagar längre än de sa från början, vilket innebär att jag förlorat en veckas pluggtid, till provet som det inte ens är tre veckor kvar till. Men nu så kan ja i alla fall sätta igång att plugga också.

Passade på att köpa med två böcker om GI-metoden också. Med exempel på recept och hur man ska tänka när man lägger upp sin diet så att man verkligen får i sig allt man behöver. Dem kommer bli riktigt intressanta att läsa, för er som inte tidigare insett det så är jag ju intresserad av matlagning och kosthållning, och det är alltid spännande att lära sig nya saker. Kommer bli jätteroligt att läsa böckerna, så ska ni få följa min blogg och se hur det går för mig och mina matvanor.

Målen med mina nya matvanor är:

1. Kanske gå ner ett par kilo
2. Må bättre och få mer och jämnare energi
3. Äta bättre och nyttigare
4. Få bukt med mitt sockerberoende.

Jag hoppas det kommer gå bra, följ mig på vägen och peppa mig gärna allihopa!

En ny kappa?

Jag kan inte avgöra om jag ska köpa den eller inte. Hjälp mig att vara smakråd är ni snälla.

Var ärliga nu, vad tycker ni?

          

Jag ber om ursäkt för kvaliten. Min mobilkamera är inte så bra, speciellt inte i mörka provhyttar.

Så vad säger ni. Är detta något för mig?

Godmorgon

Hej Allihopa!

Nu är jag tillbaks i Stockholm igen, eller det har jag ju varit i två dagar nu.

Helgen blev mycket lyckad.
Jag skulle ju laga mat hela helgen, och det är precis vad jag har gjort också. Det var tungt, gott och jävligt roligt. I lördags jobbade vi i 15 timmar, med bara korta pauser för måltider, men eftersom vi är vänner allihop blev det roligt.

Har börjat inse att jag är allegisk mot min säng också. Har fått väldigt röda och svullna utslag kring ögonen ett tag nu, och inte vetat varifrån de kommer, men hur jag än gör försvinner dem inte. Men så åkte jag bort, och i lördags märkte jag att det var lite bättre. I söndags var allt det röda borta, och det vara bara lite torr hud kvar. Men så när jag vaknade i måndags, efter en natt i min egen säng, så var det alldeles rött och svullet igen.

Nu har jag bytt huvudkudde med Theo, ska se om det hjälper. Får ringa och boka tid för ett pricktest också, jag kan ju inte gå runt med knallröda svullna exem i ansiktet heller. Jees.
 

En härlig middag

Igår blev en riktigt härlig kväll.

Vi var bjudna på middag hos två vänner i skarpnäck, och ytterliggare två vänner dök upp också.
En riktig parmiddag, jag kände mig så vuxen.

Jättegod mat blev vi bjudna på också. Vild-svampsrisotto och vit chokladmousse. Vin till också. En riktig lyx.

Nu måste jag bara stoppa i mig en macka eller något, så jag klarar mig till tre, då jag och theo käkar en tidig middag innan vi springer iväg till bussen och åker ut i skärgården över helgen.

Vi hörs på måndag, ha en bra kväll!

Bloggtok

Jag har totalt fastnat i bloggträsket. Kan tillbringa flera timmar om dagen med att bara leta och läsa diverse bloggar.

Speciellt matlagningsbloggar, och just nu gärna med GI-inriktning för att få lite inspriation. Det är alltid intressant att se hur det äts hos andra och få inspiration.

Hittade ett jättebra recetp här, som jag tänkte dela med mig av. Får se när jag själv kan laga det dock. Theo är ju inte jätteglad i aubergine (vilket jag tycker är jättegott), och jag har inte stenkoll på vår ugn än.
Det är ju en gasugn, vilket jag aldrig använt förut, och man kan bara få undervärme i den, så jag måste exprimentera lite med den.

“Aubergineburgare” med chevré

1 stor aubergine
2 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
125 g chevré
ca 1 dl grädde eller matlagningsgrädde
1 msk hackad färsk timjan
2 stora tomater (eller bifftomater) i skivor
salt

Skiva auberginen i centimetertjocka skivor. Strö salt över dem och låt stå ca 1 timme. Torka av skivorna. (Saltet gör att de vätskar sig). Pensla dem med olivolja blandad med pressad vitlök. Grilla i grillpanna ca 1 min/sida. Lägg ut 4 aubergineskivor i en ugnssäker form. Mosa getosten och blanda med grädde och bred ut röran på aubergineskivorna. Strö över timjan. Lägg på en tomatskiva och avsluta med en aubergineskiva. In i i ugnen på 200º i ca 10 min.

Garnera med timjan. Serveras varm eller kall, men jag tycker att den är godast när den  är lite varm.

Fredrik Lidström VS. stark mat



Hahaha. Det här var hysteriskt roligt! Verkligen.

Hittade filmen hos ChiliHouse.

Mums

Så var man hemma från skolan igen.

Idag fick vi lära oss hur lagboken fungerar och hur man slår i den. Det var rätt kul faktiskt.

Men magen kurrade ordentligt när jag kom hem så jag lagade till en ordentligt god lunch.



2 scrambled eggs, med två tomater uppstekta i olja och lite balsamvinäger, toppade med basilika och fetaost.

Så här gör man tomaterna:

Skär tomater i tjocka skivor.
Skär fetaosten i ganska tunna skivor.

Hetta upp olja, och lägg i tomaterna. Salta och peppra.
Låt steka ett par minuter på medelstark värme, och vänd sedan på dem.
Häll på lite olivolja och lägg på basilikan, och låt steka ytterligare några minuter.
Lägg på fetaosten, dra ner värmen och låt ligga kvar tills fetaosten är ganska varm.

Färdigt!
RSS 2.0