Kryddiga bönbiffar

Här har vi dem. De förbenade (men mycket goda) bönbiffarna som låg på tallriken jag tappade på foten.

Biffarna som orsakade flera dagars haltande.

Men goda är dem, och jag grämer mig bara för att jag inte kunde spara fler...

Kryddiga bönbiffar

Ingredienser:

2 burkar kidneybönor

1 röd paprika
ca ½ dl rapsolja
1 vitlöksklyfta

ca ½ dl vetemjöl
ca 2 msk havregryn
salt
peppar
spiskummin
koriander
chilipeppar
paprikapulver


Gör såhär:

Hacka vitlöken. Skär paprikan i bitar.

Skölj av bönorna. Lägg dem tillsammans med vitlöken, paprikan, och oljan i en mixer, eller använd en stavmixer.

Mixa tills det är en smet, men den behöver inte vara helt slät, det är snarare godare om de är lite "chunky".

Blanda i mjölet, havregrynen och kryddorna.

Stek på mellanstark/svag  värme i en torr panna. De kan vara svåra att få att hålla ihop, men om man har tålamod så går det. Stek dem långsamt, låt det ta sin tid.

Ät och njut!

På bilden serveras de med min veganska potatisgratäng, i en matlåda som ska med som lunch till jobbet.

Rabarberpaj

Här kommer ett recept på en enkel och god rabarberpaj, perfekt att slänga ihop vid oväntat besök.

Rabarbersmulpaj

Ingredienser:

3-4 stjälkar rabarber
100 g margarin

3 dl havregryn
1,5 dl råsocker
1 msk vaniljsocker

Gör såhär:

Skala och tvätta rabarbern, och skiva den ganska tunt. Lägg den i botten på en ugnsfast form och häll på 0,5 dl råsocker. Rör runt så att sockret fördelar sig jämt.

Blanda ihop övriga ingredienser till en deg, och smula den över rabarbern.

In i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter.

Avnjut med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde. Eller bara som den är!

Tre-rätters middag

Idag gick jag och handlade mat.

Alla vårprimörerna hade kommit in.

Jag blev helt till mig.

Jag ringde Theo och frågade om jag fick bjuda honom på tre-rätters middag.

Han sa ja.

Sagt och gjort.

Menyn såg ut såhär:

Förrätt:
Sparris med flingsalt och citronsaft

Varmrätt:
Champinjoner med kryddsmör i ugn, färskpotatis, rödlök, yofu och tångcaviar

Efterrätt:
Rabarberpaj med havreglass

Nu är jag så slutprimörad så det är inte klokt. Ska strax lägga in receptet på rarbarberpajen, så får ni champinjonerna en annan dag!

Vegansk potatisgratäng

Gårdagens recept:

En fantastikt god, och otroligt enkel potatisgratäng. Passar lika bra när man bjuder på middag som i matlådor.

Vegansk potatisgratäng

Ingredienser:

10 potatisar
10-15 cm purjolök
1 dl sojagrädde

3 dl sojamjölk
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
timjan
ev. vegansk parmesan

Gör såhär:

Skala och skiva potatisen tunt. Strimla purjolöken. Varva de två i en ugnsfast form.

Blanda sojamjölken och sojagrädden i en skål. Pressa i vitlöken, och blanda i salt, peppar och timjan. Rör om ordentligt, och häll sedan blandningen över potatisen. Det kan behövas lite mer sojagrädde, du får känna av själv hur mycket du tror behövs.

Om du vill lägger du nu på lite vegansk parmesan på toppen.

Täck formen med plastfolie.

Stoppa in i ugnen på 225 grader i ca en halvtimme, eller tills potatisen är klar. Du kan ta av folien de sista 5-10 minutrarna så får du en lite finare yta.
Skala potatisarna

Glutenintolerant?!

Jag har svårt att förstå att folk i sverige inte vet vad en vegan är. Att de inte har stenkoll på vad en vegan kan och inte kan äta kan jag förstå. Att de inte vet vad de ska leta efter i innehållsförteckningar, och vilka varor som kan vara "dolt icke-veganska".  Jag köper det. Jag förklarar gärna, för det förväntar jag mig inte att alla ska veta.

Men vad en vegan är, det borde alla veta!

Idag var jag och min pappa och Ami på Ikea. Vi skulle fika där. Jag går fram och frågar killen i kassan om de har något veganskt. Han svarar att han inte vet, men ska kolla efter, och går och hämtar en receptpärm. Jag hjälper honom lite genom att fråga om recepten på de saker som det är troligast kan vara veganska. Till exempel är det troligare att havrebollen (som visade sig vara vegansk) är vegansk än kladdkakan.

Så medan vi stod där och letade i pärmen efter innehållsförteckningar kommer det fram en annan tjej, som också hon jobbar på cafét på Ikea för att hjälpa killen.

Hon frågar vad problemet är.

Jag svarar att jag letar efter något veganskt.

Hon ser frågande ut. Killen försöker hjälpa till genom att säga att jag inte äter ägg eller mjölk.

Hon fortsätter stirra på mig med en blick som om hon tror att jag är galen.

Till sist säger hon: "Menar du glutenfritt?"

"Nej, jag menar veganskt." svarar jag. Då gick hon därifrån.

Tur att snubben var snäll i alla fall. Och att jag fick en havreboll...

Godmorgon!

Idag blir det mat. Det har jag bestämt.

En macka och ett glas jos till frukost. En banan och en macka nerpackad till lunch. På något jäkla vänster ska jag fixa till en middag med lagad mat, och sen ska jag äta upp den.

Så det så!

Men först måste jag till skolan, på både föreläsning och grupparbete. Det ska bli intressant, eftersom att bristen på mat under de senaste dagarna inte direkt fått min hjärna att agera i toppform.

Det känns nästan som om kanoten är full med cowboys faktiskt.
Men nu har jag ju börjat äta lite, så det ordnar sig nog...

Magsjuk

Japp. Nu kanske ni undrar varför det inte kommit några recept här på länge.

Det beror på att jag inte ätit på länge.

Igår drabbades jag av akut magsjuka serni. Ingenting fick jag behålla.

Provade med allt från banan till jos till bröd (både hårt och mjukt) men inget fick jag behålla.

Lyckade dock få i mig ca en dl buljong innan jag somnade. Och en 3-4 hallon mitt i natten när jag vaknade av en blandning av hungerskramper och illamåendekrampor.

Nu på morgonen har det blivit ett halv glas jos, och en näve solrosfrön. So far so good.

Bakar för övrigt muffins nu också. För att bjuda på i skolan. Får se om jag vågar smaka själv dock...

Mumsiga Matsäckswraps

Var som sagt på scouternas dag för inte alltför länge sedan, och var då borta så gott som hela dagen. Då gällde det att ha med en bra matsäck.

Min blev suverän, så jag tänkte berätta om den.

Mumsiga Matsäckswraps (1 person

Ingredienser:

2 Tortillas
2 msk Ajvar relish
½ Zuccini
½ Aubergine
Några skivor naturell tofu
1 paprika
salt
peppar
olivolja

Gör såhär:

Smeta på lite ajvar relish i mitten på en tortilla

Skär grönsakerna i ca ½ cm tjocka skivor.

Stek auberginen och zuccinin mjuka i lite olja. Salta och peppra på dem, och lägg dem sedan i mitten på tortillan.

Stek tofun gyllenbrun, och lägg den tillsammans med de stekta grönsakerna.

Skär paprikan i strimlor och lägg den i wrapsen.

Salta och peppra lite, och krydda gärna med lite färska örter.

Vik ihop tortillan, och slå in den i aluminiumfolie.

Klart!

Enkelt, nyttigt och fantastiskt gott!

Gröna fingrar

Jag har visst grönare fingrar än jag trodde.

Nu, en dryg månad efter att operation "mini-köksträdgård" satte igång ser min balkonglåda ut såhär:



Från vänster till höger har vi: Diverse blommor (de spretiga sakerna), spenat och till sist plocksallat.

Detta gav den första skörden idag. En härlig sallad att ackompagnera min annars relativ tråkiga (eftersom jag kom hem för 10 minuter sen och inte orkar laga mat) middag.



Hemodlad spenat, med balsamvinäger, fin olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar, toppat med lite solrosfrön. Så fantastiskt gott! Gröna blad är verkligen underskattat ibland, för det kan vara helt fantastiskt!

Jag blöder!

Hjälp!!

Försökte vara duktig och laga mat till matlådor och liknande, samtidigt som jag städade badrummet. (konstig kombo, jag vet, men båda var tvungna att bli gjorda.)

Rätt som det var, när jag stod och stekte mina superba bönbiffar (recept kommer ändå, har nog tillräckligt med smet kvar för en portion) så for tallriken där jag samlade biffarna i marken. På vägen ner träffade den papperskorgen. Där stannade hälften av biffarna och tallriken kvar.

 Resten av biffarna lade sig i en fin cirkel runt min fot. Men inte resten av tallriken. Den dundrade i världens fart ner på min fot. Med den vassa kanten neråt förstås.


Nu är det blod i hela köket. Pappa och Theo har båda fått upprörda skriksamtal om hur djupt ett sår ska vara för att behövas sy.


Nu, när jag klämt om foten i tio minuter har jag lyckats stoppa blödningen tillräckligt mycket för att hoppa fram till förbandslådan. Bara för att inse att allt den innehåller är resorb och små rosa plåster med små tjejer på (mycket söta).


Nu sitter jag i soffan, med foten i vädret, och väntar på att Theo ska komma hem med kompresser. Hans skola ligger ju bara en timme härifrån.


Sen ska jag bara stoppa ner foten i skon, och springa till scouterna. Det kommer ju gå bra...

Jobbig dag

Ibland, när man är ung och student eller arbetare i största allmänhet, måste man ta sig igenom väldigt långa dagar.

På senaste tiden har de här dagarna kommit i genomsnitt tre gånger per vecka, vilket är alldeles för ofta.
Men om ekonomin mår bra av det, så gör väl jag det också. Man får offta sig lite helt enkelt.

Idag gick jag hemifrån strax innan åtta på morgonen. Då hade jag föreläsning. Den var jag tvungen att gå tidigare ifrån för att springa till jobbet. Jag började jobba klockan ett, och slutade halt åtta.

Jag var hemma kvart i nio.

Klockan nio ikväll fick jag middag, endast för att jag har en så snäll rumskompis som lagade middag åt mig, så att den var klar när jag kom hem. Annars hade det typ fått bli snabbnudlar till middag, för det finns ingen chans att man orkar laga mat efter en sån här 13-timmarsdag.

Nu, efter denna fem minuters blogg-paus, måste jag gå och plugga. Än är inte måstena slut. Men men.

Blir inget riktigt recept idag. Bara en snabb lunchlåda, som jag påtade ihop snabbt igårkväll för att äta till lunch idag.

Såhär gör man den lunchlådan.

Smält lite veganskt margarin i en kastrull och häll i lite maizena. Häll på sojamjölk, och en liten skvätt sojagrädde. Häll på massa fryst spenat och låt det hela koka upp. Tillsätt majs, ärtor, broccoli eller vad för andra grönsaker du nu har hemma. Koka pasta. Lägg alltihopa i en matlåda, som du tar med till jobbet/skolan.

krasse

För drygt två veckor sedan så blötte jag ner en bit bomull, hällde på krassefrön och ställde min skapelse i fönstret. Lite vatten varje dag, och en dryg vecka senare var de klara.

Det var visserligen några dagar sedan jag åt det här, men det var ett otroligt gott snack. Kul att äta något man odlat själv!

På en rågskorpa med lite veganskt smör och en jäkla massa krasse. Det var smaskigt. Blev dock bara två mackor på hela skörden, så kanske inte det mest effektiva att odla, men enkelt och kul!

Det här inlägget får även vara ekvivalent med ett andra recept för idag. För ibland äter man bara ett litet snack, och that is that.

Dagens middag

Blev ju återigen ett receptglapp igår. Det ska vi strax göra upp för genom att posta två recept idag.

Anledningen till att jag inte bloggade igår var att jag hade väldigt fullt upp. Det var nämligen scouternas dag, och som aktiv ledare var jag tvungen att delta, denna gång som funktionär.

Stort grattis till mina tjejer som kom på 6:e plats, miniscouterna som kom etta i sin tävling, och åsa som kom etta i AL-tävlingen för hennes gren.


Det är alltså tre olika grenar, beroende på hur gamla barnen är.


Hursomhelst innebar tävlingen att jag gick hemifrån kvart i sju på morgonen. Och så tidigt orkar jag verkligen inte skriva recept här, hur roligt jag än tycker att det är om kvällarna.

Efter tävlingen åkte jag hem till pappa och åt middag. Blev dock inte veganskt, eftersom jag innan jag kan börja äta veganskt där måste utbilda dem i vad de ska köpa om jag kommer på besök. Jag fick i princip välja mellan att äta quorn (som innehåller ägg) eller senap till middag, och eftersom jag inte kan bli mätt på enbart senap blev det lite quorn.
 
Dessutom har jag lovat att äta alla vegetariska produkter som "skräpar" i deras kyl, innan jag helt slutar.

Idag däremot har jag ätit rester till middag, vilket slutade i en väldigt aptitlig 2 rätters.

Förrätt: Resterna av raviolin med en nerriven morot i. 

Huvudrätt: Sallad på isbergssallad, gurka och oliver, potatisklyftor och salsa verde.

     

PS. Nej, jag åt inte deo:n som ligger bredvid maten. Den var bara där för prydnad.

Linssoppa med morot och potatis

En enkel, billig, dryg och god middag idag. Linssoppa. Perfekt när man måste ta slut på det som ligger i grönsakslådan i kylskåpet. Eller i slutet på månaden.

Linssoppa med morot och potatis.

Ingredienser:

1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl röda linser

3 morötter
4 potatisar

färsk persilja
2 buljongtärningar
2 msk tomatpure

1 ½ liter vatten.
1 tsk sambal oelek
muskot
gurkmeja

salt
svarpeppar
Timjan

Gör såhär:

Skala och hacka löken, vitlöken,  potatisen och morötterna. Hacka persiljan.

Stek lök och vitlök genomskinligt i botten på stor kastrull. Tillsätt morötter och låt steka i några minuter. Putta grönsakerna åt sidorna så att en fläck i mitten blir tom och låt sambal och tomatpure steka där i någon minut innan du blandar ihop allt.

Tillsätt potatisen, buljongtärningarna och ca 1 liter vatten. Låt koka upp och puttra någon minut.

Häll på resten av vattnet, linserna och kryddorna. Tänk på att buljongen är salt, så ta inte för mycket salt. Rör om så att linserna inte klumpar sig.

Låt koka i ca 15 minuter tills både linser, potatis och morötter är mjuka. Smaka av med svartpeppar och gurkmeja.

Ät tillsammans med ett gott bröd.





Goodstore!

Blev en lugn morgon idag. Bakade lite bröd, tittade på ett par avsnitt av Jamie Oliver.

Sen iväg till friskis och svettis för ett jympapass.

Efter det Goodstore. Har nämnt den förut, men den är värd att nämnas igen. En helt ekologisk och helt vegansk affär som ligger på skånegatan på söder.

Blev lite smått och gott. En currypasta (vilket jag alltid tyckt är svårt att hitta eftersom jag är väldigt allergisk mot skaldjur och de flesta innehåller räkpasta.), Två olika veganska "biff-mixer" som jag kan prova nån dag när andan faller på,  en vegansk nachoost för när jag vill skämma bort mig själv, och en burk vegansk ravioli som jag ska ha med mig som lunch till jobbet imorgon.

All in all, en lyckad utflykt.

Har dock upptäckt att Daglivs, mataffären vid Fridhemsplan, har ett väldigt bra utbud av veganska produkter till ett ganska bra pris. Så det är ett stort plus!

Dagens middag

Hej alla glada typer där ute!

Idag har varit en fantastisk dag.

En jätteintressant föreläsning om vad en välfärdsstat är och vad socialpolitik är. Vår lärare i den här kursen är så bra!

Sen möta upp Rebecka för lunch på 44:an. Gott, billigt, veganskt och trevlig miljö med bra bakgrundsmusik. Om man gillar den typen av ställen i alla fall. Blev en grillad smörgås med pesto rosso, och en kopp te med blåbärspaj med vaniljsås till efterrätt. Super duper.

Sen gick jag och Rebecka omkring på stan i ett par timmar på jakt efter en ekologisk och vegansk ansiktskräm. På affären Gryningen på folkungagatan hittade vi till sist en. Och för bara 70 spänn dessutom! Ska berätta hur den känns när jag provat den lite mer.

Ett jäkla spring i diverse ekologiska affärer men sånt är bara roligt!

Sen kom jag hem, och det blev middag. Enkel och mycket god middag idag!

Middagen bestod av potatisklyftor, naturell tofu stekt med salt och peppar, vegansk salsa verde och stekta tomater med balsamvinäger.

Jättegott!

Recept till såsen hittar du här.

Tofun skar jag bara upp i tunna skivor, kryddade med lite salt, peppar och basilika, och stekte tills den blev gyllenbrun.

Tomaterna delade jag på hälften, pepprade lite på snittytan, stekte tills de var genomstekta och droppade till sist över lite balsamvinäger precis innan servering.

Vilken härlig dag!

Frukoströra på sojabönor

Blev inget recept igår så jag ska försöka få upp två idag. Vi börjar med lite frukostinspiration.

Igår lekte Theo i köket, för en gångs skull.
Han lagar visserligen mat ganska ofta, nästan lika ofta som jag, men det är sällan man ser honom leka i köket. Det brukar vara jag som springer omkring och rotar i skåp eller lådor på jakt efter just den där smaken jag vill ha, eller konsistensen jag vill skapa.

Målet var en god, mättande, nyttig och billig röra att ha på frukostmackan. Och resultatet blev en mycket god sojabönsröra, som jag självklart tjatat till mig receptet på.

Frukoströra på sojabönor

Ingredienser:
1 burk sojabönor
½ röd paprika
1 msk citronsaft
salt
muskot
chilipulver
svartpeppar

Gör såhär:

Mixa ihop allting till en jämn smet. Ta det lugnt med kryddorna, annars blir det så jobbigt att äta den till frukost!

Tacotortilla

Idag blev det en vegansk tappning av tacos, med refried beans och sallad. Passar även jättebra som picnicmat, då slår man bara in den och tar den med sig.

Enkelt, snabbt, nyttigt och supergott! Lätt att bjuda på också, om man har vänner som är lite kinkiga med vegansk mat eftersom det inte riktigt "märks" att den är vegansk.

Tacotortilla

Ingredienser:
1 burk kidneybönor

paprikakrydda
chilipeppar
Koriander
Gurkmeja
spiskummin
salt
peppar

Tortilla
Majs
Gurka
Tomat
Paprika

Isbergssallad
Salsa
Naturell sojayoghurt

Gör såhär:

Börja med de refried beans. Häll lite rapsolja i en panna och låt den bli varm medan du sköljer av bönorna. Häll dem i pannan och låt dem steka. Blanda ut kryddorna i ca ½ dl vatten, ju mer kryddor, desto starkare. Häll på kryddvattnet och stek under omrörning tills allt vatten är borta. Mosa gärna några bönor mot kanterna så att det bildar ett slags "klet" mellan de andra bönorna, och blir som en röra.

Lägg lite bönröra tillsammans med finhackade grönsaker, lite salsa och lite soyayoghurt i en tortilla och vik runt.

Färdigt!

Kikärtsröra

Här kommer ett enkelt recept som är lätt att göra, lätt att använda, nyttigt. Funkar lika bra till frukost som till mellanmål.

Kikärtsröra

Ingredienser

1 burk kikärtor
ca 1 msk citronsaft
ca ½ dl olivolja
salt
svartpeppar

spiskummin
koriander
paprika-krydda
cayennepeppar


Gör såhär:

Skölj av kikärtorna under rinnande vatten.

Mosa dem lätt med en gaffel. Häll i citronsaften och olivoljan, kryddor efter smak (mindre om hoummusen ska ätas till frukost) och blanda tills allt är jämt fördelat.

Ät med bröd eller grönsaksstavar.

Själv åt jag det på rågskorpor tillsammans med ruccola och paprika. Ett enkelt, mumsigt och nyttigt mellanmål, där det dessutom blir tillräckligt över till frukost imorgon.

Bovetegröt

Har hittat en ny frukostfavorit. Enkel att göra, fantastiskt gott, nyttigt, och man står sig länge.

Det enda negativa är priset, då alla nötter och frön inte är det billigaste man kan tänka sig. Men man äter ju bara lite varje gång, så det får det vara värt!

Dessutom kan man koka mer än man behöver, för den klarar sig bra över natten i kylen, så har man en enkel, nyttig och färdig frukost dagen efter!

Bovetegröt med diverse frön

Ingredienser 1-2 portioner

1 dl krossat bovete
3-4 dl vatten
1 nypa salt
En masssa kokande vatten


Gör såhär:

Mät upp bovetet i en sil över diskhon och häl över kokande vatten (tar bort bitterämnen eller nåt sånt tror jag).

Häll upp vattnet och saltet i en kastrull, och tillsätt det avsköljda bovetet.

Koka tills det har fått konsistensen av en gröt. Det tar strax under 10 minuter.

Servera med kanel, nötter, frön, russin och soyamjölk.

Till min gröt hade jag solrosfrön, krossade linfrön, pumpakärnor, russin och kanel.

This is why you're fat!

Hittade just en hysteriskt rolig (och fantastiskt äcklig) hemsida.

Verkligen värd ett besök.

http://thisiswhyyourefat.com


Allt verkar ha bacon på sig. Allt ser supersnuskigt ut. Men folk äter det! Jag förstår inte!? Det både låter och ser fruktansvärt osmakligt ut.

Potatissallad

Ska försöka skriva ett par recept här i veckan, nu i början i alla fall. Har googlat runt lite och tycker att det finns alldeles för få veganska "vardags"-bloggar. Det finns mästerkockar som gör supersaker, men inte många som skriver om maten man lagar när man kommer hem från skolan/jobbet och är superhungrig och behöver något snabbt.

Jag vill helt enkelt bli en inspirationsblogg för andra veganer, när det gäller vardagsmat.

För mig var att lägga om kosten inget snabbt beslut. Jag har, som jag redan berättat, velat bli vegan väldigt länge, och har sett min vegetarianism som en inkörsport till veganismen. Innan man väljer att göra en så här radikal förändring av sin diet är det dock viktigt att man läser på. Jag skulle aldrig ens överväga att bara ge upp en hel matgrupp om jag inte var säker på att jag visste hur man skulle ersätta den, och hur man skulle få i sig alla näringsämnen ändå. Jag är allt för fler veganer och vegetarianer på vår jord, men man kan inte leva på morötter och isbergssallad.

Dåså. Över till dagens recept. Idag, efter det här fina vädret, längtade jag efter en somrig middag. Som jag redan ätit upp. Det blev dåligt med lunch idag nämligen, så jag åt en tidig middag.

Hursomhelst blev det årets första potatissallad för min del, och det var välkommet kan jag säga. Nu när alla fina vårprimörer börjar komma är det lätt att liva upp vilken sallad som helst.

Till potatissalladen blev det färdiga falaflar (falafel?) som jag hittade i frysen och dillsås.

Potatissallad 3-4 port


Ingredienser:
ca 4 potatisar
7-8 rädisor
två nävar ruccola

kapris
Olivolja
Äppelcidervinäger
Citronsaft
Dijonsenap
Salt och peppar

Gör såhär:

Koka potatisarna, gärna med skalet kvar. När de är klara, kyl ner dem direkt i kallt vatten.

Tärna potatis och rädisor (och sparris om man har i det), och blanda det med ruccolan och kaprisen.

Blanda citronsaft (1-4), äppelcidervinäger(1-4) och olivolja (2-4) med senap, lite salt och peppar och blanda så att det tjocknar. Häll det över potatissalladen.

Ät och njut.

Sol och plugg

Jag har en jättestor hemtenta som ska in på onsdag.

Det betyder att jag idag entrar den så kallade "tenta-koma-fasen". Där jag enbart pluggar, och knappt nånting annat.

Den här gången har det kännts jobbigare än vanligt. Det är så otroligt svårt att sitta hemma och plugga när vädret är så fint, och alla vänner pratar om glass i parker, grillning i parker, kubb där, och promenader där.

Men! Jag har en ny bästa vän. Den heter balkongen. Ut med en stol. Använda en gammal kartong som fotpall. På med bikinin och shortsen. Fram med böcker av Bordieu och Foucault. Ett stort glas saft vid sidan om en.

En frodande balkonglåda, två krukor med gräslök och persilja som växer så det knakar, den vackra (men otroligt uttorkade), jag fyndade i morse på daglivs och den vackra utsikten över rålambshovsparken hjälper bara atmosfären.

Jag har hittat min egna lilla oas!

Bilden gör dock inte balkongen rättvisa.
På bilden ser den faktiskt stökig ut, vilket verkligen inte är fallet. Ett improviserat blombord, en blomlåda, en påse som innehåller jord, och en stol är allt som finns där. Stolen åker dessutom in när den är färdiganvänd.

Dessutom kan man inte se utsikten, vilket faktiskt är det bästa med min balkong. Man har ju lite tur som bor på 7e våningen om jag får säga så. Och solen lyser som aldrig förr. Jag måste snart gå in känner jag, innan jag bränner mig!

Vad äter veganer?

För den som är intresserad av vad och hur en vegan bör äta för att få i sig allt, så föreslår jag en titt på den veganska matpyramiden.

Den hittar du om du klickar här.


Om du är intresserad av vilka E-ämnen och sånt som ryker vid blotta tanken så har livsmedelsverket sammanställt en lista med ämnen som eventuellt kan vara producerade av djur.

Den hittar du om du klickar här.

RSS 2.0