Uppdrag granskning om Bobby

Såg det alldeles nyss. Man blir verkligen berörd av det hemska öde som drabbade barnet, över att systemet är så dåligt att det kan fortgå utan att någonting märks. Att man inte åtminstonde kollar upp vad som händer när en mamma med ett barn som tidigare fått hjälp av soc. avsäger sig denna hjälp. Ingen bryr sig.

Mamman och styvpappan är ju ytterligare en annan fråga. Som man säger i programmet är det ju utan tvekan två otroligt trasiga människor. Båda två trasiga människor. En som vill ha kärlek till varje pris, en som vill visa vad han går för, dominera. Lägg till ett handikappat barn i den kombinationen och släng ut dem i en stuga på landet helt utan insikt för omvärden, och lägg till lite aggression så har du händelsen.

Det är så svårt att förstå hur något liknande kan hända, men samtidigt inte. Samtidigt hör man om barn som blir slagna och utnyttjade dagligen, och man väntar på den dagen dödsfall också kan bli aktuellt. Det är hemskt att det kan gå till såhär. Verkligen hemskt. Det finns så många som behöver hjälp, men inte kan få det. Kanske kunde man gjort något för att förhindra det.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0