Nyttig mandarinefterrätt

Såg Jamie Oliver göra det här häromdagen när jag tittade på ett av hans program, och blev otroligt sugen på att prova, och ikväll var den perfekta chansen.

Det här är en nyttig efterrätt, men underbara smaker, som passar jättebra efter en stor middag, då den är ganska lätt.

Passa på att göra den framför gästerna. Vid första anblick av receptet ser den ganska svårgjord ut, men det är hur lätt som helt. Och om du drar fram dessa ingredienser, gör en egen vaniljsirap osv, så kommer dina gäster definitivt bli imponerade!

Mandarin-vanilj sallad kan vi kalla den.

Ingredienser:

Mandariner (anpassa efter antal som ska äta)
Jag hade med sharonfrukt också, vilket passade bra, men det räcker med mandariner.
Mandlar, rostade och grovt hackade
Mörk choklad

Mynta
Vatten

½ Vaniljstång
Lite socker

Gör såhär:

Skala mandarinerna och skiva den så att det blir fina blommor och lägg dem på ett stort fat. Ska andra frukter vara med så gör likadant med dem. Se till att spara 1-2 mandariner beroende på hur mycket du ska göra.

Ta lite vatten i botten på en stekpanna, lite mindre än en centimeter. Häll i ca 1-2 msk socker.

Ta en vaniljstång och dela den på mitten. Dela den längs med stången och skrapa ut alla frön därinne. Lägg även dem i stekpannan. Själva vaniljstången får också vara med i stekpannan.

Dela de sista mandarinerna och pressa ut saften i stekpannan.

Koka upp innehållet i stekpannan och rör runt så att allt löser sig. Låt puttra på tills det reducerats till en lättflytande sirap.

Häll sirapen över frukten på fatet.

Strössla över mandlarna.

Använd en kniv eller ett rivjärn till att göra fina flagor av choklad med, och lägg det ovanpå mandlarna.

Dekorera med mynta.

Servera och njut!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0