En riktig söndagsmiddag

Idag blev det en riktigt lyckad middag. En såndär som är så typisk för mig och Theo.

Den innehöll liksom allt.

Den var vegetarisk.
Den var ny (för oss)
Den var exprimenterande.
Den var inspirerad från andra matkulturer än den svenska.
Den var precis som jag vill ha den.

Det blev ekologiska falaflar, från ett paket färdig mix jag hittade i affären för ett tag sedan, och köpte hem. Till det blev det en ny spännande färdigsås, som vi även den vågat oss på att köpa. Falafelsås hette den. Till det serverades det en hemgjord hoummus, späckad av färsk persilja, en hemgjord vitkålssallad som blev jättegod och lite kalamataoliver.

Man måste verkligen passa på att äta mycket rotfrukter och kål och sånt nu på hösten. Det är så billigt! Dessutom är det bättre för miljön att äta enligt säsongerna, då maten kan odlas naturligt och närmare affären.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0