Ett trevligt recept

Grönsaktpatè
- för att öka andelen vegitabilier på julbordet

400g palsternackor
400g morötter
250g broccoli

Skärs i bitar och kokas var för sig i saltat vatten i
ca 15 min. Hacka sedan dem väldigt fint var för
sig och blanda varje grönsaks puré med:

½ tsk salt
½ tsk potatismjöl
1 ägg
½ dl kesella eller mjölk.

Smörj en avlång brödform. Häll först i broccolin,
sedan palsternackan, sist morotspurén.
Grädda i minst 1h. 175 C. Ska vara fast. Serveras
kall i skivor tillsammans med övriga julbordet.


Låter som något man kanske vill prova till julbordet, eller var säger ni?
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0