Ett trevligt recept
Grönsaktpatè
- för att öka andelen vegitabilier på julbordet
400g palsternackor
400g morötter
250g broccoli
Skärs i bitar och kokas var för sig i saltat vatten i
ca 15 min. Hacka sedan dem väldigt fint var för
sig och blanda varje grönsaks puré med:
½ tsk salt
½ tsk potatismjöl
1 ägg
½ dl kesella eller mjölk.
Smörj en avlång brödform. Häll först i broccolin,
sedan palsternackan, sist morotspurén.
Grädda i minst 1h. 175 C. Ska vara fast. Serveras
kall i skivor tillsammans med övriga julbordet.
Låter som något man kanske vill prova till julbordet, eller var säger ni?
- för att öka andelen vegitabilier på julbordet
400g palsternackor
400g morötter
250g broccoli
Skärs i bitar och kokas var för sig i saltat vatten i
ca 15 min. Hacka sedan dem väldigt fint var för
sig och blanda varje grönsaks puré med:
½ tsk salt
½ tsk potatismjöl
1 ägg
½ dl kesella eller mjölk.
Smörj en avlång brödform. Häll först i broccolin,
sedan palsternackan, sist morotspurén.
Grädda i minst 1h. 175 C. Ska vara fast. Serveras
kall i skivor tillsammans med övriga julbordet.
Låter som något man kanske vill prova till julbordet, eller var säger ni?
Kommentarer
Trackback