Lekar

SUGRÖRS-STAFETT

Dela upp er i två lag. Varje lag får en papperslapp, cirka 10x10 centimeter stor och alla får varsitt sugrör.
Förste person suger fast papperslappen vid sugröret och springer en bestämd sträcka. När han kommer tillbaka lämnar han över papperslappen till nästa man som gör samma sak. Om någon tappar papperslappen innan sträckan är fullbordad får han börja om från start.


Rövsäta

Lekledaren utser en brännare. De övriga ska sitta ner på rumpan. Brännaren ska försöka träffa de som sitter ner. Man blir bränd på hela kroppen förutom smalben, fötter och huvud. När brännaren har kastat bollen mot någon, så ska det barnet försöka skydda sig genom att sparka bort bollen långt ifrån brännaren. Under tiden som brännaren är utan boll får barnen röra sig fritt, men bara gåendes på alla fyra med rumpan neråt. När brännarn tar bollen igen ropar han "Stopp" och då måste alla barnen sätta sig på sin rumpa igen. Om brännaren upptäcker någon som inte sitter efter att han har ropat detta får han peka på personen och skrika "Rövsäta". Då blir det barnet brännare och den gamla brännaren får sätta sig och blir med de andra. Blir något barn träffat av brännaren på de ställena som är tillåtna blir det barnet brännnare.


Jag ska alltså ha en lek till mina scouter som är mellan 12 och 14 år gamla. En som inte tar så lång tid att leka, och där man får röra sig mycket. Vad tror ni om dom här? Skulle det kunna vara något?
Kommentarer
Postat av: Maddiie : )

Dom där verkar roliga :D

2007-10-03 @ 16:28:38
URL: http://maddiies.blogg.se
Postat av: emelie

svar: tack så mycket :) japps, det har jag!

2007-10-03 @ 16:37:46
URL: http://vanten.blogg.se
Postat av: Jenny

tack för tipset det värmer verkligen! Du är nog den enda som har vart så positiv, därför känns din kommentar extra bra :D

2007-10-03 @ 21:07:10
URL: http://jjennny.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0