Mina föräldrar är här!

De kom igårkväll! Så härligt. And they brought gifts!

En sjal jag glömt hemma, en burk vitamintillskott för vegetarianer (ni vet ju att jag har funderat över om jag får i mig allt jag behöver), vispgrädde och en flaska ramlösa. Så jag är nöjd!

Innan jag träffade dem var jag och fikade med emelie på ee av paris största  moskér. Åt pistagemuffin och drack gott men sött mintte. Smask! Bra ställe faktiskt!

Idag ska jag bjuda mina päron på lunch. Först ska vi till grannstaden och titta på ett slott, sedan hem till mig och äta lunch, och sedan är det visning av min lilla by innan de måste tillbaks till den stora staden Paris.

Sent ikväll kommer dessutom familjen hem från New York, så inatt var sista natten jag var ensam hemma. Skönt faktiskt, även om det var skönt att kunna göra som jag ville.

En mycket trevlig dag.

Så min dag idag blev inte alls som jag hade väntat. Den blev dock väldigt bra.

Det hela började igårkväll när min vän Evelina skickade ett sms som lät så här: "Nu är jag och Klas i Paris. Känner du för en fika".

Självklart gjorde jag det.
Inte varje dag man får oväntat besök här nere!

Det hela slutade med falafel i Marais, en snabbrunda genom hallarna och sen gick vi till centre pompidou, där man kan se modern konst. Bland annat såg jag faktiskt Pablo Picasso och Salvador Dali.

En trevlig dag som sagt!

Lite sommarbilder

Här är som utlovat ytterligare några bilder jag tog igår.

Kanske lite svårt att se, men det som var huvudmålet med den här bilden är faktiskt myran. Myran som kryper bland maskrosbladen. En liten liten myra är det. Hubert, hette han.

image168

Tusenskönor. Gräsmattorna både i min trädgård och i var och varannan park här i Frankrike är täckta av dem. I sverige är allt täckt av maskrosor, här är det tusenskönor. Mycket vackert.

image169

Sist men inte minnst en bild som bara föreställer gräs. Mest för att jag inte hade något att göra medan jag solade igår, men sen så tyckte jag bilden blev bra. Den ser lite "artsie" ut sådär. Säger jag som inte vet ett junta om konst. Men jag vet jag jag är bäst, så då lär ju mina bilder vara det också...

image170

Så här kul var alltså min söndagkväll. Haha.

Hoppas att ni alla haft en bra helg!


Två fina bilder jag tog i luxembourgträdgården

Som ni kanske märker har jag insett hur kul det är att fota diverse saker, och sedan tvinga på er läsare resultatet.

Så här kommer det. En del av det i alla fall...

image166


En trädstam. Gillade den för jag tycker det ser ut som om jag är i en djungel och fotar, när jag egentligen är i en jättevälskött park.

image167

Låg på rygg och fotade grenarna som gav mig ett smått bristfället skydd för solen. Blev riktigt nöjd med resultatet faktiskt.

Börjar lära mig funktionerna på min kamera nu, så bilderna blir bättre och bättre. Eller vad säger ni?

Tre små gravar

Jim Morrisons grav. Den var svår att få bra foton på, för det var avspärrat så att man inte kom ända fram.

image163

Edith Piafs grav, full av blommor och kort på henne.


image164

Oscar Wildes grav, som var alldeles nedklottrad. Folk hade till och med pussat på den.

image165


Det var de tre kändisgravarna som vi såg i alla fall.



Père Lachaise och luxembourg trägården

Har haft en mycket trevli dag med Anna idag.

Vi började med att gå till Père Lachaise, en stor kyrkogård i 20e, där bland annat Edith Piaf, Jim Morrison och Oscar Wilde ligger.

Eftersom vädret var så fint så tog vi oss sedan ner till den härliga stora, något överbefolkade luxembourgträdgården, där vi hängde hela eftermiddagen i solen och bara chillade och snackade. Det var mycket härligt.

Jag är röd som en kräfta över halva kroppen dock, inget solskydd hade jag och solen lyste starkt idag må ni tro.

image162

Här är en bild jag tog på den vackra kyrkogården. Gravarna var oerhört stora, och stod oerhört tätt, inte alls som på en svensk kyrkogård. Många familjer hade små "hus" med färgat fänster och gargoyler och grejjer. Riktigt maffigt att se faktiskt.

Kommer bilder på lite kändare gravar när jag gjort i ordning dem... Håll ut!

Sightseing med Anna

Nu ska jag strax åka iväg och träffa Anna. Det ska bli kul!

Vi ska vara turistiga. Antingen katakomberna eller Pere lachaise verkar det som. Ska bli spännande, och jag ska fota mycket.

See you later everybody!

Farliga Paris

Så ni vet väl alla vid det här laget att jag kände den mördade kvinnan i Paris.

Att vi gått i samma gymnasieklass.

Och nu har ryktet om vem det är spridit sig där hemma också.

Jag har två kompisar, två gymnasiekompisar, som ska komma och hälsa på mig om två veckor. Biljetter är köpta och allting. Så händer det här.

Nu har en av dem dragit sig ut. Tycker att det verkar läskigt att åka till Paris. Har bestämt sig för att stanna hemma.

Och jag förstår henne. Visst gör jag det. Jag sitter ju här själv och är rädd som en liten räka.

Men jag blir ledsen. Jag ville träffa dem. Jag ville se att de mådde bra. Och jag ville kanske till och med kunna prata med dem om händelsen, då vi alla tre kände henne ungefär lika bra. Men det var inte ett måste, bara skönt att träffa kompisar, veta att de finns där.

Men det verkar som om en av dem fortfarande kommer trots allt. Det är skönt. Det ska bli kul!

Och på tisdag kommer ju Pappa och Ami också!

Alexander Bard

Glömde kanske berätta att igår när jag och emelie satt och njöt av vårt kaffe på det svenska kultercentret så hände nåt speciellt.

Alexander Bard kommer ut, följd av typ fem människor som bär lådor med olika elektoniska saker i. Så såg det ut i alla fall.

Det ni, lite svensk kändisspotting i Paris!

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3f/AlexanderBard.jpg/400px-AlexanderBard.jpg

Jag älskar sommaren!

Vet att bilden är en klysha, men den är så somrig, och kapslar verkligen hur jag haft det nu i eftermiddag.

image161

Jag har fått bonnbränna! Haha!

Precis som det ska vara!

En eftermiddag i solen

Har tillbringat hela eftermiddagen på en hadduk i solen i trädgården. Jag känner hur armarna, nacken och halsen börjar bränna mer och mer, samtidigt som t-shortmärkena blir tydligare och tydligare.

Idag har det verkligen varit sommar.

Ett tag kom den nya Au-pairen i Matildas familj över. Hon som tog Matildas plats alltså. Eftersom jag hade bestämt mig för att bli kompis med henne så bjöd jag tillbaks henne ikväll för middag och film.

Tyvärr var det först efter detta som jag upptäckte att hon var skittråkig. Vad har jag gemensamt med en 30-årig finsk, humorbefriad hälsofreak?

Så nu undrar jag... Har ni några smarta tips på hur jag slipper undan middagen och filmen?


Frukost i solen!

Blev en riktigt lyxig fransk frukost, som avnjöts i solen för min del idag.

Massvis med trevligt.

Färskpressad jos, mackor med två underbart goda ostar, camenbert och nån mer som äldsta sonen köpte på sin skolresa, med körsbärstomater och vindruvor på.
Precis som jag vill ha det.

De här små körsbärstomaterna ser föresten ut som hjärtan. Ganska gulligt. De heter Les Coeurs-de-pigeons. Det betyder duvhjärrtanen. Hjärtanen av duvor. Hahaha, det är ju jättekul!

image160

Just nu är det en katt som försöker äta upp min sko. Skon som jag har på mig. Jag kanske borde åka och köpa kattmat...

Härligt och skönt var det minsann!

image159

Fråga mig inte varför jag fick för mig att fota mitt ben medan jag badade, det finns inget logiskt svar. Men en bild bjuder jag på i alla fall.

Kamran immade igen också...

Ett bad

Ska hoppa i badet nu, så jag kan lugna ner mig och slappna av en stund. Och lukta lite gott när jag kommer ut.

image85

Måste först bara passa på att tipsa om Yves Rocher, denna underbara affär som ni måste besöka om ni är i frankrike. Bra produkter, bra pris. En halvliter väldoftande duschcreme, som även funkar utmärkt som badskum, 4,5 euro. Det är så man vill ha det!

Och så luktar jag så gott av kokos efteråt. Luktar somrigt!

Och vem vill inte det?

En av mördarna är tagen.

Det här läste jag igårkväll innan jag gick och lade mig, och det kanske är en av anledningarna till att sömnen gick bra.

Fransk polis har nu fångat en av de män som de tror dödade min kamrat. De är inte helt säkra, låter det visserligen som i artikeln, men jag tänker att tidningar får ju aldrig veta lika mycket som polisen själva.

Han är tydligen dömd tidigare för diverse våldsbrott, därebland våldtäkt. Nu håller man på med DNA tester och tittar på övervakningsbilder från en automat.

Man tror dock att det var två som utförde dådet. Kroppen hittades indragen 100 m på en skogsväg, och man tror inte att den kan ha släpats så långt själv.

Om det är rätt person de har tagit så känner jag mig mycket tryggare. Jag hoppas att han även kan leda dem till sin kompanjon...

Här kan ni läsa vad DN skrivit.

Vaken igen!

Varje morgon är en vinst, då det betyder att jag klarat natten.

Den här har dessutom gått ovanligt bra.

Theo är bortrest så jag kunde inte ringa honom och spotta ångest igårkväll heller, utan min rädsla fick klara sig själv. Men det gick så bra så.

Somnade relativt fort, vaknade en gång under natten, men lyckades somna om, och har sovit ända tills nu, vilket innebär en sömt på 9 timmar för första gången på en vecka.

Haha, jag låter verkligen helt psycho. Som en femåring som inte kan gå och lägga sig själv. But at least I'm honest!

Ännu en lugn kväll

Ända sedan i måndags, då jag fick veta om mordet, har jag känt mig ganska opepp och smått rädd, som ni som orkat läsa allt säkert upptäckt.

Visst, på dagarna är det ok, men så fort mörkret faller blir jag en liten räddhare. En väldigt liten en. Ganska jobbigt faktiskt.

Att gå ut har inte ens kommit på frågan. Jag vill. Det är min lediga vecka det här. Det är kul att gå ut. Men jag vågar inte. Jag pallar inte. Det funkar inte.

Men för var dag som går blir det lättare och lättare, och jag bearbetar mer och mer det som händer. Snart så...

Hursomhelst blev det alltså en lugn fredagkväll hemma. Såg senaste avsnittet av Gossip girl, då de börjat sändas igen nu, där borta på andra sidan atlanten.

http://turkeywhisperer.com/wp-content/uploads/2007/10/gossip_girl_09-19-07_6c75m2t.jpg

En lugn, smått långtråkig, men ändå ganska trevlig fredagkväll har det alltså varit i den här stora villan utanför Paris idag.

Hoppas att ni får en bra fredagkväll!

Årets första bränna

Jag har officiellt bränt mig på näsan.

Jag är rudolf med röda mulen.

Sommaren är här!

Bilder från Paris idag!

Karusellen vid Hotel de Ville:

image156

Utsikt över Seine från Ile St Louis:

image157

På ett ställe var kajen vid seine så låg att vattnet gick över. Där vadade massa änder omkring:

image158

Det var lite av det jag såg idag när vi promenerade kring Paris. Som ni kan se var det en mycket vacker dag!


Bilder från fikat!

Vi var ju som sagt på det svenska kulturcentret, som ligger i Marais, och fick en riktigt svensk fika. Kladdkaka och bryggkaffe. Enbart här eller på svenska kyrkan kan man få sån lyx, så vitt jag vet.

Gott var det i alla fall!

image154


Självklart måste det komma en bild på mig där jag ser lite lagom dum ut också. Annars vore jag ju inte jag.

Here you go:

image155

Dagens låt!

En låt som alltid piggar upp mig i alla fall.

Passar dessutom utmärkt med vädret i Paris idag, världens mest romantiska stad!



Blondie - Denis


Tillbaks

Sådärja.

Det blev en riktigt härlig eftermiddag i Paris. Kaffe, bryggkaffe alltså!, på det svenska kulturcentret, och sen promenerande längs med seine. Solen sken och Paris är så vackert.

Tog massa bilder, ska kolla om de blev någe bra, så kan ni få se dem sen!

Hoppas ni också haft en bra eftermiddag!

Fika med Emelie

Nu måste jag hoppa iväg, men jag återkommer senare.

Ska träffa min vän Emelie vid Hotel de Ville, så ska vi ta en fika nånstanns. Jag hoppas det blir fint väder så vi kan sitta ute nånstanns. Eller gå till Marais, där är det mysigt.

Ska bli skönt att få någon att prata med en stund också. Oavsett om vi pratar om det hemska som har hänt, eller om något annat.

Det hemska? Läs här och här.

Det är skönt att veta att livet bara fortsätter, att man kan vara som vanligt.

Tjillevippen på er så länge!

Dagens grimas

Återigen lite vardagshumor.

Jag kallar den: En tiger på flykt från sitt rätta jag.

image153

Inte den bästa av mina grimaser kanske, men fantasin tröt denna vackra morgon...

Vattenfallet

Titta två inlägg ner, så ser ni att jag skrev om ett litet vattenfall vi har i byn. Det syns lite i den bilden också, men jag hittade en bättre.

Jag tycker att det är så vackert, trots att det bara är nån meter brett...

image152

Man kan inte tro att det tre meter härifrån finns en bilparkering, 20 meter bort en mataffär och en frisör osv.

Det är en oas.

Så nu är man vaken igen!

God morgon allihopa.

Natten har gått över förväntan.

Tog min återigen bara en timme att somna, och jag vaknade inte förrän klockan ringde imorse. Dock hade kattungarna, för först gången någonsin, tagit sig två trappor upp och börjat leka utanför min dörr. Snacka om att jag blev rädd när jag hörde stolar flytta sig utanför min dörr, när jag visste att jag var ensam hemma.

Jisses amalia!

image130

En gammal bild på bullen som jag har visat förut, men han är så söt här! Han ser så tjock ut!


En damm i byn

Genom byn där jag bor flyter det en liten bäck. Eller flyter och flyter, den står ganska still, men den är fin ändå. I den simmar det massa karpar och andra fiskar. Det är alltså en lite flod som byn har grävt som en prydnad genom en park, och borgmästarens trädgård.

I den lilla parken flyter den i alla fall in i en mycket liten, men väldigt vacker damm, med en liten ö i mitten och ett litet vattenfall där bak.

image151

Jag gillar bäcken. Den får mig lugn. Men jag tycker lite synd om fisken...

Det är väldigt vackert här när det är fint väder.

vårbilder

Här är några fina tidiga sommarbilder som jag tog imorse.

En syren som precis håller att slå ut i vår trädgård:

image149

En vacker tulpan som snart blommar ut i våra rabatter:

image150

Man känner verkligen hur sommaren är på väg.

Såhär får du en underbar start på dagen!

image148

Tropicanas essentiels. Med vitaminer och mineraler. Jag älskar joser med banan i!

Den finns också på glasflaska, och jag vet inte hur det går till, men josen på glasflaska är på nåt vis ännu godare!

Mums!

La defense

Så vad har jag gjort idag då?

Jag har shoppat serni. Skönt att spendera lite pengar ibland. Nu låter jag jättekapitalistisk, men det är inte så farligt. Visst, allt jag köpte var inte saker som jag skulle dött utan, men det är saker jag behöver/kommer behöva.

Jag är annars inte så matrialistisk av mig. Saker är faktiskt inte så viktigt för mig. Dator, telefon, tv och kläder, har jag det så att jag klarar mig så har jag mitt på det torra sedan. Och mat förstås...

Hursomhelst. Huvudanledningen till att jag åkte och shoppade är att min pappa och ami kommer hit på tisdag. Woohoo! Ska bli jättekul för jag har faktiskt saknat dom en massa.

Pappa fyllde år för en dryg månad sedan, och Ami fyller år om en dryg månad, och för att slippa fraktkostnader ska de båda få sina presenter när de kommer hit.

Så jag var och köpte presenter till dem! Kan inte skriva vad det blev nu, eftersom de kanske läser här, men det kommer nog senare. Sen köptes det lite saker till mig också.

Jag köpte:

  • Strumpor (behövde verkligen det)
  • Ett linne, som man kan ha under kläder, behövde jag också.
  • En ny handväska, den gamla börjar gå sönder.
  • 2 st t-shirts från wwf via Pimkie (typ fransk hm fast lite sämre).
Är väldigt stolt över mina t-shirts jag köpte, där en del av det jag betalade gick till WWF, en mycket bra organisation.

Såhär såg den första ut:
image146


Såhär ser den andra ut, bara det att trycket är mycket mer rosa än vad det ser ut:

image147

Imorse när jag vaknade...

...Sken solen här i Paris!

Fåglar som kvittrar, blommor som blommar, sol som lyser från en klarblå himmel!

yes tänkte jag, slängde på mig en sommarklänning och gick ut för att äta frukost i solen.

Det gick inte. Det var kallt. Som tusan. Speciellt om fötterna på den kalla stenen och i det blöta gräset.

Om jag inte hade bytt om hade ni snart fått höra om en ny trendig sevärdhet i närheten av Paris.

"En svensk isskulptur, kolla hur verklig den ser ut!"Så hade det låtit. Och det ville inte jag. Så jag bytte om.

Men för en kort stund så var det sommar i sinnet i alla fall!

image145

Lägg märke till hur lummig och fin våran trädgård är!

Dagens grimas

När tråkiga saker händer är det viktigt att man fortfarande kan skratta, och att livet går på.

Därför tänker jag dagen till ära bjuda på en grimas.

Den här kallar jag:
Jag är egentligen en blond 50+are fullproppad med botox och silikon

image144

En typisk sån där ensam hemma-sak

Det är vad jag gör just nu!

Jag har nämligen tagit med min dator ner i köket, lyssnat på musik och bloggat samtidigt som jag har lagat mat, och just i denna stund sitter jag och tuggar i mig en stor bit broccoli.

Så härligt att lyssna på musik medan man lagar mat, här har vi ingen spelare i köket så det går inte. Men släpar man ner datorn så!

Dessutom blev det en gammal ingeborg-klassiker till middag.

Pasta med broccoli och ädelostsås.

Här är receptet.

Sätt på pasta.

Ta och skär upp en broccoli i små "tugg-stora" bitar och koka den lite lätt.

Smält en liten klick smör i en kastrull. Man kan även ha i lite mjöl och på så vis göra en bottenredning, det beror på hur ambitiös man är.

Stoppa i en lagom stor bit ädelost i kastrullen och låt den smälta försiktigt, den ska inte koka.

När den är smält välter du i creme fraiche.

Smaka av med salt och peppar.

När pastan nästan är klar häller du i broccolin i såsen.

Sedan äter du pastan med såsen på!

Mums!

http://www.recipetips.com/images/glossary/c/cheese_adelost.jpg

receptet passar inte folk som inte gillar sådana här typer av delikatesser...

Vad jag gjorde i onsdags

Igår alltså.

Inte mycket.

Lyckades inte somna förrän framåt 4-5 tiden på morgonen, och försökte sova så länge det gick på morgonen för att uppväga. Men jag var ändå uppe vid tio.

Passade på att ta ett långt varmt bad medan de fortfarande var hemma och kunde hjälpa mig om jag ramlade i duschen.

Sen åkte dem. En stund hade jag panik över att vara ensam, och jag brukar i vanliga fall gilla att vara ensam, men det har blivit bättre med tiden.

Åkte  och handlade mat jag tänkte äta under veckan. Det blev typ 75 Euro. Fan vet vad jag ska äta.

Sedan åkte jag bara hem och var hemma resten av kvällen. Kollade på film, åt massa chips och choklad, försökte äta bort ångesten som tryckte i bakhuvudet, pratade länge i telefon med min pojkvän.

Efter att jag släckt lampan tog det mig faktiskt bara en timme att somna. Innan allt det här somnade jag hur lätt som helst. Igår låg jag och läste tills mina ögon var så trötta att jag inte orkade hålla dem uppe så länge att jag kunde läsa en hel mening. Då släckte jag, och då kom rädslan. Men den övervanns som sagt på en timme, vilket är bra.

Nu är jag ensam hemma

Som jag har sett fram emot när den här veckan.

Nu när den är här känns det inte lika bra längre. Efter allt som helst, så rädd jag är så fort solen går ner, tankar om att ifall det händer något kan inte höra mig skrika.

Men några saker är i alla fall bra. Här är saker jag ska passa på att göra:

  • Gå omkring i Pyjamas
  • Slippa toaköer
  • Äta mat med smak
  • spela hög musik om kvällarna och mornarna
  • Gå på toa mitt i natten utan att behöva sätta på mig jeans
  • gå på toa när man vaknar på morgonen utan att behöva sätta på mig jeans
  • röra mig fritt i huset, äta var och när jag vill
Man är fri när man inte känner att chefen övervakar en på hemmaplan också.

En av de svårate saker med att jobba som au pair är att skilja på jobb och fritid. Man bor ju på jobbet!

Happy Meal

I tisdags var första gången jag beställde ett Happy Meal på McDonalds på herrans massa år, så det kanske har förändrats, men såvitt jag minns så får man inte med en efterrätt.

Det får man i frankrike.

Man får:

En leksak
En liten hamburgare
En liten pommes frites
En liten dricka
En liten efterrätt

Brukar det vara så?

Hursomhelst är en av efterrätterna man kan välja på en Pom' potes. En kompott kallade barnen det för. En äppelkompott. Gott tänkte jag.

Sen så fick jag smaka. Det var helt vanlig jävla äppelmos. Sån jag har på gröten på mornarna.

Fransmän är allt bra knasiga...

http://www.strategies.fr/archives/images/1049/104904202_1p.jpg

Disco

http://www.rue89.com/files/20080401disco.jpg

Disco är en ny fransk komedi med bland annat Gérard Depardieu i en av huvudrollerna. Det handlar om en man, 40+, som inte har något jobb eller något särskilt i sitt liv, borsett från en son i England. Han vill verkligen imponera på sonen, och få en chans att träffa honom, men han har inga pengar och han pratar inte engelska.

Allt han har är Disco-moves från sin ungdom. Då visar det sig att det finns en tävling i discodans, där första priset är en resa för två till australien. Han vill vinna, och till sin hjälp har han två vänner från sin dansande ungdom.

Dessutom anställer han en snygg danslärare som han blir lite kär i.


Filmen var inte så värst bra. Det var lite kul varje gång de skämde ut sig, så den bjöd på en del skratt, men det var ingen höjdarrulle. Men danssugen blev man.

Cred till mig som såg den på franska med fransk text, och hängde med nästan hela filmen, behövde bara fråga om en sak när filmen var slut. Förstod ju såklart inte allt de sa, men sammanhanget av allt som hände. Så jag är stolt!

Vad jag gjorde i tisdags

I tisdags var sista dagen jag jobbade innan jag fick lov.

Det var även första dagen jag jobbade efter att jag fått reda på nyheten.
Den natten sov jag ca 2 timmar, även om jag låg i sängen i nästan 10. Och att sedan gå upp, vara glad och positiv mot barnen, leka med dem, ha tålamod med dem var bland det svåraste jag någonsin gjort.

Men det gick.
Familjen vet fortfarande inget om vad som har hänt. Barnen behöver inte veta, och eftersom de skulle på semester så ville jag inte att föräldrarna skulle veta så de fick en sådan downer att tänka på under semestern, eller så att de behövde vara oroliga för mig.

Annars förflöt tisdagen ganska smärtfritt, vi hade ett späckat schema hela dagen, så det var inte svårt att underhålla barnen.

Först var det att springa ner till bageriet och köpa croissants till frukost.

Sedan lite spela dator tid för barnen.

Sedan iväg till en större stad i närheten där vi åt lunch på McDonalds.

Sedan var vi på bio och såg den franska filmen Disco.

Sedan var det varsin glasstrut och en promenad genom slottsparken.

Sen bar det av hemåt igen, och efter lite lektid så kom föräldrarna hem.

Skönt det. Vet inte om jag hade klarat av en dag där jag var tvungen att hitta på saker att underhålla dem med.

Vägen tillbaks

Det är svårt att mista någon. Det är alltid svårt att mista någon, oavsett hur när man var, omständigheterna kring det hela osv.

Och nu vet jag av erfarenhet att när det handlar om mord, lidande osv, är det ännu svårare att missta någon.

Därför går hela mitt hjärta ut till de nära och kära till kvinnan som blev mördad i Paris nu i helgen.
De måste ha det fördjävligt. Bra mycket jävligare än jag har det, och för mig har det inte varit lätt.

Vi gick som sagt i samma klass, senast träffade jag henne på stan för två veckor sedan. Det hela är så oväntat. Så läskigt.

Jag har inte kunnat sova ordentligt sedan det hände. Blandade bilder och känslor river i mig. Jag kan tänka mig paniken, ångesten, smärtan, rädslan och allt annat hon måste kännt de sista minuterna i livet, och det gör ont ända in i benmärgen. Jag läser i tidningarna om vad som har hänt, och jag ser henne framför mig, med allt de skriver i tidningarna.

Dessutom har jag blivit ordentligt skärrad. Riktigt rädd. En fegis har jag alltid varit men de senaste dagarna har det varit något extremt. Jag har aldrig riktigt vuxit ur att titta under sängen innan jag går och läggen mig, men sedan jag fick reda på det här har jag knappt sovit alls sedan jag fick reda på vad som hänt.

Jag blir rädd att gå ut, rädd att vara ensam, rädd att ha dörren olåst, rädd att vänta på tåget, rädd att släppa ut katten osv osv. Man påverkas så otroligt mycket när det är något så brutalt, oväntat och hemskt som har tagit livet på någon i ens närhet.

Som tur var har jag fina vänner och världens bästa pojkvän som kan hjälpa mig. Nån dag ska jag ta mig till svenska kyrkan, där man kan prata, tända ljus och skriva i en bok för att hedra hennes minne.

Mitt hjärta går ut till er, ni som stod henne nära.

Bad times

Vet inte hur mycket jag kommer blogga de närmsta dagarna. Det har hänt en sak som inte direkt får mig att må jättebra.

Ni kanske har hört om en 20 årig kvinna som är försvunnen i Paris, och en kropp som hittats i en park? Har läst om det på nätet, har funnits i tidningarna osv.

Den här kvinnan gick i samma klass som mig i gymnasiet, och jag har även träffat henne nån gång här i Paris.

Vi är väl inte så bra kompisar direkt, vi har aldrig umgåtts privat, men efter att ha sett varandra varje dag i tre åt så känner man varandra lite grann i alla fall.

Av respekt för hennes släkt och vänner tänker jag inte gå ut med några namn.

Själv känner jag mig väldigt rörd, ledsen, chockad, skakad, rädd och en massa andra känslor, och jag skulle uppskatta om ni accepterade att jag höll låg profil ett tag, så jag får smälta det här lite.

Och nej, jag vet inget mer om saken, så det är ingen idé att fråga.

Det här tycker jag var intressant

En artikel som DN skrivit om hur H&M inspekterar sina fabriker i Kina.

Mycket läsvärd.

Köper man kläder på H&M är det viktigt att man förstår hur de som jobbar i fabrikerna har det. Att det ha och fortfarande kan finnas barnarbetare, människor utom de mänskliga rättigheterna osv. Självklart gör H&M och alla andra affärer vad de kan för att förhinda detta, Men det blir ett krig mellan kostnader och etik.

Det är viktigt att man vet det. Att anledningen till att HMs kläder är billiga är att arbetarna oftast inte lever särskilt flott.

Det är också viktigt att veta att många av arbetarna är beroende av sina löner och att till och med vissa länders ekonomi är beroende på pengarna som kommer in från dessa företag. Så bojkott är inte alltid den bästa iden.

Det är en svår fråga, som inte har ett svar, dubbelmoralen är tydlig. Köper jag tröjan stödjer jag barnarbete, köper jag den inte kanske ett barn dör.

Det bästa är förstås att köpa rättvisemärkt. Det finns även otroligt stora ekologiska konsekvenser av att köpa sådana här kläder. Icke ekologiska kläder.

Tänker ni på sånt här när ni går in på HM och gläds över de låga priserna?

Träning och middag

Som alltid på måndagar har jag Friskis idag. Ska bli skönt att få röra sig lite, även om jag är slut efter en dag med barnen!

Idag är träningen i en annan lokal, eftersom det är lov. Jag hittar inte dit. Det gör anna, så jag ska plocka upp henne på vägen och åka dit. Man, were smart!

Måste redan börja tänka på middagen snart. Jag ska ju inte laga mat åt barnen, men jag måste åka hemifrån 7, och är hemma vid tio kanske, så jag måste äta middag innan. Och inte för nära, för då blir det inte så bra.

Funderade på om det skulle bli såna där måltidsersättningar igen. Har ju inte direkt ätit nyttigt idag, med massa kakor och så. Men räcker det om man ska träna efteråt? Orkar man på det menar jag?

http://www.proteinbar.nu/images/proteinbar.jpg

Vet inte vad det är för märke på bilden, något svenskt antar jag efterom jag googlade på svenska för att få fram den. Eller kanske en sallad, med en macka till, som nästan alla andra måndagar då jag tränat...?

Saft och kakor

image143

Hur somrigt ser inte det här ut?

Precis bakom Ella (man ser hennes fingrar) finns ett stort fönster med ett blommande syrenträd utanför. Och den vita spetsduken gjorde inte sommarkänslan mindre påtaglig.

Och nej, alla de här kakorna var inte till mig. De var till oss alla fyra, det är exakt tre var, och de var mycket goda.

Måste dock medge att svensk saft är godare än fransk. Fransk är tjockare och smakar mer plastigt och tillsatsigt, svensk smakar mer som frukten den förväntas innehålla. Nu hade jag tur, och hittade en helt ok jordgubbssaft som vi satte i oss nästan en hel kanna av. Wow, jag är mätt av bara saften!

Min nya fina pärlörhängen!

Det första, blåa och vita, har Théo gjort. Jag fick det. Tyckte det var tufft.

Det andra är ödlan jag gjorde. Den blev lyckad. Man kan dra ut den så den blir dubbelt så lång. Det var så den skulle vara egentligen, men den korvar liksom ihop sig. Men det gör ingenting, den blir bara tjock och gullig då.

Det är perfekta enörasörhängen båda två, och det passar mig utmärkt, för jag har alldeles för få örhängen som är tillräckligt stora och coola för att det ska funka med bara ett. Tycker det är supersnyggt att bara ha ett.

image142

Inte världens bästa bakgrund jag vet, den blänker och så. Men det blev den bästa av bilderna jag tog.


Det flyter på!

Har nu spelat pingis, spelat memory, spelat sten, sax och påse, spelat ett spel med pyramider, tittat på när barnen spelat ett annat spel med pyramider, lagat lunch (ris, fiskpinnar och sallad), ätit lunch med barnen och städat i köket.

Barnen är ute på studsmattan. Strax ska jag och Ella gå ner till den lilla affären och köpa saft, och sedan ska vi göra hallongrottor så att vi kan ha ett riktigt "alfons åberg-fika" när det är klart.

Ella och jag håller på att läsa Alfons Åberg för tillfället. Tre sidor om dagen blir det ungefär, och där handlar det om hur farmor bjuder på kakor. Det är därför som barnen är så baksugna hela tiden!

Off i go!

Spela pingis

Jaha, så var det dags att spela pingis. Klockan är tio och vi har redan hunnit göra typ 20 saker, och bli uttråkade.

Hur ska jag klara detta fram till klockan 19 ikväll? Jisses...




En gammal film som de flesta nog redan sett. Men inte sämre för det. Det är så här riktig pingis ska gå till!

Det är så här bra jag spelar helt enkelt!

Pärlor

Det är ju jäkligt kul med pärlor!

Håller på att göra en ödla av dem, medan Ella skulle göra ett halsband till mig, som blev en kattleksak, som gick sönder som blev till att hon ville hoppa studsmatta. Men jag kämpar på med min ödla.

http://blade.vastervik.se/bun/kvennarn/images/duvan05/duvparlodla05.jpg

Det här är inte min ödla, den hittade jag på nätet. Men inspirationen är densamma!

Min lilla presentation syns inte...

Varför gör den inte det? Kan någon förklara det?

Den skulle ju hoppa in under bilden på mig i menyn till vänster. Men fet gjorde den inte. Vart tog den vägen?

En liten presentation...

...Har jag nu skrivit som ska hamna i menyn till vänster.

Vad tycker ni? Stämmer det jag skrivit in på hur bloggen faktiskt är?

Hoppas det i alla fall.

Hur roar man barn?

Barnen har som sagt lov denna och nästa vecka. Jag jobbar idag och imorgon. Inte en så förfärlig arbetsbörda.

På onsdag åker familjen till New York, så jag blir ensam hemma en hel vecka! Ska bli så skönt!

Problemet är dock vad jag ska göra med barnen idag. Imorgon ska vi till SG, och där ska vi käka på donken, gå på bio och äta glass. Men det är imorgon.

Idag har jag ingen aning. Och problemet kommer i att det är skärmfri dag idag. Barnen har sån två dagar i veckan, måndagar och torsdagar. Så dator, TV och tevespel är helt uteslutet. Dessutom så är det dåligt väder, så att gå ut verkar inte vara någon jättebra ide heller.

Vad gör man för att roa barn under sådana omständigheter?

En till bild från 70-talsfesten

Jag och Josh och Cizzi från 70-talsfesten.  Bilden lades upp på facebook av nån brud jag inte känner, så jag vet inte riktigt vem som äger den, men ta den inte är ni snälla.

image141

Själva 70-taligheten är inte solklar på detta foto. Men jag gillar det ändå på nåt sätt.

Att fika med sig själv

Jag har alltid tyckt lite synd om folk som fikar med sig själva. Eller alltid och alltid, slutade med det för två år sedan, men ändå. Tänkte innan dess att det var för att dom inte hade någon att fika med, stackarna.

Om så är fallet tycker jag fortfarande synd om dem.

Men jag har upptäckt att jag älskar att fika med mig själv, en stor kopp kaffe, och en bra bok.

För tillfället håller jag på och läser "Kungamordet" av Hanne-Vibeke Holst. Har inte kommit så värst långt, men den verkar bra.


http://www.boktips.net/bookimages/9789100111007.jpg'

Det kanske kommer en recension när jag läst klart den. Det kommer en om den jag läste innan, så fort jag orkar och hinner. Den är värd det.

Någon som har läst den här boken? Vad tyckte ni?

Shoppingresultat

Ifall att någon är intresserad.

  • En T-shirt
  • 5 par trosor
  • en mascara
  • en ansiktstvätt
  • 5 såna där små bollar med olja som man har i badet
  • 2 skvallertidningar (övar på franskan med dom serni)
  • en Pariscop (tidning som berättar vad som händer i veckan i Paris.)
Det var det det.

Blev även en trevlig fika med mig själv och min bok på starbucks.

image140


OBS. Gammal bild, inte dagens fika. Men det är en latte i alla fall. Idag blev det dock ingen muffin. Åt mina medhavda måltidsersättningsbarer istället. Det är både nyttigare och billigare, plus att jag måste komma i mina kläder igen. De verkar ha krympt i tvätten allihop...Det måste vara de som har krympt, jag kan ju inte blivit större, nu när jag tränar mindre och äter mer. Låter konstigt...

Shopping

Idag är det shopping på schemat.

Vill ju komma ut och röra på mig som sagt.

Så jag ska till La Fayette, det svindyra varuhuset.

fast de har en källare där det bara är havlfina märken, och man kan fynda lite. Så dit ska jag.

http://yeinjee.com/travel/wp-content/uploads/2007/08/paris-lafayette.jpg

Tyvärr ser man inte detta vackra tak som är en så stor del av La Fayette-upplevelsen. Man är typ i källaren.

De vill väl förpassa alla som inte har råd med Chanelskor och Filippa K t-shirtar i omåttliga mängder eller så...


En lugn kväll!

Blev inget festande igår.

Bestämde mig för att nacken inte pallade det, så jag satt hemma och stretchade den istället. Och hade förbannat tråkigt. Men jag tror det var värt det, för jag mår rätt bra idag. Inga problem med nacken.

Strax ska jag ta en dusch, och sen tänkte jag ta mig in till stan för lite shopping. Sätta sprätt på lönen liksom.

Fast jag får inte spendera för mkt. De kommande två veckorna har ju barnen lov, och jag jobbar bara på måndag och tisdag, sedan är jag ledig i en och en halv vecka. Då behövs det nog pengar.

Familjen ska till och med till New York. Så jag blir ensam här hemma. Hurra!

Suger på att blogga

Vad är det som händer, som gör att jag aldrig har tid att blogga längre?

Ska försöka skärpa mig.

Imorgon ska jag skärpa mig. Idag ska jag på fest.

Fast jag har fet nackspärr. Den kom i onsdags kväll, och den är fortfarande kvar. Den var lite bättre imorse efter att jag stretchat nacken under höga stön och skrik i typ en timme. Men nu går det utför igen.

Hur botar man nackspärr?

Btw, ett tips till alla med nackspärr. Försök att köra så lite bil som möjligt. Det är skitjobbigt när man inte kan vrida på huvudet. Speciellt jobbigt är det när man måste backa. Usch!
Sitter och grimaserar som en tok, och hoppas att barnen inte ska se något.

Hej hopp!

Onsdag idag, så det är mycket jobb, som vanligt.

Men ovanligt roligt dock.

Tillbringade hela förmiddagen i köket, med musik på hög nivå, och stekte pannkakor inför barnens lunch imorgon.

Sen åkte jag och hämtade barnen. Eftersom den äldsta är på klassresa kom vi hem 20 minuter tidigare än vanligt, och dessutom slipper jag en av vändorna till basketen och fäktningen.

Mat är i barnen. Snart kommer fritidsaktiviteterna. Sen ska jag och Ella gå och handla mat. Så ska vi baka. Hallongrottor. Jag ska baka hallongrottor med Theo, och något annat med ella.

Det känns bra det här.

Fettokväll!

Lite sent kanske, men blogg.se funkade inte igårkväll.

Igår hade jag och Jenny fettokväll.

Varsin stor fet pizza från pizzerian, nersköljt med cola. Chips till efterrätt.

Man blev sådär lagom mätt. Sådär så man svettas, inte kan röra sig och mår lite illa. Helt perfekt.

Lite scrubs blev det också. Så det var en lugn och trevlig kväll!

Headshot!

Japp.

Jag hittade en bra bild på mitt huvud från igår i alla fall.

image139

Det är lite svårt att se, men jag har sjukt mycket rosa ögonskugga på mig.

Håret blev jag jävligt nöjd med. Det blev faktiskt så snyggt att jag gärna skulle kunn ha det så vid andra tillfällen också.

Håret var väldigt Ingeborg helt enkelt.
Stort, litet, ojämnt, galet. Precis som jag.

Vad tycker ni? Får ni inte lite Bowie-vibbar av mig?

Ny bra nattamat

I Paris går det att hitta bra nattamat, det vill jag lova.

Hederliga gamla pommes frittes funkar ju alltid.

Och annars är crepes en jäkligt bra ide på nattamat, jag lovar.

http://www.kottke.org/plus/photos/200105europe/crepes.jpg

Såna här står på var och vartannat hörn här. Dagtid i alla fall. På natten kan man få leta lite, men vet man var man ska leta så är det lugnt.

Igår åt jag en underbart god, och verkligen bra nattamatscrepe, vid halv sex på morgonen, innan jag skyndade mig till tåget hem.

Crepe med feta och tomat. Oj så gott det var, men oj så mätt man blev. Lätt värt de 3 eurorna jag betalade för det!

Mina nya skor!

Ett fynd, om jag får säga det själv. 35 euro, på montreuil, det är standarpriset för dem där, har massa stånd som säljer justa skor.

image138

Lägg märke till det fina halsbandet i hörnet som Ella gjort till mig. Mycket vackert faktiskt.

Såhär såg jag ut

Wow, i look maad!

image137

Kommer nog upp foton på Facebook snart som jag kan sno och visa för er. Annars fotade jag nästan inget.

Världens natt!

Aaaaööööuuugh, är egentligen de ända läten jag känner för att ge ifrån mig nu, i mitt nyvakna tillstånd.

Å så kul jag hade. Först gjorde jag och Jenny oss i ordning, så vi såg riktigt 70-taliga ut (eller något i alla fall), och sen bar det av till festen, som kryllade av mer och mindre kända ansikten.

Väl där serverades det shots och bål, som blev starkare och starkare allteftersom kvällen gick. Självklart spelades det discomusik. Så alla åt, drack, dansade och var glada.

Sedan var det dags att gå ut. De flesta av T-birdsen ( vi som alltid hamnar på T (Truskel)) åkte till Truskel. Jag, Emelie, Lucas, Josh, Sofia och Cizzi åkte till en ashet gaybar vid namn Le Tango.

Åh, jag har verkligen längtat efter att få ta del av Paris gayliv, och nu är jag närmare. Vilken härlig stämning det var! Jättemycket folk, och alla bara dansade och var sig själva. Musiken var allt från Depeche mode och daft punk till Spice Girls och Abba. Stora crowdpleasers allihop.

Ja, jag var sannerligen i mitt sanna element. Dansade i nästan två timmar, endast avbruten av två små korta sittpauser för att vila fötterna. Relativt bra priser i baren också, en öl för 4.

Idag mår jag dock inte perfekt, men en dusch, lite frulle och så ska det nog vara ordnat. Sen är det franskaläxa och fettokväll med Jenny som står på schemat.

En bra dag!

Idag har potetial till att bli en mycket bra dag.

  • Sovmorgon
  • Åka till Montreuil med Jenny (om hon inte är för bakis, då får jag kanske åka själv).
  • Hem och göra mig i ordning till en ordentlig glamrockare
  • 70-talsfesten!
Glamrocken är verkligen en stil som passar mig perfekt. Rätt musik, en klädstil som jag anspelar på i min vardagsklädsel ganska ofta, så jag behöver inte köpa mycket nya saker. En cool stil!


Huvudvärken

Huvudvärken. Tröttheten. Sömnlösheten. De kalla fötterna.

Det är min dag i ett nötskal.

Som tur är kom den med god mat.

My guilty pleasure

Alla har vi väl ett guilty pleasure?

Någor som vi gillar, som alla andra tycker är konstigt, dåligt, äckligt eller fult. Något som inte passar. Det kan vara en grupp, eller ett band, eller kanske en hel genre. Eller någon konstig mat. En konstig hobby, något man samlar på. Det kan vara nästan vad som helst.

Själv har jag nog ett par stycken, och nu ska jag berätta om en.

Den ser ut såhär:

image136

Ingeborgs bananmacka (bananpizza light)

Ingredienser:
Hårt bröd
En banan
Lite curry
En god ost

Gör såhär:

Skiva bananen och lägg den på det hårda brödet. Strö över lite curry. På med ost, och in i micron så att osten smälter.

Jag vet, det är jättekonstigt. Men det är inte bara jag som gillar det, för tro det eller ej, så var det inte jag som uppfann den, utan blev bjuden av en kompis.





Wow people!

Jag är ledsen över bloggspyan igår, det blev väldans många inlägg helt plötsligt.

Jag skyller på en blandning av bloggabstinens och att jag hade ganska tråkigt.

Och att det är rätt kul att blogga!

Nu ska jag gå ner och plocka ur diskmaskinen och äta havregrynsgröt!

Hoppas ni får en bra dag!

Såhär snygg är jag när jag kör bil

I really am extraordinary hot.

För fan!

Märk även att bilen rör på sig när kortet tas, och att jag är ensam i bilen.

Det är så uttråkad jag blir av att sitta i bilkö nästan en och en halv timme per dag. Jag leker med kameran helt enkelt.

image135

Måste passa på att skryta om mina fetcoola brillor också. Dom har jag köpt för HM för 3 Euro, och fick med en ros på köpet. Det är nog det bästa köp jag gjort sen jag kom hit. Jag älskar dem!

Upptäckte ju att ratten speglas i glasögonen, men det verkar inte som om jag håller i ratten. Knasigt...

Mera kattungar

Här har ni bullen, i full färd med att bestiga ett trappsteg.

Han lyckades faktiskt komma två trappsteg upp, men sen blev han rädd och ville ner igen. Tyvärr var det inte lika lätt, han gjorde nån slags kullerbytta som inte såg jättebekväm ut. Men ner kom han!

image134

Han är min bebis bullen. Sitter och mysar med honom jätteofta, han är så himla söt!

Äntligen ett bra bestlut av regeringen

Eller... Bra och bra, bättre än ingenting.

Kompensationen gör ju inte att utsläppen inte finns där. Men det visar i alla fall att de börjat tänka lite på miljön. Och att de inte vill tappa alla miljövänner till anhängare de har.

För er som inte vet vad jag pratar om, så har regeringen nu beslutat att alla resor som de tar i samband med arbetet måste kompenseras med olika bidrag till olika projekt i uländer.

Läs mer här.

Dagens låt

Det här är en artist som jag börjat lyssna ganska mycket på nu på senare tiden. Hon har en helt fantastisk röst, om jag får säga vad jag tycker.


Patti Smith - Gloria

Fråga mig bara inte varför nån har slängt med italiensk text, om det nu är italienska. Jag har ingen aning. Men jag gillar låten!

Kattungarna

De är lekfulla de små krabaterna.

Det brottas och kryper och bråkar och nosar överallt. Det gäller att se upp var man sätter fötterna så fort man är på nedervåningen.

image133

Dagens grimas

Lägg extra märke till min nya frisyr, och kom gärna med en kommentar.

Jag kallar den: En elefant trampade mig just på lilltån.

image132

Matilda ska åka

Snyft. Imorgon åker Matilda hem till Sverige.

Och hon är en av de tjejerna som jag lärt känna bäst här, och hon bor precis bredvid mig.

Istället kommer en 30-årig finska. Henne kommer jag säkert vilja promenera med om nätterna. Eller inte...

Hursomhelst var vi på La Perle i tisdags kväll för att säga hejdå till Matilda.
Det var alltså på väg hem från det som Jenny blev slagen på tåget (läs ett inlägg ner).

Inte bara chillade vi och drack äckligt, men rätt billigt vin. Matilda hade också med sig alla saker som hon inte får plats med i sin resväska.

Så jag norpade åt mig:

  • 2 svarta klänningar
  • ett par tights
  • en vit polotröja
Sen bestämde jag och Matilda oss för att ta en promenad igårkväll. Och så kom hon över med en ny stor påse och undrade om jag ville ha något.

Det blev ytterligare:
  • 2 svarta klänningar 
Nu behöver jag inte shoppa på ett tag, och billigt blev det. Helt gratis faktiskt.

Så inte nog med att jag fick en vän när jag träffade Matilda. Jag fick en jäkla massa gratis kläder också.

Ni ser, vänskap lönar sig!

Haha, nä jag skojjar bara, Matilda, du är så jäkla go, och kommer bli så jäkla saknad!

En käftsmäll på tåget

Låt mig börja med vad som hände i tisdags kväll.

Det blir inte helt kronologiskt det här, men ändå...

Hursomhelst så hade jag på kvällen varit inne i stan, och vid halv tolv satte jag, Jenny, Matilda och Elin oss på tåget tillbaka till min lilla by.  Vad vi gjorde i stan kommer senare.

Bredvid Jenny och Matilda sitter två killar i 15-16års åldern, och spelar odräglig musik från högsta volym från sin mp3-telefon. Alltså, riktigt högt och riktigt dåligt.

Vi sitter där lite halvirriterade alla fyra. Och vi sitter och pratar svenska med varandra, och ser att de kollar på oss. Alltså inte spanar in oss, utan mer spanar in Jenny och Matildas hamburgare, och tittar konstigt på oss.

Efter ca 20 minuter får vi nog, och Jenny ber dem snällt att sänka volymen. Hon säger det på engelska, varpå snubben ger henne en jättekonstig blick och säger med otrevlig röst "je ne comprends pas! Ta Mère!" Vilket betyder "jag förstår inte! Din mamma!" och han sa det ganska aggressivt.

Vi forstätter prata med varandra, men vi hör hur snubben fortsätter, och säger massa saker om Jennys mamma, riktigt riktigt fula saker. Vi berättar, på franska, att vi förstår vad han säger, men han fortsätter ändå.

Efter att vi suttit och lyssnat på när han sagt sjukt elaka saker om Jenny och hennes mamma i typ tio minuter, så får Jenny till sist nog. Hon säger, på svenska, en endaste liten grejj, direktöversatte en av de sakerna han hade sagt vilket var typ "Din mamma är också en smutsig h*ra som går på gatan". Han hade sagt väldigt mycket mer än så.

Han frågade då om hon hade sagt något om hans mamma. Ärlig och modig som Jenny är svarade hon ja. Sen gick allt fort. Han ställde sig upp och klippte till henne rätt i fejjan. Inte med knytnäven som tur var, men det lämnade väldiga märken på hennes kind som satt kvar en stund. Och hennes glasögon for typ tre meter, in i en vägg, så ett glas åkte ut. Var inte oroliga, det var inte slipade glas.

Självklart blev vi alla väldigt chockade. Ingen hade förväntat sig att den okända killen skulle göra något sådant.

Som tur var ko killen i fyran bakom och hämtade snubben och hans kompis. Vi fick tillbaks både glasögonen och glaset av kompisen (som såg lite rädd ut). Snubben som slagit Jenny satt bakom oss och fortsatte snacka skit om Jenny och hennes morsa.

När de gick av önskade kompisen oss en trevlig vistelse i frankrike. Snubben pekade finger åt oss.

Jag lovar när jag säger att jag aldrig varit med om något liknande. Stackars lilla pojke som så desperat var ute efter bråk att han förolämpar en äldre okänd tjej, tills hon till sist öppnar munnen och försvarar sig, och då klipper till. Framtiden ser nog inte ljus ut för honom.




Bloggen uppdateras!

Har haft mycket för mig de senaste dagarna.

Väldigt mycket.

Så mycket att jag inte hunnit blogga.

Fast det hänt saker som jag vill blogga om.

Så ikväll kan ni vänta er en jävla massa uppdateringar!

Mer kattunge!

Här har vi dem båda tvåm klättrandes på mitt ben. Först kommer bullen, jagad av Mischka.

Det går inte att se men ajg står faktiskt rakt på bilden, har bara en pösig jacka som täcker benen. Så typ en meter upp klättrade dem, helt själva.

Duktiga missar!

image131

Våren!

När jag var och handlade idag märktes det att våren kommit.

Även om snön låg vit igår morse, och jag var tvungen att skrapa bort underkylt regn från bilen imorse.

By the way, ska inte frankrike vara varmare än Sverige såhär års?

Hursomhelst. I mataffärerna här är de mycket mer säsongsinriktade, vilket jag älskar.

På Carrefour där jag handlar oftast, har dom en och en halv hylla med vårprimörer. Sparris, bönor, majs, purjolök, svamp osv (tänk på att saker kommer tidigare här). Och ett helt otroligt utbud av tomater. har nog aldrig sett så många olika tomater tror jag. Jordgubbar och plommon och sånt börjar också komma nu.

Det är härligt. Jag älskar att äta säsingsinriktat, det känns fräscht och bra. Och just vårprimörerna är ju så goda!

http://www.icakuriren.se/img/recept/bilder/ik1502sparris.jpg

Vem tycker inte att det här ser gott ut liksom?

Dock har jag bara lyckats hitta vit sparris. Är den tidigare än den gröna? För den gröna gillar jag bättre...

En bild på kattungen

Får jag presentera bullen. Drygt fem veckor (eller är det fyra?) gammal.

Som ni ser är han liten och tjock. Han är väldigt sällskapssjuk till skillnad från sin syster, som bara vill busa och leka. Han tycker dock det är otroligt
roligt att klättra längs byxben, upp på folk. Om de sedan klappar honom, desto bättre!

image130

Man känner igen honom dels på hans vita tassar, dels på att han är tjock, och dels på att han har mycket fluffigare päls än sin syster.

Fler bilder kommer, kanske ikväll, kanske imorgon. När jag har tid helt enkelt.

Kattungarna

Nu är namnen bestämda också.

Flickan heter Mishka
(det stavas nog inte så). Hon har börjat äta nu. Hon gillar att brottas.

Pojken heter Bullen. Han gillar att klättra i byxben och han är lite tjock.

Båda två har flyttat ner till köket nu. De springer omkring där som två galningar, man måste passa jättenoga vart man sätter fötterna. De leker och upptäcker en massa, och är otroligt söta.

image129

Här är flickan. Hon har egentligen inte så blå ögon, även om de har blå ögon fortfarande. Det är något med min kamera som tar fram det blå i ögonen tror jag...

Fler bilder är iordninggjorda för att hamna här. Så kom tillbaks snart så ska ni få se på kattungar!

Dagens grimas

Som några av er kanske vet så var jag på Toni & Guy Academie idag. Alltså deras skola. Och klippte mig.

Här är en bild av resultatet, blandat med en dagens grimas.

Jag kallar den: Att titta ner på en apa.

image128

Har inte riktigt bestämt mig vad jag tycker om frisyren än.

Är fortfarande väldigt ovan.

Det blev väldigt kort.

Jag ser faktiskt ut som en liten pojke.

Men det är en frisyr, och inte ett svinto...

Måste ta reda på hur allsidig den är.

Har undercut på ena sidan faktiskt, men det synns inte om man inte lyfter på håret...

Om det går att se något, så berätta vad ni tycker. Och var ärliga. Jag måste ta reda på om jag är glad eller inte...

Ska det vara såhär?

image127


Tycker att det ser lite kul ut sådär.

På något ironiskt vis. Blommande blommor täckta av snö. Inte varje dag man ser det. Det kändes ännu bättre med påskliljorna, som snart blommat fördigt här och börjat vissna så smått, täckta i snö, men det hann jag inte få en bild på.

Vad är det egentligen för årstid?

En händelserik dag.

Jag vaknade imorse. Så tittade jag ut genom fönstret.

Det här är vad jag såg:

image126

Det var typ fyra centimeter snö.

Om jag inte misstar mig är det mer snö än vad som finns i Sverige (norrland borträknat) för tillfället.

Och jag är i Paris.


Dagens låt

Med lite glamrocksinspiration inför lördagens 70-talsfest.


Gary Glitter - Do you wanna touch me

Good shit.

Vad jag gjorde idag

Jag har ju inte skrivit vad jag gjorde idag.

Först så åkte jag till Montreuil med Sofia och Alex. Där kollade vi runt efter lite olika saker, bland annat efter kläder till 70-talsfesten. Jag köpte en orange kjol och ett par byxor som visade sig vara superfula.

Jag vet vad ni tänker. En orange kjol!? Men jag kunde inte låta bli. Är någ en engångshändelse dock.

Såhär ser den ut:

image125

Crappy picture, I know. Men tyvärr dog batterierna på kameran efter första försöket, så lev med det.

Vill bara påpeka att jag varken ser sådär gravid ut i verkligheten, eller har ett sådär avhugget huvud. Mitt rum är dock sådär stökigt. Tror inte jag har en så konstig hållning heller, men vet inte säkert. Jag är dock tillräckligt självsäker för att våga lägga ut bilder på mig i mitt stökiga rum, där jag ser gravid ut. Så det är alltid något.

Don't I have a great as though?

Efter montreuil åkte vi till Hotel de Ville där vi mötte upp jenny och Carin. Sedan gick vi till pompidou där vi åt crepes och baguetter till lunch. Amie mötte också upp oss. Vi hade tänkt gå in på museet, eftersom det är gratis första söndagen varje månad, men det var typ 100 meter kö, så det sket vi i. Vi tittade på några ungdommar som dansade tectonic där utanför en stund, och sen åkte vi hem igen.


Självklart var även jag tvungen att springa ut i ett snöigt paris.

Det är ju första snön jag får för i år, om man bortser från den lilla snön jag fick pulsa i på vägen till bilen samma morgon som jag åkte till Paris, och lämnade sverige.

Som en sann svensk måste man då ut och dansa i snön. Fånga den i händerna. Få den i håret. Stora droppar smält snö som rinner längs kinderna. Fingrar som tappar känseln. Den kalla snön mor den varma huden.

Ser ni. Jag blir så lyrisk att jag nästan blir poetisk.

Såhär såg jag i alla fall ut efter att ha dansat runt med ella i snön ett par minuter.

image124

Jag ser bara lite dum ut på bilden. Men fokusera på mina ögon. De blev knallblå. Fint, om jag får säga det själv, för i vanliga fall ser de rätt gråa ut.

För övrigt måste jag tillägga att jag för två dagar sedan satt ute på samma plats som denna bild är tagen i enbart jeans och t-shirt och fikade. Och jag frös bara lite grann.

Jag ser det snöar...

Så.

Idag är det den 6e april.

Jag befinner ett par mil väster om Paris.

Och det snöar.

Stora feta snöflingor.

Som visserligen smälter när de träffar marken.

Men det snöar!

Tror ni mig inte?

Här kommer bildbevis:

image122

Här ser ni snö, och även en del av utsikten från mitt fönster.

image123

Här ser ni snö, och en del av utsikten från mitt badrumsfönster.

Glamrocken kom ju på 70-talet!

Japp. Tidigt 70-tal till och med. Så om jag stoppar på mig mina leopardfärgade rosa tights och en liten kjol, massa smink, och tuperar upp håret, så är jag hemma till på lördag kväll!

http://www.absolute-motleycrue.com/graphics/picture_1.jpg

Så mycket snyggare. Och om man klarar av det bra, förbannat sexigt!

Dessutom är det ju en hel del av mina favoritartister som initierade och var med att skapa den bild vi har av glam rock idag. Som t ex Alice Cooper och David Bowie.

Så jag hittade alltså inga bra 70talskläder på marknaden. Men nu är ju problemet löst. Ett par riktigt justa pumps/tuffa stövlar till skulle ju göra allt perfekt, och det behöver jag ändå. Får se om jag har tid att hitta några i helgen.

Montreuil

Idag ska jag till montreuil. Marknaden som jag pratat om förut där, ni vet.

Ska leta efter billiga 70-talskläder, så jag kan vara bäst på festen nästa helg.

Helst vill jag ju köra på punktemat, men eftersom de var helt besatta avläderjackor på den tiden, och jag vägrar läder, så vet jag inte hur det ska gå. jeans och t-shirt kanske är lite tråkigt?

Men det kanske går ändå. Om man hittar några justa byxor och en snygg ti-shirt eller linne. Hoppas på det.

Och så ska jag ju klippa mig på måndag. Och eftersom jag redan har rätt kort hår, så lär det bli kortare. Kanske till och med något som kan fluffas upp till att likna Johnny Rottens hår.


http://www.freewebs.com/skistar123/johnny%20rotten-medium.png

Lite vax bara liksom.
http://medias.fluctuat.net/people/7/4/7489/sid-vicious/photos/10896-sid-vicious.jpg

Sid Vicious är ju aldrig dålig inspiration...

http://image.guardian.co.uk/sys-images/Music/Pix/pictures/2007/05/07/clash460.jpg

En liten jeansväst kanske vore nåt?

Lite inspiration fick jag i alla fall. Men kanske kommer jag ändå komma hem med en blommig klänning, eller ett par utsvängda jeans. Man vet aldrig!


Bli vuxen

Här sitter jag i frankrike och försöker vara så ungdomlig jag kan. Leka av mig. Roa mig medan jag ännu är ung!

Och vet ni alla töntiga vuxen - komma hem till sverigegrejjer - som jag har gjort!?

  • Sökt till högskolan
  • Deklarerat (fast pappa gjorde det åt mig)
  • Mailat min gamla chef så jag hamnar på schemat igen i höst
Jag vet att det är saker man måste göra.

Men jag vill inte. Jag vill ha de gjorda åt mig. Jag vill bara slappna av och vara ung här. Inte tänka på framtiden.

Men så enkelt är inte livet.

Jaja, nu får jag både skatteåterbäring, ett jobb och en utbildning att gå till när jag kommer hem...

Utgång

Igår var det utgång som gällde. Lilla Matilda åker ju hem på fredag, så det är hennes sista helg, vilket måste firas!

Vi började hos våra vänner Karin och Lucas, vilket var mycket roligt. Träffade några nya ansikten som jag kom bra överrens med, och eventuellt ska på ska-konsert med ikväll. Hoppas det.

Sen gick vi i alla fall till ett ställe som heter pop inn. Det var ganska ok, men om det varit bättre luftkonditionering, mindre folk, mindre utlänningar hade det varit bättre. Annars var det bra.

Sen skulle vi gå till ett ställe som heter le dis. Det ligger vid bastille. Men när vi kom dit var stället stängt. En tjej erbjöd sig att fixa in oss gratis vid stället bredvid, om vi satt med nåt band, men när vi blev tvungna att betala 2 euro ändå så ville alla dra. Utom jag. Men ändå.

Så drog vi till T. T = Truskel, stället dit vi aldrig vill men alltid hamnar. Men då fick jag och Matilda nog. Så vi gick och käkade nattamat, och sen tog vi nattbussen hem.

image121

Här är en bild på mig på tunnelbanan igår, där jag nästan ser normal ut. Yeah!

Och på måndag ska jag klippa mig, så då försvinner den där äckliga svintotussen som envisas med att bo på mitt huvud.

Ella skriver en inköpslista.

Ella skriver, mormor säger vad som ska skrivas.

Fet stil = vad hon skrev
Kursiv stil = vad hon menar

neulk mjölk
tropiqana tropicana
breud bröd
apisiner apelsiner
eple äpple
bananer
prapika
paprika
tomater
lök
kethop
ketchup
ägg
gokat
gurka
te
ost
gorv
korv
lus ??
okres-medel ogräsmedel
tooipaper toapapper
kena ??
ptotispotatis
morotermorötter
vin

Ibland kan hon vara för söt. Det märks verkligen att hon tänkte på franska när hon skrev. Ö = eu och så vidare.

Tampongjakt

Japp. Ni läste rätt, det är dags att prata om tamponger här nu.

Haha.

Nej jag ska bara berätta om mitt tamopongmisslyckande.

Jag gick alltså ut på byn för att leta efter tamponger. Först till den lilla mataffären. Stängd. Gick då till apotek 1. Hittade tamponger. En stor fin låda för bara fem euro. Sweet, billigt, tänkte jag och köpte den. Gick därifrån.  Tittade på tampongerna.

Insåg att det var några jäkla fancy tamponger. Med aloe vera. Och silke. Och vridna kanaler. Och en såndär makapär man stoppar in dem med. Och värst av allt. Det var bara 16 stycken. Jag gick då till nästa apotek, och hittade en mycket bättre låda. För 5.90. Jag hade bara 5 kvar, då jag slösat fem på välluktande bomullspinnar.

Så nu sitter jag här. Med fancy tamponger.

Pank. Men med fancy tamponger.

Mys och film

Igår kom Matilda över till mig. Hon sa ju upp sig för två veckor sen, och åker hem om en vecka, så det gäller att passa på att umgås med henne så mycket som möjligt innan dess. http://www.filmtipset.se/posters/2100.jpg

Hon och hennes au-pairfamilj kom inte jättebra överrens, så för henne är det nog skönt att komma därifrån, även om alla här kommer sakna henne såklart.

Hursomhelst så kom hon över. Det hade hänt något, så hon pallade inte att vara hemma, så hon kom hit. Det var mysigt. Vi såg på en av mina absoluta favoritfilmer.

En av de klassiska Hasse & Tage-filmerna. De är utmärkta allihop, men den här tillhör eliten. Likaså Picassos äventyr. Om ni inte har sett dem så gör det nu genast. Det är en order. Ni har missat något viktigt!

Nu är det dags att hämta barnen från skolan. Tjingeling!

70-talsfest!

Fick nyss en inbjudan till 70-talsfest om två veckor!

Så jäkla kul! Speciellt för att jag missade 80-talsfesten för några veckor sedan. Älskar att klä ut mig. Så det blir nog marknad i helgen, så man kanske kan hitta något bra.

Har ni nån inspiration att ge mig?

Helst skulle jag ju vilja se ut såhär:

http://www.pimpcostumes.com/images/products/70sPimpDiscoStuLg.jpg

Men jag har inte råd att köpa en sån kostym. Vore tufft dock.

Eller så vill jag spela på punkgrejjen. 70-talet var ju det gyllene årtiondet när det gäller punk. Det borde gå att spela på. Eller glamrocken, fast det var mer 80-tal. Fanns ju lite i slutet på 70-talet.

Vill nog inte vara hippie eller Abba i alla fall. Dels för att det är 60-tal också, men även för att alla andra nog kommer vara det. Får se vad jag har att välja på...

Copyright och kattungen

Jajamensan, tänkte börja snacka om det jag också.

Eller nä. Tänkte bara säga att från och med nu så har jag en logga (tack Theo) som jag kommer sätta på alla av mina bilder. Så om bilden inte har en sån, så har jag snott den från nån. Eller glömt den.

Hursomhelst ser det ut såhär:

image120

Credd för kameraarbetet till Theo på den här bilden dock.

Så här såg kattungarna ut för ca en vecka sedan, fast på bilden är den väldigt sömnig tror jag. Numera är de uppe och knallar och går, åtminstone i rummet de bor i. De har börjat leka också. Så underbart!



Ingeborg är tillbaka!

Nu är jag här igen, en vecka senare.

Jag hoppas att ni har saknat mig lika mycket som jag saknat er.

Har haft en underbar vecka. Först var theo här i en dryg vecka, en av de bästa i mitt liv kanske, och sen när han åkte kom mina söta kompisar Clara och Frida hit. Har fått turista och leka guide i över en vecka, men det har varit massvis med kul!

Och även om det är lite skönt att vara ensam igen (har inte världens största rum, så det blev rätt trångt) så känns det lite tomt.

Men nu är allt tillbaka till det vanliga, och bloggandet ska återgå till det normala.

Vad skulle jag göra utan min älskade brutalchoklad egentligen?

Dessutom har Theo
pysslat massa med min dator när han vat här, så nu borde den inte krångla så mycekt längre!

image119

Här är en dålig bild på mig och en av kattungarna, ifall ni glömt hur vi ser ut. Bilden tillhör Theo, får ej kopieras.

Nu ska jag ta mig i kragen,
och ringa toni&guys skola, där man kan klippa sig gratis. Jag hatar att prata telefon på franska. Inte nog med att jag inte fattar vad folk säger när vi står mittemot varandra, över telefon är allt suddigare, och man kan inte använda sig av kroppsspråket. Supersvårt!
RSS 2.0