Julen närmar sig

Kom hem för en halvtimme sedan, och har nu hunnit uppdatera mig på mina favoritbloggar, och insett att julandan början nå landet.

Själv är jag nog inte bättre. Julklappar gömmer sig i diverse vrår av lägenheten, mitt sug efter mustiga höstgrytor och soppor har bytts ut mot sug av mustig vintermat, och vinterkappan är framtagen.

Dessutom var det julmarknad i helgen. Från i fredags kväll har jag levt, andats och svettats jul. I scoutskjorta då såklart. Men nu är det över för ännu ett år. I år gick det otroligt bra, vi tjänade mer pengar, och flickorna verkade ha kul.

Om det är någon som har missat det så är jag alltså aktiv inom scouterna, och har varit scoutledare sedan jag var 15 (eller snarare sedan jag var 18, innan måste man vara assistent).

Som vanligt, när man är där länge, får man ta del av saker som blev över, så jag kom för det låga priset av 50 kr hem med en väska från loppis, glutenfria kakor och sockerkakor till Theo, superlyxigt ekologiskt sesamknäckebröd, apelsinmarmelad, massageolja, julklappsettiketter, kokböcker, cd-skivor och en mage så fullproppad av kakor och tårta att det är otroligt.

Visst har det varit jobbigt. Det är det alltid. Visst har jag svettats, svurit och om varannat varit otroligt uttråkad. Men det är värt det. För efteråt vet man att man gjort en bra sak. För barnen, för området och för kåren.

Imorgon börjar julkalendern, och i år är det Anders och Måns som har gjort den, vilket får mig att misstänka att den kommer vara genial!

Skansen

En av veckans höjdpunkter var utan tvekan Skansen. Det hade precis snöat jättemycket och alla djuren var ute och lekte, och vi promenerade där i våra tjocka halsdukar och bara hade det mysigt!Vet inte hur bra man ser vad som är på bilderna. Den första och sista är tagen på avstånd genom glas, så det blev inte den bästa kvaliten med min lilla kamera. Men det är i alla fall härliga vintermotiv! Den översta föreställer björnarna, i mitten är en uggla och längst ner är det en utter som leker i snön.

Verkligen ett underbart sätt att tillbringa en dag på. Som Stockholmare glömmer man nog bort hur fint skansen faktiskt är ibland, men det är ett fantastiskt ställe.

De flesta djuren verkar ha det bra också, men jag måste säga att älg-inhängnaderna är absurt små. Skärpning på det, Skansen!

Undrar även hur det är ur en ekologisk synvinkel. Vad de ger djuren för mat och så vidare. Men jag tror nog att det är ganska bra i alla fall...

Vilken vecka!

Har haft en helt underbart rolig vecka, det har verkligen varit kul att leva nu!

Hade ju två vänner som jag träffade i Paris på besök, Anna från Sverige och Jess från Kanada!

Har varit riktigt roligt att få visa upp Stockholm, som ju faktiskt är en helt fantastisk stad!

I fredags var det pepparkaksbak och snaps med snapssånger som gällde, i sann svensk anda.

Lördagen gick åt till Skansen, där alla djuren var ute, en härlig tjejmiddag och fest på kvällen.

Söndagen i ära var vi på vaktavbytningen vid Slottet, promenerade i Gamla Stan, mötte upp ännu en kompis från Paris som bor i Stockholm och på kvällen var det Soul-konsert på Berns.

Måndagen åkte Anna hem, jag gick i skolan och Jess var på Vasa-museet. På kvällen var det Cybertown med scouterna som gällde, så det drog jag med Jess på.

Tisdagen var en skoldag. Skola på förmiddag, plugg på eftermiddagen. På kvällen träffade Jess sin vän igen, medan jag åt middag med min mamma som var i stan över natten.

Onsdagen åkte vi hem till min far, ut mot skärgården, fällde en julgran som vi ska ha till julmarknaden i helgen, och fikade i en riktig svensk villa, så Jess fick se lite lantmiljö också. Scoutmöte på kvällen.

Imorse, torsdag, åkte Jess hem. Känns Jättetomt hemma. Har varit tre personer i lägenheten varje natt i snart en vecka, men nu är det bara jag och Theo kvar. Mycket trist.

Är dock väldigt nöjd med min vecka. Mycket har hunnit göras, och det var länge sedan jag hade en så rolig helg som i helgen!

Mycket bra dag!

Hej hej!

Idag har varit en såndär riktigt bra dag, och jag har dessutom hur mycket som helst att se fram emot de närmsta dagarna.

Fick tillbaks juridiktentan, och hade klarat den bra över förväntan (inget skryt här inte). Lyckades mycket bra med redovisningen om kognitiv beteendeterapi. Hittat billiga tågbiljetter så jag kan hälsa på min mor i januari.

Imorgon kommer Anna och Jessica hit. Två vänner jag lärde känna i Paris, och det ska bli hur kul som helst att träffa dem igen.

Imorgon är det pepparkaksbak på schemat, inför julmarknaden nästa helg. Tar med Anna och Jessica, det blir nog en del snaps också!

Spana in det här roliga spelet jag hittade också! HÄR ÄR DET! <---
Ett mycket tänkvärt spel, som ni alla borde spana in, och tänka efter när ni spelar det.

Placeringen

Tänkte mig något sånt här.

Märk att BME inte är en del av den tatueringen. Den får inte vara för högt upp, för då blir det konstigt när man rör sig, men inte heller för långt ner. Det blir nog bra det här!

Får börja kolla runt hos tatuerare nu, för att se vem jag litar på och vem jag vill ska göra den. Och priset såklart!

Nu däremot ska jag dricka upp mitt te, och bege mig mot scouterna. Fler förberedelser inför julmarknaden idag!

Tatuering

Jag tror inte det finns någon som fäljt min blogg länge som inte insett att jag är intresserad av både tatueringar och piercingar.

Trots det har jag inte så många. Ingen tatuering. Sex hål i öronen sammanlagt, och ett i läppen.

Oftast beror det på att jag är feg. Inte vågar chansa, för tänk om jag ångrar mig.

Men en tatuering jag har tänkt på i över ett år nu, på ett ställe där jag velat tatuera mig ännu längre börjar äntligen ta konkret form. Jag har hittat ett motiv, som jag gillar, helt enkelt.

Ska börja spara pengar, och hitta en riktigt bra tatuerare bara så är det nog klart sen.

Jag tänkte alltså ha den här på revbenen (ska tydligen gör skitont), på sidan, ganska högt upp, men inte upp i armhålan. Typ där behån går (fast den kommer vara större än behåbandet).Jag vill ha den i ungefär den här storleken. Lite mindre spröt (eller eventuellt inga bollar på spröten) i varje blomma så det inte blir plottrigt. En mindre framträdande grön färg skulle också vara bra.

Jag vill helt enjelt att rosa ska vara "den enda" riktigt framträdande färgen, utan att det ser ut som godis eller blaffor.


Jag gillar den för att den är realistisk. Körsbärsblommor är något jag alltid älskat, fråga bara min pappa, som jag för tre år sedan tvingade att köpa ett körsbärsträd åt mig bara för att det några år senare skulle finnas körsbärsblommor hos oss. Symboliken i både kinesisk och japansk tradition är något jag verkligen kan ställa mig bakom dessutom.

Och om inte annat är den väldigt vacker.

Eftersom den kommer sitta på sidan är det inte heller jättefarligt om jag någon gång  framtiden skulle bli gravid (det är visserligen känsligare än t ex vader och armar) men ett av de bättre ställena på själva kroppen. Självklart förändras tatueringa med att man går ner och upp i vikt (jag har läst på) men det är en risk jag är villig att ta. Tar man hand om sig själv och sin tatuering ska det inte hända. Går jag inte upp jättemycket i vikt är det ingen fara, och smörjer jag in den regelbundet, blir huden mer elastisk och får svårare att förändras. Dessutom sitter den för högt upp för att vara i riskzonen för stretchmarks och bristningar.

Så ni ser. Det här är verkligen något jag tänkt på. Jag hoppas bara att jag inte fegar ut.

Någon som vet om en bra tatuerare i stockholmstrakten, som gör den här typen av arbete?

Härligt

Ni får ursäkta bloggtorkan som rådit de senaste dagarna, det har varit mycket som hänt, och jag har inte vetat vad jag ska berätta och inte.

Eventuellt kan det fortsätta så ett tag. Dessutom har jag jättemycket i skolan nu.

Sitter för tillfället och skriver ihop en redovisning om de teoretiska grunderna för Kognitiv Beteende Terapi, som jag ska hålla imorgon. Det är väldigt intressant faktiskt, olika psykologer och deras synsätt, och vad olika forskningsområden kommit fram till.

Äter frukost samtidigt. Hade sovmorgon, och har varit sjuk, så då blev det så. Gjorde en variant på min frukostproteinsmoothie, och använde yoghurt istället för mjölk. Konsistensen blev mycket mer tilltalanda, och den ser trevligare ut, men man måste nästan söta den för att den är så sur. Får prova med mild yoghurt nästa gång.

Vattenfall. Vilka töntar!

Jag vet inte om ni vet det här, men vattenfall är utan tvekan ett företag att undvika. De har alldeles för mycket kontroll över marknaden i sverige.

Nu försöker de dessutom övertyga det svenska folket om att de är miljövänliga, med sitt klimatuppror, men låt er inte luras. Det är en lögn. En stor lögn.

Läs bara det här.

En av europas största producenter av kolkraft är vad de är. Och det är verkligen inte förnyelsebar energi!

En riktigt bra lördagmorgon

Idag har jag haft en såndär perfekt morgon, där man utan att ha tråkigt har fått något bra gjort.
http://sdsmedia.sydsvenskan.se/archive/00094/stada384_94230a.jpg
Sovmorgon. Städa badrum inklusive skrubba kaklet i duschen, tvätta handfat och toalett, och torka golvet. Dammsugit och våttorkat i både köket och hallen, och torkat av alla ytor i köket samt rengjort spisen och kaklet runt.

Det stora rummet lämnade jag till Theo. Det är visserligen störst, och med mest grejjer, men jag tog faktiskt tre rum så det går mer  än jämt upp.

På något sätt lyckades jag göra allt det här utan att dö på mig själv, och höll ångan uppe riktigt bra.

Så nu unnar jag mig en riktigt lång helglunch framför datorn och TV:n. Jos, mjukt bröd, ost, philadelfia och marmelad.

Kan en dag börja bättre. Vad jag än gör idag så kommer jag ju fortfarande kunna vara stolt över allt som blivit gjort!

Wowie

Gårdagen var en av de bästa dagar jag haft på länge.

Den började mindre kul, när jag blev tvungen att gå upp så tidigt på morgonen, men eftersom att studiebesöken var ännu mer intressanta igår så var det ok.

Vi slutade redan klockan 12, och så mötte jag upp Amy för en stund på gymmet. Vi var väl där i ca en timme, men det vart ganska mycket flumm. Vi visste inte exakt hur alla maskiner fungerade och så vidare, så vi hoppade runt mellan olika stationer som galningar. Men svettiga blev vi!

Efter detta gick jag hem, helt slut. Och klockan var bara 15. Så jag hade hela kvällen på mig till att bara vila upp mig, ta det lugnt och sova ikapp. Gick och lade mig redan klockan nio, men efter några hektiska veckor var jag värd en riktig slappareftermiddag.

Nu är det plugg som gäller, och ikväll är det såklart scouter!

Morgonstund har guld i mund

Ser ni hur tidigt jag är uppe! Och vet ni vad, jag har redan varit vaken i en timme! Inte uppe så länge kanske, men vaken!

Det borde inte vara lagligt att tvinga folk gå upp innan det ljusnar. Jag ska nog knåpa ihop ett lagförslag som gör nåt åt det.

Enda anledningen till att jag kom upp var att jag hade något att se fram emot. Studiebesöken såklart. Och sen ska jag möta Amy, och vi ska så att säga "hit the gym". Jävla hurtigt av mig att träna två dagar i rad.

Förstår ni så snygg jag kommer bli?

En nygammal start

Jag tror att den rätta inställningen när man vill förändra sitt liv är att låta det ta tid. Göra det på sina egna premisser. Självklart vara motiverad, men inte inte ge upp allt för ett snesteg.

Så jag har börjat med stegräknare igen. Inte varje dag. Det passar ju inte till alla kläder. Vart ska man fästa den när man har klänning till exempel, tror inte den fungerar som den ska om den sitter vid axeln...

Idag trodde jag skulle bli en riktigt dålig dag. Bara en massa sittande.

Men vet ni vad. Jag har hittills gått 9436 steg, och då har jag inte knatat hem från jobbet ännu. Dessutom har jag stått på en såndär orbitrek-liknande maskin i 30 minuter på gymmet, så jag har tränat flåset också.

Jag är stolt över mig själv.

Såna där maskiner är så jäkla bra. På med bra musik i lurarna, och en tidning eller så framför dig, och maskinen gör hella jobbet. Där stod jag i en halvtimme, och visst svettades jag och fick igång flåset, men det var inte så farligt tungt. Men se när jag skulle gå av maskinen, då jäklar kändes det i låren att jag jobbar. Och nu orkar jag knappt byta ställning i stolen, eftersom träningsvärken i låren redan har börjat.

Jag gillar såna maskinen. Såna maskiner som gör jobbet åt en, där man inte märker hur mycket man jobbar, men som får en att jobba stenhårt!

Oj en sån dag!

Idag och imorgon har vi studiebesök med skolan. Vi hälsar på termin 5-arna som är ute på praktik nu. Sammanlagt fyra arbetsplatser får vi se, och höra om fyra till.

Idag var vi på ett familjecenter och ett vuxencenter för missbrukare. Dessutom fick vi höra om en maria ungdomsanläggning och ett biståndskontor. Oj så intressant det var!

Jättekul att se vad man verkligen kan göra sen efter att man är klar med utbildningen, och få lite konkreta tips och metoder som man faktiskt använder i jobbet.
Socionomlinjen är ju numera väldigt akademisk, vilket är bra för det höjer statusen på socionomyrket, men negativt eftersom att man enbart kan en massa teorier när man kommer ut i arbetslivet, men inte vet hur man använder dem. Men idag fick vi veta lite av hur det verkligen funkar i alla fall.

Så trevligt att prata med elever också, som en gång varit där vi var. Man kunde ställa frågor som är svåra att ställa till andra, eftersom de har ett annat perspektiv. Om hotfullhet till exempel.

Det var ju en artikel i DN imorse, som gjorde mig lite orolig. Den handlade om våld på jobbet, och alla de yrken där det var "vanligt" förekommande var nästan socionomyrken. Då gäller det att fokusera på allt det goda. Som tur är hade ingen av dem någonsin kännt sig hotade (men de har bara praktiserat i 2 månader), och ingen på deras arbetsplatser hade heller pratat om det, så det är nog inte ett så stort problem som media får det att låta som.

Ingeborg "nyttiga" glutenfria äppelpaj

Jag hade några äpplen här hemma som det började bli dags att göra något av innan de blev dåliga.

Det blev en supergod smulpaj, som man dessutom (nästan) kan äta med gott samvete.

Ingredienser:

Ca 4-6 äpplen
100 g smör
2 tsk kanel
4 dl glutenfria havregryn
1 dl råsocker
1 tsk vanillinsocker

Klyfta äpplena och ta ur kärnhuset. Lämna gärna skalet på. Lägg dem i en smord plåt, och häll på ca 1 tsk kanel.

Blanda resten av ingredienserna till en "smuldeg" och smula den över äpplena.

In i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter eller tills den fått färg och äpplena är mjuka.

Ät med vaniljglass eller med vaniljsås, eller bara som den är.Kanske inte sådär supernyttig, innehåller ju ganska mycket socker, men det är ju långsamma kolhydrater i havregrynen, och kanel kan hjälpa till att sänka GI ytterliggare.

Visserligen är detta bara undanflykter, det är fortfarande en efterrätt, men en helt ok sådan. Och ibland måste man få unna sig.

Ett nytt beroende är skapat

http://www.nyfikenvital.org/files/images/friggs-blabar-rooibos.jpg

Nu ska jag berätta. Om friggs röda blåbärste med lite vaniljsmak.

Med lite mjölk smakar det precis som flytande blåbärspaj, fast supergott. Dessutom är det superdupernyttigt. Kan det bli bättre?

Ja, det kan bli ekologiskt. Men annars är det näst intill perfektion.

Kräftskiva och supergryta

Hello everybody!

Inatt sov jag hos min far. Det beror på att vi var på kräftskiva igår.

"Kräftskiva i november?" tänker ni antagligen förbryllat.
Jajamensan. Det blir så om värdinnan blir sjuk lagom till den riktiga kräftskivan, och det är en tradition så stark att man absolut inte kan bryta den. Då blir det kräftskiva i november.

Så roligt vi hade. Jag börjar verkligen bli en snappsvise-expert av alla dessa kräftskivor. Varje år går man dit, och varje år sjunger man över 50 sånger. Snappssånger.  Men kul är det, kul som fasiken. Har varit där VARENDA år sen jag föddes. Jävligt coolt.

Idag hade jag i alla fall lovat att laga middag åt Theo, och det blev en mustig och väldigt mättande vegansk gryta till middag idag.

Det var en gryta med massvis med lök, vitlök, blomkål, broccoli, böngroddar och tomatkross kryddad med buljong, tomatpure, chilipasta, ingefära, kanel, chilipulver, paprikapulver och koriander tills allt gifte sig i en härlig blandning. Till sist stekta jag på lite tofu och hade i också, och jag kan berätta för er att  det blev hur gott som helst!

Verkligen en hit som jag kommer göra om. Både lättlagat, nyttigt, relativt billigt, så gott som alla ingredienser går att få tag på ekologiska och fantastiskt gott. Precis som jag vill ha min mat!Ser det inte gott ut så säg? Erkänn nu allihopa, ni önskar att ni kan bo med mig så ni får äta min underbara mat!

Det absolut bästa är dock att det blev en massa över, så det räcker till ett par matlådor!


Blodsmak och eld i magen

Idag serni, idag hände något fantastiskt.

Jag gick och tränade förstår ni. Men inte hur som helst. När jag står där och väntar på att passet ska börja kommer instruktören in och meddelar att han bytt med en kollega och att det blir ett intensivpass.

Blodet isade sig i mina ådror när jag hörde ordet, men jag höll modet högt.

Jag kände mig som en liten unga i sin mammas vääääldigt högklackade skor.
Men med konstigt leende färgat av skam (för att jag inte hängde med), förvirring ( jag hann ju inte göra rörelserna sådär fort) och glädje så gick det.

En timma senare kunde jag knappt stå på benen. Jag hade gjort situps tills jag trodde magen brann, och hade sedan länge blodsmak i munnen.

Men jag klarade det. Jag genomled ett intensivpass och kom ut på andra sidan levande. Jag tycker bara synd om resten av deltagarna som hela tiden envisades med att krocka med mig. Måste dom göra allt så jäkla stort och fort?

En riktigt husmorsdag

Jag vet inte hur det gick till, men jag älskar verkligen att pilla och hålla på i köket. Det är mitt favoritrum, det är där magin händer liksom.

Idag har jag gjort lite bra saker i köket.

T ex har jag frostat ur frysen. Helt plötsligt fick det plats mycket mer saker, så det var nog på tiden.

Hittade även lite grönkål i kylen, kvar från lantlådan vi fick häromdagen. Har aldrig riktigt gjort något med grönkål förut, så jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, men jag googlade runt och tittade på massa olika recept för inspiration. Att följa ett recept är inte riktigt min grejj, men jag använder dem gärna som inspiration och skapar sedan min egen rätt.

Resultatet av dagens exprimenterade i köket blev väldigt lyckat. Kan användas som tillbehör till maten istället för potatis och ris. Kan även tänka mig att det skulle passa utmärkt på ett julbord, speciellt om man tog bort lite av vinägern och kryddade med lite nejlika och kanel.

Hursomhelst. Här är mitt recept:

Grönkål med vitvinsvinäger

Ca 5-6 blad med grönkål
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor

2-3 msk vitvinsvinäger (beroende på hur du vill ha det)
ca 3 dl vatten
salt
peppar
lite chilipeppar för att få igång smaken
olivolja

1. Börja med att skära grönkålen i småbitar, ta bort själva själken, och skölj den. Skär vitlöken i tunna skivor och hacka löken.

2. Stek lök och vitlök genomskinligt i rikligt med olivolja.

3. Tillsätt grönkålen, och sänk temperaturen. Låt grönkålen steka lite tillsammans med löken så att smaken kommer fram.

4. Tillsätt vatten. Det ska inte täcka grönkålen, men den ska kunna koka i den. Tillsätt även så mycket vitvinsvinäger som du vill ha och salt och peppar.

5. Koka kålen i 20-30 minuter under lock. Rör om då och då. Om vattnet börjar ta slut så får du tillsätta mer.

6. Smaka av med salt och peppar, och lite chilipulver, bara för att få igång smaken lite grann.

7. Ät och njut!

Omstart - yet again

Har haft två riktigt dåliga matdagar, och träningsdagar. Det har slunkit ner både dammsugare, pommes frittes, choklad och vitt bröd.

Det har varit gått, men jag märker av på en gång att det inte är bra för mig.

Det är spännande. Innan har jag aldrig tyckt att jag mått dåligt, jag har ganska bra matvanor. Visst jag kan proppa i mig hur mycket skit som helst, men jag föredrar fräscha grönsaker och nyttiga grytor och soppor före mycket annan mat, för att det är godare.

Men nu har jag insett att även om jag inte mått dåligt, så har jag kunnat må bättre. Att inte äta kolhydrater i absurda mängder är verkligen min grejj. Eftersom jag har ett visst kolhydratbegär, och ett sockerberoende är det dock en väldigt svår övergång, och det är anledningen till mina många återfall.

Men det är bara att fortsätta kämpa, aldrig ge upp. Nu efter några dagar av dåligt ätande längtar jag efter riktig mat. Hemlagad mat med massvis har krispiga smakrika grönsaker och liknande.

Here we go. Och nu kommer jag bli bättre på att lägga upp bilder och recept på mig och mina tankar, så ni kan följa min förändring.

Joyfull!

"Höstlovet" är slut, tillbaks till skolbänken.

Ja, jag vet att jag inte hade höstlov, men jag hade två dagar (fyra om man räknar helgen) mellan kurser så jag låtsades att det var ett höstlov.

Har blivit ett socialt och trevligt höstlov där jag både hunnit hälsa på pappa, se min farbrors nya lägenhet, dricka vin med vänner och äta brunch hos Theos pappa.

Men nu är jag på jobbet, det är en såndär förhatlig 13-timmars dag idag. Började skolan nio imorse, gick till lite efter fyra och så nu jobbet klockan sex. Slutar tio, och hann inte ens hem emellan. Jävligt bra känns det.

Har dock gjort två fina saker idag. Kopierat ett kapitel ur en kursbok så jag slipper köpa den (tack plagiator, skolans kopieringsmakapär) och börjat läsa kurslitteraturen samma dag som kursen började. That's a first.

Hur vet man att Ingeborg tycker ämnet är roligt?
Hon börjar läsa redan innan hon vet vad hon ska läsa...

Thai-blomkålssoppa

Häromdagen gjorde jag en så underbart god soppa, så jag tänkte dela med mig av receptet. Det är så roligt att exprimentera med kryddor och grönsaker i köket, och när resultatet blir såhär gott måste man ju nästan ge receptet vidare. Jag kan även meddela att nästan alla ingredienserna i soppan går att få tag på ekologiska, så det är en god, nyttig och ekoreko rätt som passar både som förrätt eller som en lite lättare varmrätt.

Tänk på att alla mina recept är ungefärliga, kryddade efter hur starkt jag vill ha det, så alla mått som står är ca. Ta så mycket du vill ha, och gör om det så det passar dig!

Du behöver för två personer:

Ca 2 msk grön currypasta
ca 1 tsk ingefärspulver eller motsvarande i färsk ingefära
½ tsk malen koriander
½ tsk chilipulver
½ Blomkål
1 burk kokosmjölk
några droppar citronsaft eller lite citrongräs
salt och peppar
lite olja

Gör så här:

Börja med att skölja och skära blomkålen i ganska små buketter, stammen kan också vara med.

Värm lite olja i en kastrull och tillsätt currypastan och låt steka några sekunder.

Tillsätt blomkålen och resten av kryddorna och låt steka en liten stund under omrörning.

Tillsätt kokosmjölken och rör runt så att alla kryddor verkligen blandar sig. Låt kkoka upp, och sjud sedan under lock i tre-fyra minuter.

Tillsätt citronsaften.

Mixa med en stavmixer eller i en matberedare tills nästan helt slät. Mest mättande blir det om det fortfarande finns tuggmotstånd i blomkålen, och det blir några bitar som man måste tugga på.

Servera med ett gott bröd om det ska vara som varmrätt, eller som det är om det ska vara en förrätt.

Lanlådan har kommit!

Jajamensan. Igår morse kom lantlådan fullspäckad med godsaker som äpplen, lök, kål och potatis.

Hade planerat på att gå och träna snart, och när jag kommer tillbaks är det definitivt grönsakssoppa som står på schemat!
Erkänn att ni blir lite avundsjuka!

Och att jag börjar bli grym på det här med collage!

Tacos, vin och julklappar

Det har varit två fullspäckade dagar såhär i början på mitt "höstlov".

Skulle ha åkt till min far med en buss som gick tolv i torsdags, men eftersom hela jävla tunnelbanenätet var avstängt, och alla bussar var smockfulla och sena så missade jag den bussen. Tack så mycket SL.

Kom i alla fall med en buss vid tre-tiden, så hem till far min kom jag. Blev bjuden på en god middag bestående av tacos, det kan man ju inte misslyckas med liksom. Sen igår så slappade jag mest hela förmiddagen, och sen åkte vi hela familjen till nya Nacka Forum.

Fy fabian vad stort det har blivit!! Blev inte så mycket handlat dock. Köpte lite julklappar, de första för i år. Känns jäkligt bra att ha köpt två julklappar redan innan oktober är slut!

Sen var jag dock tvungen att fara iväg till jobbet igårkväll. Det var väl inte jättekul, men man måste ju ha pengar att leva på liksom. Efter jobbet mötte jag i alla fall upp Rebecka och vi åkte hem hit för ett glas vin och massa tjejsnack. Stackars Theo fick lyssna oavsett om han ville eller inte. Men kul hade vi!

Det här var väl kanske inte världens roligaste inlägg, men det är också frivilligt att läsa det.


RSS 2.0