Ingeborg "nyttiga" glutenfria äppelpaj

Jag hade några äpplen här hemma som det började bli dags att göra något av innan de blev dåliga.

Det blev en supergod smulpaj, som man dessutom (nästan) kan äta med gott samvete.

Ingredienser:

Ca 4-6 äpplen
100 g smör
2 tsk kanel
4 dl glutenfria havregryn
1 dl råsocker
1 tsk vanillinsocker

Klyfta äpplena och ta ur kärnhuset. Lämna gärna skalet på. Lägg dem i en smord plåt, och häll på ca 1 tsk kanel.

Blanda resten av ingredienserna till en "smuldeg" och smula den över äpplena.

In i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter eller tills den fått färg och äpplena är mjuka.

Ät med vaniljglass eller med vaniljsås, eller bara som den är.



Kanske inte sådär supernyttig, innehåller ju ganska mycket socker, men det är ju långsamma kolhydrater i havregrynen, och kanel kan hjälpa till att sänka GI ytterliggare.

Visserligen är detta bara undanflykter, det är fortfarande en efterrätt, men en helt ok sådan. Och ibland måste man få unna sig.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0