En härlig middag med salsa verde

Middagen blev verkligen lyckad. Alla var nöjda och proppmätta!

Rostade rotfrukter med vitlök och persilja.



Jag lät olivolja blandat med linfröolja stå med pressad vitlök och finhackad persilja i sig i ungefär en halvtimme innan jag lade den över rotfrukterna, för att verkligen sprida ut och jämna ut smakerna, och resutlatet blev enastående. Rotfrukterna blev underbara!

Mest nöjd blev jag dock över såsen:



Bilden gör verkligen inte denna rätt rättvisa!

Ingeborgs veganska salsa verde:

Ingeridenser:

1 stort knippe färsk persilja
2-3 vitlöksklyftor
1 msk citronsaft
6-7 kalamata-oliver, urkärnade
2 tsk kapris
1,5 dl olivolja
salt och peppar

Gör såhär:

Lägg alla ingredienser utom olivoljan i en mixer och mixa till en pasta. Häll i olivoljan lite i taget och fortsätt mixa tills allt är i och det är en slät sås. Förvara i kylskåp.

Smaklig måltid. Efterrätten kommer upp snabbt, då den förtjänar ett eget inlägg!





Kommentarer
Postat av: Tobias

haha oj verkligen GRÖN sås :D

2008-12-28 @ 21:45:43
URL: http://grymtroligperson.blogg.se/
Postat av: THILDA*

haha färglad sås! ;D

2009-01-01 @ 13:05:07
URL: http://tajjz.blogg.se/
Postat av: Pappa

Ja! kommer efterätten upp snabbt så förtjänar den verkligen ett eget kapitel....



Haresåbra



/Pappa

2009-05-08 @ 09:21:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0