Aioli!
Idag fick jag för mig att göra egen aioli.
Något som jag trodde skulle vara svårt, men som visade sig vara superenkelt. Bra träning för underarmen dock!
Ingredienser:

2 ägggulor
4 vitlöksklyftor
1 klick dijonsenap
2½ dl olivolja
1 msk citronsaft
färsk basilika
salt
peppar
Gör såhär:
Börja med att blanda äggulorna, pressad vitlök och dijonsenapen i en skål, och vispa lite. Tillsätt olivoljan jättelångsamt under omrörning. Bara ett par droppar i taget under kraftig omrörning i början, men när du gjort en stund kan du börja addera oljan fortare. Akta bara så att såsen inte skär sig.
När all olja är i smaksätter du med finhackad färsk basilika, citronsaft (som också måste i under rejäl omrörning) salt och peppar.
Hur gott som helst. Vi åt det tillsammans med hemgjorda pommes i ugn, och en quornfilé. Verkligen en lyxmiddag såhär på måndagskvällen.
Något som jag trodde skulle vara svårt, men som visade sig vara superenkelt. Bra träning för underarmen dock!
Ingredienser:

2 ägggulor
4 vitlöksklyftor
1 klick dijonsenap
2½ dl olivolja
1 msk citronsaft
färsk basilika
salt
peppar
Gör såhär:
Börja med att blanda äggulorna, pressad vitlök och dijonsenapen i en skål, och vispa lite. Tillsätt olivoljan jättelångsamt under omrörning. Bara ett par droppar i taget under kraftig omrörning i början, men när du gjort en stund kan du börja addera oljan fortare. Akta bara så att såsen inte skär sig.
När all olja är i smaksätter du med finhackad färsk basilika, citronsaft (som också måste i under rejäl omrörning) salt och peppar.
Hur gott som helst. Vi åt det tillsammans med hemgjorda pommes i ugn, och en quornfilé. Verkligen en lyxmiddag såhär på måndagskvällen.
Kommentarer
Postat av: Ayla
Aioli som är sååå gott :) Får nog göra det i helgen, kan vara gott till laxen... hmm..
Trackback