Zucciniplättar med rostade rotfrukter

Blev som sagt en riktigt god middag igårkväll.

Det är väl ingen vid det här laget som missat min passion för ungsrostade rotfrukter, vilket dessutom passar jättebra eftersom det är vinter och jag försöker äta mer säsongsbetonat numer.

Här kommer ett recept på jättegoda och lättlagade zucciniplättar, som passa jättebra till. receptet är lagom till två personer om man äter det som varmrätt, men man kan även göra små plättar och äta med en dippsås till förrätt och då räcker det nog till fyra personer.

Ingredienser:


1 stor eller två mindre zuccinis
1 ekologiskt ägg (kan bytas ut mot no-egg om du är vegan)
½ dl ströbröd
Salt och Peppar
Rapsolja
Kryddning efter smak

Gör så här:

Börja med att riva zuccinin på den stora sidan av ett rivjärn.Lägg strimlorna i en sil och häll på lite salt, och låt ligga i ca 1 timme. Mosa ut så mycket vatten du bara kan, ju mindre vatten kvar, desto bättre.

Om det är mycket vatten kvar kan man lägga zuccinin i en ren kökshanduk, och krama ur saften genom den.

Blanda zuccinistrimlorna med ägget, ströbrödet, salt och peppar, och krydda efter smak. Du kan göra dem starka med färsk chili och koriander, mildare med basilika och kanske lite parmesan. Alla typer av färska örter passar jättebra i dessa plättar, det är bara fantasin som sätter gränser.

Värm en stekpanna med rikligt med rapsolja. När oljan är varm, forma små plättar och stek dem på medelstark värme tills de fått fin yta och håller ihop. Sedan vänder du, och steker andra sidan tills de fått fin yta där också.

Servera varma tillsammans med potatis, ris eller quinoa, och med en god sås. Kan vara allt från en stark salsa till en mild yoghurtsås.

Enkla att slänga ihop, och perfekt om du får vegetarianer på middag.
Kommentarer
Postat av: Roy.

ser gott ut!!

2009-01-31 @ 14:50:45
URL: http://nils-agda.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0