Blomkålsgryta med kokosmjölk

En enkel vardagsmiddag som värmer de där regniga dagarna.

Blomkålsgryta med kokosmjölk


Ingredienser

I gul lök
2 vitlöksklyftor
1 blomkål
1 burk kikärtor

1 burk kokosmjölk
2 tsk currypasta
koriander
spiskummin
gurkmeja
salt
peppar

Gör såhär:

Hacka löken och vitlöken. Skär blomkålen i lagom stora buketter och skölj av dem. Skölj även av kikärtorna.

Stek lök och vitlök mjukt i lite rapsolja i en stor gryta. När löken blivit genomskinlig, putta den mot kanterna så det blir tomt i mitten. Lägg dit currypastan och låt steka i ca 2 minuter. Blanda ihop löken med currypastan och häll i blomkålen. Blanda runt så att smakerna fördelas och stek i några minuter.

Häll på kokosmjölken och de resterande kryddorna. Låt puttra i ca 10-15 minuter, tills blomkålen är mjuk men har lite stuns kvar. Häll i kikärtorna när det är ca 5 minuter kvar att puttra.

Servera med ris eller bulgur eller andra gryn. Jag valde svart ris den här gången. Om man vill kan man även hälla över lite kokosflingor eller pressa över lite lime.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0